nasza cotygodniowa lista najlepszych płyt

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

adr pisze:
Yacy pisze:A nawet gdyby to miała być moja aktualna lista albumów to też u kogo jest teraz Band of Horses albo Fair To Middland?
W top 5 nie, ale w dziesiątce Band of Horses u mnie się zmieszczą. :)
cieszy mnie to bardzo, a nowa czy stara płyta? Bo obecnie u mnie starsza płyta jest jest na 3, a nowa zadebiutowała na 6 :-)
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Ku3a, Adr, myślę, że się raczej nawzajem nie przekonacie. :P
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Yacy pisze:cieszy mnie to bardzo, a nowa czy stara płyta?
Stara, nowej jeszcze nie słyszałem.
ku3a pisze:jesli chodzi o plyty to nie ma zadnej oficjalnej listy plyt do ktorej nasza ewentualna lista by sie odnosila i dlatego uwazam, ze ograniczanie jest zupelnie niepotrzebne
Jestem za tym, by lista płytowa była związana (pośrednio) z LP3.
Robinson pisze:Ku3a, Adr, myślę, że się raczej nawzajem nie przekonacie. :P
:D
ku3a

Post autor: ku3a »

Robinson pisze:Ku3a, Adr, myślę, że się raczej nawzajem nie przekonacie. :P
ale my tu walczymy o wyborcow :!: :mrgreen:

i zawsze fajnie w milej atmosferze powymieniac argumenty i zmusic sie nawzajem do myslenia :-)
kajman

Post autor: kajman »

Przyznam się, że najbardziej odpowiada mi opcja z płytami z zestawu do LP3, ale mam kilka wątpliwości. Jeden to te dziury, a drugi to np. Running up that hill czy Goodbye. Czy płyty, z których pochodzą te utwory, też byłyby brane pod uwagę? Bo ja nie widzę w tym sensu. I uważam, że trzeba wybrać opcję na łatanie dziur. Może coś takiego: Wchodzą w rachubę płyty, z których piosenki pojawiły się w zestawie do głosowania nie później niż rok temu?
kajman

A gdybym wybierał wśród płyt, których w tym tygodniu słuchałem, to wybierałbym spośród płyt: Anawa, Wołanie o słońce nad światem, Abbey road, White album i Magical mystery tour.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

kajman pisze:A gdybym wybierał wśród płyt, których w tym tygodniu słuchałem, to wybierałbym spośród płyt: Anawa, Wołanie o słońce nad światem, Abbey road, White album i Magical mystery tour.
No tak, gdyby nasza lista płyt już istniała, to biorąc założenie uwzględniania dowolnych płyt, Beatlesi mieliby duże szanse na wygranie notowania, tak samo jak Floydzi w najbliższych 2-3 tygodniach. ;)
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

No to może ja się wypowiem, choć mój głos nie jest zbyt ważny, a to z tego powodu, że ilość płyt, które posiadam jest nikła... A tempo, w jakim przybywają jest żałosne. Chyba nie muszę pisać, z jakiego powodu.
Dorzucając kamyczek do dyskusji powiem, że ja chciałbym głosować bez żadnych ograniczeń.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

kajman pisze:Jeden to te dziury, a drugi to np. Running up that hill czy Goodbye.
1. dziury. A może się również zdarzyć tak, że dziury powstaną poprzez mniejszą liczbę głosujących i wypadnięcie albumu. Tak może się zdarzyć? Może. A jeśli teoretycznie może się zdarzyć dziura między dwoma singlami to ... w czym problem. Pojawia się symbol RE przy tytule i już. Tak dzieje się w przypadku sprzedaży albumów to czemu nie ma się dziać w przypadku naszego głosowania? Tym bardiej że osoby prowadzące swoje list nie mają nic przeciwko powrotom :mrgreen:

2. Starsze utwory. A czemu takie albumy są bez sensu? Dla mnie bez sensu byłoby gdyby to było głosowanie na wszystkie bez wyjątku (ale oczywiście taki werdykt przyjmę z pokorą ;-) , ale jeśli to ma związk z lp3 to w czym problem? To że płyta w przypadku np. GOODBYE pojawiła by się tylko na 2-3 tygodnie. To co? Z innymi też tak sie może zdarzyć!

No nic ja juz nic więcej raczej nie wymyślę aby kogoś przekonać :-( reasumując:

- forum lp3 - płyty powinny być powiązane z lp3
- starsze płyty są dobre na TopWszechczasów
- ktos pisał o kłamstwie :-) Wszystko zależy od przyjętych zasad. Jeśli miałyby być to nowe płyty wtedy starsze pomijasz w zestawie i już :-)

Ja w każdym razie czekam na rozstrzygnięcie, które dla mnie nie ma większego znaczenia... Bo albo będę dawał swoją pierwszą 10-tkę, albo - w co już raczej nie wierzę że przejdzie ta wersja - będę wybierał płyty z utworami lp3. Starszych nie będę uwzględniał...

