1542 - 19.08.2011 (PB)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

kajman

Re: 1542 - 19.08.2011 (PB)

Post autor: kajman »

bear pisze:obstawiam, że chodzi o numery Oddziału Zamkniętego, ale które konkretnie to już nie odważę się wskazać.
Mąciwoda grał też w Lady Panku (ale nie za najlepszych lat więc pewnie bez numeru jeden) i w TSA (ale to jeszcze bardziej w nie za najlepszych czasów, bo po reaktywacji).
Ale mi nie chodziło o miejsce pierwsze, lecz tylko o LP3.
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

60659 pisze:Błagam, nagrał ktoś Badżiego.
Błagam.
Ja nagrałem. Mogę wysłać mejlem.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Dorzucę jeszcze że Mąciwoda mógł grać w kawałkach TSA - Jodyna i Wpadka - wersje z '99 r.
Kajman, mógłbyś się odnieść?
kajman

Neo01 pisze:
kajman pisze:Może zagadka: w jakich nagraniach na liście trójki był wcześniej lider tego zespołu?
1. Urszula - Konik na biegunach, 2. TSA - 3 Zapałki '98. Trafiłem? :)
Zapałki tak i jeszcze Jodynę. Co do Urszuli to nie mam pojęcia, bo nie mam dojścia do składu konkretnie w tym utworze. No i jeszcze Bella puppa. I chyba jeszcze w Kulturce.
kajman

Neo01 pisze:Dorzucę jeszcze że Mąciwoda mógł grać w kawałkach TSA - Jodyna i Wpadka - wersje z '99 r.
Kajman, mógłbyś się odnieść?
Z tego co wiem, to we Wpadce też, ale to mi umknęło, bo ja w swoim temacie nia daję rady całemu top50.
Awatar użytkownika
Neo01

Dzięki :)
Od czego jest http://www.lp3.pl ... :)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Dobranocki! :)
Właśnie słuchamy "Lilian" z wieczoru kawalerskiego :mrgreen: Polecam! :D
Awatar użytkownika
Neo01

mały off:
właśnie zaczyna się "Fabryka keksów" w wersji live w Klasykach...
Awatar użytkownika
mara

Post autor: mara »

Hej a może by tak stworzyć osobny wątek w którym listowi fani klasyków mogliby prowadzić sobie after party? :idea: No bo skoro jest nas tu trochę..
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Martyr pisze:Dobranocki! :)
Właśnie słuchamy "Lilian" z wieczoru kawalerskiego :mrgreen: Polecam! :D
:mrgreen:
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

dobry deń, tu wasze radio helooooooł.
dzięki raz jeszcze bearowi za bezpośrednie raportowanie listy wczorajszego wieczoru :wink:
największe plusy? Luxt., Rival, B.Bierut, BCC, Kasabian. no i może Yes, całkiem to fajne nagranie jest...
a minusy? Juraja... <grr>
a, no i jeszcze nawiązując do pewnej niesamowicie burzliwej i zajmującej wymiany poglądów wczoraj...
Grycek pisze:
mara pisze:
robiq pisze:co to za Yes bez Andersona
Co to za Dżem bez Ryśka, co to za Deep Purple bez Blackmorea i Lorda, co to za Guns 'n'Roses bez TYCH instrumentalistów
To co Pink Floyd bez Syda Barreta. Dire Straits bez Davida Knopflera , King Crimson bez Grega Lake'a...
co to za Slejer bez Dżemsa Hetfilda, Nirvana bez Dżimiego Morrissona i Beach Boy Radio bez Grycka...
dziękuję. tu wasze radio helooooooł.

ps.
Martyr pisze:zostało już tylko 7 dni :)
czyli jakby nie patrzeć to jest cały tydzień...
kajman

Kertoip pisze:co to za ... Nirvana bez Dżimiego Morrissona
No ona sobie akurat świietnie bez niego poradziła.
słoik

Post autor: słoik »

mara pisze:Hej a może by tak stworzyć osobny wątek w którym listowi fani klasyków mogliby prowadzić sobie after party? :idea: No bo skoro jest nas tu trochę..
Myślę, że w tematach okołolistowych spokojnie taki wątek moglibyście umieścić.
ku3a

Post autor: ku3a »

bear pisze:
ku3a pisze:
bear pisze:skoro Kuba mówi że niełatwe to stawiam na Iron Maiden - Be Quick Or Be Dead
:P
nie będę robić smaku i od razu powiem, że niestety nie ;-).
mówiłem Ci już kiedyś, że uwielbiam Twoje poczucie humoru? :P
mimo że to uczucie jest viceversalne, to jednak tym razem dowcip wyszedł nieświadomie :-P. naprawdę w momencie pisania tamtego było ustalone, że ma pójść co innego. zmieniło się tuż przed Listą.
a co miało pójść? nikt nie zgadł - Sisters of Mercy.
macor70 pisze:
60659 pisze:Błagam, nagrał ktoś Badżiego.
Błagam.
pewnie Helen :)
akurat Darek Pieróg ten telefon nagrywał :-).

i tak w ogóle to ostatnia lista z mojego punktu widzenia była super. bardzo dużo się działo, było całkiem sporo telefonów i wizyty 3 niezależnych grup (w tym jedna jednoosobowa ;-)) fanów.
no i zupełnie niespodziewanie pojawił się Jasiek, o którego liście była kilkukrotnie mowa tydzień wcześniej w LP Trójce. zapaleniec, co było zresztą słychać przez radio :-). bardzo miło też wspominam rozmowy z rodziną Jaśka i z pozostałymi gośćmi :-). liczę, że ktoś z nich poszerzy grono forowiczów :-).
grzes

