Nasi kandydaci do zestawu

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

kajman

Re: Nasi kandydaci do zestawu

Post autor: kajman »

Żaden problem. Dla perwności zerknąłem w dwa źródełko i oto jest:
Spinning In Daffodils - Them Crooked Vultures (7:28)
[muzyka: Them Crooked Vultures, słowa: Them Crooked Vultures]
Columbia Records, 2009
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Fajnie że TCV znalazło się wśród zwycięzców, jednak szczerze się obawiam czy z takim długasem poradzą sobie na Liście ... Mimo że jest on bardzo udany muzycznie. Z tego co czytałam na decyzję czy ten utwór w ogóle znajdzie się w zestawie ostateczny wpływ mają zarządzający Listą, a więc musi on przejść przez jeszcze jedną " selekcję ". Dlatego mam poważny dylemat czy do drugiej tury głosowania zgłosić krótszy utwór tego samego zespołu, no ale tak naprawdę to nie mam nic na zastępstwo, a TCV mogę wrzucić dlatego, że mam w domu płytę, z której udało się " ściągnąć " to nagranie.
No i jeszcze jedna sprawa. Jako że w zeszłym tygodniu zgłosiłam tylko jedną propozycję, wychodzi na to, że w tym mogę zgłosić aż trzy, w tym jedną zaległą z zeszłego. Dobrze kombinuję ? :wink: Cóż, problem w tym, że o ile kandydaci z pewnością by się znaleźli, trudniej u mnie ze znalezieniem dobrych jakościowo plików do wrzucenia do zestawu :( Chciałabym nadal móc brać udział w głosowaniu, jednak " technicznie " to dla mnie nie do przejścia :wink:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

@lady
Sądzę, że jeśli TCV przejdzie te preselekcje, to mu utną intro i coś tam jeszcze i będzie 5 minut z hakiem. :wink:
ku3a

Post autor: ku3a »

lady pisze:Jako że w zeszłym tygodniu zgłosiłam tylko jedną propozycję, wychodzi na to, że w tym mogę zgłosić aż trzy, w tym jedną zaległą z zeszłego. Dobrze kombinuję ? :wink:
a jak ktoś przez rok nie zaproponuje żadnego utworu, to za ten rok będzie mógł zaproponować 100 na raz? :-P
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

ku3a pisze:
lady pisze:Jako że w zeszłym tygodniu zgłosiłam tylko jedną propozycję, wychodzi na to, że w tym mogę zgłosić aż trzy, w tym jedną zaległą z zeszłego. Dobrze kombinuję ? :wink:
a jak ktoś przez rok nie zaproponuje żadnego utworu, to za ten rok będzie mógł zaproponować 100 na raz? :-P
Właśnie miałem pisać, bo to chyba nie minuty w sieci komórkowej. Proponuję dopisać w zasadach, że nie ma opcji "shitf" na kolejny raz.
Tylko nie wiem, jak to mądrze ująć. Może tak:
Nie ma możliwości zgłaszania więcej niż 2 utworów w danej edycji, mimo tego, że zgłaszający nie wykorzystał w pełni swojego limitu w poprzedniej/poprzednich edycjach.
lady

Gary pisze:@lady
Sądzę, że jeśli TCV przejdzie te preselekcje, to mu utną intro i coś tam jeszcze i będzie 5 minut z hakiem. :wink:
no i wyjdzie jakieś nie-wiadomo-co :?
adamwadameria pisze: Nie ma możliwości zgłaszania więcej niż 2 utworów w danej edycji, mimo tego, że zgłaszający nie wykorzystał w pełni swojego limitu w poprzedniej/poprzednich edycjach.
spoko i tak nic nie mam do wrzucenia :wink:
Awatar użytkownika
KonradKombajn
Kontakt:

Post autor: KonradKombajn »

ajj fajny utwor ale za dlugi bedzie, a ucinanie to grzech :? z drugiej strony wazne zeby w ogole sie znalazl w zestawie do glowowania...
Lady! jestes wielka :D
lady

