Ale mi nie chodziło o miejsce pierwsze, lecz tylko o LP3.bear pisze:obstawiam, że chodzi o numery Oddziału Zamkniętego, ale które konkretnie to już nie odważę się wskazać.
Mąciwoda grał też w Lady Panku (ale nie za najlepszych lat więc pewnie bez numeru jeden) i w TSA (ale to jeszcze bardziej w nie za najlepszych czasów, bo po reaktywacji).
1542 - 19.08.2011 (PB)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: 1542 - 19.08.2011 (PB)
Ja nagrałem. Mogę wysłać mejlem.60659 pisze:Błagam, nagrał ktoś Badżiego.
Błagam.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Dorzucę jeszcze że Mąciwoda mógł grać w kawałkach TSA - Jodyna i Wpadka - wersje z '99 r.
Kajman, mógłbyś się odnieść?
Zapałki tak i jeszcze Jodynę. Co do Urszuli to nie mam pojęcia, bo nie mam dojścia do składu konkretnie w tym utworze. No i jeszcze Bella puppa. I chyba jeszcze w Kulturce.Neo01 pisze:1. Urszula - Konik na biegunach, 2. TSA - 3 Zapałki '98. Trafiłem?kajman pisze:Może zagadka: w jakich nagraniach na liście trójki był wcześniej lider tego zespołu?
Z tego co wiem, to we Wpadce też, ale to mi umknęło, bo ja w swoim temacie nia daję rady całemu top50.Neo01 pisze:Dorzucę jeszcze że Mąciwoda mógł grać w kawałkach TSA - Jodyna i Wpadka - wersje z '99 r.
Dobranocki!
Właśnie słuchamy "Lilian" z wieczoru kawalerskiego
Polecam! 

Właśnie słuchamy "Lilian" z wieczoru kawalerskiego

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
mały off:
właśnie zaczyna się "Fabryka keksów" w wersji live w Klasykach...
właśnie zaczyna się "Fabryka keksów" w wersji live w Klasykach...
- mara
Hej a może by tak stworzyć osobny wątek w którym listowi fani klasyków mogliby prowadzić sobie after party?
No bo skoro jest nas tu trochę..

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Martyr pisze:Dobranocki!![]()
Właśnie słuchamy "Lilian" z wieczoru kawalerskiegoPolecam!

dobry deń, tu wasze radio helooooooł.
dzięki raz jeszcze bearowi za bezpośrednie raportowanie listy wczorajszego wieczoru
największe plusy? Luxt., Rival, B.Bierut, BCC, Kasabian. no i może Yes, całkiem to fajne nagranie jest...
a minusy? Juraja... <grr>
a, no i jeszcze nawiązując do pewnej niesamowicie burzliwej i zajmującej wymiany poglądów wczoraj...
dziękuję. tu wasze radio helooooooł.
ps.
dzięki raz jeszcze bearowi za bezpośrednie raportowanie listy wczorajszego wieczoru

największe plusy? Luxt., Rival, B.Bierut, BCC, Kasabian. no i może Yes, całkiem to fajne nagranie jest...
a minusy? Juraja... <grr>
a, no i jeszcze nawiązując do pewnej niesamowicie burzliwej i zajmującej wymiany poglądów wczoraj...
co to za Slejer bez Dżemsa Hetfilda, Nirvana bez Dżimiego Morrissona i Beach Boy Radio bez Grycka...Grycek pisze:To co Pink Floyd bez Syda Barreta. Dire Straits bez Davida Knopflera , King Crimson bez Grega Lake'a...mara pisze:Co to za Dżem bez Ryśka, co to za Deep Purple bez Blackmorea i Lorda, co to za Guns 'n'Roses bez TYCH instrumentalistówrobiq pisze:co to za Yes bez Andersona
dziękuję. tu wasze radio helooooooł.
ps.
czyli jakby nie patrzeć to jest cały tydzień...Martyr pisze:zostało już tylko 7 dni
No ona sobie akurat świietnie bez niego poradziła.Kertoip pisze:co to za ... Nirvana bez Dżimiego Morrissona
Myślę, że w tematach okołolistowych spokojnie taki wątek moglibyście umieścić.mara pisze:Hej a może by tak stworzyć osobny wątek w którym listowi fani klasyków mogliby prowadzić sobie after party?No bo skoro jest nas tu trochę..
mimo że to uczucie jest viceversalne, to jednak tym razem dowcip wyszedł nieświadomiebear pisze:mówiłem Ci już kiedyś, że uwielbiam Twoje poczucie humoru?ku3a pisze:nie będę robić smaku i od razu powiem, że niestety niebear pisze:skoro Kuba mówi że niełatwe to stawiam na Iron Maiden - Be Quick Or Be Dead
.

