Nasi kandydaci do zestawu
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Nasi kandydaci do zestawu
Żaden problem. Dla perwności zerknąłem w dwa źródełko i oto jest:
Spinning In Daffodils - Them Crooked Vultures (7:28)
[muzyka: Them Crooked Vultures, słowa: Them Crooked Vultures]
Columbia Records, 2009
Spinning In Daffodils - Them Crooked Vultures (7:28)
[muzyka: Them Crooked Vultures, słowa: Them Crooked Vultures]
Columbia Records, 2009
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Fajnie że TCV znalazło się wśród zwycięzców, jednak szczerze się obawiam czy z takim długasem poradzą sobie na Liście ... Mimo że jest on bardzo udany muzycznie. Z tego co czytałam na decyzję czy ten utwór w ogóle znajdzie się w zestawie ostateczny wpływ mają zarządzający Listą, a więc musi on przejść przez jeszcze jedną " selekcję ". Dlatego mam poważny dylemat czy do drugiej tury głosowania zgłosić krótszy utwór tego samego zespołu, no ale tak naprawdę to nie mam nic na zastępstwo, a TCV mogę wrzucić dlatego, że mam w domu płytę, z której udało się " ściągnąć " to nagranie.
No i jeszcze jedna sprawa. Jako że w zeszłym tygodniu zgłosiłam tylko jedną propozycję, wychodzi na to, że w tym mogę zgłosić aż trzy, w tym jedną zaległą z zeszłego. Dobrze kombinuję ?
Cóż, problem w tym, że o ile kandydaci z pewnością by się znaleźli, trudniej u mnie ze znalezieniem dobrych jakościowo plików do wrzucenia do zestawu
Chciałabym nadal móc brać udział w głosowaniu, jednak " technicznie " to dla mnie nie do przejścia 
No i jeszcze jedna sprawa. Jako że w zeszłym tygodniu zgłosiłam tylko jedną propozycję, wychodzi na to, że w tym mogę zgłosić aż trzy, w tym jedną zaległą z zeszłego. Dobrze kombinuję ?

@lady
Sądzę, że jeśli TCV przejdzie te preselekcje, to mu utną intro i coś tam jeszcze i będzie 5 minut z hakiem.
Sądzę, że jeśli TCV przejdzie te preselekcje, to mu utną intro i coś tam jeszcze i będzie 5 minut z hakiem.

a jak ktoś przez rok nie zaproponuje żadnego utworu, to za ten rok będzie mógł zaproponować 100 na raz?lady pisze:Jako że w zeszłym tygodniu zgłosiłam tylko jedną propozycję, wychodzi na to, że w tym mogę zgłosić aż trzy, w tym jedną zaległą z zeszłego. Dobrze kombinuję ?![]()

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Właśnie miałem pisać, bo to chyba nie minuty w sieci komórkowej. Proponuję dopisać w zasadach, że nie ma opcji "shitf" na kolejny raz.ku3a pisze:a jak ktoś przez rok nie zaproponuje żadnego utworu, to za ten rok będzie mógł zaproponować 100 na raz?lady pisze:Jako że w zeszłym tygodniu zgłosiłam tylko jedną propozycję, wychodzi na to, że w tym mogę zgłosić aż trzy, w tym jedną zaległą z zeszłego. Dobrze kombinuję ?![]()
Tylko nie wiem, jak to mądrze ująć. Może tak:
Nie ma możliwości zgłaszania więcej niż 2 utworów w danej edycji, mimo tego, że zgłaszający nie wykorzystał w pełni swojego limitu w poprzedniej/poprzednich edycjach.
-
no i wyjdzie jakieś nie-wiadomo-coGary pisze:@lady

spoko i tak nic nie mam do wrzuceniaadamwadameria pisze: Nie ma możliwości zgłaszania więcej niż 2 utworów w danej edycji, mimo tego, że zgłaszający nie wykorzystał w pełni swojego limitu w poprzedniej/poprzednich edycjach.

