1570 - 02.03.2012 (Piotr Baron)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

kajman

Re: 1570 - 02.03.2012 (Piotr Baron)

Post autor: kajman »

albarn pisze:
stycznik pisze:lady tu masz wszystko bez elektroniki:)
Tylko niech mi ktoś powie, że Andrus jest lepszy niż Kraftwerk :P
Lepszy to może nie, ale w podobnym stopniu wkurzający.
adameria pisze:Z rozrzewnieniem wspomniam czasy potwora z trzema pazurami.
A dla mnie to najbardziej wkurzający okres w istnieniu listy.
FOXD pisze:Nie mam nic przeciwko Andrusowi, dla mnie bardzo dobry Kabareciarz, ale zaczynam mieć nieprzyjemne wrażenie, ze wystarczy jak on wyda jeden tylko dźwięk i ma pewne podium jak nie pierwsze miejsce.
Znacznie lepsza Baronowa nie weszła nawet do top20. W sumie z 4 poprzednich tylko jedna weszła na szczyt.
Artur pisze:Tydzien temu Adele miała 3 single w pierwszej dziesiątce Billboardu to chyba jakiś rekord. Na LP3 chyba A-ha miało podobnie.
Na LP3 Kult także.
adameria pisze:To w tym tygodniu piszę maila do Redakcji Listy z prośbą o nowy singiel Gotye.
Pewnie w końcu wrzucą, ale może lepiej, gdyby teraz, bo pewnie zostanie w cieniu Somebody i długo nie pobędzie. Z płyty znam jeszcze trzy utwory i dwa z nich są beznadziejne, a ten trzeci znacznie mniej nośny.
PS pisze:Szmira terroryzująca Listę i rujnująca jej dziedzictwo nie odpuszcza. Kiedy to się skończy? :know:
Nie pierwsza szmira, która takie rzeczy robi. Dużo większa szmira panowała przypuszczalnie tylko dzięki śmierci jej wykonawcy (wystarczy popatrzeć na to, co przedtem robił Wind).
FOXD pisze:
kajman pisze:
albarn pisze:Kraftwerk brzmi plastikowo? Depeche Mode brzmią plastikowo? Vangelis brzmi plastikowo? :P
Kraftwerk bardzo mocno plastikowo, DM w większości repertuaru też, Vangelis raczej nie (przynajmniej bardzo często nie).
I Ty tak o tym na poważnie?
Oczywiście, że na poważnie. Kraftwerku nigdy nie byłem w stanie słuchać, Depesze dopiero niedawno mnie zaczęli przekonywać, a Vangelis akurat wnosił życie w elektroniczne brzmienia.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

albarn pisze:
słoik pisze:Bo to raczej Derek leci...
No i dobrze, bo ta stara wersja lepsza :wink:
Odsłuchuję właśnie pierwszą godzinę, szkoda, że Baron tak wszystko przekręca, ostatnio AC/DC nie w tej wersji. Nie wiem czy istnieje wersja Layly może z hawajskimi mandolistami? Czy ktoś wie? Kajman, Ty na zlocie zrobiłeś konkurs "wersji nieprzeciętnych" :mrgreen: znanych utworów. Może by taką wersję...? Ani Dereka, ani unplugged...
Kubak25

Post autor: Kubak25 »

[quote="Yacy"]Popatrzyłem sobie na czołówkę podsumowania LP3. I sam nie wiem co myśleć. Wkurzam się, bo Gotye połyka świetne utwory i zapewne zje je wszystkie łąćznie z Queenami.

To wcale nie jest takie pewne
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

PS pisze:Szmira terroryzująca Listę
Z pewnością Gotye wysyła pogróżki do Trójki. W końcu niektórzy z nas przekonali się już, co jest w stanie zrobić Wouter, gdy coś nie idzie po jego myśli...
ODPOWIEDZ