Post autor: grzes »

A ja tak z innej z innej beczki, wczoraj na koncercie Dżem dziękował za głosy oddawane na nich na LP3.
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

Sporo się zmieniło przez te dwa ostatnie notowania... to w dużym skrócie:

- plusy:
* Boso wreszcie spada (powoli, ale zawsze), a dodatkowo wyprzedziły ich dwa świetne utwory :D
* spory skok Yesów (coraz bardziej mi się to podoba)
* Rival Sons - no nareszcie!
* awans Wojtka Mazolewskiego
* wysoki debiut całkiem przyjemnego Kasabian (co prawda po tygodniu w N7, ale na to można przymknąć oko ;))

- minusy:
* Boso wciąż jest na podium :P
* Pezet cały czas straszy możliwością wejścia do 30
* nowe Guano (takie jakieś to dyskotekowo-plastikowe...)
* Adele zdecydowanie się przejadła, a wciąż zbiera punkty do podsumowania...

- wymyka się wszelkim ocenom:
* BCC na 10! :D :D :D (cudownie, chociaż za nic się nie spodziewałem takich wyników :mrgreen: )
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

grzes pisze:A ja tak z innej z innej beczki, wczoraj na koncercie Dżem dziękował za głosy oddawane na nich na LP3.
Cała przyjemność po nasze stronie, gdy słyszymy wspaniałe utwory Dżemu na LP3 :)
słoik

Post autor: słoik »

mara pisze:...przecież krzysiek83 jest za przeproszeniem czarnoszarym pajacykiem...
Długo się nad tym zastanawiałem i wyszło mi, że ja uznałbym to w ostateczności za komplement.
Dede

Post autor: Dede »

ku3a pisze:(...) to jednak tym razem dowcip wyszedł nieświadomie :-P. naprawdę w momencie pisania tamtego było ustalone, że ma pójść co innego. zmieniło się tuż przed Listą.
a co miało pójść? nikt nie zgadł - Sisters of Mercy.
Potwierdzam, jako naoczny świadek, że ku3a był zaskoczony, gdy poleciał Iron Maiden ;)
ku3a pisze:i tak w ogóle to ostatnia lista z mojego punktu widzenia była super. bardzo dużo się działo, było całkiem sporo telefonów i wizyty 3 niezależnych grup (w tym jedna jednoosobowa ;-)) fanów.
:D Dla mnie również była super, a do tego, jakby nie patrzeć historyczna: pierwszy raz w Trójce, na Liście, na antenie... :)
ku3a pisze:bardzo miło też wspominam rozmowy z rodziną Jaśka i z pozostałymi gośćmi :-).
i vice versa. Chociaż byłem zaskoczony, że tak dużo pracy podczas notowania mieli zarówno ku3a, jak i Helen. Mimo to "w przerwach" był czas na rozmowę, chociaż starałem się zbytnio nie absorbować swoją osobą. ;)

ku3a, kończąc rozpoczęty na Liście temat o wynikach pewnych dwóch zespołów, to dla jasności dodam, że dla mnie to jest pozytyw, że wyniki odzwierciedlają bieżący poziom muzyczny, a nie "zasługi"

Poczucie humoru żony nie zawiodło mnie - mimo dedykacji Kobiet Zamachowskiego wpuściła mnie do domu :mrgreen:
ku3a

Post autor: ku3a »

Dede pisze:ku3a, kończąc rozpoczęty na Liście temat o wynikach pewnych dwóch zespołów, to dla jasności dodam, że dla mnie to jest pozytyw, że wyniki odzwierciedlają bieżący poziom muzyczny, a nie "zasługi"
jak dla mnie i tak przewyższają, no ale mogło być znaaacznie gorzej ;-).
gżegoż

Post autor: gżegoż »

Tuż przed rozpoczęciem nowego notowania jeszcze drobne odniesienie do dyskusji towarzyszącej zeszłotygodniowemu :D
Bardzo się cieszę, że od jakiegoś czasu stale przybywa nowych Forowiczów (w czym pewnie zasługa Barona, zachęcającego do tego na antenie) oraz że część z nich od razu włącza się w dyskusje i nie boi się pisać tego, co myśli :) A ponadto najczęściej robi to w sposób w pełni kulturalny. Takim przykładem w tej dyskusji był crumpler. Naprawdę pisał mądrze i ciekawie, a przy okazji w sposób niekonfrontacyjny. Brawo :!: Oby więcej takich nowych użytkowników! :D
Ponadto zgadzam się z większością jego obserwacji. Jak ja zaczynałem swój pobyt na Forum, to wiele moich odczuć było wręcz identycznych. No i bardzo podoba mi się także to, że starsi bywalcy odnosili się do jego uwag (w pewnym sensie krytykujących zwyczaje niektórych z nich) w sposób równie życzliwy i merytoryczny, grzecznie objaśniając swoje stanowisko. Takie sytuacje chyba rzadko spotyka się na innych forach, a więc pełen szacunek dla wszystkich uczestników dyskusji! :D
Generalnie cała "dysputa" była bardzo ciekawa i merytoryczna i miło się ją czytało :) Oby dzisiaj było podobnie!
ODPOWIEDZ