1543 - 26.08.2011 (PB)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

gżegoż

Re: 1543 - 26.08.2011 (PB)

Post autor: gżegoż »

Dobra, więc krótkie podsumowanie:
Notowanie znów niezmiernie udane, zwłaszcza z trzech powodów:
- wreszcie wypadł Dżem! :mrgreen:
- Luxtorpeda obroniła pierwsze miejsce :D
- "Ostatnia nocka" wykonała nadspodziewanie duży skok na trzecie miejsce :) Gdyby nie ten Stirwater, to pierwsza dwójka byłaby dla mnie wymarzona. No ale kto wie, może za tydzień? :)

Cieszy jeszcze kilka innych ruchów, jak choćby awanse Wojtka w CSRR i BCC oraz spadki Pióro-smoka, Edyty i Blackfielda. Fajnie też, że Adele nadal zbiera punkty i pnie się w górę w podsumowaniu wszech czasów :)

Śmiesznie było, gdy po ucichnięciu Mazolewskiego Baron powiedział coś w rodzaju "kto wie, może w przyszłości to będzie numer jeden" :) Ja bym się cieszył, ale pewnie wielu z Was nie, prawda? :mrgreen:

W Znawcy znów poszło mi słabo, ale to już tradycja :wink: I też tradycyjnie wcale się tym nie martwię :) Wiele ruchów mocno mnie zaskoczyło - zwłaszcza zastój utworów, które w ubiegłym tygodniu wykonały duże skoki (Yes i Uriah Heep), tak wysoki debiut Piekarczyka, wejście Nosowskiej z pominięciem (typowałem, że w premierowym tygodniu znajdzie się raczej w okolicach miejsc 33-34), utrzymanie Coldplaya, no i także mimo wszystko to, co mnie ucieszyło najbardziej (czyli wypadnięcie Dżemu i Maleńczuk na podium).

No i oczywiście dołączam się do życzeń dla Nowożeńców! Oby Wasza miłość zawsze była tak wielka, jak teraz, zawsze towarzyszyły Wam zdrowie, spokój i pogoda ducha, no i żeby jutro nie zjadła Was trema :mrgreen: Wszystkiego najlepszego!
Awatar użytkownika
ADDY
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
Kontakt:

Post autor: ADDY »

macor70 pisze:
Mateusz pisze:

Kod: Zaznacz cały

|   1 |   1 |   11 |     0 | Autystyczny - Luxtorpeda                                                         | PL   |
szał jedynek :)
Dopisałbym jeszcze jedną przy tej pierwszej :D

A, i oczywiście wszystkiego najlepszego dla forumowo-elpetrójkowych gołąbków ;D
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

no to czas najwyższy się kłaść. ale TO miejsce musiałem jeszcze odwiedzić :-)

BARDZO dziękujemy Wam za życzenia, jeśli nawet tylko część się spełni to i tak będzie fantastycznie :-)

mam tylko nadzieję, że jutro będzie spokojniejsze niż dziś... pomarzyć można, a co ;-)

Dobrej nocy i do popisania "po" :-)
grzes

Post autor: grzes »

TAka ciekawostka. Ostatnio polscy wykonawcy mieli pierwsze cztery miejsca w 995 notowaniu.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

WOW! No to szmat czasu! :shock:
Awatar użytkownika
ADDY
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
Kontakt:

Post autor: ADDY »

Oj tak, to był ostatni czas, gdy polscy wokaliści mogli swobodnie tworzyć ambitne piosenki.
Punkt kulminacyjny przed zejściem do podziemia... lub poddaniu się komercji,,,
gżegoż

A ja jestem ciekawy, kiedy będzie tak, że pierwsze cztery miejsca będą zajmowały piosenki śpiewane po polsku :?: :know: Pragnąłbym, aby to nastąpiło jak najszybciej!
Awatar użytkownika
Julia

Post autor: Julia »

