Nasi kandydaci do zestawu

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Re: Nasi kandydaci do zestawu

Post autor: temik3 »

kajman pisze:1. Nie wiem, czy trójka grała czy nie, ale nie sądzę, żeby fani przeoczyli ten utwór i na niego nie głosowali. Nie jestem także pewien na ile ingerencja fanów powoduje popularność listową wymienionych przez Ciebie zespołów (chyba tak jest tylko w przypadku DM).
Natomiast jeżeli chodzi o Wspinaczkę to wcale nie jestem pewien, że zaszłaby wysoko. Dla mnie to słaby utwór o beznadziejnym tekście.
6. Dla Ciebie te utwory są perełkami, dla mnie inne. Ja mógłbym narzekać, że brakuje zespołów, które naprawdę mają coś do powiedzenia, jak Sleepytime Gorilla Muzeum, Mars Volta, Hurt (z USA). A z polskich wykonawców czemu nie było nic z rewelacyjnej płyty Indukti? Czemu nie było nic z Nohavicy? A mnóstwo utworow granych w Trójce uważam za beznadziejne, ale po prostu uważam, że muszą wybierać i w sumie wybierają całkiem dobrze. Jak Ira nagra utwór na poziomie Ikara czy Wiary to na pewno w Trójce miejsce dla niego się znajdzie.
Z całą pewnością do tego grona należą - Hey (utwór słaby jak na Hey), U2 i Happysad (w tym tygodniu fani zawiedli i tylko 35 plac), zreszta widać to po debiutach na liście i wysokich lokatach. A co do Wspinaczki to zdecydowanie chyba nie odczytałes tekstu utworu jego sensu. Gdybyś napisał to o Strach się bać to sie zgadzam, ale nie o tym utworze, a czy by zaszedł wysoko tez niewiem, ale na podstawie Złotych Przebojów to sądzę że tak.
Nie musimy zgadzać się co do gustów muzycznych ale przyznaje rację, że powinni choć spróbować zagrać de wspomniane zespoły, a już to że nie zagrali nic z Nohawicy to wielki żal. Muszę też przyznać Ci rację, że sporo utworów granych w Trójce jest beznadziejnych, no ale jak pisałem wcześniej to te utwory mnie się moga nie podobać a innym tak i dlatego nic mi do tego co jest w zestawie z wyjątkiem tego, że coraz częściej nie znajduję tam nic dla siebie (kiedyś podobało mi się około 30 utworów teraz może 10-15). Dzieki - pozdrawiam.
kajman

Post autor: kajman »

temik3 pisze:
kajman pisze:1. Nie wiem, czy trójka grała czy nie, ale nie sądzę, żeby fani przeoczyli ten utwór i na niego nie głosowali. Nie jestem także pewien na ile ingerencja fanów powoduje popularność listową wymienionych przez Ciebie zespołów (chyba tak jest tylko w przypadku DM).
Natomiast jeżeli chodzi o Wspinaczkę to wcale nie jestem pewien, że zaszłaby wysoko. Dla mnie to słaby utwór o beznadziejnym tekście.
1. Z całą pewnością do tego grona należą - Hey (utwór słaby jak na Hey), U2 i Happysad (w tym tygodniu fani zawiedli i tylko 35 plac), zreszta widać to po debiutach na liście i wysokich lokatach.
2. A co do Wspinaczki to zdecydowanie chyba nie odczytałes tekstu utworu jego sensu. Gdybyś napisał to o Strach się bać to sie zgadzam, ale nie o tym utworze,
3. a czy by zaszedł wysoko tez niewiem, ale na podstawie Złotych Przebojów to sądzę że tak.
4. ...nic mi do tego co jest w zestawie z wyjątkiem tego, że coraz częściej nie znajduję tam nic dla siebie (kiedyś podobało mi się około 30 utworów teraz może 10-15).
1. Ja mam wrażenie, że w wielu sytuacjach nie jest to kwestia fanów tylko mentalność części słuchaczy Trójki, którzy głosują na wykonawców-sztandary. Dopiero kolejne tygodnie weryfikują wartość utworu. TIL jest w klimatach Don't November, więc chwyciło. Happysad jak na nich cieniutkie, więc nikt dodatkowo nie zagłosował. A Hey to jest po pierwsze superfirma, poza tym opinie na temat tego utworu są skrajnie różne. Ten utwór U2 jest najlepszy z singli i nie dziwi mnie jego powodzenie, szczególnie że to ewidentnie trójkowe klimaty.
2. Zdecydowanie odczytałem i jest dla mnie płaski i beznadziejny. Ale przede wszystkim muzycznie jest zdecydowanie gorszy od strach się bać i porównywalny do konstelacji.
3. Akurat Złote nie są dla mnie żadnym argumentem, bo wyniki tam nijak nie mają przełożenia na trójkowe. Próbując extrapolować mogę tylko stwiedzić, że tam zrobiła jedna znacznie mniejszą furorę niż Konstelacja (jeżeli chodzi o miejsca).
4. Mi się też mniej podoba w zestawie niż dwa lata temu, ale akurat u mnie przyczyny tkwią gdzie indziej. Ale mam wrażenie, że trójka jednak trochę bardziej stara się przyciągnąć przeciętnego słuchacza radiowego (no może trochę ponadprzeciętnego) trochę mniej dbając o tych wymagających. Ale dla mnie zawsze było sporo słabych utworów na liście i nie wiem, czy na pewno teraz jest ich procentowo więcej.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Od czasu do czasu lubię odświeżyć ten wątek, mimo że raczej nie przynosi on efektów w postaci dodawania naszych propozycji do zestawu.
Impulsem do odświeżenia tematu był utwór Nohavicy, który usłyszałem dziś w Trójce 2 razy. :)

