nasze propozycje w zestawie do głosowania

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Re: nasze propozycje w zestawie do głosowania?

Post autor: uzi »

mateusz15 pisze:Może tak
Maryle - Na odległość :P
a ja na to:
mateusz15 pisze:Błagam tylko nie ona! :|
:mrgreen: :lol: :mrgreen:
SummerMovedOn

Post autor: SummerMovedOn »

Gdyby ta Ramona pojawiła się w trójkowym zestawie do głosowania, to na pewno nie miałbym wątpliwości, co umieszczać w czołówce koszmarlisty :D
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

mateusz15 pisze:
Tomekk pisze:
zbyszu pisze:Wiec własnie - ta Ramona Rey to nowa??? Zapowiedz płyty???
nowa, najwyżej miesiąc ma???
chyba zapowiedź nowej płyty :D
Błagam tylko nie ona! :|
:P
Lubie Artystów, którzy idą pod prąd, nawet, jesli to zupełnie nie moja działka...TRak jest z Ramoną. Mimo wszystko - polecam

Powaznie!!!
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

SummerMovedOn pisze:Gdyby ta Ramona pojawiła się w trójkowym zestawie do głosowania, to na pewno nie miałbym wątpliwości, co umieszczać w czołówce koszmarlisty :D
A i Słuchacze Programu III umieścili by ją w Top 10 :-D
SummerMovedOn

Wiem, że z tym "Trains" będzie ciężko, bo to odgrzewany kawałek. Jestem jednak przekonany, że by sobie poradził. Moim zdaniem dużo gorsze i trudniejsze "Blackest eyes" (również z "In Absentia"} zaszło aż do 10. miejsca :!:
Mogłem zaproponować jakąś wersję koncertową, na pewno byłaby świeższa (taki manewr zastosowano chociażby z "Feeling good" Muse) ale nie widzę sensu. Oryginał jest świetny i nie był nigdy na Liście (czy w zestawie to nie pamiętam). Jeśli jedyną przeszkodą jest wiek to cóż - szkoda. Może chociaż stosunkowo świeży Blackfield się nada :D
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

zbyszu pisze:
mateusz15 pisze: Błagam tylko nie ona! :|
:P
Lubie Artystów, którzy idą pod prąd, nawet, jesli to zupełnie nie moja działka...TRak jest z Ramoną. Mimo wszystko - polecam

Powaznie!!!
Też lubię takich Artsystów.
Znam Ramone Rey z innych kompozycji i nic do niej nie mam, ale "Skarb" mnie powala (w negatywnym sensie), denerwuje, irytuje i chyba wyprzedziłby na mojej koszmarliscie Madonne..
Zle sę wyraziłem, mówiąc "tylko nie ona", chodziło mi bardziej o utwór, ten utwór.
Ale jak powiedziałem, ta piosenka na pewno ma ze 3 miesiące, jak nie więcej...(teledysk jest z czerwca).
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

mateusz15 pisze:Ale jak powiedziałem, ta piosenka na pewno ma ze 3 miesiące, jak nie więcej...(teledysk jest z czerwca).
no i co z tego? :roll: niektóre utworu były w zestawie, wypadały, po czym wracały :wink: więc chyba nie ma problemu :mrgreen:
kajman

Post autor: kajman »

Na razie ilości zgłaszanych propozycji są różne, więc ja zgłoszę 3 (najwyżej odwali sią tą lub te z dołu):
TO CO NIENAZWANE - Anna Maria Jopek
JESZCZE W ZIELONE GRAMY - Raz Dwa Trzy
CHROMOLĘ - Waglewski Fisz Emade
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

kajman pisze:Na razie ilości zgłaszanych propozycji są różne, więc ja zgłoszę 3 (najwyżej odwali sią tą lub te z dołu):
Ja sie podpisuję po tymi propozycjami :wink:
Że tez o niech zapomniałem :roll:
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

kajman pisze:Na razie ilości zgłaszanych propozycji są różne
No właśnie. Ja jednak lubię konkrety i poczekam ze swoimi propozycjami aż się pojawią.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Moje propozycje:

