Notowania bez emisji
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Notowania bez emisji
Myślę, że warto tu skopiować link do dyskusji, która toczyła się w innym dziale na temat notowań bez emisji.
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=860
Wykaz, który podał Bobby jest nieco rozbieżny w stosunku do tego co jest w naszej bazie.
Warto by było, gdyby odezwały się głosy potwierdzające (lub zaprzeczające) informacjom podanym przez Bobby'ego. Ja ze swej strony mogę potwierdzić, że informacje te są zbieżne z moimi dla notowań 269, 370 i 506. Co do reszty, nie wiem, ale nie wątpię, że Bobby się przyłożył do zrobienia tego wykazu.
1. n30 - 1982-11-13
10 lis 1982 zmarł Leonid Ilicz Breżniew (1906-1982) pierwszy sekretarz KC Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego.
2. n95 - 1984-02-11
9 lut 1984 zmarł Jurij Władimirowicz Andropow (1914-1984) pierwszy sekretarz KC Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego.
3. n269 - 1987-05-09
9 maja 1987 miała miejsce katastrofa lotnicza w Lesie Kabackim. Około 11:40 rozbił się IŁ 62 lecący z Warszawy do Nowego Jorku.
4. n370 - 1989-03-25
Wielka Sobota - nie wiem czemu listy nie było w święta a może jednak była ??
5. n506 - 1991-11-01
1 listopada - Święto Zmarłych
6. n770 - 1996-11-01
7. n791 - 1997-03-28
Wielki Piątek - nie wiem czemu listy nie było w święta a może jednak była ??
8. n1002 - 2001-04-13
16 kwietnia 2001 podsumwanie 1000 notowań
9. n1057 - 2002-05-03
podsumowanie 20 lat polskich utworów
10. n1083 - 2002-11-01
11. n1091 - 2002-12-27
na antenie podsumowanie 2002 roku
12. n1143 - 2003-12-26
na antenie podsumowanie 2003 roku
13. n1154 - 2004-03-12
zamachy terrorystyczne w Madrycie 11 marca 2004r
14. n1179 - 2004-09-03
zamach terrorystyczny na szkołę w Biesłanie
15. n1195 - 2004-12-24
piątek Wigilia a 26 grudnia było podsumowanie 2004 roku
16. n1196 - 2004-12-31
zamiast 1196 notowania Piotr Baron zaprezentował "22 lata listy w 4 godziny" po kilka utworów z każdego roku bez ładu i składu.
17. n1205 - 2005-03-04
zamiast 1205 notowania było podsumowanie 1200 notowań. Emisja z okolic "Szklarskiej Poręby". Niedźwiedź "przemieszczał" się po "Ostępach Karkonowskich"
18. n1209 - 2005-04-01
ze względu na poważne pogorszenie się zdrowia Papieża Jana Pawła II. Następnego dnia w sobotę 2 kwietnia 2005 roku o godzinie 21:37 Papież umiera.
19. n1210 - 2005-04-08
8 kwietnia 2005 (piątek) to dzień pogrzebu Papieża Jana Pawła II.
20. n1223 - 2005-07-08
dzień wcześniej 7 lipca 2005 (czwartek) to kolejny zamach terrorystyczny tym razem Londyn
21. n1230 - 2005-08-26
Szydłowska Agnieszka przedstawia między 18 a 19 listę w skrócie !!! z tą nieszczęsną Brodką. Marek na koncercie Jeana Michela Jarra w Gdańsku z okazji 25-lecia powstania "Solidarności".
22. n1251 - 2006-01-20
było podsumowanie 2005 roku z Zakopanego
23. n1295 - 2006-11-24
wtorek 21 listopada - wypadek w kopalni Halemba. Zginęło 23 górników. Prezydent Lech Kaczyński ogłosił od czwartku od godz 10:00 do soboty włącznie żałobę narodową.
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=860
Wykaz, który podał Bobby jest nieco rozbieżny w stosunku do tego co jest w naszej bazie.
Warto by było, gdyby odezwały się głosy potwierdzające (lub zaprzeczające) informacjom podanym przez Bobby'ego. Ja ze swej strony mogę potwierdzić, że informacje te są zbieżne z moimi dla notowań 269, 370 i 506. Co do reszty, nie wiem, ale nie wątpię, że Bobby się przyłożył do zrobienia tego wykazu.