Zatem zgłaszam:
Jaromir Nohavica - Gdy odwalę kitę
Archive - Come on get high

Edit: Obydwa utwory są do odsłuchania z mojego chomika.
Ostatnio zmieniony czw gru 17, 2009 10:07 am przez Robinson, łącznie zmieniany 1 raz.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Fajny wątek :)
Bardzo chciałabym, żeby w zestawie do głosowania pojawił się " Jockey Full Of Bourbon " w wykonaniu Joe Bonamassy oraz " 60 Feet Tall " The Dead Weather, a już najbardziej czekam na debiut w zestawie jakiegoś nagrania nowej supergrupy Them Croocked Voltures ( czy oni wydali jakiś singel ??? )
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Ostatni to "New Fang". :)
Ale sądzę, że to bz sensu, skoro i tak nikt tego nawet nie pozna. Ja w każdym razie nic nie zgłaszam, a to wyżej tylko podałem informacyjnie.
ku3a

Post autor: ku3a »

The Dead Weather mają już chyba trzecią piosenkę w zestawie i guzik z tego, więc nie spodziewałbym się sukcesu po ew. wstawieniu kolejnej.
a Them Crooked Vultures w zestawie być powinno. a że pewnie potem nikt by tego nie grał to już niestety zupełnie inny temat...
lady

No taaak, niestety mało ta grupa jest promowana w Trójce :roll: Szkoda, bo uważam że to kawał naprawdę świetnej muzyki, fakt że nieco wymagającej, ale dla mnie to jedna z najlepszych płyt 2009-tego roku :D
Dlatego nie pojmuję kompletnego ignorowania przez Trójkę tej grupy, ostatnio Piotr Kosiński prezentował parę utworów ... :)
No to ja czekam, aż Piotr Baron tę muzę podłapie, podobnie było przecież w przypadku The Brew czy nowego Steve' a Hacketta ( który akurat w tej chwili wygrywa swoje przepiękne " Still Water " na antenie mojej regionalnej rozgłośni :D ), nie wierzę żeby nie zwrócił uwagi na nowy zespół Johna Paula Jonesa :)

Ps: Nie wiem dlaczego słuchacze nie lubią The Dead Weather ( czyżby to też była " za trudna " muzyka ??? :wink: ), natomiast " 60 Feet Tall " ( zawsze myli mi się tytuł :wink: ) to chyba najlepszy kawałek z płyty, już ten wstęp na gitarze jest niesamowity, a dalej ten cudny " zgiełk " gitarowy :) dlatego chętnie zobaczyłabym ten utwór w zestawie ... Kto wie, może poradzi sobie lepiej niż nieco " marniejsi " poprzednicy ?
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

lady pisze:Szkoda, bo uważam że to kawał naprawdę świetnej muzyki, fakt że nieco wymagającej, ale dla mnie to jedna z najlepszych płyt 2009-tego roku :D
Właśnie. :D
lady pisze:Dlatego nie pojmuję kompletnego ignorowania przez Trójkę tej grupy, ostatnio Piotr Kosiński prezentował parę utworów ...
No mogliby, zamiast 10523 utwór Coldplaya. :wink:
lady pisze:Ps: Nie wiem dlaczego słuchacze nie lubią The Dead Weather ( czyżby to też była " za trudna " muzyka ??? :wink: ), natomiast " 60 Feet Tall " ( zawsze myli mi się tytuł :wink: ) to chyba najlepszy kawałek z płyty, już ten wstęp na gitarze jest niesamowity, a dalej ten cudny " zgiełk " gitarowy :) dlatego chętnie zobaczyłabym ten utwór w zestawie ... Kto wie, może poradzi sobie lepiej niż nieco " marniejsi " poprzednicy ?
Jako fan różnych projektów Jacka W@hite'a muszę stwierdzić, że moim zdaniem ten mu się nie udał. :)
lady

