Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
TStudent pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:49 pm
Szczerze, to nie wiem, w jakich okolicznościach ten utwór powstał, jakby ktoś mógł mi wyjaśnić, prosiłbym o cytat
Co tu dużo gadać, po prostu Ciechowski napisał tekst i dał scenariusz do filmu, który powstał kilka lat później
Teraz utwór zespołu, który osobiście traktuję raczej ambiwalentnie i po kilku zasłyszanych utworach nie może się zdecydować, w którą stronę ma u mnie pójść, dlatego liczę na top jesienią.
TStudent pisze: ↑ndz maja 02, 2021 5:02 pm
W setce znajdują się nie tylko awanse wewnątrz czy z drugiej setki, ale zdarzyło się też kilka awansów z trzeciej setki i to jeden z nich.
Zostajemy przy roczniku 1994. Wokalistka, której utwór prezentujemy, tym utworem przekonała mnie do siebie. A jednocześnie to kolejny dowód, że polska muzyka w roku 1994 miała się prześwietnie.
TStudent pisze: ↑ndz maja 02, 2021 5:13 pm
Zostajemy przy roczniku 1994. Wokalistka, której utwór prezentujemy, tym utworem przekonała mnie do siebie. A jednocześnie to kolejny dowód, że polska muzyka w roku 1994 miała się prześwietnie. 56. (220.) [684 | 14 | 1 x 6.] Kasia Kowalska - JAK RZECZ 04:29
Może wszystko z 1994 nie, ale płyta Kasi była znakomita. Nie było tam nic odstającego na minus.
sigir pisze: ↑ndz maja 02, 2021 5:14 pm
Za chwilę do mojej "Kancelarii" przyjdzie moja Żona i powie: "A nie mówiłam, że wśród glosujących przeważają kobiety?"
Też mnie to dziwi, że na "babskie" piosenki głosują mężczyźni
TStudent pisze: ↑ndz maja 02, 2021 5:17 pm
To jest utwór, który doceniłem dopiero w pewnym momencie i obecnie to jeden z czołowych dokonań zespołu, tak w okolicach 10. miejsca dla mnie.
55. (33.) [690 | 15 | 1 x 6.] Wilki - ELI LAMA SABACHTANI 03:35
Też miałem podobnie, ciężko początkowo było mi otworzyć dla niego furtkę i mu wejść.
sigir pisze: ↑ndz maja 02, 2021 5:14 pm"A nie mówiłam, że wśród glosujących przeważają kobiety?"
gioconda2 pisze: ↑ndz maja 02, 2021 5:15 pmMoże wszystko z 1994 nie
To policz, ile w tym roku odkryłem rzeczy związanych przynajmniej z 1994 rokiem - Collage (ten na który głosowałem sam), Kasia właśnie (i to nawet w dwóch odsłonach), wyjątkowo udany Hey, jeden z najlepszych utworów Perfectu (który mam nadzieję, że się pojawi, ale nie chcę spoilerować ), i jeszcze z kilka rzeczy by tu wymienić. To ja widzę że muszę sobie zrobić prywatny top roku 1994 (powiedzmy z utworów z LP3), ale to jak znajdę więcej czasu.
gioconda2 pisze: ↑ndz maja 02, 2021 5:15 pmale płyta Kasi była znakomita. Nie było tam nic odstającego na minus.
A to jeszcze sprawdzę kiedyś.
Teraz spóźniona nieco dedykacja dla kacpra94, którego nr 1 teraz mam przyjemność prezentować.
TStudent pisze: ↑ndz maja 02, 2021 5:22 pm
{...) To ja widzę że muszę sobie zrobić prywatny top roku 1994 (powiedzmy z utworów z LP3), ale to jak znajdę więcej czasu.
(...)
Od kilku lat mam pewien pomysł i z nikim się nim nie podzieliłem...
Odezwę się w tej sprawie do Ciebie po zakończeniu Topu
TStudent pisze: ↑ndz maja 02, 2021 5:06 pm
Teraz utwór zespołu, który osobiście traktuję raczej ambiwalentnie i po kilku zasłyszanych utworach nie może się zdecydować, w którą stronę ma u mnie pójść, dlatego liczę na top jesienią.
VILKI pisze: ↑ndz maja 02, 2021 5:30 pmale koszmarna wersja
Za rok postaram się o inną. Chociaż przyznam że to ta bardzo mi się podoba
A tu: ostatni na pewno w mojej awans z trzeciej setki, a przy okazji jeden z najlepszych w mojej opinii dokonań tego całkiem przystojnego jeszcze faceta.