1. n30 - 1982-11-13
10 lis 1982 zmarł Leonid Ilicz Breżniew (1906-1982) pierwszy sekretarz KC Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego.
2. n95 - 1984-02-11
9 lut 1984 zmarł Jurij Władimirowicz Andropow (1914-1984) pierwszy sekretarz KC Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego.
3. n269 - 1987-05-09
9 maja 1987 miała miejsce katastrofa lotnicza w Lesie Kabackim. Około 11:40 rozbił się IŁ 62 lecący z Warszawy do Nowego Jorku.
4. n370 - 1989-03-25
Wielka Sobota - nie wiem czemu listy nie było w święta a może jednak była ??
5. n506 - 1991-11-01
6. n770 - 1996-11-01
7. n791 - 1997-03-28
Wielki Piątek - nie wiem czemu listy nie było w święta a może jednak była ??
8. n1002 - 2001-04-13
16 kwietnia 2001 podsumwanie 1000 notowań
9. n1057 - 2002-05-03
podsumowanie 20 lat polskich utworów
10. n1083 - 2002-11-01
11. n1091 - 2002-12-27
na antenie podsumowanie 2002 roku
12. n1143 - 2003-12-26
na antenie podsumowanie 2003 roku
13. n1154 - 2004-03-12
zamachy terrorystyczne w Madrycie 11 marca 2004r
14. n1179 - 2004-09-03
zamach terrorystyczny na szkołę w Biesłanie
15. n1195 - 2004-12-24
piątek Wigilia a 26 grudnia było podsumowanie 2004 roku
16. n1196 - 2004-12-31
zamiast 1196 notowania Piotr Baron zaprezentował "22 lata listy w 4 godziny" po kilka utworów z każdego roku bez ładu i składu.
17. n1205 - 2005-03-04
zamiast 1205 notowania było podsumowanie 1200 notowań. Emisja z okolic "Szklarskiej Poręby". Niedźwiedź "przemieszczał" się po "Ostępach Karkonowskich"
18. n1209 - 2005-04-01
ze względu na poważne pogorszenie się zdrowia Papieża Jana Pawła II. Następnego dnia w sobotę 2 kwietnia 2005 roku o godzinie 21:37 Papież umiera.
19. n1210 - 2005-04-08
8 kwietnia 2005 (piątek) to dzień pogrzebu Papieża Jana Pawła II.
20. n1223 - 2005-07-08
dzień wcześniej 7 lipca 2005 (czwartek) to kolejny zamach terrorystyczny tym razem Londyn
21. n1230 - 2005-08-26
Szydłowska Agnieszka przedstawia między 18 a 19 listę w skrócie !!! z tą nieszczęsną Brodką. Marek na koncercie Jeana Michela Jarra w Gdańsku z okazji 25-lecia powstania "Solidarności".
22. n1251 - 2006-01-20
było podsumowanie 2005 roku z Zakopanego
23. n1295 - 2006-11-24
wtorek 21 listopada - wypadek w kopalni Halemba. Zginęło 23 górników. Prezydent Lech Kaczyński ogłosił od czwartku od godz 10:00 do soboty włącznie żałobę narodową.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Re: Notowania bez emisji
Masz, rację rozjechałem sie nieco z Waszą bazą.Robinson pisze:Wykaz, który podał Bobby jest nieco rozbieżny w stosunku do tego co jest w naszej bazie.
Nigdy nie ufaj w 100% Bobbiemu. Jak potwierdzisz w 20-30 innych źródłach te dane to wtedy dopiero możesz przyjąć je za pewne!Robinson pisze:Co do reszty, nie wiem, ale nie wątpię, że Bobby się przyłożył do zrobienia tego wykazu.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Oj! spieramy się o pryncypia — jak Marek N. był w czasie pory nadawania listy na antenie, i dawał podsumowanie, albo inny prezenter zapodał zestaw przypadkowo-innych utworów... a między wierszami wspomniał o bieżącym notowaniu (może odczytał nawet jakieś informacje o konkretnych pozycjach) — to wydawało mi się, że lista bez emisji, ale Prezentera było na antenie słychać. Stosowny tekst objaśnienia został wpisany w komentarz pod zestawieniem. Nie wszystkimi... racja! Jeśli jednak uznać, że skoro listy nie było w pełnym wymiarze, nie ma co umieszczać też prezentera... to teraz rozumię, czemu są takie sprzeczności w Liczbie prowadzonych wydań przez poszczególnych prezenterów! Nie prowadził listy tylko jakiś erzac, to mu się nie zalicza! Ale był na antenie... to mu zaliczymy prowadznie. Ech... nie lepiej określić jednoznaczne zasady, i według nich zmienić to co jest niepoprawnie zapisane?