KonradKombajn pisze:1 ajj fajny utwor ale za dlugi bedzie, a ucinanie to grzech :? z drugiej strony wazne zeby w ogole sie znalazl w zestawie do glowowania...
2 Lady! jestes wielka :D
1 zobaczymy, może do następnego głosowania zgłoszę krótszy, ale i tak wszystko zależy od głosujących i zarządców Listy
2 Nie, to Yoda jest wielki i wszyscy, którzy oddali głos na ten utwór - dzięki Wam za to :)
kajman

1. Myślę lady, że jeżeli o pliki odpowiedniej jakości to znajdą się osoby, które Cię wspomogą.
2. 52, ku3a, żeby wrzucić sto, musiałaby czekać 2 lata bez miesiąca.
3. Z tego co pamiętam, to Yoda był bardzo mały i chyba jeszcze do tego zielony.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Robinson pisze:Kajman, naruszasz regulamin: :P
Przypominam też o niebieskim kolorze propozycji. Zgadza się?
Tak. :-)
Robinson pisze:Czy utwory przegrane można zgłaszać wielokrotnie? Bo nie znalazłem takiej informacji albo ją przegapiłem.
Można wielokrotnie.
kajman pisze:2. 52, ku3a, żeby wrzucić sto, musiałaby czekać 2 lata bez miesiąca.
przecież ku3a pisał o ktosiu. :P

Czas rozpocząć drugą turę. Tym razem wyjątkowo zaliczę też tym, którzy dokonali falstartu. ;-) I jeszcze jedno. Jeżeli ktoś kolejny raz proponuje utwór to niech napisze kiedy poprzednio go proponował. Dzięki temu nie będzie musiał go jeszcze raz wrzucać na chomika.

Każdy może zgłosić 2 utwory, które spełniają zasady, a następnie wrzucić je do odpowiedniego folderu.
hasło to mój nick.

Można zgłaszać utwory do wtorku do 21:00
kajman

abd3mz pisze:
kajman pisze:2. 52, ku3a, żeby wrzucić sto, musiałaby czekać 2 lata bez miesiąca.
przecież ku3a pisał o ktosiu. :P
1. Czas rozpocząć drugą turę. Tym razem wyjątkowo zaliczę też tym, którzy dokonali falstartu. ;-)
3. I jeszcze jedno. Jeżeli ktoś kolejny raz proponuje utwór to niech napisze kiedy poprzednio go proponował. Dzięki temu nie będzie musiał go jeszcze raz wrzucać na chomika.
2. Niezależnie czy ktoś czy ktosia, ale po roku i tak stu wrzucić nie będzie mogło.
1. To ja proszę o wcześniejsze zaczynanie nowej tury. No i zastanawiam się, co będzie przy następnym falstarcie (jeżeli nastąpi).
3. Bardzo słusznie. Teraz to nie ma problemu, ale w przyszłości, szczegolnie jeżeli ktoś swoją propozycje po przerwie to będzie znaczne ułatwienie. Ale jakby co Pogryzione Piwo wrzucałem już ponad tydzień temu czyli poprzednią razą.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

abd3mz pisze: Czas rozpocząć drugą turę. (...) Jeżeli ktoś kolejny raz proponuje utwór to niech napisze kiedy poprzednio go proponował. Dzięki temu nie będzie musiał go jeszcze raz wrzucać na chomika.
Się wyrwałem. Może dobrze, bo natychmiast zostanę zweryfikowany od strony formalnej, ponieważ...
ponawiam propozycję:

Nothing Else Matters - Audiofeels

Proponowałem ją pierwszy raz tutaj: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 75#p191385
Czy taki link wystarczy?