a co miało pójść? nikt nie zgadł - Sisters of Mercy.
akurat Darek Pieróg ten telefon nagrywałmacor70 pisze:pewnie Helen60659 pisze:Błagam, nagrał ktoś Badżiego.
Błagam.

i tak w ogóle to ostatnia lista z mojego punktu widzenia była super. bardzo dużo się działo, było całkiem sporo telefonów i wizyty 3 niezależnych grup (w tym jedna jednoosobowa

no i zupełnie niespodziewanie pojawił się Jasiek, o którego liście była kilkukrotnie mowa tydzień wcześniej w LP Trójce. zapaleniec, co było zresztą słychać przez radio

A ja tak z innej z innej beczki, wczoraj na koncercie Dżem dziękował za głosy oddawane na nich na LP3.
Sporo się zmieniło przez te dwa ostatnie notowania... to w dużym skrócie:
- plusy:
* Boso wreszcie spada (powoli, ale zawsze), a dodatkowo wyprzedziły ich dwa świetne utwory
* spory skok Yesów (coraz bardziej mi się to podoba)
* Rival Sons - no nareszcie!
* awans Wojtka Mazolewskiego
* wysoki debiut całkiem przyjemnego Kasabian (co prawda po tygodniu w N7, ale na to można przymknąć oko
)
- minusy:
* Boso wciąż jest na podium
* Pezet cały czas straszy możliwością wejścia do 30
* nowe Guano (takie jakieś to dyskotekowo-plastikowe...)
* Adele zdecydowanie się przejadła, a wciąż zbiera punkty do podsumowania...
- wymyka się wszelkim ocenom:
* BCC na 10!
(cudownie, chociaż za nic się nie spodziewałem takich wyników
)
- plusy:
* Boso wreszcie spada (powoli, ale zawsze), a dodatkowo wyprzedziły ich dwa świetne utwory

* spory skok Yesów (coraz bardziej mi się to podoba)
* Rival Sons - no nareszcie!
* awans Wojtka Mazolewskiego
* wysoki debiut całkiem przyjemnego Kasabian (co prawda po tygodniu w N7, ale na to można przymknąć oko

- minusy:
* Boso wciąż jest na podium

* Pezet cały czas straszy możliwością wejścia do 30
* nowe Guano (takie jakieś to dyskotekowo-plastikowe...)
* Adele zdecydowanie się przejadła, a wciąż zbiera punkty do podsumowania...
- wymyka się wszelkim ocenom:
* BCC na 10!

- tadzio3
- Kontakt:
Cała przyjemność po nasze stronie, gdy słyszymy wspaniałe utwory Dżemu na LP3grzes pisze:A ja tak z innej z innej beczki, wczoraj na koncercie Dżem dziękował za głosy oddawane na nich na LP3.