Gorzej z tymi archaicznymi — ja z listy Bobby'ego potwierdzam 95, 370 i 506. W Archiwum, zwanym przez Bobbyego ,,Waszą bazą'' (czyli, w tym co widnieje pod www.lp3.pl) — jest źle w tych przypadkach! Będzie poprawione! a za dotychczasowe nieścisłości przepraszam.
Reszta? czeka na jakieś potwierdzenie, i ew. ustalenie zasad przypisywania etykiet ,,bez emisji'' czy innego prowadzącego. Bobby, sam masz wątpliwości co do notowania 370...
Gorzej z tymi archaicznymi — ja z listy Bobby'ego potwierdzam 95, 370 i 506. W Archiwum, zwanym przez Bobbyego ,,Waszą bazą'' (czyli, w tym co widnieje pod www.lp3.pl) — jest źle w tych przypadkach! Będzie poprawione! a za dotychczasowe nieścisłości przepraszam.
Reszta? czeka na jakieś potwierdzenie, i ew. ustalenie zasad przypisywania etykiet ,,bez emisji'' czy innego prowadzącego. Bobby, sam masz wątpliwości co do notowania 370...
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Re: Notowania bez emisji
No coz, Bobbiemu urosly nieco skrzydelka i calkowicie odcina sie od tej bazy na www.lp3.pl. Zapyta moze ktos dlaczego urosly skrzydelka? Jesli ktos nie jest jeszcze zorientowany, to moge poinformowac, iz kolega Bobby-X wraz z... (tu nie bede wymienial tych osob, ale moge sie domyslac, ze Bobby sam sie pochwali bo to autorytety wieksze niz on sam) pracuje nad tym co bedzie mozna zobaczyc i przeczytac w drugiej ksiazce Marka N. Wicie, rozumicie. To co bedzie w ksiazce bedzie od tej pory swiete.bobby-x pisze:Masz, rację rozjechałem sie nieco z Waszą bazą.
(...)
Nigdy nie ufaj w 100% Bobbiemu. Jak potwierdzisz w 20-30 innych źródłach te dane to wtedy dopiero możesz przyjąć je za pewne!
Bobby! Wyluzuj.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Wiecie co Panowie Jacku i Piotrze - nie bardzo chce mi się komentować Wasze wypowiedzi...
Rozumiem Jacku, że nie wierzysz we wszystkie informacje podawane przez różne osoby (i Bobbiego, i Leszka) i nie od razu nanosisz poprawki. I bardzo dobrze, szukaj dalej potwierdzeń!
Piotr jak zwykle musi coś "walnąć". Kiedyś w zamierzchłej przeszłości coś pisałeś o "łysym", "grzywce" i "parapecie". Tym razem o "skrzydełkach", "autorytetach" i "świętościach". Po Tobie Piotrze można się było takiej wypowiedzi spodziewać więc nic nowego i żadne zaskoczenie.
Jeśli chcesz Piotrze, żebym był autorytetem to od razu napiszę Ci, że znowu spieprzyłeś następną statystykę (z wielu nieprawidłowych na tym forum) tym razem w temacie Dlaczego nie było listy 16 lipca 1983?. Wersją bardziej poprawną lub może bardziej antenową jest to co napisał Robinson o jeden post niżej. Z Robinsonem nie zgodzę się tylko w miejscu, że Piotrowe podsumowanie i Robinsonowe jest identyczne skoro Diamentowa kula w jednym jest na 38 pozycji a w drugim na 30.
Wkurzają mnie Piotrze też Twoje wypowiedzi odnośnie książki, bo jeśli uda się wersję ostatecznie "złamaną" gotową do wydruku jeszcze raz przejrzeć to znaczy, że Twoim zdaniem źle !!! A nie będzie to łatwe, ponieważ Marek 13-lutego wylatuje na Antypody czyli dzisiaj prowadzi ostatnią listę z Zakopanego. Trzeba będzie molestować wydawnictwo a znowu mogę sobie zadać pytanie tylko po co i w imię czego znowu mam za darmo poświęcać swój wolny czas, jeździć do wydawcy i zawracać im głowę? W końcu mamy kapitalizm i za daną pracę się należy odpowiednie wynagrodzenie a w końcu na czynsz w domu i kromkę chleba trzeba zarobić - nie spadnie z nieba. A książka ma przynieść określony zysk dla wydawnictwa jak i dla Niedźwiedzia. Mnie nikt nie zaproponował zapłaty. A czy nie mogłem powiedzieć Markowi, że bez kasy nie da rady. Czyż nie lepiej pójść z dziećmi na sanki i poświęcić swój wolny prywatny czas dla rodziny?
