Radio 357
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2011
Re: Radio 357
A oni w tym PR3 to w ogóle planują jakąś piosenkę na świeta? Już nawet nie mówię, czy pod tą nazwą którą chcą zastrzegać...
Przyszli sobie uzurpatorzy i zastrzegają wszystko jak popadnie rzeczy, których nawet nie wymyślili, a sami nie są w stanie wymyślić nic nowego...
Jeszcze komentarz Strzyczkowskiego:
https://gwiazdy.wp.pl/polskie-radio-zas ... 841050848a
Przyszli sobie uzurpatorzy i zastrzegają wszystko jak popadnie rzeczy, których nawet nie wymyślili, a sami nie są w stanie wymyślić nic nowego...
Jeszcze komentarz Strzyczkowskiego:
https://gwiazdy.wp.pl/polskie-radio-zas ... 841050848a
Drużyna też może być zastrzeżona. Tak samo "kamanda".

A swoją drogą przecież Woźna nie zastrzega tego dla siebie, tylko dla radia. Za jakiś czas nieudacznicy bawiący się w radio odejdą (choć może teraz wydaje im się, że to nie nastąpi) i jeśli dziennikarze wrócą, to te nazwy będą "gotowe".
A to nie blokuje używalności do wyjaśnienia sprawy?
A na jakiej zasadzie? Nie można zastrzec czegoś, czego nie było. Musieli by stworzyć taką Drużynę i oficjalnie z nią w radiu się pojawić i to przed analogiczną formą w 357.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
Być może prowadzone postępowanie zawiesza używalność nazwy dla stron, nie wiem, muszę trochę zgłębić procedury UP. W swojej wypowiedzi chciałam podkreślić, że może nic nie jest jeszcze przesądzone. PR złożyło wniosek, urząd przeprowadzi postępowanie, ale może stwierdzi, że jest to bezpodstawne? Zastrzeżenie programów pewnie przejdzie, ale zastrzeżenie nazwy zespołu dziennikarzy o zmiennym składzie, zbierającej się raz w roku by nagrać okolicznościową piosenkę promującą akcję charytatywną to już bardziej skomplikowane. A podmiot na rzecz którego licytowano (Fundacja św. Mikołaja) nie chce współpracować z PR. "Idzie" do 357. Kuba będzie licytował na rzecz zakupu sprzętu komputerowego do nauki zdalnej.
Oczywiście. To było w ramach żartu, chociaż bym się nie zdziwił.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
W sumie to przecież de facto Przyjaciele Karpia to nazwa nie audycji cyklu czy czegoś takiego, tylko... zespołu muzycznego. Który to zespół ma taki kaprys, że zbiera się raz do roku i nagrywa jeden utwór, a jego skład jest zmienny w czasie (ostatnio wymieniono go całkowicie, co nie zmienia meritum - w Papa Dance też kiedyś wymieniono 100% składu, ale grupa jako taka istniała nadal - BTW zastanawiam się, co będzie np. za 25 lat ze Stonesami
). Tylko kto ma prawa do nazwy tego zespołu?

Pani Prezes niebawem opatentuje przyimki, zaimki, spójniki, partykuły i wykrzykniki. Strzeżcie się.
Nie zdziwiłbym się, gdyby próbowała.
Opatentuje tyle słów, że wyda te dwa miliardy.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Z tych 2 miliardów to raczej obłowił się Kurski, PR ma jakieś ochłapy.
A jeszcze przeczytałem, że zgłosili nazwę "Klub 357" - to rozumiem takie ruchy wyprzedzające, ale mam nadzieję że żaden urząd takich idiotyzmów nie potraktuje poważnie.
A jeszcze przeczytałem, że zgłosili nazwę "Klub 357" - to rozumiem takie ruchy wyprzedzające, ale mam nadzieję że żaden urząd takich idiotyzmów nie potraktuje poważnie.
Trochę dziwne, bo takie audycji w Trójce nie było. Był oczywiście Klub Trójki a także: Klub folkowy, Klub grającego krążka, Klub grającego krążka - wydanie dla fonoamatorów, Klub ludzi ciekawych wszystkiego, Klub pod znakiem zapytania, Klub samouków, Klub stereo i Klub tik-tak.
Z kolei zbitka 3/5/7 (właśnie w tej postaci, z łamańcami nie jako samodzielna liczba) pojawia się w tytułach 3 audycji - Myslwiecia 3/5/7, Ze studia przy Mysliwiekiej 3/5/7 i Myślidziecka 3/5/7. Dwie pierwsze nazwy są z adresem Trójki, trzecia jest parafrazą. Zbitka 3/5/7 (jak również 357) w oderwaniu od nazwy ulicy nie funkcjonuje, to mniej więcej tak jak 19 bez Woronicza.
A mam pytanie - czy taki adres oznacza, że na siedzibę Trójki składają się 3 budynki oznaczone numerami 3, 5 i 7. Zwykle gdy po numerze budynku jest łamaniec oznacza to numer lokalu, ale chyba nie w tym wypadku.
Z kolei zbitka 3/5/7 (właśnie w tej postaci, z łamańcami nie jako samodzielna liczba) pojawia się w tytułach 3 audycji - Myslwiecia 3/5/7, Ze studia przy Mysliwiekiej 3/5/7 i Myślidziecka 3/5/7. Dwie pierwsze nazwy są z adresem Trójki, trzecia jest parafrazą. Zbitka 3/5/7 (jak również 357) w oderwaniu od nazwy ulicy nie funkcjonuje, to mniej więcej tak jak 19 bez Woronicza.
A mam pytanie - czy taki adres oznacza, że na siedzibę Trójki składają się 3 budynki oznaczone numerami 3, 5 i 7. Zwykle gdy po numerze budynku jest łamaniec oznacza to numer lokalu, ale chyba nie w tym wypadku.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Na pewno oprócz Trójki jest tam jeszcze RDC i jeszcze chyba coś.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2011
Chyba chodzi o to, że cały teren zajmuje trzy działki oznaczone kolejno tymi numerami, ale nie jestem z Wa-wy, więc nie jestem pewien.
Jeszcze ma, ale jak zacznie wszystko zastrzegać to nic z tego nie pozostanie.
To przyjęta forma ale na ile formalnie prawidłowa. A łamanie numerów domów to chyba dosyć powszechna praktyka. W mojej najbliższej okolicy jest Mickiewicza 10/16, 19/21, 33/39 czy Matejki 16/18. A jest tego dużo więcej.Taka tylko różnica, że w Toruniu pomija się numery środkowe.
Ja też nie. Tylko na jakieś 99,7%. A jest to o tyle bardziej prawdopodobne, że poprzedni numer to 1 (sprawdziłem na planie).
Ciekawe czy mogliby zastrzec, przy założeniu, że T. Żąda nie będzie już pracował w PR3 (gdyby został to nie byłoby potrzeby, ale kto wie), nazwę audycji "Trójka Żąda debiutów". Jeśli nie, to ewentualnie mogliby zmienić na "rząda". 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
Najwyżej w nowej pracy stworzyłby cykl "Tomasz żąda debiutów" 

