kto prowadził notowania

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

andywaw

Post autor: andywaw »

Mam napisane na pewno:

not. 72 i not. 73 - Roman Rogowiecki
not. 74 - Marek Niedźwiecki (od tego notowania lista emitowana jest w godz. 20:00-22:05)
not. 92 - Roman Rogowiecki
not. 109 - Roman Rogowiecki
not. 117 - Roman Rogowiecki
not. 119 - Wojciech Zamorski (pierwsza lista stereofoniczna0
not. 122 i not. 123 - Roman Rogowiecki
not. 125 - Roman Rogowiecki
not. 126 - Wojciech Zamorski
not. 128 - Wojciech Zamorski
not. 132 - Roman Rogowiecki
not. 133 - Wojciech Zamorski
not. 134 i not. 135 - Roman Rogowiecki
not. 136 - Wojciech Zamorski
not. 137 - Roman Rogowiecki
not. 159 - Marek Niedźwiecki i Zbigniew Lipiński
not. 165 - Wojciech Mann
not. 171 - Roman Rogowiecki
not. 173 - Wojciech Mann
not. 174 - Roman Rogowiecki
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Widzę, że masz fantastyczne notatki.
Wyjaśnia to wątpliwości związane z not. 127-128.
Czyli zgodnie z plikiem dźwiękowym od djjacka z not. 127, notowanie to prowadził Niedźwiedź, a następne (128) Zamorski, a nie odwrotnie.
Z dużym zainteresowaniem będę czytał podawane przez Ciebie ciekawostki.
Np. kto to był Zbigniew Lipiński? Ja nie pamiętam.
andywaw

Post autor: andywaw »

Robinson pisze:Np. kto był Zbigniew Lipiński? Ja nie pamiętam.
Ja też nie mam pojęcia :) ale tak mam zapisane!
herMMan

Post autor: herMMan »

andywaw pisze:
Robinson pisze:Np. kto był Zbigniew Lipiński? Ja nie pamiętam.
Ja też nie mam pojęcia :) ale tak mam zapisane!
Wiesz, tak po prawdzie to ten Lipiński to nas wcale aż tak mocno nie interesuje. Nie da się jednak ukryć, że jest to wielka ciekawostka :shock:. Bardziej cieszymy się z innych rzeczy, które podałeś. Postaraj się przeczytać (w miarę możliwości) wszystkie kontrowersyjne tematy w tym dziale i odpowiedzieć na nie. Myślę, że jesteś jednym z niewielu już, którym teraz udało się dotrzeć do tego forum. Pamiętaj! Twoje notatki i wiadomości na temat LP'3 są bezcene! :).
Dziel się więc nimi z nami!
Robinson

andywaw pisze:Mam napisane na pewno:
JacKu, wydaje mi się, że jest to dość wiarygodne to co podaje andywaw. Warto by więc poprawić w bazie na razie notowanie 73 oraz 133 i 136 (słychać w notowaniu 131 od djjacka jak Marek się żegna na kilka tygodni).

Andywaw, z niecierpliwością czekam na dalsze informacje od Ciebie, a także na różne ciekawostki, np. jacy goście byli obecni w różnych notowaniach od samego początku. :)
PS. Dzięki za info o początku stereo i o zmianie godziny nadawania.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Robinson pisze:JacKu, wydaje mi się, że jest to dość wiarygodne to co podaje andywaw. Warto by więc poprawić w bazie na razie notowanie 73 oraz 133 i 136 (słychać w notowaniu 131 od djjacka jak Marek się żegna na kilka tygodni). (...)
ok! ale zaznaczyć należy, że materiały track-list zawierają informacje:
73 -- /m.n.
133 -- Marek Niedźwiecki
136 -- brak zapisu

i z dziennikarskiego obowiązku, co z tym robimy:
bobby-x pisze:(...)
n128 1984-09-29 107 Niedźwiecki Marek
(...)
andywaw pisze:(...)
not. 128 - Wojciech Zamorski
(...)
Wymienione poprawki naniesione. Dziękuję! Czekam na resztę potwierdzeń, uzupełnień informacji, może nawet zapisów dźwięcznych...
Robinson

JaceK pisze:i z dziennikarskiego obowiązku, co z tym robimy:
bobby-x pisze:n128 1984-09-29 107 Niedźwiecki Marek
andywaw pisze:not. 128 - Wojciech Zamorski
Wymienione poprawki naniesione. Dziękuję! Czekam na resztę potwierdzeń, uzupełnień informacji, może nawet zapisów dźwięcznych...
Śmiem twierdzić, że Bobby'emu pomieszali się prowadzący notowanie 127 i 128.
Plik dźwiękowy djjacka wyklucza, aby prowadzącym not. 127 był Zamorski, więc pewnie prowadził 128, na co wskazuje zapis andywaw.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Robinson pisze:Śmiem twierdzić, że Bobby'emu pomieszali się prowadzący notowanie 127 i 128. (...)
Nie śmiem twierdzić, że było inaczej.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Robinson pisze:Śmiem twierdzić, że Bobby'emu pomieszali się prowadzący notowanie 127 i 128.
Plik dźwiękowy djjacka wyklucza, aby prowadzącym not. 127 był Zamorski, więc pewnie prowadził 128, na co wskazuje zapis andywaw.
Dobrze Robinsonie myślisz, pomieszali się. Właściwie to skorzystaliśmy w not 127 z większości 2:1 na rzecz Niedźwiedzia co było błędem. Nie pamiętam czy pisałem na forum, że prowadzący i druhowie są ustaleni z dokładnością do kilku notowań a nie w 100% (a moze pisałem to do kogos na priva lub mailem - nie pamiętam). Nagrania DJ Jacka nie da sie podważyć, dzięki przy okazji za tę fantastyczną archiwalną listę. Fajnie, że pojawił się kolejny stary nasłuchowiec Andy z Wawy , któremu może Szanowna Administracja i Komisja do spraw poprawnosci Historycznej Archiwum LP3 uwierzy, ponieważ mnie, Leszkowi, Marcinowi B, Wojtkowi jakoś niestety nie ufa. Byłoby dobrze bo wiesz Robinsonie co Ci powiem to Ci powiem ale wycofałem sie z wszelakich poprawek do archiwum ponieważ począwszy od czasów Aldebarana a potem Piotra Rzecznika a skończywszy na przełomie roku - na kinie i wypowiedziach Jacka o mojej psychice jakoś dziwnym trafem odechciało mi się. Andiego z Wawy przy okazji zapraszam na kolejny zlot. Jeszcze zdanko o archiwum - stary nasłuchowiec zwrócił mi uwagę na zapisy utworów grupy Rezerwat i kolejna bzdura jest w archiwum ale co tam może kolejni nasłuchowcy coś pomogą zmienić w tej nowej bazie. Jeszcze raz serdeczne pozdrówki dla Andiego z Wawki.
Awatar użytkownika
bobby-x