Od razu napisałeś swoje zdanie na temat książki przed jej wydaniem. To jej nie kupuj jak z góry zakładasz, że nie warto. Rozumiem, że Twoim zdaniem lepiej będzie jak zostanie ona wydana na podstawie bazy z archiwum Trójkowego z wielką ilością błędów (nawet ktoryś numer jeden się nie zgadzał). Ach rozumiem, że Twoim zdaniem bęzie lepiej jak będzie więcej rzeczy spieprzonych niż jak mniej. Dane w książce wcale nie będą święte ponieważ w wersji drukowanej nie da się podać wszystkich wersji tytułów utworów ale przynajmniej może uda sie wyeliminować błędy związane z pozycjami lub je ograniczyć. Do weryfikacji zapisów tytułów powinna służyć baza danych w internecie, którą łatwiej jest modyfikować niż książkową. Ale to już zupełnie inny temat...
Innym forumowiczom i słuchaczom mogę napisać, że widziałem formę graficzną książki. Jest dużo ładniejsza niż pierwsza część, studio DTP to fachowcy pierwsza klasa, bardzo ładnie wszystko zaplanowali. A komentarzy Marka jest jak zwykle mnóstwo, wiele osobistych. Jedynie martwi mnie miękka okładka.
Rozumiem Jacku, że nie wierzysz we wszystkie informacje podawane przez różne osoby (i Bobbiego, i Leszka) i nie od razu nanosisz poprawki. I bardzo dobrze, szukaj dalej potwierdzeń!
Piotr jak zwykle musi coś "walnąć". Kiedyś w zamierzchłej przeszłości coś pisałeś o "łysym", "grzywce" i "parapecie". Tym razem o "skrzydełkach", "autorytetach" i "świętościach". Po Tobie Piotrze można się było takiej wypowiedzi spodziewać więc nic nowego i żadne zaskoczenie.
Jeśli chcesz Piotrze, żebym był autorytetem to od razu napiszę Ci, że znowu spieprzyłeś następną statystykę (z wielu nieprawidłowych na tym forum) tym razem w temacie Dlaczego nie było listy 16 lipca 1983?. Wersją bardziej poprawną lub może bardziej antenową jest to co napisał Robinson o jeden post niżej. Z Robinsonem nie zgodzę się tylko w miejscu, że Piotrowe podsumowanie i Robinsonowe jest identyczne skoro Diamentowa kula w jednym jest na 38 pozycji a w drugim na 30.
Wkurzają mnie Piotrze też Twoje wypowiedzi odnośnie książki, bo jeśli uda się wersję ostatecznie "złamaną" gotową do wydruku jeszcze raz przejrzeć to znaczy, że Twoim zdaniem źle !!! A nie będzie to łatwe, ponieważ Marek 13-lutego wylatuje na Antypody czyli dzisiaj prowadzi ostatnią listę z Zakopanego. Trzeba będzie molestować wydawnictwo a znowu mogę sobie zadać pytanie tylko po co i w imię czego znowu mam za darmo poświęcać swój wolny czas, jeździć do wydawcy i zawracać im głowę? W końcu mamy kapitalizm i za daną pracę się należy odpowiednie wynagrodzenie a w końcu na czynsz w domu i kromkę chleba trzeba zarobić - nie spadnie z nieba. A książka ma przynieść określony zysk dla wydawnictwa jak i dla Niedźwiedzia. Mnie nikt nie zaproponował zapłaty. A czy nie mogłem powiedzieć Markowi, że bez kasy nie da rady. Czyż nie lepiej pójść z dziećmi na sanki i poświęcić swój wolny prywatny czas dla rodziny?
