Koncert Akurat w "Trójce"

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Koncert Akurat w "Trójce"

Post autor: tadzio3 »

Ktoś słuchał koncertu Akuratu w Trójce wczoraj. Jak się podobał?
Ja niestety nie w calości przesłuchałem, bo nie mogłem dostać się do radia na 20.
Za to "ukradłem" link z forum zespołu Akurat, gdzie jest całe nagranie koncertu (tzn piosenek, które zostały puszczone na antenie). Jeszcze nie odsłuchiwałem tego nagrania, ale myslę, że jest w dobrej jakości
http://rapidshare.com/files/39230405/ak ... trojce.rar
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Och, cudownie! Wczoraj kompletnie o tym zapomniałem i nie nagrałem. A jak mi się przypomniało, to akurat nie było mnie w domu. Super! Ta wiadomość urat(d)owała mnie bardzo :) . BO Akurat to jeden z lepszych zespołów koncertowych. Zanim przesłucham (teraz w pracy jestem ;) ), mógłby ktoś napisać, co było fajnego ze starszych kawałków?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Koncert całkiem fajny, chociaż brakowało troche atmosfery panujacej na każdym koncercie Akuratu. Nigdy nie trzeba było przypominac widowni o możliwości śpiewania i ruszania się.
Nagłośnienie tez troszeczkę niedopasowane do stylu Akuratu. Ogólnie jednak OK, bo piosenki, które wybrali sa świetne.

1. Tylko najwięksi
2. Hahaczyk
3. Espania (Jem pomarańcze)
4. Nuta o ptakach
5. Piekarnik
6. Kiedy wrócę tu
7. Jeden człowiek, to jeden sens
8. Fantasmagorie
9. Droga
10. Spokój, wielki spokój
11. O dziewiątce
12. Lubię mówić z Tobą
13. Kapitał
14. Do prostego człowieka
15. Pa, pa, pa...

Jeszcez kilka piosenek, których na antenie już nie było...
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Hmm... rzeczywiście brzmienie było dość nietypowe jak na "Akurat". Troszke poprawili po kilku piosenkach, ale i tak nie to. Za dużo basów i strasznie perkusja "szeleszcząca".
Niestety, nie wiem czy zauważyliście, ale Tomek miał wyraźne problemy z głosem, jakby był chory. We fragmentach mówionych było to zwłaszcza słychać, ale też np. "Do człowieka prostego" zagrali o 4 półtony niżej, a on wyraźnie męczył się, nie mogąc wydrzeć się do góry na maxa. Szkoda, a tak czekał na ten koncert, jak było słychać w wywiadach :? .
ku3a

Post autor: ku3a »

pytalem sie wczoraj o ewentualne wrzucenie jakiejs piosenki Akurat na liste rzeczy do glosowania. Marek powiedzial, ze musi sie zorientowac jaki teraz jest aktualny singiel i moze wrzuci. Ja nie jestem oblatany w akuratowych klimatach, wiec nie wiem co teraz promuja, ale Wy mozecie mu skrobnac maila, moze sie uda.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

No w sumie tez miałem do niego napisać, że skoro koncert był, to wrto by coś wrzucić do zestawu do głosowania.
O ile się orientuję, to ostatnim singlem jest "Tylko najwięksi". Fajne.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

W sprawie Akuratu pisałem do Pana Marka nie raz. Ostatnio również, po tym jak odbył się ich koncert.
Najnowszy oficjalny singiel Akuratu to "Czy to już" (czwarty z płyty). Wolałbym jednak drugi "Tylko najwięksi", bądź pierwszy tytułowy "Fantasmagorie".
ku3a

no mi tez "Tylko najwieksi" i "Fantasmagorie" podobaja sie nieporownywalnie bardziej niz "Czy to juz"
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Hmm... nie wiem, jaki był trzeci singiel, ale faktem jest, że pan Marek zasugerował się moim mailem no i mamy "Tylko najwięksi" w zestawie :). Dałem też cynk odpowiednim ludziom z Akuratu i ten nius (w dziale niusy):
http://www.akurat.pl/akurat/
dzięki mnie się pojawił :).
Nie jestem pewien tylko, czy rzeczywiście Akurat po raz pierwszy w zestawie, ale faktem jest, że na Liście jeszcze nigdy nie był.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Miszon pisze:Hmm... nie wiem, jaki był trzeci singiel
Trzecim singlem było "Demo"
Miszon pisze:ale faktem jest, że pan Marek zasugerował się moim mailem no i mamy "Tylko najwięksi" w zestawie :).
W sumie ja też pisałem nie raz maile w tej sprawie, więc byc moze sugerował sie również ilością tego typu próśb.
Miszon pisze:Dałem też cynk odpowiednim ludziom z Akuratu i ten nius (w dziale niusy):
Niezłe masz te wtyki :) Za to ja jakiś czas temu założyłem wątek na forum Akuratu o tym ażeby głosować na LP3 na "Tylko największych"
Miszon pisze:dzięki mnie się pojawił :).
:lol: Dostałem juz 3 maile ze strony Akuratu w sprawie głosowania LP3 :wink:
Miszon pisze:Nie jestem pewien tylko, czy rzeczywiście Akurat po raz pierwszy w zestawie, ale faktem jest, że na Liście jeszcze nigdy nie był.
Raczej nie, gdyz z pewnością bym to zauważył.
ku3a

ja tez z NieDzwiedziem o tym rozmawialem, wiec pewnie tak ziarnko do ziarnka i przebrala sie miarka u Marka i postanowil jednak wrzucic do zestawu.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

I bardzo dobrze. Nawet moja siostra zagłosowała, a czyni to chyba 2 razy na rok :).
A wczoraj dostałem maila od zespołu z podziękowaniami za danie cynku i pozdrowieniami :).
ODPOWIEDZ