Głosowanie na 1611 LP3 (358 not. listy forum ALP3)

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Re: Głosowanie na 1611 LP3 (358 not. listy forum ALP3)

Post autor: jollyroger72 »

Nie muszą być ciągle Karpie, mamy jeszcze w Polsce Leszcze :D

A tak na poważnie: dajmy już temu spokój, zaśmiecamy niepotrzebnie wątek.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

1. Foals - INHALER
2. Lana del Rey - RIDE
3. Kamp! - DISTANCE OF THE MODERN HEARTS
4. Labrinth feat. Emeli Sande - BENEATH YOUR BEAUTIFUL
5. Wilki - CZYSTEGO SERCA
6. Pet Shop Boys - LEAVING
7. Jack White - I'M SHAKIN'
8. Maria Peszek - LUDZIE PSY
9. Muzyka Końca Lata - NIE UKRYJESZ SIĘ PRZEDE MNĄ
10. Pink - TRY
mariusz72

Post autor: mariusz72 »

A ja z innej beczki oto...
Głosowanie nr.54:

1. Lana del Rey - RIDE
2. Przyjaciele Karpia - KARP 2012
3. T.Love - LUCY PHERE
4. Imany - YOU WILL NEVER KNOW
5. Lana del Rey - SUMMERTIME SADNESS
6. Florence And The Machine - LOVER TO LOVER
7. Jessie Ware - WILDEST MOMENTS
8. Electric Light Orchestra - POINT OF NO RETURN
9. Birdy - TERRIBLE LOVE
10. Foals - INHALER

11. Rush - THE WRECKERS
12. Ultravox - LIVE
13. Tristan Prettyman - SECOND CHANCE
14. Triggerfinger - I FOLLOW RIVERS
15. Michał Jurkiewicz - NA NIEPOGODĘ

ad.1) Początkowo na pierwszym miał być Karp, ale video do Ride... nie można się uwolnić.
kajman

Post autor: kajman »

w tym tygodniu promujemy:
Julia pisze:Foals - INHALER
Awatar użytkownika
Geephard
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003

Post autor: Geephard »

gżegoż pisze: Proszę Geepharda, by całą resztę swojej wypowiedzi odniósł do tych wszystkich starszych i aktualnych braków w zestawie i się zastanowił, kto tu tak naprawdę decydował: słuchacze czy redaktorzy?
Ja w ogóle nie wypowiadałem się na temat braków w zestawie. To, że są to jest jasne i nieobiektywna wybiórczość tego co ma trafić do zestawu, a co nie również mi się nie podoba. Ja piszę o tym, że skoro Andrusy i Karpie są już w zestawie to słuchacze decydują czy wejdą na listę, czy nie. Gdyby było tak jak piszesz, że wszysycy mieli by ich dość to wtedy by na nie nie głosowali i po problemie. Wiem, że to że jakaś piosenka Andrusa nie oznacza, że większość wszystkich słuchaczy za nią szaleje. Ale prawa listy są takie, że jak jakiś utwór zdobędzie wystarczające poparcie to się na niej znajduje.
Co do "braku szacunku do głosujących na owe kawałki" kompletnie nie zrozumiałeś o co mi chodziło, bo wszystko za bardzo bierzesz do siebie. Nie chodziło mi o to, że krytykowanie karpia i andrusa to brak szacunku, bo to jest wyrażenie własnego zdania. To jest ok. Chodziło mi o postawę, w której z góry zakłada się że tych piosenek w zestawie nie powinno być i ich umieszczanie to błąd. No bo skoro wiesz, że te utwory umieszone w zestawie zdobędą poparcie słuchaczy, i właśnie dlatego chcesz aby ich w zestawie nie umieszczać, to odbierasz tym osobom prawo do zagłosowania na ten utówr, czyli z góry nie liczysz się z ich głosem. Co innego jest umieścić utwór w zestawie i apelować do słuchaczy: "Nie głosujcie na to bo to gniot" co mogłeś zrobić w swoim poście. A co innego apelować "Usuńmy to z zestawu żeby reszta jak co roku nie mogła na to zagłosować, chociażby nawet chciała". Tyle. Więcej nie piszę w tym wątku, żeby go faktycznie nie zaśmiecać.
Awatar użytkownika
mr.pusiak
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1993

Post autor: mr.pusiak »

1. Mark Knopfler - CORNED BEEF CITY
2. Metallica - WHEN A BLIND MAN CRIES
3. Dead Can Dance - OPIUM
4. Mark Knopfler - REDBUD TREE
5. Red Hot Chili Peppers - THE SUNSET SLEEPS
6. Ultravox - LIVE
7. Anathema - UNTOUCHABLE
8. Adele - SKYFALL
9. Archive - HATCHET
10. Foals - INHALER
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

gżegoż pisze:Nie obraź się Jacku, ale to już zakrawa na dziecinadę.
na co mam się obrażać? że to co ja napisałem żartem, Ty traktujesz poważnie? myślałem, że buźka " :-P " powoduje, że to jasne :-)
np. w poprzednim notowaniu dałem na 1 Big Day, mimo że faktycznie wyżej powinno być T. Love. ale skoro była promocja na LP3 to tu też chciałem im dać kilka punktów bonusowych :-) po prostu zdarza mi się promować w taki sposób niekiedy utwory na forum :-) i nawet nie kojarzyłem, że były protesty :roll: ... ale proste możesz o takich "akcjach" nie wspominać :-P

Przychylając się do prośby Grycka obiecuję, że na ten temat już mojego posta tu nie będzie!
Lukasz8

Post autor: Lukasz8 »

1. Dave Matthews Band - IF ONLY
2. Donald Fagen - I'M NOT THE SAME WITHOUT YOU
3. Missy Higgins - SET ME ON FIRE
4. Jeff Lynne - AT LAST
5. Steve Lukather - RIGHT THE WRONG
6. Tristan Prettyman - SECOND CHANCE
7. Prince - ROCK & ROLL LOVE AFFAIR
8. Don Felder - FALL FROM THE GRACE OF LOVE
9. Fixx, The - ANYONE ELSE
10. Tori Amos - FLAVOR
kajman

Post autor: kajman »