Do tego dorzucam kolejną:

Czarne auto - Cuba de Zoo

Tutaj można zobaczyć widełko do utworu: http://www.youtube.com/watch?v=LmKD2ni_ ... tube_gdata
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

kajman pisze:1. To ja proszę o wcześniejsze zaczynanie nowej tury.
bo?
kajman pisze:No i zastanawiam się, co będzie przy następnym falstarcie (jeżeli nastąpi).
to, co się dzieje po falstarcie...
kajman pisze:3. Bardzo słusznie. Teraz to nie ma problemu, ale w przyszłości, szczegolnie jeżeli ktoś swoją propozycje po przerwie to będzie znaczne ułatwienie.
dokładnie o to chodzi.
adamwadameria pisze:Proponowałem ją pierwszy raz tutaj: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 75#p191385
Czy taki link wystarczy?
bardziej miałem na myśli kiedy to było. ;-)
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

To i ja mam kandydata! :mrgreen:
Trójka bardzo niechętnie promowała Nine Inch Nails, a jeśli już, to w późnych godzinach nocnych...
To może czas na Nine Inch Nails w wersji "smooth", z kobiecym wokalem...?

Trent Reznor co prawda zawiesił działalność pod szyldem Nine Inch Nails, ale nie kazał nam czekać długo na nowe utwory, o nie [dobrze pamiętam, że ostatni album NIN ukazał się dokładnie dwa lata temu...?]. To jest coś przepięknego - wielki, naprawdę wielki muzyk idzie na odwyk, po czym zakochuje się i postanawia zawiesić działalność swojego projektu, by móc zająć się wybranką swojego serca... A kilka miesięcy po ślubie powraca, tworząc właśnie z nią. Muzyka jest jednak czymś niezwykłym.
Tak powstało How To Destroy Angels.

Całkowita świeżynka - jest to singel wydany... wczoraj.

Ladies & Gentlemen, mam niewątpliwy zaszczyt zaproponować:

A Drowning - How To Destroy Angels

...o Carnival Of Bullets tyle ciepłych słów nie napiszę, ale promujemy jeszcze raz. :-P

Juvenile Swept - Carnival Of Bullets
ku3a

a jakbyś sam na to zagłosował za pierwszym razem na wysokim miejscu, to już byś nie musiał drugi raz zgłaszać :-P.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

To ja najpierw ponawiam:

Gorączka w Muszynie - Sami o Sobie
i tym razem zamierzam zagłosować ;-)

a potem coś dziwnego zapodaję, mnie trochę przypomina takie oszczędniejsze w aranżacjach The Polyphonic Spree, web podaje że podobne do Sufjan Stevens. Może i tak. Zatem:

Rio - Hey Marseilles (3:57)
gorzej będzie z danymi odnośnie muzyki i słów, bo choć kawałek jest ze strony zespołu do ściągnięcia, to brak tego info. To w razie czego proszę o pomoc.
Onto Entertainment, 2010
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ksch pisze:Ladies & Gentlemen, mam niewątpliwy zaszczyt zaproponować:
A Drowning - How To Destroy Angels
całkiem niezłe!!! czekam na plik audio :-)

a ja nie zamierzam ponawiać swojej propozycji... Przynajmniej w tej chwili... Może wrócę do niej w kolejnej rundzie...

ale za to proponuje inną. polską. chętnie dałbym mój numer 1, ale chyba za mocno grzeje jak na lp3. drugi utwór trwa 6 i pół minuty... i też raczej miałby małe szanse... Proponuję więc po prostu singel promujący płytę grupy Acute Mind.