not. 74 - Marek Niedźwiecki (od tego notowania lista emitowana jest w godz. 20:00-22:05)
Super, mnie udało sie to ustalić z dokładnością tylko do około 5 notowań.
Awatar użytkownika
bobby-x

JaceK pisze: (przynajmniej wobec niektórych nachalnych forowiczów), licząc naiwnie,
O i znowu Jacek "pije" do mnie, czy zauważyłeś Robinsonie - eeee tam szkoda gadać.
Awatar użytkownika
bobby-x

not. 119 - Wojciech Zamorski (pierwsza lista stereofoniczna
Tu chyba można dopisać "pierwsza lista stereofoniczna słyszalna w Warszawie i okolicach" nie wiem jak było w innych miastach, raczej nie w całej Polsce.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

bobby-x pisze:ponieważ mnie, Leszkowi, Marcinowi B, Wojtkowi jakoś niestety nie ufa.
Dalekoidące uproszczenie... nie bierz wszystkich kolegów pod jeden parasol! Nie jest prawdą to co mówisz/piszesz.
Szanowna Administracja i Komisja do spraw poprawnosci Historycznej Archiwum LP3
A to już powstał taki cudo-twór? Nie wiem czy uzyskam akredytację...
wypowiedziach Jacka o mojej psychice
To ja tak powiedziałem? staram się nikogo nie oceniać, przynajmniej w taki sposób, więc chyba jednak jakieś przekłamanie. Nie mam siły szukać w całym archiwum, w jakim kontekście mogły paść takie stwierdzenia.
(...) zapisy utworów grupy Rezerwat i kolejna bzdura jest w archiwum
czy to kolejna uwaga, na zasadzie wrzucenia ekstrementu w wentylator? Rozprysło się po całym archiwum... trudno! Posprzątamy!
bobby-x pisze:
JaceK pisze: (przynajmniej wobec niektórych nachalnych forowiczów), licząc naiwnie,
O i znowu Jacek "pije" do mnie, czy zauważyłeś Robinsonie - eeee tam szkoda gadać.
,,Absolut''-nie nie! Ale skoro nalegasz...
Ostatnio zmieniony czw sty 17, 2008 12:20 am przez JaceK, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
bobby-x

JaceK pisze:Dalekoidące uproszczenie... nie bierz wszystkich kolegów pod jeden parasol! Nie jest prawdą to co mówisz/piszesz.
Mało ważne jest Jacku co mi odpowiedziałeś na forum, ja widzę po archiwum, że prawdą jest to co napisałem wyżej.
Robinson

bobby-x pisze:
Obrazek
Dajcie na luz i napijmy się lepiej wszyscy razem. Co tak będziecie sobie sami pić we dwóch?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Robinson pisze:(...) Dajcie na luz i napijmy się lepiej wszyscy razem. Co tak będziecie sobie sami pić we dwóch?
Absolut-nie masz racje! Też tak właśnie uważam...
j64

Post autor: j64 »

Na swojej stronie Pan Marek pisze o swojej pierwszej podróży do Indii, która miała miejsce od 24.10.1984r, więc może wam trochę pomoże w rozwikłaniu niejasności. :)
Awatar użytkownika
bobby-x

Robinson pisze:Dajcie na luz i napijmy się lepiej wszyscy razem. Co tak będziecie sobie sami pić we dwóch?
A chętnie :lol: z Tobą, Panią "Kamilą" Robinson, w Krośnie zawsze ale nie wiem kiedy będę wybierał się z rodziną w Bieszczady lub chociaż na też przepiękne, niezadeptane i fantastyczne Roztocze z których to niedaleko do Krosna lub Dębicy :lol:

Zastanawiam sie czy Administratorzy nie mogliby na przykład na wzór Manniaka zrobić mapę Polski z forumowiczami. Mamy tyle fantastycznych znajomości w całej Polsce, prawda?
grzes

Post autor: grzes »

bobby-x napisał:
Zastanawiam sie czy Administratorzy nie mogliby na przykład na wzór Manniaka zrobić mapę Polski z forumowiczami. Mamy tyle fantastycznych znajomości w całej Polsce, prawda?
Popieram, zdaje się że kiedyś był już poruszany ten temat
ODPOWIEDZ