Grycek pisze:Błagam, pozwólcie mi się móc cieszyć Karpiem, nawet jeśli nie jest to utwór wysokich lotów.
TomaszBr pisze:Święta bez nowego Karpia to już nie Święta
gżegoż pisze:
Brian pisze:można narzekać na Andrusa, Przyjaciół czy podobne utwory (ba, sam to robię), ale Karpia proszę mi zostawić w spokoju
1. :know: A to dlaczego? Czy w regulaminie forum jest napisane, że tutaj nie można krytykować obecności Przyjaciół Karpia na liście?
2. Przepraszam Was, ale skoro niejednokrotnie w ostrych słowach krytykowaliście choćby Sabaton, "Hydropiekłowstąpienie", "Plamy na słońcu", Gotye i Kimbrę i bardzo dużo innych wybitnych utworów
3. Gdy kiedyś dawno zaprotestowałem przeciwko nazywaniu przeboju Sabatonu tandetą, to posypały się głosy, że to mieści się w obrębie forumowej wolności wypowiedzi i że Jeżeli któryś z forumowiczów nazwał Uprising tandetą to nie ma w tym nic złego. Ja dwa utwory Gorillaz nazywałem znacznie gorzej. Mamy prawo do oceny utworów. Mamy prawo uważać je za genialne, cudowne, ale mamy także prawo uważać że to tandeta czy gniot. I mamy prawo swoje opinie wyrażać, bo to są nasze opinie i nie rościmy sobie praw, żeby uważać je za obiektywne ani żeby nikomu je narzucać. A ja jednak takich określeń nie używam, ograniczam się do niezbyt wysokich lotów przyśpiewek.
4. Że większość osób głosuje na nie 1. z powodu sympatii dla wykonawców 2. ze względu na tradycję 3. "dla jaj" 4. żeby zrobić na złość tym, których drażni wpuszczanie takich utworów na listę? Według mnie jest mocno prawdopodobne, że gdyby na Karpie głosowali wyłącznie ci, którzy nie kierują się ani jednym z powyższych czynników, tylko robią to dlatego, bo w całym zestawie do głosowania nie znaleźli dziesięciu obiektywnie lepszych piosenek, to szczytem ich możliwości (zwłaszcza w ostatnich 2-3 latach) byłby środek poczekalni. Pewnie nie zgodzicie się z tą opinią, ale i tak nie będziecie w stanie udowodnić, że nie mam racji.
5. Po pierwsze, że do zestawu z niezrozumiałych względów nie jest dodawanych bardzo wiele utworów profesjonalnych (również święcących niegdyś triumfy w Trójce) wykonawców, które akurat są promowane w Polsce i na świecie, ale twórczość własna oczywiście obowiązkowo tak.
Kertoip pisze:gdzie nowy Muse i nowy Green Day?
Szymek79 pisze:
1981 pisze:(…) bardzo szkoda, ze Muse nie maja takich wzgledow. :/ I podobnie Green Day.
Zapomniałeś dodać jeszcze Linkin Park. :(
Podobne wyliczanki tego, co powinno być w zestawie, a czego redaktorzy uparcie nie dodają, pojawiają się chyba dosłownie co tydzień.
6. no bo przecież przy okazji dziennikarze sami poczują się dowartościowani, patrząc na to, jakie sławy wyprzedzili na liście
7. Zresztą w wielu przypadkach prawie na pewno właśnie tak jest, że redaktorzy "z premedytacją" nie dodają konkretnych utworów do zestawu, bo ich nie lubią i celowo chcą uniemożliwić im ich prawdopodobny sukces na liście.
8. Na liście nie było także choćby "Leszka Żukowskiego".
9. dlaczego podczas Euro na LP3 nie było Oceany ani Jarzębiny? :know: Analogicznie można byłoby powiedzieć, że Euro bez tych utworów na liście, to już nie Euro.
10. No i zwyczajnie nie powinno się stawiać na równi zawodowych muzyków z okazjonalnymi.
11. Ale czy można porównywać Knopflera, Balcara czy Cohena z Przyjaciółmi Trójki i tak samo podchodzić do ich obecności na listach przebojów? Na pewno nie i chyba nie muszę już dłużej tłumaczyć, dlaczego.
12. Zresztą zauważyłem, że w ostatnim czasie co jakiś czas na forum przetacza się (zwłaszcza w trakcie komentowania listy) swoista "fala hejterstwa" wymierzona zwłaszcza w Brodkę i Marię Peszek.
13. Tak samo jak przypomnę sobie niegdysiejszą forumową histerię, gdy przez pięć tygodni w Top 50 była "Barbra Streisand", to też mógłbym stwierdzić, że zdaniem większości osób z forum ci, którzy na nią głosowali, byli uznawani za słuchaczy drugiej kategorii, a tamte wszystkie (nieraz skrajnie) negatywne opinie pod adresem tego utworu wyrażały brak szacunku do głosujących na ów kawałek.
bear pisze:Podobno każdy Polak uważa, ze to co myśli ze szwagrem, to opinia całego narodu. Pewnie stąd bierze się przekonanie, że to co myślą forumowicze to zdanie wszystkich słuchaczy Trójki...
14. Nie rozumiem, czy ten Polak ze szwagrem to mam być ja wraz z osobami, które mnie poparły? Jeżeli tak, to zarzut całkowicie chybiony.
15. To raczej ja mógłbym zarzucić zwolennikom Karpi, iż wydaje się im, że skoro im nie nudzi się ta zabawa i ciągle uważają te utwory za wartościowe muzycznie, to podobne podejście ma większość słuchaczy i dlatego moje opinie są uważane jako coś w rodzaju folkloru. A wydaje mi się, że gdyby policzyć wszystkie głosy oddawane na listę, to nawet wtedy, gdy te utwory były na pierwszym miejscu, to i tak głosowała na nie mniej niż połowa wszystkich głosujących (a co dopiero w ostatnich dwóch latach). Tak więc tak naprawdę to Wy, Karpiowi entuzjaści, jesteście w mniejszości! Nie twierdzę też, że wszyscy ci, którzy na nie nie głosują, mają ich tak samo dość, jak ja i też uważają, że takich dziwactw w ogóle nie powinno być w zestawie, ale jednak odnoszę wrażenie, że tych, którzy mają ich serdecznie dosyć, jest dużo więcej niż osób z podejściem Yacego, Geepharda, beara czy Briana. To raczej Wy jesteście w mniejszości, mimo że na forum macie większość :cwany:
Yacy pisze:Pierwsza pozycja Karpia to tylko protest :-P przeciwko negatywnym głosom (...) Faktycznie Karp mógłby liczyć na miejsce 4.
16. Nie obraź się Jacku, ale to już zakrawa na dziecinadę. Przypominam sobie, że kiedyś "Autystyczny" na forumowej liście zbliżył się do niepodzielnie panującego Pendragona na chyba zaledwie pięć punktów i dlatego, skoro pojawiła się szansa na doścignięcie lidera, w swoim głosowaniu umieściłem Luxtorpedę na pierwszym miejscu, zamiast na drugim i napisałem o tym. No i słoik mnie skrytykował, że nie podobają mu się takie akcje, a kajman dorzucił, że jemu to też przeszkadza. I że nie chodzi im wcale o ten jeden punkt, ale o zasadę. No a teraz chodzi o trzy punkty - i gdzie są te protesty w obronie zasad? :know:
1. W odpowiedzi na to stwierdzenie dwa cytaty powyżej. Bo faktycznie cóż to za świąteczna LP3 bez Karpia. Wpisał się on już w ten czas i dziwnie by wyglądało bez niego. Jaki jest taki jest, krzywdy liście nie robi, a sądzę, że jednak większości słuchaczy sprawia przyjemność jak jest, nawet jeżeli na niego nie głosują.
2. To są wybitne utwory według Ciebie, według innych mogą nimi nie być i mają prawo wygłaszać swoje opinie.
3. Ja nazwę najnowsze propozycje Ani i Brodki oraz utwór Kampa gniotami i chociaż wolałbym, żeby na LP3 się nie załapały nie protestuję przeciwko ich obecności w zestawie. Nie wymagam także, żeby Ci wykonawcy nie nagrywali kolejnych utworów.
4. Myślę, że tutaj wariant 2 jest tym decydującym, chociaż nie do końca słowa tradycja wydaje mi się być w tym przypadku idealne. Ewentualnie 1, a 3 i 4 to może wyjątkowo. Może nas na forum drażnią protesty, ale innych słuchaczy Trójki raczej nie, bo raczej nie wpadli na to, że ktoś protestuje.
5. Z poznanych przeze mnie 5 utworow Muse Survival jest moim zdaniem najbardziej trójkowy. No ale skoro utwory mało trójkowe z poprzedniej płyty dochodziły na szczyt to może faktycznie warto by dopuścić np. Panic station do zestawu. Green Day kiepsko sobie ostatnio w większości przypadkow radzi, a chyba Oh love jest znacznie bardziej trójkowe niż np DJ. Ostatnie nagranie Linkin bardziej przypomina mi Gagę niż to, co jeszcze całkiem niedawno robili. I tutaj dziennikarze wybierają z tego co proponuje zespół do zestawu rzeczy względnie do niego pasujące, a ostatni singiel kompletnie do tego nie pasuje.
6. Kompletnie ich o takie motywacje nie podejrzewam i dziwi mnie, że ktokolwiek mógłby tak myśleć. (jakoś przy numerowaniu cytatów 6 mi się zgubiło, a o tym chciałem też napisać, ale przeoczyłem, więc wrzuciłem tutaj, chociaż trochę rozbija to ciąg mojej wypowiedzi).
7. A ja myślę, że starają się kierować rozsądkiem, ale ich tok myślenia może być odmienny od naszego (przynajmniej w przypadku niektórych utworów).
8. Bo był za długi, poza tym zespół chyba jeszcze nie został wystarczająco odkryty przez Trójkę (Spadam było singlem późniejszym od Leszka).
9. Euro nie było imprezą trójkową, więc Trójka nie miała powodów, żeby wpuszczać utwory do zestawu. Na temat ich wartości się nie wypowiem, bo Koko nigdy nie słyszałem, a Oceanę chyba dwa razy (i to raz podobno w jakiejś innej wersji).
10. A dlaczego? Czy to, że jest profesjonalny oznacza, że jest lepszy?
11. Maria Peszek, Kasia Nosowska, Leszek Biolik, Kora, Zbigniew Hołdys, Janusz Panasewicz, Kasia Kowalska, Mietek Szcześniak, Myslovitz, Monika Brodka, Adam Nowak, Kayah, Stanisław Sojka, Małgorzata Ostrowska, Muniek Staszczyk, Kuba Badach, Dorota Miśkiewicz, Martyna Jakubowicz, Wojciech Waglewski. To przyjaciele Trójki i jak najbardziej można ich porównywać z wymienionymi przez Ciebie muzykami. Zresztą Andrus chyba także jest profesjonalnym muzykiem.
12. Zapomniałeś o Ani. A negatywne opinie skierowane są (przynajmniej w większości przypadków) przeciw konkretnym utworom a nie muzykom. Varsovie chyba nie budziła aż takich negatywnych reakcji. Zresztą wydaje mi się, że i w przypadku utworów Peszek opinie są podzielone bardziej przynajmniej niż w przypadku Dancing i Bawię.
13. No ja sądzę, że większość faktycznie głosowała dla jaj, o czym może świadczyć wypadek z top30 po tygodniu, kiedy cel został osiągnięty. Chociaż pewnie były osoby, którym się ta piosenka podobała. Ich prawo.
14. Moim zdaniem bear przesadził, a prawda jest taka, że nie mamy pojęcia czy więcej osób jest nastawiona pozytywnie (co nie musi oznaczać głosowania) czy negatywnie do Karpia jako takiego.
15. Argument ilości głosów nie ma tu nic do rzeczy, bo jak napisałem w punkcie powyżej nie musi mieć ona bezpośredniego przełożenia na przychylne bądź nieprzychylne nastawienie. Niektóre piosenki nie łapią się nawet do nieszczęśliwej nie dlatego, że się nie podobają tylko dlatego, że są rzadko grane i słuchacze ich nie znają. Podejrzewam, że niewiele było utworów w historii LP3, na które głosowała kiedykolwiek ponad połowa głosujących. Czy to oznacza, że wszystkie były nielubiane?
16. Tutaj zgodzę się z Tobą, bo nie widzę sensu w takich protestach. Nie zaprotestowałem, bo po pierwsze czy za każdym razem muszę protestować (wtedy też zresztą tylko przychyliłem się do wypowiedzi), po drugie jednak nie zetknąłem się z tym odpowiednio wcześnie.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