Antimatter - "Fighting for a lost cause"
Raz, Dwa, Trzy - "Jeszcze w zielone gramy"
The Music - Strenght in Numbers" *)

ofkoz 8)

*) rezerwowy kandydat, bo coś mi się zdaje, że Balonik już raz "zieloną piosenkę" oddalił, ale teraz jest jesień, a piosenka jak ulał wbija się w klimat. :)
Awatar użytkownika
abd3mz

Gary pisze:The Music - Strenght in Numbers" *)
Strength
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

kajman pisze: JESZCZE W ZIELONE GRAMY - Raz Dwa Trzy
Hmm... a z tej płyty nie było już przypadkiem za dużo kawałków. Ale wiem - to jest GENIALNE. I to nie "listowo", lecz "topowo". Więc może z tym od razu do zestawu na Polski Top Wszech Czasów? :lol:
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Jesli mozna , to moje propozycje do zestawu byłyby nastepujące:

ERASERHEAD – Pendragon - zapowiedż najnowszej płyty pt; "Pure" - premiera za 10 dni :)
BĄDŹ JAK METEOR JAK BŁYSKAŃCE – Made In Poland - utwór pochodzi z płyty "Wyspiański Wymiata....znaczy Wyzwala" :mrgreen:
TO TAME A LAND – Dream Theater - a Dreamy z kompilacji z tego roku "Maiden Heaven - A Tribute To Iron Maiden"
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

aaa i jeszcze może to:
Kasia Wilk - Pierwszy Raz
Awatar użytkownika
marsiv

Post autor: marsiv »

Ja proponuje tak jak Kajman:
i z nowej solowej płyty Panasewicza:
WŁOCZYKIJ - Panasewicz
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Myślę, że można już podsumować nasze propozycje jak dotąd. Oto one:

NO MORE - Eddie Vedder
FAKE EMPIRE - The National
1980 - Koniec Świata
MERCURY - Bloc Party
FIRE IN YOUR EARS (F.I.Y.E.) - Reverox
WE CARRY ON - Portishead
TRAINS - Porcupine Tree - to nie ma sensu moim zdaniem. Nie wrzucajmy staroci...
EPIDEMIC - Blackfield
SKARB - Ramona Rey
ONE WEEK LAST SUMMER - Joni Mitchell
C-LEBRITY - Queen+Paul Rodgers
WORLD LONG GONE - Scars On Broadway
VENGEANCE IS MINE - Alice Cooper
AKT MIŁOSNY ALBO ŻYCIE - Stare Dobre Małżeństwo
MYSTERY IS CLOSER - Believe
CHROMOLĘ - Waglewski Fisz Emade
FIGHTING FOR A LOST CAUSE - Antimatter
STRENGTH IN NUMBERS - The Music
ERASERHEAD – Pendragon
BĄDŹ JAK METEOR JAK BŁYSKAŃCE – Made In Poland
TO TAME A LAND – Dream Theater
PIERWSZY RAZ - Kasia Wilk
WŁÓCZYKIJ - Panasewicz

Nie wiem czy to już pora, czy jeszcze poczekać do piątku, ale może powoli zacznijmy jakiś odsiew. Zresztą 25 to chyba rozsądna liczba. Co wy na to? Może tak każdy by napisał, jakie kawałki jest skłonny zaakceptować, a jakie nie (plus ewentualne argumenty) i w ten sposób zobaczymy ile nam zostanie z największym poparciem? (za chwilę spróbuje napisać swoje reakcje. Jedna jest już w tym poście)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

No i moje "głosy":