Żądamy 357 debiutów.
- Kruklanki
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985
Przyjaciele Pewnej Ryby 2020 / Radio 357
https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... .be#dialog
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Pewnej Ryby, hahahaha.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Ładnie wyszło. I z nazwą i wykonanie. Myślę, że w tej piosence chodzi o to żeby była, trochę jak Kevin, bo to tradycja
Cudownie, że chociaż to w tym 2020 roku jest.
Btw, czy ktoś nabył radioodtwarzacz radia cyfrowego?

Btw, czy ktoś nabył radioodtwarzacz radia cyfrowego?
Dzisiaj odkryłem, że Grzegorz Wasowski zaproponował 4 XII swoją wersję "Karpia" na ten rok.Kruklanki pisze: ↑pn gru 14, 2020 6:50 pm Przyjaciele Pewnej Ryby 2020 / Radio 357
Źródło: Frajdek Wasowscy6 grudnia tuż tuż, więc, żeby tradycji stało się zadość, Grzegorz W. przesyła prezent dla Kuby Strzyczkowskiego:
Karp 2020
Krok po kroku, krok po kroczku,
Najpiękniejsze w całym roczku,
Idą święta,
Idą święta.
Krok po kroku, krok za krokiem,
Jeszcze lepsze, niż przed rokiem,
Idą święta,
Idą święta.
Właśnie kotlet jadłem z kani
I w nastroju byłem cacy,
Aż tu raptem jakaś pani
Wywaliła Tatę z pracy.
Oj, postępek to niemiły,
Życie z Tatą się nie cacka,
Ale trzeba zebrać siły,
Bo nas czeka przeprowadzka.
Idą święta,
Idą święta.
Szczęściem nie jesteśmy sami,
Co umacnia nam morale,
Z radiowymi kolegami
Znacznie łatwiej znaleźć fale,
Co by odpowiednie były
I dla łusek i dla ciała
I tak duszę odmieniły,
Że nie będzie osowiała.
Idą święta,
Idą święta.
No i po kłopocie wreszcie,
Bo znalazła się siedziba,
Więc się razem z nami cieszcie –
Tata ssak i synek ryba.
Dodam jeszcze niepytany,
Gdzie się mieści ten nasz Eden,
Adres nowy, ale znany,
Piszcie: Radio 3/5/7
Idą święta,
Idą święta.
Pragnę też oświadczyć Wam,
Iż nieprawdą jest, że trwam
W bólu wspomnień, bo mój ból,
To jedynie: bul, bul, bul...
(efekt bulgotania)
- Kruklanki
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985
Cytat:
"Przy okazji muszę podziękować pani prezes Polskiego Radia Agnieszce Kamińskiej, bo bezwiednie pracuje ona w marketingu Radia 357. Każda jej kolejna decyzja przysparza nam rozgłosu."
Całość na > https://gwiazdy.wp.pl/polskie-radio-zas ... 998300992a
"Przy okazji muszę podziękować pani prezes Polskiego Radia Agnieszce Kamińskiej, bo bezwiednie pracuje ona w marketingu Radia 357. Każda jej kolejna decyzja przysparza nam rozgłosu."
Całość na > https://gwiazdy.wp.pl/polskie-radio-zas ... 998300992a
-
Wersja Karpia G. Wasowskiego jest nawet lepsza niż oficjalna.zaprezentowana przez Przyjaciół Pewnej Ryby
Ta wersja nawiązuje wprost do wiadomych wydarzeń, wersja Przyjaciół jest bardziej uniwersalna (opieram się na streszczeniu, bo tekstu jako takiego nie znam).
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
czy już wiadomo kiedy ruszają? a może to będzie 23.12.2020? to jest 357 dzień roku...
-
23.12 Kuba poprowadzi licytację i będzie na antenie - być może będzie to dzień startu - taki prezent pod choinkę.