Nowy Karp nie jest aż taki zły. A poza tym żywot Karpi jest dość krótki, więc można przymknąć oko :wink: Ile znaków już napisano na ten temat. Szok normalnie. :)
romec

Post autor: romec »

Głosowanie nr 60

1. Grażyna Łobaszewska - JUŻ DROGĘ ZNASZ
2. Dave Matthews Band - IF ONLY
3. Happysad - POZNAŃSKI
4. Kim Nowak - MOKRY PIES
5. Dżem - STRACH
6. Slash - BAD RAIN
7. Adele - SKYFALL
8. Michał Jurkiewicz - NA NIEPOGODĘ
9. Birdy - TERRIBLE LOVE
10. Florence And The Machine - LOVER TO LOVER

Na LP3 zamiast na Adele głosuję na Foals - INHALER.
endrju1s

Post autor: endrju1s »

1. Katy Carr - MAŁA LITTLE FLOWER
2. Paul Carrack – FROM NOW ON
3. Soulsavers feat. Dave Gahan - TAKE ME BACK HOME
4. Dead Can Dance – OPIUM
5. Eros Ramazzotti - UN ANGELO DISTESO AL SOLE
6. Skunk Anansie - I HOPE YOU GET TO MEET YOUR HERO
7. Pineapple Thief, The – ALL THE WARS
8. Placebo – B3
9. Tori Amos - FLAVOR
10. Foals - INHALER
piotr1990
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039

Post autor: piotr1990 »

Taki mały jubileusz :) pół roku na forum :)