Od razu napisałeś swoje zdanie na temat książki przed jej wydaniem. To jej nie kupuj jak z góry zakładasz, że nie warto. Rozumiem, że Twoim zdaniem lepiej będzie jak zostanie ona wydana na podstawie bazy z archiwum Trójkowego z wielką ilością błędów (nawet ktoryś numer jeden się nie zgadzał). Ach rozumiem, że Twoim zdaniem bęzie lepiej jak będzie więcej rzeczy spieprzonych niż jak mniej. Dane w książce wcale nie będą święte ponieważ w wersji drukowanej nie da się podać wszystkich wersji tytułów utworów ale przynajmniej może uda sie wyeliminować błędy związane z pozycjami lub je ograniczyć. Do weryfikacji zapisów tytułów powinna służyć baza danych w internecie, którą łatwiej jest modyfikować niż książkową. Ale to już zupełnie inny temat...
Innym forumowiczom i słuchaczom mogę napisać, że widziałem formę graficzną książki. Jest dużo ładniejsza niż pierwsza część, studio DTP to fachowcy pierwsza klasa, bardzo ładnie wszystko zaplanowali. A komentarzy Marka jest jak zwykle mnóstwo, wiele osobistych. Jedynie martwi mnie miękka okładka.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Szkoda... nie ma więc dialogu i wymiany informacji w dochodzeniu do prawdy. Trudno.bobby-x pisze:Wiecie co Panowie Jacku i Piotrze - nie bardzo chce mi się komentować Wasze wypowiedzi...
Mów za siebie... żadne informacje podawane na Forum, nie są nanoszone ,,od ręki'', nie tylko Twoje. Leszek do tej pory nie postawił podobnego zarzutu, bo widocznie zna pojęcie słowa dowód. A tzw. ,,różne osoby'' to spora część użytkowników tego Forum, nie tylko ww. dwie osoby, których wiedzę akutar doceniam. Kolejny raz pytam: czy to źle, że szukam potwierdzenia podawanych informacji?bobby-x pisze:Rozumiem Jacku, że nie wierzysz we wszystkie informacje podawane przez różne osoby (i Bobbiego, i Leszka) i nie od razu nanosisz poprawki. I bardzo dobrze, szukaj dalej potwierdzeń!
Reszty Twojej wypowiedzi nie komentuję, gdyż ma charakter bardziej osobisty. Choć po części wiąże się z tematyką tego Forum.
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Widzisz Bobby, Ty jednak nie potrafisz czytac, ze zrozumieniem. Prosilem abys wyluzowal i przestal nalatywac na Jacka i "jego" archiwum. I co? Robisz dokladnie odwrotnie. Jesli juz taki madry jestes i mowisz o spieprzonych statystykach to pokaz dokladnie co i gdzie. Ja nie twierdze, ze jestem nieomylny. Czasami cos zle wstukam, zamiast 23 wpisze 32, no i wiadomo, ze musi wtedy pojawic sie blad. Juz nie jeden raz forumowicze znalezli niescislosci, podeslali info, poprawilem, przyznalem sie do bledu i jest OK. Mowic i psac to Ty potrafisz bardzo duzo, ale jakos dowodow przytoczyc nie potrafisz.
Jak Jacek proponowal Ci pomoc w zeskanowaniu wydrukow notowan ze stron Trojkowych aby je udostepnic jako dowody to nagle jakos zabraklo Ci czasu na najblizsze pol roku. No to jak to w koncu jest? Wydawalo mi sie, ze wszyscy tu wspolnie chcemy, aby archiwum bylo jak najbardziej wiarygodne, posiadalo informacje o wydarzeniach i ciekawostkach z listy, ktorych na stronie Trojki nie znajdziemy. Ale nie moze byc tak, ze jak ktokolwiek cos tu na forum poda to od razu znajdzie sie w archiwum. To trzeba jakimis konkretnymi dowodami poprzec.
A co do ksiazki to nie wyrazilem zadnego swojego zdania.
Jak Jacek proponowal Ci pomoc w zeskanowaniu wydrukow notowan ze stron Trojkowych aby je udostepnic jako dowody to nagle jakos zabraklo Ci czasu na najblizsze pol roku. No to jak to w koncu jest? Wydawalo mi sie, ze wszyscy tu wspolnie chcemy, aby archiwum bylo jak najbardziej wiarygodne, posiadalo informacje o wydarzeniach i ciekawostkach z listy, ktorych na stronie Trojki nie znajdziemy. Ale nie moze byc tak, ze jak ktokolwiek cos tu na forum poda to od razu znajdzie sie w archiwum. To trzeba jakimis konkretnymi dowodami poprzec.
A co do ksiazki to nie wyrazilem zadnego swojego zdania.