jak na razie jest to aktualność bardziej około Radio-Złoto-Przebojowa niż Trójkowa
Aktualności (Około) Trójkowe
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Re: Aktualności (Około) Trójkowe
a nie lepiej wkleić to tu: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 0&start=50

jak na razie jest to aktualność bardziej około Radio-Złoto-Przebojowa niż Trójkowa
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Moje gapiostwo... Nie zaglądam tam i stąd ta wpadka 
- Yacy
- Kontakt:
myślę, że ta zapowiedź pasuje do tego wątku. i może kogoś zainteresuje.
Ja jako była zapraszam do "Trójki" czyli wywiad z Magdą Jethon. Jutro w "Wysokich Obcasach" dodatku do "Gazety Wyborczej"

Ja jako była zapraszam do "Trójki" czyli wywiad z Magdą Jethon. Jutro w "Wysokich Obcasach" dodatku do "Gazety Wyborczej"

- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
I mam nadzieję, że art. będzie czytany przez Szanowne Grono w wersji papierowej, a nie barbarzyńsko "przez komputer"Yacy pisze:myślę, że ta zapowiedź pasuje do tego wątku. i może kogoś zainteresuje.
-
falcoeagle
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Zawsze można wydrukować 
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Mimo wszystko. Jestem tradycjonalistą. Gazetę trzeba mieć w ręku, wąłsną, nieprzeczytaną przez 100 innych rąk np. z Mc D., ze specyficznym zapachem i...charakterystycznym rozrywaniem kropek na stronach (choć WO są drukowane w wersji lepszej).falcoeagle pisze:Zawsze można wydrukować
- tadzio3
- Kontakt:
Bardzo ciekawa rzecz
Mam nadzieję, że ktoś to będzie nagrywał. Chyba, że w Trójce będą umieszczane takowe
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
też jestem bardzo zainteresowana tymi nagraniami.
Szkoda, że nie ma szans na usłyszenie tego pierwszego programu radiowego...
Szkoda, że nie ma szans na usłyszenie tego pierwszego programu radiowego...
Jako, że nagrywam Tu Barona, więc i "Tym żyło RADIO" będzie nagrywane. Będę to wycinał i wrzucał tam, gdzie trzeba.
Dzisiejszy odcinek już jest na swoim miejscu.
Dzisiejszy odcinek już jest na swoim miejscu.
-
JaceK
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Tak... wasza emisjo... (cyt. Kabaret Neo-nówka) — mam wersję celulozową.zbyszu pisze:(...) I mam nadzieję, że art. będzie czytany przez Szanowne Grono w wersji papierowej, a nie barbarzyńsko "przez komputer"
Ja również, ja również...JaceK pisze:Tak... wasza emisjo... (cyt. Kabaret Neo-nówka) — mam wersję celulozową.zbyszu pisze:(...) I mam nadzieję, że art. będzie czytany przez Szanowne Grono w wersji papierowej, a nie barbarzyńsko "przez komputer"
Ale, że już dawno ta wersja "zeszła" z kiosków - to dla potomności zeskanowałem i wrzuciłem tam, gdzie zazwyczaj...
Nawiązując jeszcze do okienka "Tym żył świat" mam pytanie. Kiedyś archiwalne odcinki tego podcastu można było odsłuchać na stronie Trójki i zapisać na dysk. Otóż dziś można nadal posłuchać ale przycisk zapisz usunęli. Czy zatem istnieje jakiś inny sposób na skopiowanie plików, dla przykładu takich jak ten?
-
falcoeagle
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Wejdź w źródło strony i poszukaj czegoś takiego:Po = będziesz miał adres pliku, który należy skopiować do jakiegokolwiek menadżera pobierania.
Kod: Zaznacz cały
<param name="movie" value="/_cms/_swf/mp3player.swf?src=Re: Aktualności (Około) Trójkowe
Ostatnia umieszczona na stronie audycja jest z 27 listopada... Czyli jakieś dwa miesiące obsuwy mają. Ciekawe czy nadrobią te zaległości?? Ja większość TuBaronów mam, więc przy odrobinie chwili mogę powycinać i umieścić. Ale to za chwil kilka...
A te, które się pokazują to od razu mi się ściągają, już w momencie kiedy otwieram stronę z danego dnia w tejże zakładce...
A te, które się pokazują to od razu mi się ściągają, już w momencie kiedy otwieram stronę z danego dnia w tejże zakładce...
Dzięki falcoeagle, choć nie ukrywam - brzmi to jak dla mnie dość skomplikowanie
albo i wręcz naukowo 
- krzysiek83
Dziękuję , z pewnością skorzystamjotem3 pisze:Ale, że już dawno ta wersja "zeszła" z kiosków - to dla potomności zeskanowałem i wrzuciłem tam, gdzie zazwyczaj...
EDIT: Przeczytane
No, no - Trójka ma nowego komentatora. Został nim pierwszy prezenter Teleexpressu - Wojciech Reszczyński...
http://wyborcza.pl/1,96165,7517992,Z__N ... ojki_.html
Sobala miał zwalniać (Jethon zwolniona, bo "nie umiałaby zwolnić 30-40 osób), a zatrudnia...
http://wyborcza.pl/1,96165,7517992,Z__N ... ojki_.html
Sobala miał zwalniać (Jethon zwolniona, bo "nie umiałaby zwolnić 30-40 osób), a zatrudnia...
- tadzio3
- Kontakt:
Po 1989 r. dał się poznać jako zaciekły antykomunista i lustrator. Często publikował felietony w "Naszym Dzienniku". Jest wykładowcą Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej założonej przez Tadeusza Rydzyka.
Aha, to już rozumiem...