Głosowanie 26:

00. Closterkeller - TYZIPHONE

01. 01. 15. Mark Knopfler - REDBUD TREE
02. 02. 05. Gary Barlow - FOREVER AUTUMN
03. 04. 04. Metallica - WHEN A BLIND MAN CRIES
04. 03. 09. Happysad - POZNAŃSKI
05. 05. 07. Lao Che - ZOMBI!
06. 06. 10. Dead Can Dance - OPIUM
07. 07. 03. Luxtorpeda - GIMLI
08. 08. 06. Beth Hart - BANG BANG BOOM BOOM
09. 10. 02. Voo Voo - PIERWSZY RAZ
10. NN. 01. Foals - INHALER

Poczekalnia:
11. Dżem - STRACH
12. Big Day - JEDEN DZIEŃ DALEJ
13. Ultravox - LIVE
14. Hey - DO RYCERZY, DO SZLACHTY, DO MIESZCZAN
15. Maria Peszek - PADAM
16. Kasia Kowalska - KWIATY WE WŁOSACH
17. Soundgarden - BEEN AWAY TOO LONG
18. Joss Stone - THE HIGH ROAD
19. Jack White - I'M SHAKIN'
20. Slash - BAD RAIN
Awatar użytkownika
Donnie
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004r.

Post autor: Donnie »

1. T.Love - LUCY PHERE
2. Luxtorpeda - GIMLI
3. Jessie Ware - WILDEST MOMENTS
4. Metallica - WHEN A BLIND MAN CRIES
6. Carrantuohill i Maciej Balcar - GALWAY
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

gżegoż pisze:No to co, "do jasnej ciasnej", stoi na przeszkodzie, by Karpie były puszczane na antenie, ale do zestawu niedodawane? :evil:
Skoro słuchacze głosują, to powinno być w zestawie... Podpisuję się pod pierwszym postem Geepharda. Dla mnie też Andrus był już męczący, ale skoro ludzie na niego wciąż głosowali (choć nadal nie rozumiem, dlaczego), to jednak na miejsce w zestawie zasługiwał, podobnie jest z Karpiami, które przecież dużo bardziej są zakorzenione w Trójkowej tradycji niż AA. A to, że nie ma tu konsekwencji (choćby ta nieszczęsna Coma, KNŻ, Muse czy Green Day, których doczekać się nie można, a z drugiej strony wciąż dodawane nowe Angusy Stone'y, które na LP3 się nie dopchały), to już inna sprawa.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

Kochani, a coście się tak uczepili tego Karpia i gżegoża. Wyraził Swoja opinię, że nie chciałby Karpia w zestawie i miał rację, że może nie większość, ale spora liczba osób też by tego nie chciała, to po co ta nagonka. Spora część ludzi chce Karpia, jest to mozna na niego głosować, w czym rzecz. Dostanie pewną liczbę głosów z pięć tygodni będzie na liście, spadnie i też będzie dobrze. Jedno mnie jeszcze dziwi w tym wszystkim, gżegoż pisze otwarcie, że nie chciałby w zestawie tego czy tamtego, ale nie ma żadnego wpływu na to co zostanie dodane, problemem jest tu co nie zostało dodane, a co większość lub spora liczba ludzi chciała by ujrzeć. Na to czy to się znalazło czy znajdzie w zestawie też gżegoż nie ma wpływu, raczej dziennikarze trójkowi maja takową władzę. I według mnie dlatego dochodzi to tych sporów.
Apropo, mnie Karp wcale nie przeszkadza niech sobie będzie na liście podczas przedświątecznej audycji, bo czy sie podoba czy nie to napewno radosniej się zrobi. Dodadzą jeszcze Andrusa i też będzie dobrze, swiat się nie zawali. Ale czasem mogliby dodać coś czego chce spora liczba osób, nawet z naszego forum.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

mi się wydaje że tu nikt gżegoża nie atakuje. Co najwyżej nie zgadza się z jego opinią nt. karpia. Co do natężenia tzw. "jajcarskich" utworów (czy jak to zwał) w zestawie na przestrzeni ostatniego czasu to ja akurat zgadzam się w zupełności.
Co do kwestii dodawania - nie dodawania utworów tzw. uznanych listowych marek. Tu się nie wypowiem, bo nie zauważyłem jakichś konkretnych ewidentnych pominięć w ostatnim czasie. Ale to akurat moja subiektywna ocena. (Choć propozycję, które są w zestawie też nie powalają. No ale takie czasokresy się po prostu zdarzają) :-)

EDIT: generalnie problem zestawu - to problem tego co jest grane na antenie. W 95% przypadków zasada jest taka, że jeśli coś nie istnieje na trójkowej antenie to nie ma sensu wrzucać do zestawu, bo i tak się nie przebije. Przerabialiśmy to wielokrotnie. :)
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2012 7:32 pm przez Gary, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

gżegoż pisze:i tak poświęciłem cały sobotni wieczór na to, by postarać się Wam udowodnić, że nie jestem takim osłem, za jakiego co niektórzy zwolennicy Karpi mogą mnie uważać :(
Jejku, ale przecież nikt Cię za takiego nie uważa... normalna dyskusja, wymiana poglądów. Chyba troszkę za bardzo bierzesz to wszystko do siebie, szkoda nerwów i energii.

I to mój ostatni post w tym temacie, rzeczywiście nie ma po co dalej zaśmiecać tego wątku.
gżegoż

Post autor: gżegoż »