Długo się nad tym zastanawiałem i wyszło mi, że ja uznałbym to w ostateczności za komplement.mara pisze:...przecież krzysiek83 jest za przeproszeniem czarnoszarym pajacykiem...
Potwierdzam, jako naoczny świadek, że ku3a był zaskoczony, gdy poleciał Iron Maidenku3a pisze:(...) to jednak tym razem dowcip wyszedł nieświadomie. naprawdę w momencie pisania tamtego było ustalone, że ma pójść co innego. zmieniło się tuż przed Listą.
a co miało pójść? nikt nie zgadł - Sisters of Mercy.

ku3a pisze:i tak w ogóle to ostatnia lista z mojego punktu widzenia była super. bardzo dużo się działo, było całkiem sporo telefonów i wizyty 3 niezależnych grup (w tym jedna jednoosobowa) fanów.

i vice versa. Chociaż byłem zaskoczony, że tak dużo pracy podczas notowania mieli zarówno ku3a, jak i Helen. Mimo to "w przerwach" był czas na rozmowę, chociaż starałem się zbytnio nie absorbować swoją osobą.ku3a pisze:bardzo miło też wspominam rozmowy z rodziną Jaśka i z pozostałymi gośćmi.

ku3a, kończąc rozpoczęty na Liście temat o wynikach pewnych dwóch zespołów, to dla jasności dodam, że dla mnie to jest pozytyw, że wyniki odzwierciedlają bieżący poziom muzyczny, a nie "zasługi"
Poczucie humoru żony nie zawiodło mnie - mimo dedykacji Kobiet Zamachowskiego wpuściła mnie do domu

jak dla mnie i tak przewyższają, no ale mogło być znaaacznie gorzejDede pisze:ku3a, kończąc rozpoczęty na Liście temat o wynikach pewnych dwóch zespołów, to dla jasności dodam, że dla mnie to jest pozytyw, że wyniki odzwierciedlają bieżący poziom muzyczny, a nie "zasługi"

Tuż przed rozpoczęciem nowego notowania jeszcze drobne odniesienie do dyskusji towarzyszącej zeszłotygodniowemu
Bardzo się cieszę, że od jakiegoś czasu stale przybywa nowych Forowiczów (w czym pewnie zasługa Barona, zachęcającego do tego na antenie) oraz że część z nich od razu włącza się w dyskusje i nie boi się pisać tego, co myśli
A ponadto najczęściej robi to w sposób w pełni kulturalny. Takim przykładem w tej dyskusji był crumpler. Naprawdę pisał mądrze i ciekawie, a przy okazji w sposób niekonfrontacyjny. Brawo
Oby więcej takich nowych użytkowników!
Ponadto zgadzam się z większością jego obserwacji. Jak ja zaczynałem swój pobyt na Forum, to wiele moich odczuć było wręcz identycznych. No i bardzo podoba mi się także to, że starsi bywalcy odnosili się do jego uwag (w pewnym sensie krytykujących zwyczaje niektórych z nich) w sposób równie życzliwy i merytoryczny, grzecznie objaśniając swoje stanowisko. Takie sytuacje chyba rzadko spotyka się na innych forach, a więc pełen szacunek dla wszystkich uczestników dyskusji!
Generalnie cała "dysputa" była bardzo ciekawa i merytoryczna i miło się ją czytało
Oby dzisiaj było podobnie!

Bardzo się cieszę, że od jakiegoś czasu stale przybywa nowych Forowiczów (w czym pewnie zasługa Barona, zachęcającego do tego na antenie) oraz że część z nich od razu włącza się w dyskusje i nie boi się pisać tego, co myśli

Ponadto zgadzam się z większością jego obserwacji. Jak ja zaczynałem swój pobyt na Forum, to wiele moich odczuć było wręcz identycznych. No i bardzo podoba mi się także to, że starsi bywalcy odnosili się do jego uwag (w pewnym sensie krytykujących zwyczaje niektórych z nich) w sposób równie życzliwy i merytoryczny, grzecznie objaśniając swoje stanowisko. Takie sytuacje chyba rzadko spotyka się na innych forach, a więc pełen szacunek dla wszystkich uczestników dyskusji!

Generalnie cała "dysputa" była bardzo ciekawa i merytoryczna i miło się ją czytało