Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Niedługo wychodzi nowa kolekcja Trzeba juz szykowac fundusze ponoc jedno CD ma kosztowac 25 zl I kolekcja zacznie sie 8 maja Pozdrawiam http://www.lp3.kdc.pl/
Miszon pisze:Hmm... głupie tyo i nieco wkurzające...
Wie ktoś, jakie kawałki będzie można tam usłyszeć??
Z wkładki dołączonej do jednej z poprzednich płyt wynika, że w I tomie (1982-1986) będzie m.in. Maanam - Kocham Cię kochanie moje, Roxy Music - Avalon, Dionne Warwick - Heartbreaker, Republika - Śmierć w bikini.
Może niekoniecznie odcinanie kuponów bo to po prostu prawo rynku. Jak się towar dobrze sprzedaje to się go produkuje. Film sie dobrze sprzedał kręca 2 częśc i w tym wypadku jest tak samo
prawda leży pośrodku ...
ale ile razy można wydawać te same numery ....
może coś bardzie unikalnego, rzadkiego ...
jeśli takie mają być numery, to trochę jednak jest to odcinanie kuponów ... niestety ...
A ja nie zamierzam juz nabyc tej kolekcji. Troche mnie wkurza takie podejscie...Skusilbym sie jedynie, gdyby na plytach pojawily sie fragmenty archiwalnch notowan-Niedzwiedz kiedy wspomnial o tym, ze na kolekcji 25 plyt beda archiwalne fragmenty...i co? Szkoda, ze tak to wyglada ...
Bodeczek pisze:[...]może coś bardzie unikalnego, rzadkiego ...
jeśli takie mają być numery, to trochę jednak jest to odcinanie kuponów ... niestety ...
gdyby były to rzadkie i "trudnozdobywalne" nagrania, to kupiłoby takie płyty pewnie kilkudziesięciu (no, może kilkuset) zapaleńców ... tego typu wydawnictwa robi się dla mas ... takie prawo rynku ... a jeśli chwyci złota kolekcja, to niechybnie niebawem doczekamy się srebrnej i tak dalej ...
Zestaw Złota Trójka 1982-1986
1. Queen - Radio Ga Ga
2. Maanam - To tylko tango
3. Chris Rea - On the beach
4. Lady Pank - Kryzysowa narzeczona
5. Eurythmics - Here comes the rain again
6. Republika - Śmierć w bikini
7. Daryll Hall & John Oates - Maneater
8. Lombard - Adriatyk, ocean gorący
9. Martyna Jakubowicz - W domach z betonu
10. Roxy music - Avalon
11. Budka Suflera - Jolka, Jolka
12. Dionne Warwick - Heartbreaker
13. Mr. Z'oob - Mój jest ten kawałek podłogi
14. Deep Purple - Perfect strangers
15. Perfect - Idź precz
...ja kupiłem...ale nie rozpakowałem! czy jest warto? Trójka to teraz może jest złota, ale jako radio...no i Nick trochę zobowiązywał do wydania paru srebrników
absolutnie nie, po prostu kiedys widzialem u tych ludzi ktorzy sprzedaja plyty z roznych czasopism takze plyty z kilku rocznikow LP3. Po bodajze 12 zl. Wiec jak beda miec w podobnej cenie ta nowa serie to sie zastanowie.
A mi się ten zestaw podoba. I cieszę się, że rozpakowałem, chociaż nie przesłuchałem. Każda piosenka z komentarzem Niedźwiedzia. No a do tego jedna z moich ulubionych piosenek w historii listy.
kajman pisze:A mi się ten zestaw podoba. I cieszę się, że rozpakowałem, chociaż nie przesłuchałem. Każda piosenka z komentarzem Niedźwiedzia. No a do tego jedna z moich ulubionych piosenek w historii listy.
Ja nie wiem czy każdy tekst jest Niedźwiedzia. Trochę ten styl pisania o piosenkach do niego nie pasuje (taki bardziej reporterski), ale nie wiem..... Zestaw piosenek też nie jest zły, choć trochę oklepany, ale jest i Chris Rea i Daryl z Johnem.
A ja nie wiem co o tym myśleć... Wprawdzie wygląda to jak chwyt marketingowy, ale mogę się skusić... Jak minie moda na to i cała kolekcja będzie dostępna na bazarkach po niższej cenie.
a moje wrazenia po kupnie pierwszej czesci sa niestety takie ze to chyba naprawde bylo niepotrzebne Nie chce marudzic bo i tak kupie cala kolekcje bo jestem delikatnie mowiac maniakiem lp3 ale nie wiem jaki sens mialo wydawanie tej kolekcji. Teksty nie sa Niedzwiedzia (on inaczej pisze) Piosenki niby sa fajne ale kolekcja nic nowego nie wniosla Poprostu zbijanie kasy na fali 25-lecia Pozdrawiam wszystkich ps ciekawe ze Niedzwidz nic o niej na liscie nie mowi
Jeżeli nie mówi, to pewnie będzie mówił niedługo. Coś było w ostatnim notowaniu o tym, że za tydzień będzie konkurs z niespodzianką czy jakoś tak... Brrr! Podejrzewam już, jak to będzie wyglądało w radiu:"Wysyłamy sms o treści "Niedźwiedź" na numer 71123..." Jak w RMF czy w Polsacie! Dobrze, że p. Marek i tak potrafi jakoś tak tego typu informacje wplatać w tok audycji, że aż tak nie denerwują, jak w niektórych innych mediach!
Dzisiaj w audycji przed południem słyszałem że mówił o płytach. Powiedzcie mi tylko, czy książeczki, w które opakowane są te płyty są chociaż ciekawe? Co jest w nich opisane? Bo chyba nie kupię tej kolekcji, piosenki można mieć z innych płyt...
na pierwszej stronie Niedzwiedz tlumaczy sie w sumie dlaczego taka kolekcja powstala Dalej opisane sa piosenki skad sie wziely, na jakiej plycie byly, kiedy debiut na liscie i takie inne dyrdymarki
a dla mnie dowodem na to iż ta kolekcja powstała na chybcika w wyniku powodzenia sprzedaży tej głównej kolekcji jest obecność na płycie piosenki "Mój jest ten kawałek podłogi" (sorry Kajman bo wiem, że bardzo lubisz ten utwór, ja zresztą też).....jeżeli to miała być "Złota kolekcja" pomyślana od początku to chyba powinny znaleźć się na niej największe przeboje w tamtych czasach potwierdzone podsumowaniami rocznymi co najmniej (te na które udało się zdobyć licencje), a nie ciekawostki...bo nie chce mi się wierzyć, że nie udało się wcześniej zdobyć licencji na piosenkę, którą darmowo zespół Mr. Zoob udostępnia od co najmniej 2 lat w serwisie Wirtualna Polska. Sporo pozycji również dubluje się z tą poprzednią kolekcją doprowadzoną do 1998 roku.
Gary pisze:Sporo pozycji również dubluje się z tą poprzednią kolekcją doprowadzoną do 1998 roku.
Zgadza się, ale ta kolekcja jest o wiele ładniej wydana, choć co do zawartości muzycznej tamta była zdecydowanie bardziej odkrywcza, bo pozwoliła po raz pierwszy na płycie kompaktowej usłyszeć takie zespoły jak np. Mad Money, ZOO, Bóm Wakacje w Rzymie, Roxa i chyba m.in. nagrania Classix Nouveaux przed ich zeszłoroczną premierą na płycie kompaktowej.