Gary pisze:Jako fan różnych projektów Jacka W@hite'a muszę stwierdzić, że moim zdaniem ten mu się nie udał. :)
Powiem szczerze, że mnie też twórczość tego zespołu nie rzuca na kolana, nijak to się ma np. do Racounteurs, ale dla mnie głównym " mankamentem " tej płyty jest głos wokalistki, która, powiedzmy nie ma głosu stworzonego do śpiewania w stylistyce bluesowo-hardrockowej :wink:, do której przyzwyczaił nas Jack. Muzycznie jest raczej ok, szczególnie w tych bardziej gitarowych utworach, w których słychać pewne nawiązania do klasycznego rocka z lat 70-tych :)
Robinson

Jeden Bubelek wypadł, to ja sobie tak rzucę w powietrze:
Michael Bublé - Cry Me a River
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Robinson pisze:Jeden Bubelek wypadł, to ja sobie tak rzucę w powietrze:
To jakiś "pokrywacz" zapewne? Zdziwiłbym się, gdyby było inaczej... Ale Bubelek z pewnością trafi do zestawu. Przecież Balonik "lubimy takie utwory" ;)
A "my" lubimy Them Crooked Vultures :P
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Robinson pisze:Jeden Bubelek wypadł, to ja sobie tak rzucę w powietrze:
Niestety do zestawu zostało dodane - 'Hold On'. Lubię ten kawałek, ale wolałbym 'CMAR' :roll:

Ja bym trochę pododawał do zestawu:
happysad - 'Taką woda być'
Robbie Williams - 'You know me' (już mi się nie podoba jak na początku, ale skoro sto razy gorsze 'Bodies' było :roll: )
The Rasmus feat. Anette Olzon - 'October & April'
Within Temptation feat. Chris Jones - 'Utopia' (szkoda, że to nie możliwe, bo bardzo przyjemny utwór)
The Big Pink - 'Dominos' (to luubię!)
Placebo - 'Bright Lights' (oficjalny 3. singiel)
Biffy Clyro - 'The Captain'
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ja to już straciłem chęć na proponowanie czegokolwiek, skoro nasze propozycje są ignorowane.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Mam takie nieśmiałe zapytanie, ponieważ nie wiem czy mogę
(czy to jest zgodne z zasadami tego wątku).
Pewnie skutek będzie żaden, a i może nie powinienem tutaj pisać
(bo mi się nie należy). Chciałbym jednak, żeby było inaczej niż z poprzednią
płytą Armii, kiedy to w Trójce pojawił się z niej JEDEN singiel
niezbyt reprezentatywny na dodatek (a spokojnie dałoby się coś wykrzesać).
W przypadku ostatniej płyty "Freak"
singlami spokojnie mogłyby być "Grot the engine driver" albo "Break out".
Sorki, jeśli zrobiłem coś nie teges, ale nie znam jeszcze wszystkich zasad
forumowych. Zawsze Admin może usunąć ten post...
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Ja bym dodał do zestawu Basię, L. Richie i ze dwie Madonny :mrgreen:
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Ja bym chętnie w zestawie zobaczył U2 - "Winter" - piosenka nominowana do Złotych Globów.
Robinson

To ja sobie zbiorę swoje głosy tutaj z ostatnich miesięcy:

U2 - Cedars of Lebanon (skoro żaden nowy singiel się nie pojawia)
Saxon - BATTALIONS OF STEEL (płyta chyba w ogóle nie zauważona przez Trójkę)
Future Of The Left - THE HOPE THAT HOUSE BUILT (G.Hoffman czasem nadaje coś z tej płyty)
Jaromir Nohavica - Gdy odwalę kitę (Nohavica śpiewany przez Nohavicę)
Archive - Come on get high (gdy Lines wypadnie)
Michael Bublé - Cry Me a River (gdy Hold on wypadnie)
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