No więc przyszedł czas, abym i ja napisał swój ostatni post w tym temacie. Następnego już nie będzie, bo z jednej strony jestem już tym zmęczony, z drugiej rzeczywiście nie ma po co dalej zaśmiecać tego wątku, a trzeci powód podam na samym końcu.
Yacy pisze:Ci przeszkadza jego obecność przez 2-3 tygodnie na LP3.
konwicki1980 pisze:żywot Karpi jest dość krótki, więc można przymknąć oko
Wyście chyba nie doczytali ważnego fragmentu mojego pierwszego wpisu:
gżegoż pisze:Kiedyś, gdy tego typu twórczość własna pojawiała się na liście tylko raz w roku (i na całe szczęście na krótko), to irytacja była dużo mniejsza. Ale od jakiegoś czasu z tego typu dziwadłami z kręgu kółka wzajemnej adoracji musimy się użerać na liście przez prawie cały okrągły rok, a nie tylko w grudniu.
Czy muszę dodawać coś więcej? Gdyby coś takiego pojawiało się tylko raz w roku i to na krótko, to na pewno nie byłoby aż takich powodów do narzekań. Ale to teraz nie jest już tylko kolejna odsłona dziwacznej tradycji, tylko któryś z kolei odcinek okropnego i męczącego serialu, który trwa już dwa lata. Gdyby wcześniej nie było tych wszystkich podobnych dziwactw, to i teraz nie byłoby powodów do takiej irytacji.
Poza tym pisałem wcześniej, że pierwszego Karpia odbierałem (i chyba rzeczywiście wtedy miał czymś takim być) jako coś w rodzaju muzycznego żartu. A z dowcipami tak zazwyczaj jest, że jak się go pierwszy raz powie, to prawie wszystkim się podoba, ale jak się go powtarza coraz częściej, to już przestaje się robić śmieszny, tylko żenujący. A za trzynastym razem już nie bawi, tylko wkurza i irytuje. I tak właśnie jest z tymi Karpiami: z każdym rokiem są coraz mniej śmieszne, tylko coraz bardziej męczące, a w ostatnim czasie już po prostu drażnią.
seblit pisze:A jak redaktorzy chcą się wygłupiać to dlaczego nie wstawią do zestawu prawdziwego killera: PSY - GANGNAM STYLE
Bo tandetne/prymitywne/niskich lotów? A przyśpiewki o karpiu czy "ejże, no weźże" to niby jakie są?
Bardzo fajna i zarazem trafna wypowiedź, która wcześniej mi jakoś umknęła. Już dawno zauważyłem, że seblit to osoba, która ma poglądy najbardziej zbieżne z moimi spośród wszystkich użytkowników forum :) Rzeczywiście tak jest, że gdyby redaktorzy zostali zapytani, dlaczego nie dodają do zestawu utworu X albo Y, to nie mieliby moralnego prawa odpowiedzieć, że dlatego, bo to jest tandetne/prymitywne/niskich lotów, gdyż wówczas zawsze można byłoby ich skontrować poprzez przypomnienie przyśpiewek o karpiu czy "ejże, no weźże" :wink: Musieliby zatem szukać innych argumentów, albo nawet wprost przyznać, że dodają tylko i wyłącznie to, co im samym się podoba, a potrzeby słuchaczy (oczywiście poza zwolennikami Karpi) mają głęboko gdzieś.
Geephard pisze:1. Nikt w żadnym poście nie zabronił Ci się wypowiadać.
2. No chyba po to się pisze na forum żeby otrzymać również krytyczne wypowiedzi, a nie same pochwalne?
3. A co do fragmentu, który chyba Ci się nie spodobał
Geephard pisze:Czy naprawdę ciągle trzeba tak na wszystko narzekać... jeszcze w okresie przed świątecznym?
to chciałem zauważyć, że to pytanie wyrażające niezrozumienie narzekania, a nie zakazanie narzekania.
4.Ja Cię w zupełności toleruję na forum i szanuję Twoje odmienne zdanie z którym się nie zgadzam.
1. Wprost może nie, ale np. tę wypowiedź
Yacy pisze:wydaje mi się, że można po prostu nie głosować zamiast narzekać...
trudno było zinterpretować inaczej niż tak, że nie powinienem Was drażnić krytyką czegoś, co lubicie, bo jedyną formą wyrażenia dezaprobaty wobec kolejnego Karpia winno być niegłosowanie na niego. A już choćby to
Grycek pisze:Parafrazując wypowiedź z innej dawnej dyskusji: mam dość tej kampanii anty-lobbingowej. Błagam, pozwólcie mi się móc cieszyć Karpiem, nawet jeśli nie jest to utwór wysokich lotów.
ewidentnie niesie przesłanie: zamilcz już i więcej nas nie denerwuj, bo my tu nie lubimy, jak ktoś krytykuje nasze kochane Karpie. :?
2. Tak, ale chyba też można wyrażać krytyczne opinie pod adresem Karpi i na temat sensowności dodawania ich do zestawu, a nie tylko pochwalne? Czytając niektóre Wasze wypowiedzi, można było odnieść wrażenie, że o tym zapomnieliście.
3. A czy gdy inne osoby ciągle narzekają na Anię, Brodkę czy Peszek, to też nie rozumiecie tego narzekania i pytacie, czy naprawdę ciągle trzeba tak na wszystko narzekać? To mnie właśnie boli, że krytyka innych wykonawców i narzekanie na nich są dla większości z Was w pełni akceptowalne, ale jak ktoś "podniesie rękę" na Trójkową twórczość własną, to jest zgoła inaczej :|
4. Bardzo Ci dziękuję za tę opinię i ufam, że jest ona w pełni szczera :) Natomiast choćby zacytowana w punkcie pierwszym wypowiedź Grycka ma niestety całkowicie odmienny wydźwięk i może wskazywać na to, że przeciwnicy Karpi nie są do końca tolerowani, a ich poglądy nie są szanowane.
Geephard pisze:Ja piszę o tym, że skoro Andrusy i Karpie są już w zestawie to słuchacze decydują czy wejdą na listę, czy nie.
Geephard pisze:Chodziło mi o postawę, w której z góry zakłada się że tych piosenek w zestawie nie powinno być i ich umieszczanie to błąd. No bo skoro wiesz, że te utwory umieszone w zestawie zdobędą poparcie słuchaczy, i właśnie dlatego chcesz aby ich w zestawie nie umieszczać, to odbierasz tym osobom prawo do zagłosowania na ten utówr, czyli z góry nie liczysz się z ich głosem. Co innego jest umieścić utwór w zestawie i apelować do słuchaczy: "Nie głosujcie na to bo to gniot" co mogłeś zrobić w swoim poście. A co innego apelować "Usuńmy to z zestawu żeby reszta jak co roku nie mogła na to zagłosować, chociażby nawet chciała". Tyle. Więcej nie piszę w tym wątku, żeby go faktycznie nie zaśmiecać
Ja sprzeciwiam się temu, by Przyjaciele Karpia mieli większe prawa, niż Muse, Green Day, Linkin Park, Hurts, łupiąca Coma czy nawet Jarzębina, taneczne przeboje rodem z Eski i Zetki bądź… przytoczone przez seblita koreańskie Psy. Wszystko powinno zostać poddane osądowi słuchaczy i to oni poprzez głosowania powinni zadecydować, czy chcą danych utworów na liście, czy nie. Nie powinno być tak, że to redaktorzy o wszystkim decydują i to w głównej mierze z ich woli na liście nie ma bardzo wielu w pełni profesjonalnych wykonawców, ale za to otwartą drogę mają okazjonalne dziwadła, śpiewane przez nich samych lub ich redakcyjnych kolegów. Mimo wszystko nawet to wszystko, co wymieniłem po czy nawet, ma więcej wspólnego z profesjonalną muzyką, niż Przyjaciele Karpia. Wszystko powinno być oddane pod osąd słuchaczy, a nie powinno się odbierać tej możliwości temu, co nie podoba się kilkorgu państwu redaktorom. A jak już zdecydowali, że nie chcą robić z listy śmietnika ani upodabniać jej do 30 ton (na którą mogło trafić praktycznie wszystko, łącznie ze składankami, muzyką klasyczną czy śpiewającym Papieżem) i postanowili czegoś na nią nie dopuszczać, to w pierwszej