LLucky pisze:Może zrobimy wątek w dziale "Konkursy, zagadki i inne..." pod tytułem: "KTO NASTĘPNY?" :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Całe szczęście, że mój słuch muzyczny jest skopany do granic możliwości, bo mogę się cieszyć z awansu Beirutu :D . Swoją drogą, oglądać ich występ na naszej starówce, to jest coś (nawet jeśli tylko na ekranie :mrgreen: ).
O, i Kasabian już wywindował nieźle. Ciekawe, co będzie z tym kawałkiem w następnym notowaniu.
Cieszy też awansik Ed Sheeran - THE A TEAM, oby tak dalej :wink:
kajman

Post autor: kajman »

słoik pisze:Ktoś tydzień temu napisał, że nie zna dobrych wykonawców czechosłowackich. A Plastic People of the Universe?
1. Wyjątek potwierdza regułę.
2. Jak myślisz, ile osób na tym forum w ogóle słyszało taką nazwę?
bear pisze:też tak macie, że jak wchodzi Helen to odruchowo podgłaszacie radio, a później się wkurzacie że muzyka tak głośno wchodzi? :P
Ja nie, bo radio stoi na wyskości 2,20 m (niżej sygnał siada) i nie chce mi się wstawać.
seblit pisze:
Brian pisze:Adela wreszcie rusza w dół, co za dużo to niezdrowo.
Ale ona ma misję: wyprzedzić w podsumowaniu Dżemowe smęty.
1. Adela chyba bardziej smęci.
2. A właśnie z wymienionego przez Ciebie powodu życzę jej jak najszybszego wypadku z top20.
LLucky pisze:
adameria pisze:Amerykanski, ciekawy jezyk. To sie mowi po angielsku tylko z kawalkiem hamburgera w paszczy?
Przypomniało mi_się, że Jacek Fedorowicz ma całkiem niezły amerykański akcent, ale to chyba nie jest przedział wiekowy Abby...
Jak był Kolegą Tłumaczem?
Corleone pisze:Zespoły na LP się skiepściły...Linkin Park, Lady Pank...
No nie. Ostatnia płyta Lady Pank jest bardzo dobra (na moje może tylko pierwsza była lepsza).
słoik pisze:
semuś pisze:Fajna lista byłaby z dworca w Białej Podlaskiej.
Fajna Lista byłaby z Teatru w Budowie.
To bardzo trójkowa nazwa, bo kojarzy się z Cyrkiem w budowie (min. z Kolegą Tłumaczem)
Corleone pisze:
freeform77 pisze:Plusy nie pokrywają minusów, których jest o dużo za dużo... Chyba powróciłem jako słuchacz na krótko bardzo.... niestety.
To ja może spytam, po co Ty tej Listy słuchasz? Jak na razie praktycznie nic Ci nie pasuje... :know:
No przecież pisze, że tylko chwilowo chyba. A takich, którym większość tego, co jest na liście się nie podoba jest sporo osób. Ja też czasami tak miewam. Ale lista to jest listai kibicuje się jednym i cieszy się, gdy sobie dobrze radzą.
gżegoż pisze:Śmiesznie było, gdy po ucichnięciu Mazolewskiego Baron powiedział coś w rodzaju "kto wie, może w przyszłości to będzie numer jeden" :) Ja bym się cieszył, ale pewnie wielu z Was nie, prawda? :mrgreen:
Ja tak średnio. Fajny utwór, ale nie na pierwsze miejsce.
gżegoż pisze:A ja jestem ciekawy, kiedy będzie tak, że pierwsze cztery miejsca będą zajmowały piosenki śpiewane po polsku :?: :know: Pragnąłbym, aby to nastąpiło jak najszybciej!
No teraz tylko jednej zabrakło. A może za tydzień Zamachowski wróci, wyrzuci Stirawatera i Twoje pragnienie się spełni.
Kolejne notowanie, które mnie załamało. Tym razem były trzy główne powody:
3. Wypadek Dżemu. Liczyłem, że jeszcze pójdzie w górę i zapunktuje.
2. Spadek Rival Sons.
1. Wypadek Korowodu. To mój numer 2 na liście (i w ogóle w zestawie) w tym roku.
ku3a

Post autor: ku3a »

Martyr pisze:Bardzo bardzo dziękujemy za piękne życzenia zarówno jerzyko70, KrzysztofowizKrakowa oraz panu Baronowi. Cieszymy się ogromnie! A pan Piotr nawet przed Edytą :D super :D
co prawda nie powiedział, że to celowo było powiedziane przed Edytą, no ale ważniejsze, żebyście Wy o tym wiedzieli ;-).