Artur pisze:Ja bym chętnie w zestawie zobaczył U2 - "Winter" - piosenka nominowana do Złotych Globów.
jeżeli już miałoby szansę się pojawić, to pojawiłoby się w tej właśnie wersji [tej z "Brothers"], ...a ja jej tak nie lubię:( [znacznie lepsza jest wersja z NLOTH, ale ona już na pewno nie miałaby szans trafić do zestawu.. :roll:]
a poza tym - z pewnością i tak musimy poczekać na singiel [a kiedy wyjdzie - diabli wiedzą :know:].
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

A ja tak się zastanawiam (są tu na pewno tęgie głowy komputerowe, to może będą wiedziały, czy na obecnym etapie rozwoju informatyki użytkowej jest to do zrobienia) - czy nie dałoby się obok zestawu do głosowania wprowadzić czegoś w rodzaju "okienka wolnego wyboru", w którym słuchacz wpisywałby to, na co chciałby zagłosować, a czego (jeszcze) nie ma w zestawie? Oczywiście przy podliczaniu głosów branoby pod uwagę tylko tych wykonawców, którzy mieszczą się w zakresie muzycznym PRIII. W ten sposób istniałaby szansa na wciągnięcie na listę (a wtedy zapewne też do zestawu) piosenki, którą osoby odpowiedzialne przeoczyły, a która podoba się słuchaczom i nie kłóci się z ogólnym kanonem Trójki (gdyby taka mozliwość już istniała, dostałyby szansę te wszystkie Iry i Lady Panki o których wspominano, a co do których opiekunowie LP3 mieli wątpliwości i ich nie wciągnęli do zestawu - głos ludu by zdecydował). W końcu w epoce kartek pocztowych i telefonów do studia zasada była prosta: jeśli Trójka kogoś gra/grała, to można głosować na dowolny utwór.
Myślę, że taka opcja byłaby ciekawym uzupełnieniem zestawu do głosowania. Nie wiem tylko, czy to technicznie możliwe, a jeśli, to czy to nie byłoby za dużo roboty dla informatyków publicznego radia, z pewnością opłacanych gorzej, niż ich koledzy po fachu za podobną pracę w firmach prywatnych, więc pewnie i mniej zaangażowanych w tę pracę...
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 1:28 pm przez pbd2, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

pbd2 pisze:A ja tak się zastanawiam (są tu na pewno tęgie głowy komputerowe, to może będą wiedziały, czy na obecnym etapie rozwoju informatyki użytkowej jest to do zrobienia) - czy nie dałoby się obok zestawu do głosowania wprowadzić czegoś w rodzaju "okienka wolnego wyboru", w którym słuchacz wpisywałby to, na co chciałby zagłosować, a czego (jeszcze) nie ma w zestawie?
zerknij choćby tu: http://www.rc.fm/top30
pbd2

No tak, tak, tylko chodzi o to, żeby te propozycje słuchaczy z okienka były dodawane bezpośrednio do wyników głosowania (ewentualnie po poprawkach osoby odpowiedzialnej, bo w końcu słuchacz może się pomylić w tytule czy nazwie wykonawcy, a komputer jest głupi i tego nie zrozumie).
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

abd3mz, ten link ma utwierdzić w tym, że nie można? bo nie znajduję tam "wolnego okienka"?
bo to co jest napisane po lewej stronie czyli e-mail, to my to mamy lepiej zorganizowane, bo Kuba przekazał cd :-)
a i tak nic to nie dało...

EDIT: :oops: już mam :oops: sorki...
koniec przerwy wracam do pracy :-)
pbd2

Okienko jest, tylko co ono daje? Czy jak coś tam wpiszę, to ono mi to doliczy do głosów, czy tylko dojdzie do ichniego Pana Redaktora, który wrzuci do zestawu, albo i nie - czyli jak u nas?

Swoja droga ta lista to kompletne materii pomieszanie: Charlie Winston obok Britney Spears, Michael Bolton obok Iwony Węgrowskiej, dwa razy Pani Łza na szczycie, do tego coś w rodzaju ichnich Przyjaciół Karpia i... Bon Jovi sprzed 23 lat!No ale fakt, u nich to Bon Jovi pojawia się na takiej zasadzie, jak u nas np. "Love Will Tear Us Apart" czy "Let It Be" - to utwór z czasów, gdy tamtej listy jeszcze nie było...
słoik

Post autor: słoik »

To może jakiś utwór wykonawczyni ze 158 miejsca na tegotygodniowym Billboardzie w albumach.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Czyli?
ODPOWIEDZ