kolejności powinny to być amatorskie okolicznościowe przyśpiewki (takie jak właśnie Przyjaciele Karpia), a nie aktualne przeboje uznanych wykonawców. No i dochodzi kwestia zwykłej skromności, która to cecha przez bardzo wielu ludzi jest dość mile widziana, ale raczej nie jest atrybutem Trójkowego zespołu. Powinni sami dojść do tego, że 1. skoro to właśnie oni śpiewają, to chyba jednak byłoby pewną przesadą, gdyby chcieli się jeszcze bardziej lansować poprzez pchanie się na listę przebojów (tym bardziej, że po trzynastu latach coraz więcej słuchaczy jest już tym zmęczonych, o czym mogą świadczyć dużo słabsze wyniki rok i dwa lata temu) 2. nie są profesjonalnymi piosenkarzami, więc próby równania się z gwiazdami muzyki i podejmowania z nimi rywalizacji na liście, w której i tak są mocno uprzywilejowani ze względu na sympatię słuchaczy (którzy zagłosują na nich nie dlatego, bo uważają ich przyśpiewki za lepsze od pozostałych 150 piosenek z zestawu, ale dlatego, bo ich lubią bądź czują się w obowiązku podtrzymywania tradycji), mogą świadczyć o ich nadmiernie wysokim mniemaniu o sobie czy wręcz bucie, więc może jednak te próby podbijania listy przebojów to jest lekka przesada? Tym bardziej, jeżeli rzeczywiście jest tak, jak pisze Yacy:
Karp nie jest pisany po to aby zdobywać szczyt LP3! Ważniejszy jest cel akcji, a to jest tylko dodatek sympatyczny (dla niektórych) ale tylko dodatek.
No to skoro te przyśpiewki są tworzone w zupełnie innym celu, to w takim razie po co w ogóle dodawać je do zestawu do głosowania i udziwniać w ten sposób listę? Nie wystarczy samo granie na antenie (jak było z Jarzębiną w czasie Euro) i na tych aukcjach, z myślą o których niby powstawały? Jeżeli rzeczywiście nie chodzi o podbijanie listy, tylko o coś zupełnie innego, to wpychanie się na LP3 pomiędzy zawodowych muzyków świadczyć już może o wielkiej próżności i o tym, że odczuwają niedosyt otrzymywanych splendorów.
Geephard pisze:[Ale prawa listy są takie, że jak jakiś utwór zdobędzie wystarczające poparcie to się na niej znajduje.
TomaszBr pisze:
gżegoż pisze:No to co, "do jasnej ciasnej", stoi na przeszkodzie, by Karpie były puszczane na antenie, ale do zestawu niedodawane?
Skoro słuchacze głosują, to powinno być w zestawie...
No i znowu to samo. Muse czy Linkin Park też zapewne uzyskaliby wystarczające poparcie słuchaczy i powinni się znaleźć na liście, ale tak się nie stało, bo uniemożliwili im to nielubiący ich utworów oraz bojący się ich sukcesów redaktorzy. Ktoś mógłby wywnioskować, że skoro nie ma ich nawet w poczekalni, to znaczy, że się po prostu nie spodobali słuchaczom. No i guzik prawda – w rzeczywistości to słuchacze nawet nie mieli możliwości ich ocenienia, gdyż już na wstępie zostali skreśleni przez kilkoro negatywnie do nich nastawionych redaktorów. Hmm, a może rzeczywiście jest tak, że oni, poprzez niedodawanie aktualnych przebojów uznanych wykonawców, eliminują w ten sposób konkurentów, by utorować sobie (czyli Przyjaciołom Karpia) drogę do osiągania jak najlepszych pozycji na liście? A wcześniej w ten sam sposób wspierali choćby swojego kolegę Andrusa? Przed Igrzyskami Olimpijskimi w Lillehammer łyżwiarka figurowa Tonya Harding zorganizowała napad na jedną ze swoich rywalek, chcąc w ten sposób wyeliminować konkurentkę i tym samym zwiększyć swoją szansę na zdobycie medalu. Mniej drastyczny przykład: kiedyś mistrzem Polski w skokach narciarskich został Wojciech Skupień, ale... głównie dlatego, bo w tamtych zawodach w ogóle nie startował Adam Małysz. Łatwiej jest przecież osiągnąć dobre rezultaty, gdy wyeliminowani zostają główni rywale. I niestety prędzej byłbym w stanie uwierzyć w to, że dodawanie do zestawu Przyjaciół Karpia, przy jednoczesnym niezrozumiałym pomijaniu LP, GD, Muse'a czy nawet wspominanej przez Was Neny, ma właśnie na celu manipulowanie wynikami listy, niż w idealistyczną wizję, którą roztoczył Yacy :( :know:
kajman pisze:
gżegoż pisze:
Brian pisze:można narzekać na Andrusa, Przyjaciół czy podobne utwory (ba, sam to robię), ale Karpia proszę mi zostawić w spokoju
1. :know: A to dlaczego? Czy w regulaminie forum jest napisane, że tutaj nie można krytykować obecności Przyjaciół Karpia na liście?
1. W odpowiedzi na to stwierdzenie dwa cytaty powyżej. Bo faktycznie cóż to za świąteczna LP3 bez Karpia. Wpisał się on już w ten czas i dziwnie by wyglądało bez niego. Jaki jest taki jest, krzywdy liście nie robi, a sądzę, że jednak większości słuchaczy sprawia przyjemność jak jest, nawet jeżeli na niego nie głosują.
Szczerze mówiąc ta wypowiedź może trochę niepokoić. Na moje pytanie (wydawało mi się, że retoryczne…) Czy w regulaminie forum jest napisane, że tutaj nie można krytykować obecności Przyjaciół Karpia na liście, nie odpowiedziałeś ani że w regulaminie nie ma żadnych specjalnych zapisów o Karpiach, ani że krytyka wszystkiego jest dozwolona, byle tylko była merytoryczna, nikogo nie obrażała, nie zawierała wulgaryzmów etc., tylko w zamian wkleiłeś prokarpiowe cytaty oraz sam wyraziłeś o nich pozytywną opinię. Wygląda to na bardzo sugestywną ucieczkę od istoty pytania i jakby potwierdzenie, że na wszystkich można narzekać, ale Karpie należy zostawić w spokoju. Mam ogromną nadzieję, że nie chciałeś w ten sposób właśnie tego dać do zrozumienia, tylko ta wypowiedź po prostu Ci tak niefortunnie wyszła. W przeciwnym wypadku mogłoby wyjść na to, że to forum jest tubą propagandową Przyjaciół Karpia, skoro na wszystkich można tutaj narzekać, ale na nich nie.
kajman pisze:
gżegoż pisze:2. Przepraszam Was, ale skoro niejednokrotnie w ostrych słowach krytykowaliście choćby Sabaton, "Hydropiekłowstąpienie", "Plamy na słońcu", Gotye i Kimbrę i bardzo dużo innych wybitnych utworów
2. To są wybitne utwory według Ciebie, według innych mogą nimi nie być i mają prawo wygłaszać swoje opinie.
Tylko według mnie? Tylko ja na nie głosowałem i tylko dzięki mnie tak długo były na LP3 (dłużej, niż wszystkie Karpie)? :) Ale mówiąc poważniej, to w połączeniu z punktem pierwszym i wypowiedzią Briana naprawdę wygląda to bardzo nieciekawie. Oto bowiem wychodzi na to, że na forum można „jechać równo” po uznanych przebojach, nawet można się ośmielić ponarzekać na Andrusa czy Przyjaciół Trójki, ale Karpia to już bezwzględnie należy zostawić w spokoju. Niesamowite! :shock:
kajman pisze:3. Ja nazwę najnowsze propozycje Ani i Brodki oraz utwór Kampa gniotami i chociaż wolałbym, żeby na LP3 się nie załapały nie protestuję przeciwko ich obecności w zestawie.
Odsyłam do mojej wczorajszej wypowiedzi, w której wyjaśniłem, dlaczego według mnie nie można w tak prosty sposób porównywać profesjonalnych wykonawców z Przyjaciółmi Karpia i w identyczny sposób podchodzić do zagadnienia ich obecności w zestawie do głosowania.
Ostatnio zmieniony pn gru 10, 2012 2:16 am przez gżegoż, łącznie zmieniany 1 raz.
gżegoż