Misery - Acute Mind
ku3a

Yacy pisze:Proponuję więc po prostu singel promujący płytę grupy Acute Mind.
w takich sytuacjach to chyba najlepiej.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

wiem i dlatego między innymi tak zrobiłem ;-) tylko, że singel ukazał się już w 2009 roku! i skoro nie zyskał uznania w Trójce - a nie wierzę, że go nie słyszeli - to wątpię, że przejdzie ewentualnie kolejne sito ;-) pewnie za moment będzie drugi singel, ale strona milczy w tej sprawie .
Awatar użytkownika
sulko

Post autor: sulko »

WOW!
Moja propozycja wygrała :mrgreen: Nie spodziewałem się...
Tak wogóle to w poniedziałek padł mi komputer i nie zagłosowałem... :roll:

Tym razem zaproponuję kolejny utwór Pustek:
Kalambury - Pustki
W takim razie tylko to :oops:
Dust On The Ground - Bombay Bicycle Club
A tutaj klip: http://www.youtube.com/watch?v=XPgetSbJ8II
Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2010 12:57 pm przez sulko, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Kalambury o ile mnie pamięć nie myli były na Liście.
O i dobrze piszę:
http://lp3.pl/alpt.phtml?m=11&u=107119
Awatar użytkownika
sulko

Post autor: sulko »

Kurcze, też mi się tak wydawało. :oops:
kajman

abd3mz pisze:
kajman pisze:1. To ja proszę o wcześniejsze zaczynanie nowej tury.
bo?
kajman pisze:No i zastanawiam się, co będzie przy następnym falstarcie (jeżeli nastąpi).
to, co się dzieje po falstarcie...
1. Bo uważam, że czym wcześniej tym lepiej, że skoro jest tydzień na głosowanie to powinien być tydzień na zgłaszanie. Bo należy kuć żelazo, póki gorące no i bo jestem niecierpliwy. :wink:
2. Tak, ale po drugim. Więc chyba po prostu trzeba będzie zgłaszać go drugi raz po ogłoszeniu. :D
lady

kajman pisze:1. Myślę lady, że jeżeli o pliki odpowiedniej jakości to znajdą się osoby, które Cię wspomogą.
Dzięki, gdyby nie Ty to nie udałoby mi się nic do tej pory wrzucić do zestawu :) ,ale głupio mi tak " wyręczać " się innymi - jeśli mógłbyś to napisz mi na pw gdzie można " dostać " pliki o odpowiedniej jakości, a wtedy spróbuję sama pokombinować :wink: Jeśli oczywiście jest to możliwe.
Co do następnej tury, to przemyślałam wczoraj wszystko i doszłam do wniosku że narazie dam sobie spokój ze zgłaszaniem TCV, powiedzmy - do poniedziałku - jeśli do tej pory nie pojawią się w zestawie na stronie LP3, a inne utwory z naszej " listy " owszem, wtedy dopiero zgłoszę " Scumbag Blues ". Bo gdyby po wcześniejszym zgłoszeniu okazało się, że " Spinning In Daffodils " jednak się załapało, raczej bez sensu byłoby wyskakiwać z kolejnym ich kawałkiem, o ile oczywiście pomyślnie przeszedłby on nasze głosowanie.
Natomiast chodzi mi po głowie zgłoszenie pewnego utworu z najnowszej płyty szwajcarskiego Krokusa, znakomitego coveru " Born To Be Wild ", który mną po prostu rzucił o podłogę gdy go pierwszy raz usłyszałam w Trójce :) Niestety, obecność tej płyty w Trójce ograniczyła się do króciutkiej wzmianki w " Minimaksie ", po czym słuch o Krokusach zaginął :( A szkoda, bo to zacny zespół jest, a takie Airbourne na przykład to może za nimi gitary nosić :lol: Moim zdaniem, oczywiście ...
Rzućcie uchem:
http://www.youtube.com/watch?v=dMX_XFQWO-w
ku3a

lady pisze:narazie dam sobie spokój ze zgłaszaniem TCV, powiedzmy - do poniedziałku - jeśli do tej pory nie pojawią się w zestawie na stronie LP3, a inne utwory z naszej " listy " owszem
jeśli nowe utwory w zestawie pojawiają się w piątek, a dopiero w piątek wieczorem zostanie przekazana płyta z naszymi propozycjami, to czy w poniedziałek coś z niej ma szanse być w zestawie?
ODPOWIEDZ