Drugi Polski Top Radia 357

Lista piosenek Radia 357

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3

mikrobi

Re: Drugi Polski Top Radia 357

Post autor: mikrobi »

adrianec pisze: wt maja 03, 2022 11:17 am Irena Santor przy okazji utworu "Byłaś serca biciem" przyznała, że nigdy nie spotkała osobiście Andrzeja Zauchy
Trochę dziwne, bo w 1991 r. p. Irena ogłosiła koniec kariery (potem się z tego wycofała) i odbył się taki koncert pożegnalny i tam m. in. wystąpił p. Andrzej. Więc się spotkali. Być może p. Irenei chodziło o to, że nigdy ze sobą nie rozmawiali.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Miszon pisze: czw maja 05, 2022 8:42 pm Powiem szczerze że wolę jak są nowości, które czas zweryfikuje, niż beton sprzed 30 lat i ruchy Browna w top50, co sprawia że nie ma sensu słuchać Topu, bo lepiej sobie puścić nagranie sprzed 15-20 lat.
Ja wolę, jak są nowości, ale z propozycji dodawanych z umiarem i jakimś pomyślunkiem, a nie hops, dajemy wszystkie hymny Męskiego, włącznie z tym, który jest obecnie na liście, to samo Kaśki, 10 utworów Podsiadły... Jak już pisałem, jedynie "Boomer" z tych aktualnych rzeczy zabrzmiał mi wszechczasowo i jego miejsce jest w topie, ale to nowe MGO szczególnie, ale też tak dużo Kaśki to po prostu dla mnie była gruba przesada.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Faktem jest, że dawno nie było Topu, na którym leci jakiś kawałek, a ja nie potrafię poznać co to ;) .
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

A tylu ma już przecyt, szczęściarz.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Miszon pisze: ndz maja 08, 2022 5:44 pm Faktem jest, że dawno nie było Topu, na którym leci jakiś kawałek, a ja nie potrafię poznać co to ;) .
To ja tak nie miałem od kilku lat. W tym roku wszystko doskonale znane.
Neo01 pisze: ndz maja 08, 2022 5:12 pm Jak już pisałem, jedynie "Boomer" z tych aktualnych rzeczy zabrzmiał mi wszechczasowo
Mi z kolei kompletnie to nie brzmi wrzechczasowo. Ale już "Wiśnia" tak mi zabrzmiała. Pozostałe nowości wciąż traktowałem jako zbyt aktualne i brzmiały mi jakbym słuchał cotygodniową LP357 a nie Top wszech czasów.
Awatar użytkownika
Konrad
Listy Przebojów Trójki słucham od: 544

Post autor: Konrad »

Dla mnie polski TOP Wszechczasów nigdy nie była tak ważny jak ten ogólny od 1994 roku. Więc nawet w Trójce tego już nie słuchałem. 357 pozycji nawiązuje do nazwy radia, ale dla mnie tych pozycji jest już za dużo. Tam się bardzo wiele utworów przeciętnych załapuje. Zgadzam sie z Tadziem3, że Wiśnia brzmi bardziej wszechczasowo niż boomer, ale wynika to z faktu, że utwór ma 2 lata. Moze właśnie należałoby wprowadzić okres karencji 2, 3 lata żeby dodać utwór do zestawienia, a może nawet wstępną preselekcję słuchaczy z tych 30 czy 20-tygodniowych stażów.
kajman

Post autor: kajman »

Konrad pisze: pn maja 09, 2022 5:41 pm Tam się bardzo wiele utworów przeciętnych załapuje.
Wszystko jest kwestią gustu. Dla mnie mnóstwo słabeuszy było w czołówce i pierwsze godziny były znacznie lepsze od ostatnich.
ODPOWIEDZ