Koncert Akurat w "Trójce"
- tadzio3
- Kontakt:
Koncert Akurat w "Trójce"
Ktoś słuchał koncertu Akuratu w Trójce wczoraj. Jak się podobał?
Ja niestety nie w calości przesłuchałem, bo nie mogłem dostać się do radia na 20.
Za to "ukradłem" link z forum zespołu Akurat, gdzie jest całe nagranie koncertu (tzn piosenek, które zostały puszczone na antenie). Jeszcze nie odsłuchiwałem tego nagrania, ale myslę, że jest w dobrej jakości
http://rapidshare.com/files/39230405/ak ... trojce.rar
Ja niestety nie w calości przesłuchałem, bo nie mogłem dostać się do radia na 20.
Za to "ukradłem" link z forum zespołu Akurat, gdzie jest całe nagranie koncertu (tzn piosenek, które zostały puszczone na antenie). Jeszcze nie odsłuchiwałem tego nagrania, ale myslę, że jest w dobrej jakości
http://rapidshare.com/files/39230405/ak ... trojce.rar
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Och, cudownie! Wczoraj kompletnie o tym zapomniałem i nie nagrałem. A jak mi się przypomniało, to akurat nie było mnie w domu. Super! Ta wiadomość urat(d)owała mnie bardzo
. BO Akurat to jeden z lepszych zespołów koncertowych. Zanim przesłucham (teraz w pracy jestem
), mógłby ktoś napisać, co było fajnego ze starszych kawałków?

- tadzio3
- Kontakt:
Koncert całkiem fajny, chociaż brakowało troche atmosfery panujacej na każdym koncercie Akuratu. Nigdy nie trzeba było przypominac widowni o możliwości śpiewania i ruszania się.
Nagłośnienie tez troszeczkę niedopasowane do stylu Akuratu. Ogólnie jednak OK, bo piosenki, które wybrali sa świetne.
1. Tylko najwięksi
2. Hahaczyk
3. Espania (Jem pomarańcze)
4. Nuta o ptakach
5. Piekarnik
6. Kiedy wrócę tu
7. Jeden człowiek, to jeden sens
8. Fantasmagorie
9. Droga
10. Spokój, wielki spokój
11. O dziewiątce
12. Lubię mówić z Tobą
13. Kapitał
14. Do prostego człowieka
15. Pa, pa, pa...
Jeszcez kilka piosenek, których na antenie już nie było...
Nagłośnienie tez troszeczkę niedopasowane do stylu Akuratu. Ogólnie jednak OK, bo piosenki, które wybrali sa świetne.
1. Tylko najwięksi
2. Hahaczyk
3. Espania (Jem pomarańcze)
4. Nuta o ptakach
5. Piekarnik
6. Kiedy wrócę tu
7. Jeden człowiek, to jeden sens
8. Fantasmagorie
9. Droga
10. Spokój, wielki spokój
11. O dziewiątce
12. Lubię mówić z Tobą
13. Kapitał
14. Do prostego człowieka
15. Pa, pa, pa...
Jeszcez kilka piosenek, których na antenie już nie było...
- Miszon
- Kontakt:
Hmm... rzeczywiście brzmienie było dość nietypowe jak na "Akurat". Troszke poprawili po kilku piosenkach, ale i tak nie to. Za dużo basów i strasznie perkusja "szeleszcząca".
Niestety, nie wiem czy zauważyliście, ale Tomek miał wyraźne problemy z głosem, jakby był chory. We fragmentach mówionych było to zwłaszcza słychać, ale też np. "Do człowieka prostego" zagrali o 4 półtony niżej, a on wyraźnie męczył się, nie mogąc wydrzeć się do góry na maxa. Szkoda, a tak czekał na ten koncert, jak było słychać w wywiadach
.
Niestety, nie wiem czy zauważyliście, ale Tomek miał wyraźne problemy z głosem, jakby był chory. We fragmentach mówionych było to zwłaszcza słychać, ale też np. "Do człowieka prostego" zagrali o 4 półtony niżej, a on wyraźnie męczył się, nie mogąc wydrzeć się do góry na maxa. Szkoda, a tak czekał na ten koncert, jak było słychać w wywiadach

pytalem sie wczoraj o ewentualne wrzucenie jakiejs piosenki Akurat na liste rzeczy do glosowania. Marek powiedzial, ze musi sie zorientowac jaki teraz jest aktualny singiel i moze wrzuci. Ja nie jestem oblatany w akuratowych klimatach, wiec nie wiem co teraz promuja, ale Wy mozecie mu skrobnac maila, moze sie uda.
- Miszon
- Kontakt:
Hmm... nie wiem, jaki był trzeci singiel, ale faktem jest, że pan Marek zasugerował się moim mailem no i mamy "Tylko najwięksi" w zestawie
. Dałem też cynk odpowiednim ludziom z Akuratu i ten nius (w dziale niusy):
http://www.akurat.pl/akurat/
dzięki mnie się pojawił
.
Nie jestem pewien tylko, czy rzeczywiście Akurat po raz pierwszy w zestawie, ale faktem jest, że na Liście jeszcze nigdy nie był.

http://www.akurat.pl/akurat/
dzięki mnie się pojawił

Nie jestem pewien tylko, czy rzeczywiście Akurat po raz pierwszy w zestawie, ale faktem jest, że na Liście jeszcze nigdy nie był.
- tadzio3
- Kontakt:
Trzecim singlem było "Demo"Miszon pisze:Hmm... nie wiem, jaki był trzeci singiel
W sumie ja też pisałem nie raz maile w tej sprawie, więc byc moze sugerował sie również ilością tego typu próśb.Miszon pisze:ale faktem jest, że pan Marek zasugerował się moim mailem no i mamy "Tylko najwięksi" w zestawie.
Niezłe masz te wtykiMiszon pisze:Dałem też cynk odpowiednim ludziom z Akuratu i ten nius (w dziale niusy):

Miszon pisze:dzięki mnie się pojawił.

Raczej nie, gdyz z pewnością bym to zauważył.Miszon pisze:Nie jestem pewien tylko, czy rzeczywiście Akurat po raz pierwszy w zestawie, ale faktem jest, że na Liście jeszcze nigdy nie był.