NO MORE - Eddie Vedder - ani ZA, ani PRZECIW (jeszcze się zastanowię). Za: warto wrzucić nowy singiel. Przeciw: mało "listowe", nie za nowe.
FAKE EMPIRE - The National - ZA. Własciwie nie widzę nic przeciw. Nowe, ładne, OK.
1980 - Koniec Świata - ZA. Poprzedni kawałek radził sobie nadspodziewanie dobrze, więc czemu nie.
MERCURY - Bloc Party - PRZECIW. Zbyt dziwne na listę, w dodatku nie mają tu marki. W dodatku nie podoba mi się (ale to ma mniejsze znaczenie, bo innemu może tak)
FIRE IN YOUR EARS (F.I.Y.E.) - Reverox - ani ZA, ani PRZECIW. Skoro Trójka reklamowała szeroko Heinekena, to wypadałoby żeby to wrzucić (ale poza tym nie widzę nic za niestety)
WE CARRY ON - Portishead - ani ZA, ani PRZECIW. Było już parę rzeczy z tej płyty na Liście i nieźle sobie radziły. Ale to nagranie jest dziwne i "nieradiowe", może i wypadałoby wrzucić do zestawu, ale nie wiem jak by sobie radziło
Porcupine Tree - Trains - PRZECIW. To nie ma sensu moim zdaniem. Nie wrzucajmy staroci...
EPIDEMIC - Blackfield - ZA. Wypadałoby wręcz. Tylko czy to był/jest singiel?
SKARB - Ramona Rey - PRZECIW. Chociaż po traumie, jakie wywoływały poprzednie nagrania tej pani na liście to jestem pozytywnie zaskoczony. Mocno alternatywne, że tak powiem Byorkowe nawet. No i ładna nawet jest ;). A na koszmarliście też by namieszała, patrząc na dokonania Nneki, podobnie lekko alternatywnej elektroniki (chociaż nie takiej złej po 1 przesłuchaniu jakie mi się trafiło).
ONE WEEK LAST SUMMER - Joni Mitchell - ZA. Czemu nie? CHociaż z drugiej strony - Joni, która nie śpiewa? Czy to ma sens? ;)
C-LEBRITY - Queen+Paul Rodgers - ZA. Wypadałoby chyba sprawdzić, jak poradzą sobie z legendą na liście
WORLD LONG GONE - Scars On Broadway - PRZECIW. Mimo że sam to proponowałem, to uważam, że a: za ostre, b: chyba omijają ich single w Trójce, c: nigdy też ich w PR3 nie słyszałem
VENGEANCE IS MINE - Alice Cooper - ani ZA, ani PRZECIW. Za, bo nie przypominam sobie, aby cokolwiek tego pana było na liście. Może czas najwyższy. Przeciw, bo skoro lepszych nagrań nie było, to trudno oczekiwać tego. No i też chyba za ostre
AKT MIŁOSNY ALBO ŻYCIE - Stare Dobre Małżeństwo - PRZECIW. W sumie nie wiem dlaczego tak głosuję. Nie przepadam za nimi?
MYSTERY IS CLOSER - Believe - (nie słyszałem jeszcze)
TO CO NIENAZWANE - Anna Maria Jopek - PRZECIW. 17 października nowa płyta. Nie lepiej coś z niej?
JESZCZE W ZIELONE GRAMY - Raz Dwa Trzy - PRZECIW. Już pisałem - genialne. Ale było już sporo kawałków z tej płyty, która wyszła dawno temu. Nie lepiej od razu z tym do Topu Wszech Czasów? (na razie Polskiego)
CHROMOLĘ - Waglewski Fisz Emade - PRZECIW. Jest nowe VOO VOO, a płytka już trochę jak wyżej dwie - się zakurzyła i swe szanse na liście miała
FIGHTING FOR A LOST CAUSE - Antimatter - w sumie ZA. Ale za wolne na listę (choć świetne). TU chyba singli nie było, więc argumentacja o "singlowości" czy "starości" odpada
STRENGTH IN NUMBERS - The Music - PRZECIW. Jak już coś ich, to nowy singiel: THE SPIKE (już pomijam to, że niespecjalnie mi się podoba ten proponowany kawałek)
ERASERHEAD – Pendragon - PRZECIW. Przykro to pisać, ale to chyba nie na tą listę (bo utwór dobry, jak zwykle u nich)...
BĄDŹ JAK METEOR JAK BŁYSKAŃCE – Made In Poland - ZA. Nie słyszałem kawałka, ale o płycie czytałem. Myślę, że wypadałoby
TO TAME A LAND – Dream Theater - PRZECIW. Wolałbym coś całkowicie ich, a nie jakieś "odpady". w dodatku cholernie długie i jeszcze ostre
PIERWSZY RAZ - Kasia Wilk - PRZECIW. Hmm... nie ta lista??
WŁÓCZYKIJ - Panasewicz - PRZECIW. Singlem jest PO CO SŁOWA (których też wolałbym nie wrzucać)
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

