NOWOŚCI:
Andrzej Piaseczny - O SOBIE SAMYM
Beirut - NO NO NO
Męskie Granie Orkiestra - ARMATY
Mietek Szcześniak - NIERÓWNI
Monika Kuszyńska - OBUDŹ SIĘ I ŻYJ
Część nowości do odsłuchania również na stronie LISTA PRZEBOJÓW PROGRAMU 3

Moderatorzy: ku3a, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Mateusz
Jeśli rockiem nazywasz obecnego Planta to sorry, wolę Madonnę.kajman pisze:Prawdziwy rock dostał u Ciebie w zeszłym tygodniu zero.
To że Tobie się nie podoba nie oznacza że nie jest rockiem.jollyroger72 pisze:Jeśli rockiem nazywasz obecnego Planta to sorry, wolę Madonnę.kajman pisze:Prawdziwy rock dostał u Ciebie w zeszłym tygodniu zero.
Np 10 osób dało 30 punktów to wychodzi średnia 3,00, a jeżeli 11 osób (doliczając Twoje zero) to 2,73. Czyli nie dając zera zwayżasz w tym przypadku średnią o 0,27.Yacy pisze:w jaki sposób?
tak myślałemkajman pisze:Czyli nie dając zera zwayżasz w tym przypadku średnią o 0,27.
A jakie miewasz przy +32?Yacy pisze:a przy minus dziesięć mam nieco lepsze
ale przy plusach "10" wystarczy, bo tu nie muszę sobie poprawiać humorujollyroger72 pisze:A jakie miewasz przy +32?
Jest 5 propozycji i to 5 polskich propozycji, a żadna nie jest świeża, jeśli o tym mówimy. Żadna. Przepraszam, nie chcę być postrzegany jak megaloman, ale uważam, że naprawdę można być coś świeżego wpuścić do zestawu... Nie tym razem, jak widać. A jest tyle dobrej, polskiej muzyki, wystarczy tylko chcieć...Tomekk pisze:...Lena czy nawet Renata Przemyk. Wymienić można jeszcze wiele braków.
ciężko się z tymi słowami nie zgodzić... dodam jeszcze słowo o Renacie. po co nowy utwór? żeby szorował poczekalnię? oczywiście fajnie, że dali szansę czterem utworom z najnowszej płyty, ale już wystarczy.kajman pisze:Z tego co słyszałem to ...
adameria pisze:Jest 5 propozycji i to 5 polskich propozycji
"Rzeźba dnia" chyba jest kolejnym singlem. Skąd możesz wiedzieć czy nie spodoba się słuchaczom na tyle, że wejdzie do Top 30.Yacy pisze:ciężko się z tymi słowami nie zgodzić... dodam jeszcze słowo o Renacie. po co nowy utwór? żeby szorował poczekalnię? oczywiście fajnie, że dali szansę czterem utworom z najnowszej płyty, ale już wystarczy.
Ale na szczęście nie taki, ktory był na liście (jak to było np w przypadku Kultu). Do tego przearanżowany przez co brzmi znacznie lepiej niż pierwowzór.Tomekk pisze:Fajnie, że jest Hey, ale to kotlet sprzed 6 lat.
Komentarzem jest miejsce na LP3. W zestawie jest sporo znanych nazwisk i nazw (przynajmniej takie mam wrażenie) z muzyki pop (Avril, Bella z psem, Calexico, Charlatans, drudzy Chemicy, Django, Interpol, Kasabian, Lifehouse, Madonna, Marina, Ronson, po dwóch Mumfordzi, Nickelbacków, Noelów, Paloma, Roisin, Script, Strome, Impala, Train, Warpaint; po co mają wrzucać kolejne jak te nic nie potrafią zdziałać) i jakoś nie na nie głosują ludzie tylko na Andrusa, Wodeckiego i Celińską. Mam wrażenie że Ty raczej chciałbyś wymienić słuchaczy na innych, a nie zestaw do głosowania.Tomekk pisze:Andrus nie wymaga komentarza
Na 100% nie, bo czasem trafi się ślepej kurze jak z tymi Chemikami.Tomekk pisze:jakoś świetnie ją wykorzystuje, więc nikt raczej nie może w 100% powiedzieć (jak kajman)
Jak podawałem wyżej jest jak najbardziej. A Trójka nigdy nie hołubiła komercyjnego popu (i okolic). A z tego co wymieniłeś to prawie nic do Trojki nie pasuje.Tomekk pisze:Trzeba dawać możliwość wyboru, a z tym ostatnio coraz słabiej.
Większość z nich była na liście lub w zestawie do głosowania, więc niestety nie masz racji.kajman pisze: A z tego co wymieniłeś to prawie nic do Trojki nie pasuje.
O, no tak. Z tym, że ja się dziwię, że propozycji nie było jeszcze za czasów UL/KR.Tomekk pisze:Król dopiero teraz dostał szansę i jakoś świetnie ją wykorzystuje,
Obydwaj zapominacie o tym, że słuchacze głosują na to, co usłyszą w radio. Taka "dziwna" przypadłość.kajman pisze:Ty raczej chciałbyś wymienić słuchaczy na innych, a nie zestaw do głosowania
No to chyba już nie jestem statystycznie najbardziej zadowolony, co jest bardziej zgodne z prawdą.gżegoż pisze:(...)
jednak najważniejszego członu nie wpisałeśTomekk pisze:To jest lista przebojów, a nie lista coverów czy piosenek kabaretowych... ale każdy lubi co innego.
głównie chodziło mi o to, że były już cztery utwory z płyty, a nie wszyscy wykonawcy mają tyle szczęścia aby aż tyle razy dostawać szansę. żeby chociaż coś się przebiło do podstawowego notowania... dla mnie mogą wrzucać kolejne, chociażby Dwojedno!Tomekk pisze:"Rzeźba dnia" chyba jest kolejnym singlem. Skąd możesz wiedzieć czy nie spodoba się słuchaczom na tyle, że wejdzie do Top 30.