Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
TStudent pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:39 pm
Tak niska pozycja już drugi rok z rzędu jednego z klasyków w Forumowym PTWC zaskakuje.
63. (60.) [657 | 12 | 1 x 3.] Budka Suflera - JOLKA, JOLKA PAMIĘTASZ...
Mnie nie zaskakuje, bo fanką Jolki nie jestem i nie byłam.
AlekOb pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:37 pm
"Mimo wszystko", czyli kolejny po "Liście" Hey z moim głosem i także jeden z ulubionych.
Jak to grali, to już byłeś świadomym słuchaczem
temik3 pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:38 pm
To była ostatnia płyta Heya, która robiła na mnie wrażenie (nadal jest), potem nagrywali słabe bądź przeciętne rzeczy
Chyba masz rację. Z tych nowych nie było nic tak nośnego i przebojowego, co wchodziłoby do powszechnego obiegu na lata.
Witajcie.
Rewelacyjna Aya, świetny Tilt (zapomniałem o nim w głosowaniu ), bardzo dobra Kobranocka i Hey oraz oczywiście niezapomniana "Jolanta" - wczoraj bardzo dobrze się kończyło i dziś (prawie) passa jest podtrzymana.
Ostatnio zmieniony ndz maja 02, 2021 4:45 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
gioconda2 pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:36 pm
To kolejna z tych ważnych dla mnie i pasujących do pewnej sytuacji z życia prywatnego
A mi się w zasadzie żaden utwór z niczym konkretnym z życia nie kojarzy. Kolejność ustalam na podstawie odsłuchów i ustawiam utwory od tego, jaki uważam za najlepszy w dół.
Jolka jakieś 666 miejsc za wysoko.
a mi mnóstwo utworów z czymś konkretnym się właśnie kojarzy. nawet czasami z błahostkami
kajman pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:43 pm
A mi się w zasadzie żaden utwór z niczym konkretnym z życia nie kojarzy. Kolejność ustalam na podstawie odsłuchów i ustawiam utwory od tego, jaki uważam za najlepszy w dół.
Ja tak robię przy ocenach aktualnych nowości, ale do TW to wybieram same kojarzące mi się z czymś, a zatem dla mnie emocjonalne kawałki.
Byłbyś idealnym jurrorem lub sędzią przy stosowaniu "zasady odsłuchu".
kacper94 pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:46 pm
Na pewno w jakimś stopniu powinna mnie cieszyć obecność "Jolki", ale liczę że jeszcze parę piosenek tego zespołu z Lublina dzisiaj tutaj zobaczę
Nie sądzę, żeby coś poza Domem się pojawiło. No chyba że beznadziejny Czas ołowiu.
TStudent pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:49 pm
Szczerze, to nie wiem, w jakich okolicznościach ten utwór powstał, jakby ktoś mógł mi wyjaśnić, prosiłbym o cytat
VILKI pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:53 pma co to za beznadziejna wersja Titanika???
Dzięki za zwrócenie uwagi.
Teraz jeden z dwóch naj - dłuższy utwór i większy spadek w mojej części. Czyli tak ambiwalentnie, przyjemnie i przykro jednocześnie (mam na myśli, że szkoda spadku).
kajman pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:50 pm
beznadziejny Czas ołowiu.
Czas ołowiu beznadziejny nie jest
Dom pewnie będzie, a i Nocy komety jeszcze w tym zestawieniu chyba nie grali ?
Szczerze, to nie wiem, w jakich okolicznościach ten utwór powstał, jakby ktoś mógł mi wyjaśnić, prosiłbym o cytat
61. (113.) [662 | 9 | 1 x 2.] Lady Pank - ZOSTAWCIE TITANICA 05:02
W jakich nie wiem, ale jest to przykład utworu "od zachwytu do nienawiści" - podobał mi się, jak był nowy i w czasie kiedy był przebojem. Znienawidziłąm jak był katowany przez wszelakie talent showy i inne temu podobne programy.
Co tu dużo gadać, po prostu Ciechowski napisał tekst i dał scenariusz do filmu, który powstał kilka lat później
gioconda2 pisze: ↑ndz maja 02, 2021 4:55 pm
Dom pewnie będzie, a i Nocy komety jeszcze w tym zestawieniu chyba nie grali ? [quote=TStudent post_id=682433
Co tu dużo gadać, po prostu Ciechowski napisał tekst i dał scenariusz do filmu, który powstał kilka lat później