Post autor: gżegoż »

kajman pisze:5. Ostatnie nagranie Linkin bardziej przypomina mi Gagę niż to, co jeszcze całkiem niedawno robili. I tutaj dziennikarze wybierają z tego co proponuje zespół do zestawu rzeczy względnie do niego pasujące, a ostatni singiel kompletnie do tego nie pasuje.
Ale o tym, czy pasuje na listę, czy nie, powinni zadecydować słuchacze, a nie negatywnie nastawieni do konkretnego utworu (czy wręcz całego zespołu) dziennikarze. Jeżeli słuchacze uznają, że nowy Linkin Park przypomina im Lady Gagę, to dadzą temu wyraz poprzez niegłosowanie na niego, i tym samym niewpuszczenie na listę (albo wręcz przeciwnie, bo może znajdą się i tacy, którym jednak się spodoba?). Ale to, że nie daje się słuchaczom możliwości dokonania takiej weryfikacji, uważam za świństwo. A jeżeli Gaga jest uważana za synonim największego kiczu muzycznego i uosobienie beznadziejności, to pragnę zauważyć, że ona przynajmniej zajmuje się muzyką zawodowo i jednak zrobiła profesjonalną muzyczną karierę, a Przyjaciele Karpia nie. I to wcale nie znaczy, że lubię jej piosenki czy szanuję ją jako człowieka – ja po prostu stwierdzam fakty.
kajman pisze:6. Kompletnie ich o takie motywacje nie podejrzewam i dziwi mnie, że ktokolwiek mógłby tak myśleć.
W tej mojej wypowiedzi była odrobina ironii, czego chyba nie zauważyłeś. Ale mimo wszystko: czy aby na pewno nigdy nie mieliśmy do czynienia z tego typu przechwałkami? Poszperajcie dobrze w pamięci, bo mi się pewne sytuacje kojarzą.
kajman pisze:7. A ja myślę, że starają się kierować rozsądkiem, ale ich tok myślenia może być odmienny od naszego (przynajmniej w przypadku niektórych utworów).
Ojej, w kierowanie się przez redaktorów rozsądkiem przy układaniu zestawów do głosowania na LP3 ja już zwątpiłem przynajmniej dwa lata temu (o ile nie dawniej). A już największym przejawem „rozsądności” było wrzucenie do zestawu trzech przebojów Adele na raz, w tym trzeciego zaledwie dwa tygodnie po dodaniu drugiego. A jeżeli nie dodali kolejnych utworów choćby Hurts czy Luxtorpedy dlatego, bo uznali, że dobre wyniki osiągane przez tych wykonawców świadczyły o braku rozsądku słuchaczy, więc oni, kierując się „rozsądkiem”, muszą zapobiec prawdopodobnej „nierozsądnej” powtórce, to jak by to świadczyło o ich stosunku do słuchaczy i czy byłoby świadectwem szacunku wobec ich potrzeb?
kajman pisze:8. Bo był za długi(…)
Pisałem już dawno, że jeżeli to ma być poważny argument, to natychmiast z zestawu do głosowania na Polski TW powinny zostać usunięte choćby „Bema pamięci żałobny rapsod” i „Memento z banalnym tryptykiem”, a z ogólnego min. „Again”. Ja nadal uważam, że prawdziwą przyczyną mógł być strach redaktorów przed prawdopodobnymi sukcesami tego przeboju na liście.
kajman pisze:9. Euro nie było imprezą trójkową, więc Trójka nie miała powodów, żeby wpuszczać utwory do zestawu. (…) Koko nigdy nie słyszałem
A święta Bożego Narodzenia to wyłącznie Trójkowa „impreza”? :lol: :mrgreen: A w to drugie to wręcz nie mogę uwierzyć. :shock: Jak to możliwe? :know:

Przepraszam, że nie odniosę się do Twoich pozostałych punktów (tak samo jak do wypowiedzi innych osób), ale już naprawdę nie mam siły, a poza tym Wy też zapewne macie już dość czytania moich wywodów. Wyjaśniam też, iż musiałem poprzycinać cytaty, gdyż wyskoczyła mi informacja, że przekroczyłem dozwoloną liczbę trzech zagnieżdżonych cytatów.

Trochę zawiedziony jestem brakiem Twojej (i innych osób też) opinii na temat pewnej analogii pomiędzy obecnością Przyjaciół Karpia na LP3 i bytnością Jana Pawła II na liście 30 Ton, a także przypuszczeń na temat tego, jak by się zachowywali słuchacze, gdyby te śpiewane modlitwy znalazły się także w zestawie do głosowania na „naszą” listę. I czy to byłaby w pełni czysta rywalizacja?

temik3: dziękuję Ci, że po raz kolejny stanąłeś w mojej obronie! I że po raz kolejny zwróciłeś uwagę na te elementy moich wypowiedzi, które uważam za kluczowe, ale jakby nie przez wszystkich były zauważane. Bo w istocie moje największe oburzenie budzi nawet nie sam fakt, że Karpie w ogóle są dodawane do zestawu, ale to, że są one są dodawane MIMO TEGO, ŻE BARDZO WIELE UTWORÓW UZNANYCH WYKONAWCÓW JEST Z NIEZROZUMIAŁYCH PRZYCZYN POMIJANYCH. Powtarzam po raz ostatni, aby do wszystkich dotarło: jeżeli już coś trzeba pomijać, to nie kolejne utwory wykonawców o uznanej renomie (nawet wtedy, jeżeli większości zespołu redakcyjnego się nie podobają, Baronowi za bardzo łupią, a kajmanowi mogą się kojarzyć z Lady Gagą), tylko właśnie takie okolicznościowe przyśpiewki, wykonywane przez ludzi, którzy nie są zawodowymi muzykami. Bo jednak wydaje mi się, że ta lista 30 lat temu powstawała z myślą o tym, aby w pierwszej kolejności gościła na niej w pełni profesjonalna muzyka, a nie żartobliwe przyśpiewki ludzi, którzy są fachowcami w dziedzinie dziennikarstwa, a nie śpiewu.