- KonradKombajn
- Kontakt:
ajj fajny utwor ale za dlugi bedzie, a ucinanie to grzech
z drugiej strony wazne zeby w ogole sie znalazl w zestawie do glowowania...
Lady! jestes wielka

Lady! jestes wielka

-
1 zobaczymy, może do następnego głosowania zgłoszę krótszy, ale i tak wszystko zależy od głosujących i zarządców ListyKonradKombajn pisze:1 ajj fajny utwor ale za dlugi bedzie, a ucinanie to grzechz drugiej strony wazne zeby w ogole sie znalazl w zestawie do glowowania...
2 Lady! jestes wielka
2 Nie, to Yoda jest wielki i wszyscy, którzy oddali głos na ten utwór - dzięki Wam za to

1. Myślę lady, że jeżeli o pliki odpowiedniej jakości to znajdą się osoby, które Cię wspomogą.
2. 52, ku3a, żeby wrzucić sto, musiałaby czekać 2 lata bez miesiąca.
3. Z tego co pamiętam, to Yoda był bardzo mały i chyba jeszcze do tego zielony.
2. 52, ku3a, żeby wrzucić sto, musiałaby czekać 2 lata bez miesiąca.
3. Z tego co pamiętam, to Yoda był bardzo mały i chyba jeszcze do tego zielony.
Tak.Robinson pisze:Kajman, naruszasz regulamin:![]()
Przypominam też o niebieskim kolorze propozycji. Zgadza się?

Można wielokrotnie.Robinson pisze:Czy utwory przegrane można zgłaszać wielokrotnie? Bo nie znalazłem takiej informacji albo ją przegapiłem.
przecież ku3a pisał o ktosiu.kajman pisze:2. 52, ku3a, żeby wrzucić sto, musiałaby czekać 2 lata bez miesiąca.

Czas rozpocząć drugą turę. Tym razem wyjątkowo zaliczę też tym, którzy dokonali falstartu.

Każdy może zgłosić 2 utwory, które spełniają zasady, a następnie wrzucić je do odpowiedniego folderu.
hasło to mój nick.
Można zgłaszać utwory do wtorku do 21:00
2. Niezależnie czy ktoś czy ktosia, ale po roku i tak stu wrzucić nie będzie mogło.abd3mz pisze:przecież ku3a pisał o ktosiu.kajman pisze:2. 52, ku3a, żeby wrzucić sto, musiałaby czekać 2 lata bez miesiąca.![]()
1. Czas rozpocząć drugą turę. Tym razem wyjątkowo zaliczę też tym, którzy dokonali falstartu.![]()
3. I jeszcze jedno. Jeżeli ktoś kolejny raz proponuje utwór to niech napisze kiedy poprzednio go proponował. Dzięki temu nie będzie musiał go jeszcze raz wrzucać na chomika.
1. To ja proszę o wcześniejsze zaczynanie nowej tury. No i zastanawiam się, co będzie przy następnym falstarcie (jeżeli nastąpi).
3. Bardzo słusznie. Teraz to nie ma problemu, ale w przyszłości, szczegolnie jeżeli ktoś swoją propozycje po przerwie to będzie znaczne ułatwienie. Ale jakby co Pogryzione Piwo wrzucałem już ponad tydzień temu czyli poprzednią razą.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Się wyrwałem. Może dobrze, bo natychmiast zostanę zweryfikowany od strony formalnej, ponieważ...abd3mz pisze: Czas rozpocząć drugą turę. (...) Jeżeli ktoś kolejny raz proponuje utwór to niech napisze kiedy poprzednio go proponował. Dzięki temu nie będzie musiał go jeszcze raz wrzucać na chomika.
ponawiam propozycję:
Nothing Else Matters - Audiofeels
Proponowałem ją pierwszy raz tutaj: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 75#p191385
Czy taki link wystarczy?
Do tego dorzucam kolejną:
Czarne auto - Cuba de Zoo
Tutaj można zobaczyć widełko do utworu: http://www.youtube.com/watch?v=LmKD2ni_ ... tube_gdata
bo?kajman pisze:1. To ja proszę o wcześniejsze zaczynanie nowej tury.
to, co się dzieje po falstarcie...kajman pisze:No i zastanawiam się, co będzie przy następnym falstarcie (jeżeli nastąpi).
dokładnie o to chodzi.kajman pisze:3. Bardzo słusznie. Teraz to nie ma problemu, ale w przyszłości, szczegolnie jeżeli ktoś swoją propozycje po przerwie to będzie znaczne ułatwienie.
bardziej miałem na myśli kiedy to było.adamwadameria pisze:Proponowałem ją pierwszy raz tutaj: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 75#p191385
Czy taki link wystarczy?