ustosunkuję się do tego co znam:
NO MORE - Eddie Vedder - ZA
EPIDEMIC - Blackfield - ZA
SKARB - Ramona Rey - PRZECIW
C-LEBRITY - Queen+Paul Rodgers - ZA, pomimo wszystko...
VENGEANCE IS MINE - Alice Cooper - ZA, wprawdzie nie jest to rewelacja i daleko mu np do POISON, które było na Liście i nawet dotarło do miejsca trzeciego. A że było to prawie 1000 notowań temu ;-)
AKT MIŁOSNY ALBO ŻYCIE - Stare Dobre Małżeństwo - ZA
MYSTERY IS CLOSER - Believe - ZA
TO CO NIENAZWANE - Anna Maria Jopek - PRZECIW. Mimo, że to moje najukochańsze nagranie z ID, to w danym momencie mocno w radio promowane jest nagranie JEJ PORTRET w duecie z Panem Mecem. A nowa płyta - raczej nowych piosenej tam nie będzie, bo to koncertowa :-)
JESZCZE W ZIELONE GRAMY - Raz Dwa Trzy - ZA
BĄDŹ JAK METEOR JAK BŁYSKAŃCE – Made In Poland - ZA
to tak pokrótce :-)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

jotem3 pisze: VENGEANCE IS MINE - Alice Cooper - ZA, wprawdzie nie jest to rewelacja i daleko mu np do POISON, które było na Liście i nawet dotarło do miejsca trzeciego. A że było to prawie 1000 notowań temu ;-)
O, zapomniałem :oops: .
jotem3 pisze:TO CO NIENAZWANE - Anna Maria Jopek - PRZECIW. Mimo, że to moje najukochańsze nagranie z ID, to w danym momencie mocno w radio promowane jest nagranie JEJ PORTRET w duecie z Panem Mecem. A nowa płyta - raczej nowych piosenej tam nie będzie, bo to koncertowa :-)
WIerm, że koncertowa, ale z niej też coś przecież mozna wrzucić (oby nie :twisted: ).
SummerMovedOn

Miszon pisze:No i moje "głosy":
EPIDEMIC - Blackfield - ZA. Wypadałoby wręcz. Tylko czy to był/jest singiel?
Dobrze zauważyłeś, nie jest. Single z "Blackfield II" to: "Once", "My gift of silence" i "Miss U".
Awatar użytkownika
abd3mz

Miszon pisze:Nie wiem czy to już pora, czy jeszcze poczekać do piątku, ale może powoli zacznijmy jakiś odsiew.
Jak będzie znany termin zakończenia zbierania propozycji i ich liczba to ujawnię swoje.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Re: nasze propozycje w zestawie do głosowania

Może się rządzę, ale chyba koniec najbliższego notowania to rozsądny termin. A liczbę pewnie ustali się w trakcie, zależnie ile utworów dostanie najwięcej głosów na ZA. :)
Awatar użytkownika
abd3mz

Ale mi chodziło o liczbę zgłaszanych propozycji. :-) [Ja tam bym chciał, żeby ktoś wreszcie zaczął się rządzić w tym temacie. ;-)]
ku3a

Post autor: ku3a »

żeby było jasne - to nie mój projekt, ja się rządzić nie będę. ja tylko zanoszę płytkę na Myśliwiecką.
ODPOWIEDZ