Widziałem, że w innym wątku niektóre osoby z nostalgią wspominają listę lat 90.-ych. Ja też często tęsknię za tamtymi czasami - między innymi dlatego, bo wtedy na liście nie było żadnych takich dziwadeł, jak Karpie, Banja czy Przyjaciele Trójki. Za to potrafił się pojawić np. Scatman John, który może nie był za bardzo "Trójkowy", ale przynajmniej był profesjonalnym muzykiem, który śpiewał zawodowo, a nie - jak Przyjaciele Karpia - okazjonalnie i w pełni amatorsko, bądź (jak Przyjaciele Trójki) byle jak, niczym "u cioci na imieninach".

Na koniec dobra wiadomość dla wielu osób :wink: Jak już wspominałem w innych wątkach, od wtorku będę miał bardzo ograniczony dostęp do Internetu, a co za tym idzie, także dużo mniejszą możliwość wypowiadania się na forum. Raz w tygodniu pewnie będę mógł wrzucić głosowanie i koszmarlistę (na której bez wątpienia znajdzie się wiadomy utwór :wink: ), może czasem uda się napisać coś bardzo zwięzłego, ale na więcej nie ma co liczyć.
Dlatego też nie będę w stanie ustosunkowywać się do ewentualnych Waszych odpowiedzi i odniesień do tego, co pisałem powyżej. Proszę, abyście nie odbierali tych braków moich odpowiedzi jako lekceważenia Was ani jako tchórzostwa czy ucieczki od odp. z powodu braku argumentów (bo wiem, że takie podejrzenia mogą się pojawiać, gdy na postawione pytania nie otrzymuje się odpowiedzi, albo kiedy aż się prosi, by dana osoba odniosła się do poruszanego problemu, ale tego nie czyni). O tych zbliżających się problemach z regularnym dostępem do Int. pisałem jeszcze zanim rozkręciła się ta "awantura o Karpia" (dowody tu i tu), a więc nie jest tak, że dopiero teraz postanowiłem "zrejterować" pod wpływem tego, co miało miejsce w tym wątku :wink:

Gdyby jednak ta dyskusja miała się dalej toczyć, to postulowałbym do moderatorów, aby w całości przenieśli ją do nowego tematu, który mógłby się nazywać np. Przyjaciele Karpia na LP3 - tak czy nie?, albo jakoś podobnie. Tego wątku z głosowaniem rzeczywiście nie ma już co dłużej "zaśmiecać", a gdyby ta dyskusja miała kiedyś w przyszłości powrócić (co raczej byłoby nieuchronne, gdyby Karp się radiowcom nie znudził i w przyszłym roku znowu pojawił się w zestawie), to dużo łatwiej byłoby kontynuować ją w osobnym wątku.

Przepraszam wszystkich, których znudziłem swoją zbyt obszerną argumentacją oraz na wszelki wypadek już teraz życzę wszystkim Wesołych Świąt! :D
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

1. Hey - DO RYCERZY, DO SZLACHTY, DO MIESZCZAN
2. Soundgarden - BEEN AWAY TOO LONG
3. Metallica - WHEN A BLIND MAN CRIES
4. Adele - SKYFALL
5. Billy Talent - SURPRISE SURPRISE
6. Kim Nowak - MOKRY PIES
7. Jessie Ware - WILDEST MOMENTS
8. Lana del Rey - SUMMERTIME SADNESS
9. Maria Peszek - LUDZIE PSY
10. Strachy na Lachy - MOKOTÓW
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

1. T.Love - LUCY PHERE
2. Ultravox - LIVE
3. Pet Shop Boys - LEAVING
4. Big Day - JEDEN DZIEŃ DALEJ
5. Aerosmith - LOVER ALOT
6. Rush - THE WRECKERS
7. Madness - MY GIRL 2
8. Wilki - CZYSTEGO SERCA
9. Electric Light Orchestra - POINT OF NO RETURN
10. Metallica - WHEN A BLIND MAN CRIES

Foals - INHALER na LP3 w wymianie za nr. 10
Justicar

Post autor: Justicar »

Głosowanie nr 18

1. Steve Vai - RACING THE WORLD
2. Slash - BAD RAIN
3. Carrantuohill i Maciej Balcar - GALWAY
4. Black Country Communion - MIDNIGHT SUN
6. Biffy Clyro - BLACK CHANDELIER
7. Luxtorpeda - GIMLI
8. Red Hot Chili Peppers - THE SUNSET SLEEPS
9. Hey - DO RYCERZY, DO SZLACHTY, DO MIESZCZAN
10. Lao Che - ZOMBI!
ku3a

Post autor: ku3a »

1. (1.) Ultravox - LIVE
2. (3.) Wilki - CZYSTEGO SERCA
3. (2.) Happysad - POZNAŃSKI
4. (5.) Kamp! - DISTANCE OF THE MODERN HEARTS
5. (4.) Adele - SKYFALL
6. (7.) Stereophonics - IN A MOMENT
7. (8.) Kim Nowak - MOKRY PIES
8. (-) Asaf Avidan & The Mojos - ONE DAY / RECKONING SONG (WANKELMUT REMIX)
9. (9.) Stone Sour - ABSOLUTE ZERO
10. (-) Foals - INHALER
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Napiszę tylko, że zabierając niejako głos w tej (dziwnej) dyskusji, mówię w tym roku - jak i generalnie - Karpiowi zdecydowanie TAK.

1. Soundgarden - BEEN AWAY TOO LONG
2. Skubas - LINOSKOCZEK
3. Rush - THE WRECKERS
4. Mumford And Sons - LOVER OF THE LIGHT
5. Kim Nowak - MOKRY PIES
6. Przyjaciele Karpia - KARP 2012
7. Happysad - POZNAŃSKI
8. Stereophonics - IN A MOMENT
9. Maria Peszek - LUDZIE PSY
10. Negatyw - ZNIKAM
ODPOWIEDZ