Bardzo mi się podobała akustyczna wersja "Water Water" nagrana kilka godzin wcześniej :-). Może dzięki temu jeszcze trochę podskoczy na mojej liście.

I jeszcze jedno - naprawdę nikt nikogo do słuchania Listy nie zmusza, o!

A na koniec - następne notowanie znowu wyjazdowe, tym razem z Gdyni. Ktoś z Was się wybiera? O kilku osobach już wiem :-). Będzie okazja się spotkać, bo ja jadę :-). A ktoś nie ma jeszcze książki "ABC druhów zastępowych i kaziów"? Bo będzie okazja kupić :-).
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

kajman pisze: 1. Wypadek Korowodu. To mój numer 2 na liście (i w ogóle w zestawie) w tym roku.
To "Korowód" wypadł był? A to ciekawe. Chyba że zaraz wrócił na swoje miejsce :P .
kajman

Neo01 pisze:
kajman pisze: 1. Wypadek Korowodu. To mój numer 2 na liście (i w ogóle w zestawie) w tym roku.
To "Korowód" wypadł był? A to ciekawe. Chyba że zaraz wrócił na swoje miejsce :P .
No fakt. Mam jakieś zaćmienie.
gżegoż

seblit pisze:
Brian pisze:Adela wreszcie rusza w dół, co za dużo to niezdrowo.
Ale ona ma misję: wyprzedzić w podsumowaniu Dżemowe smęty.
Dokładnie tak! :mrgreen: Podoba mi się ten utwór (choć nie na tyle, by na niego głosować) i mimo że już trochę się osłuchał, to kibicuję mu, by jeszcze trochę pobył w Top20 :) Właśnie dlatego, bo ma misję do spełnienia :twisted: Plan minimum to wspiąć się w podsumowaniu przed marmoladkę, a maximum to wyprzedzić choćby o punkt inny dżemik, tyle że gruszkowy :D (wiem, że pearl to perła, a gruszka to pear, ale wiele lat temu często mi się to myliło, a w sumie "gruszkowy dżem" brzmi trochę bardziej sympatycznie, niz "perłowy" :wink:
kajman pisze:
gżegoż pisze:A ja jestem ciekawy, kiedy będzie tak, że pierwsze cztery miejsca będą zajmowały piosenki śpiewane po polsku :?: :know: Pragnąłbym, aby to nastąpiło jak najszybciej!
No teraz tylko jednej zabrakło. A może za tydzień Zamachowski wróci, wyrzuci Stirawatera i Twoje pragnienie się spełni
O nie, tylko nie to! :? Niech on nie wraca, tylko leci, najlepiej poza trzydziestkę! Oczywiście chciałbym, aby niedługo pierwsza czwórka była śpiewana po polsku, ale nie aż tak bardzo, by życzyć powrotu zamachowi na fajny utwór Bukartyka :| Ale myślę, że scenariusz "Top4 po polsku" w innej konfiguracji jest w nieodległej przyszłości możliwy, bo wydaje mi się, że obecnie na LP3 są dobre czasy dla polskiej muzyki :)
kajman

gżegoż pisze:Ale myślę, że scenariusz "Top4 po polsku" w innej konfiguracji jest w nieodległej przyszłości możliwy, bo wydaje mi się, że obecnie na LP3 są dobre czasy dla polskiej muzyki :)
Ja tak sobie myślę, że gdyby jeden taki utwór wrzucili do zestawu, to mogłoby się zdarzyć, że byśmy mieli top4 po polsku, ale nie polski.
ODPOWIEDZ