Aha, to już rozumiem...
Na razie zatrudnia, a potem zacznie zwalniać.jotem3 pisze:Sobala miał zwalniać (Jethon zwolniona, bo "nie umiałaby zwolnić 30-40 osób), a zatrudnia...
- Yacy
- Kontakt:
piszesz, że zacznie zwalniać...
"Pod koniec stycznia przekonywał [Jarosław Hasiński] posłów sejmowej komisji kultury, że musiał zwolnić poprzedniczkę Sobali Magdę Jethon, bo nie umiałaby zwolnić 30-40 osób (połowy dziennikarskiego zespołu "Trójki")'.

jeśli takie są założenia to bardzo kiepsko to widzę...
"Pod koniec stycznia przekonywał [Jarosław Hasiński] posłów sejmowej komisji kultury, że musiał zwolnić poprzedniczkę Sobali Magdę Jethon, bo nie umiałaby zwolnić 30-40 osób (połowy dziennikarskiego zespołu "Trójki")'.
jeśli takie są założenia to bardzo kiepsko to widzę...
- krzysiek83
StraszneReszczyński znany jest jako pierwszy prezenter "Teleexpressu". W czasach PRL pracował jako prezenter reżimowej telewizji.
Gwoli uzupełnienia:
Reszczyński był ponadto przez 10 lat prezesem Radia WaWa, którego był jednym z założycieli, ostatnio wicedyrektorem IAR, a wykładowcą "Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej założonej przez Tadeusza Rydzyka" nie jest. Żadnych takich wiadomości na ich stronie w każdym razie nie ma. Prowadził tam wakacyjne warsztaty dla studentów tej uczelni. Obecnie jest na etacie w TV Puls, publikuje w "Naszym Dzienniku", współpracuje z TVP Historia.
Musiałem to wszystko sprawdzić, bo wiadomo, że jak gazeta.pl/sport.pl coś napisze...
A w kwestii zasadniczej: myślałem, że jak się oszczędza, to żeby kogoś zatrudnić najpierw trzeba kogoś zwolnić
No, ale przecież dobrze wiemy, że ani Jethon ani Sobala nie przyszli tu z troski decydentów o finanse Radia. Najprawdopodobniej oszczędności nastąpią wraz z nową ramówką i jestem pewien, że odbije się to na programie.
Przyszło nam żyć w ciekawych czasach...
Generalnie chodzi o to, że Reszczyński zawsze umiał się dobrze ustawić, niezależnie od tego w jakich czasach przyszło mu pracować. 
- krzysiek83
Fakt 
W biologii ma to jakąś nazwę w stylu przystosowanie do życia w zmiennych warunkach czy jakoś tak
W biologii ma to jakąś nazwę w stylu przystosowanie do życia w zmiennych warunkach czy jakoś tak
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Po to, żeby później powiedzieć, że trzeba zwalniać bo trzeba ciąć wydatki. Oczywiście swoich się wtedy zostawi, nie ma obaw...krzysiek83 pisze: A w kwestii zasadniczej: myślałem, że jak się oszczędza, to żeby kogoś zatrudnić najpierw trzeba kogoś zwolnića nie powiększać wydatki! Póki co szef tylko zatrudnia.
Oszczędności już były, teraz trzeba je zmarnować.krzysiek83 pisze:No, ale przecież dobrze wiemy, że ani Jethon ani Sobala nie przyszli tu z troski decydentów o finanse Radia. Najprawdopodobniej oszczędności nastąpią wraz z nową ramówką i jestem pewien, że odbije się to na programie.
- krzysiek83