To i ja mam kandydata! 
Trójka bardzo niechętnie promowała Nine Inch Nails, a jeśli już, to w późnych godzinach nocnych...
To może czas na Nine Inch Nails w wersji "smooth", z kobiecym wokalem...?
Trent Reznor co prawda zawiesił działalność pod szyldem Nine Inch Nails, ale nie kazał nam czekać długo na nowe utwory, o nie [dobrze pamiętam, że ostatni album NIN ukazał się dokładnie dwa lata temu...?]. To jest coś przepięknego - wielki, naprawdę wielki muzyk idzie na odwyk, po czym zakochuje się i postanawia zawiesić działalność swojego projektu, by móc zająć się wybranką swojego serca... A kilka miesięcy po ślubie powraca, tworząc właśnie z nią. Muzyka jest jednak czymś niezwykłym.
Tak powstało How To Destroy Angels.
Całkowita świeżynka - jest to singel wydany... wczoraj.
Ladies & Gentlemen, mam niewątpliwy zaszczyt zaproponować:
A Drowning - How To Destroy Angels
...o Carnival Of Bullets tyle ciepłych słów nie napiszę, ale promujemy jeszcze raz.
Juvenile Swept - Carnival Of Bullets

Trójka bardzo niechętnie promowała Nine Inch Nails, a jeśli już, to w późnych godzinach nocnych...
To może czas na Nine Inch Nails w wersji "smooth", z kobiecym wokalem...?
Trent Reznor co prawda zawiesił działalność pod szyldem Nine Inch Nails, ale nie kazał nam czekać długo na nowe utwory, o nie [dobrze pamiętam, że ostatni album NIN ukazał się dokładnie dwa lata temu...?]. To jest coś przepięknego - wielki, naprawdę wielki muzyk idzie na odwyk, po czym zakochuje się i postanawia zawiesić działalność swojego projektu, by móc zająć się wybranką swojego serca... A kilka miesięcy po ślubie powraca, tworząc właśnie z nią. Muzyka jest jednak czymś niezwykłym.
Tak powstało How To Destroy Angels.
Całkowita świeżynka - jest to singel wydany... wczoraj.
Ladies & Gentlemen, mam niewątpliwy zaszczyt zaproponować:
...o Carnival Of Bullets tyle ciepłych słów nie napiszę, ale promujemy jeszcze raz.

Juvenile Swept - Carnival Of Bullets
a jakbyś sam na to zagłosował za pierwszym razem na wysokim miejscu, to już byś nie musiał drugi raz zgłaszać
.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
To ja najpierw ponawiam:
Gorączka w Muszynie - Sami o Sobie
i tym razem zamierzam zagłosować
a potem coś dziwnego zapodaję, mnie trochę przypomina takie oszczędniejsze w aranżacjach The Polyphonic Spree, web podaje że podobne do Sufjan Stevens. Może i tak. Zatem:
Rio - Hey Marseilles (3:57)
gorzej będzie z danymi odnośnie muzyki i słów, bo choć kawałek jest ze strony zespołu do ściągnięcia, to brak tego info. To w razie czego proszę o pomoc.
Onto Entertainment, 2010
Gorączka w Muszynie - Sami o Sobie
i tym razem zamierzam zagłosować

a potem coś dziwnego zapodaję, mnie trochę przypomina takie oszczędniejsze w aranżacjach The Polyphonic Spree, web podaje że podobne do Sufjan Stevens. Może i tak. Zatem:
Rio - Hey Marseilles (3:57)
gorzej będzie z danymi odnośnie muzyki i słów, bo choć kawałek jest ze strony zespołu do ściągnięcia, to brak tego info. To w razie czego proszę o pomoc.
Onto Entertainment, 2010
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
całkiem niezłe!!! czekam na plik audioksch pisze:Ladies & Gentlemen, mam niewątpliwy zaszczyt zaproponować:

a ja nie zamierzam ponawiać swojej propozycji... Przynajmniej w tej chwili... Może wrócę do niej w kolejnej rundzie...
ale za to proponuje inną. polską. chętnie dałbym mój numer 1, ale chyba za mocno grzeje jak na lp3. drugi utwór trwa 6 i pół minuty... i też raczej miałby małe szanse... Proponuję więc po prostu singel promujący płytę grupy Acute Mind.
Misery - Acute Mind
w takich sytuacjach to chyba najlepiej.Yacy pisze:Proponuję więc po prostu singel promujący płytę grupy Acute Mind.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
wiem i dlatego między innymi tak zrobiłem
tylko, że singel ukazał się już w 2009 roku! i skoro nie zyskał uznania w Trójce - a nie wierzę, że go nie słyszeli - to wątpię, że przejdzie ewentualnie kolejne sito
pewnie za moment będzie drugi singel, ale strona milczy w tej sprawie .

WOW!
Moja propozycja wygrała
Nie spodziewałem się...
Tak wogóle to w poniedziałek padł mi komputer i nie zagłosowałem...
Tym razem zaproponuję kolejny utwór Pustek:
Kalambury - Pustki
W takim razie tylko to
Dust On The Ground - Bombay Bicycle Club
A tutaj klip: http://www.youtube.com/watch?v=XPgetSbJ8II
Moja propozycja wygrała

Tak wogóle to w poniedziałek padł mi komputer i nie zagłosowałem...

Tym razem zaproponuję kolejny utwór Pustek:
Kalambury - Pustki
W takim razie tylko to

Dust On The Ground - Bombay Bicycle Club
A tutaj klip: http://www.youtube.com/watch?v=XPgetSbJ8II
Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2010 12:57 pm przez sulko, łącznie zmieniany 5 razy.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Kalambury o ile mnie pamięć nie myli były na Liście.
O i dobrze piszę:
http://lp3.pl/alpt.phtml?m=11&u=107119
O i dobrze piszę:
http://lp3.pl/alpt.phtml?m=11&u=107119
Kurcze, też mi się tak wydawało. 

1. Bo uważam, że czym wcześniej tym lepiej, że skoro jest tydzień na głosowanie to powinien być tydzień na zgłaszanie. Bo należy kuć żelazo, póki gorące no i bo jestem niecierpliwy.abd3mz pisze:bo?kajman pisze:1. To ja proszę o wcześniejsze zaczynanie nowej tury.to, co się dzieje po falstarcie...kajman pisze:No i zastanawiam się, co będzie przy następnym falstarcie (jeżeli nastąpi).

2. Tak, ale po drugim. Więc chyba po prostu trzeba będzie zgłaszać go drugi raz po ogłoszeniu.

-
Dzięki, gdyby nie Ty to nie udałoby mi się nic do tej pory wrzucić do zestawukajman pisze:1. Myślę lady, że jeżeli o pliki odpowiedniej jakości to znajdą się osoby, które Cię wspomogą.

Co do następnej tury, to przemyślałam wczoraj wszystko i doszłam do wniosku że narazie dam sobie spokój ze zgłaszaniem TCV, powiedzmy - do poniedziałku - jeśli do tej pory nie pojawią się w zestawie na stronie LP3, a inne utwory z naszej " listy " owszem, wtedy dopiero zgłoszę " Scumbag Blues ". Bo gdyby po wcześniejszym zgłoszeniu okazało się, że " Spinning In Daffodils " jednak się załapało, raczej bez sensu byłoby wyskakiwać z kolejnym ich kawałkiem, o ile oczywiście pomyślnie przeszedłby on nasze głosowanie.
Natomiast chodzi mi po głowie zgłoszenie pewnego utworu z najnowszej płyty szwajcarskiego Krokusa, znakomitego coveru " Born To Be Wild ", który mną po prostu rzucił o podłogę gdy go pierwszy raz usłyszałam w Trójce

Rzućcie uchem:
http://www.youtube.com/watch?v=dMX_XFQWO-w
jeśli nowe utwory w zestawie pojawiają się w piątek, a dopiero w piątek wieczorem zostanie przekazana płyta z naszymi propozycjami, to czy w poniedziałek coś z niej ma szanse być w zestawie?lady pisze:narazie dam sobie spokój ze zgłaszaniem TCV, powiedzmy - do poniedziałku - jeśli do tej pory nie pojawią się w zestawie na stronie LP3, a inne utwory z naszej " listy " owszem