Chyba to już pisałem ale ... TO MA BYĆ TYLKO ZABAWA więc Adr może ustal termin zakończenia agitacjo-wyborów i do ... roboty/zabawy :-)
ku3a

Yacy pisze:- starsze płyty są dobre na TopWszechczasów
jakies nasze plyty wszechczasow ktore sobie w danym tygodniu odswiezalismy to moze i tak, ale plyty ktore dopiero niedawno poznalismy nie. One wlasnie na taka liste sie nadaja 8) .
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Yacy pisze:
kajman pisze:Jeden to te dziury, a drugi to np. Running up that hill czy Goodbye.
1. dziury. A może się również zdarzyć tak, że dziury powstaną poprzez mniejszą liczbę głosujących i wypadnięcie albumu. Tak może się zdarzyć? Może. A jeśli teoretycznie może się zdarzyć dziura między dwoma singlami to ... w czym problem. Pojawia się symbol RE przy tytule i już. Tak dzieje się w przypadku sprzedaży albumów to czemu nie ma się dziać w przypadku naszego głosowania? Tym bardiej że osoby prowadzące swoje list nie mają nic przeciwko powrotom :mrgreen:
Z tym się zgadzam i jeżeli nie przejdzie opcja z płytami bez ograniczeń, takie rozwiązanie mi pasuje.
kajman

Yacy pisze:
2. Starsze utwory. A czemu takie albumy są bez sensu? Dla mnie bez sensu byłoby gdyby to było głosowanie na wszystkie bez wyjątku (ale oczywiście taki werdykt przyjmę z pokorą ;-) , ale jeśli to ma związk z lp3 to w czym problem? To że płyta w przypadku np. GOODBYE pojawiła by się tylko na 2-3 tygodnie. To co? Z innymi też tak sie może zdarzyć!
1. Taka dziura jest całkiem naturalna, ale kiedy wypada utwór z najlepszej naszym zdaniem płyty tygodnia, a za tydzień w zestawie pojawia się kolejny i płyta znów wskakuje na 1 miejsce to jest dla mnie jakś porannoja.
2. Teraz np. komuś w trójce przyjdzie do głowy, żeby lansować Czas na maly blues albo na Pejzaż z szubienicą. I w związku z tym będziemy mogli głosować na Ohydę albo na Mury? Czy kilka miesięcy temu mielibyśmy możliwość głosowania na Karate, bo Rzeka dzieciństwa była w zestawie? Dla mnie nie ma to sensu, zresztą także uważam, że nie ma sensu głosować na składanki.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

kajman pisze:1. Taka dziura jest całkiem naturalna, ale kiedy wypada utwór z najlepszej naszym zdaniem płyty tygodnia, a za tydzień w zestawie pojawia się kolejny i płyta znów wskakuje na 1 miejsce to jest dla mnie jakś porannoja.
2. Teraz np. komuś w trójce przyjdzie do głowy, żeby lansować Czas na maly blues albo na Pejzaż z szubienicą. I w związku z tym będziemy mogli głosować na Ohydę albo na Mury? Czy kilka miesięcy temu mielibyśmy możliwość głosowania na Karate, bo Rzeka dzieciństwa była w zestawie? Dla mnie nie ma to sensu, zresztą także uważam, że nie ma sensu głosować na składanki.
1. Taka jest wola słuchaczy LP3, że wypada jakiś utwór. Dało sie przywyczaic do forumowej, tak można przywyknąc do spadków i nawet ewentualnych powrotów. Mi to nie przeszkadza. Jeżeli ma to byc zabawa na forum LP3 to sa to moim zdaniem dobre reguły.
2.Jeżeli komus przyjdzie to do głowy to jest wolą tego, kto wstawia do głosowania piosenki, a to nie oznacza, że musimy głosowac na płyte w której jest ta piosenka. Nie sądzę, ze tak wszyscy chóralnie zapoznają się z taką płyta badź zaczną słuchać.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Jeżeli chodzi o składanki to jest kwestia tak, czy dany utwór tylko tam się znajduje, czy jest to zwykła kompilacja utworów dobrze znanych z innych płyt. Ale jeżeli są to nowe wersje kawałków, to równiez pozwalałbym na głosowanie na tego typu skladankę, gdyz tylko tam znajduje się taki utwór.

Dobra, to tyle. Nie będę udzielał się już w tym wątku. Swoje napisałem, niech teraz inni się produkują.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Moim zdaniem składanki powinny się także liczyć. Na szczęście atak Bravo Wiosna 3007 i Popcorn,Pizza,Twist & Shout 4000 vol. 1 nam nie grozi.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Myślę, że do końca tygodnia jeszcze poczekamy, może ktoś się jeszcze wypowie, swoje zdanie przedstawi. A potem trzeba będzie ustalić ostateczne zasady głosowania.

Co do terminu głosowania - jeżeli ja miałbym podliczać :) , to niedziela wieczór mi nie pasuje. Może być wieczór sobotni, albo w poniedziałek, ewentualnie w niedzielę gdzieś po południu.
kajman

prz_rulez pisze:Moim zdaniem składanki powinny się także liczyć. Na szczęście atak Bravo Wiosna 3007 i Popcorn,Pizza,Twist & Shout 4000 vol. 1 nam nie grozi.
Nawet w Twoim zestawieniu płyt :?: :lol:
Awatar użytkownika
1981

Post autor: 1981 »

Wydaje mi się, że prz nie jest typem fana słuchającym całych płyt... czy nawet płyt w ogóle, prawda? mp3 rulez :D
kajman

1981 pisze:Wydaje mi się, że prz nie jest typem fana słuchającym całych płyt... czy nawet płyt w ogóle, prawda? mp3 rulez :D
Podejrzewam, że jesteś w błędzie przynajmniej w ostatnim stwierdzeniu. Jeżeli debiutuje na jego liście pięć utworów M.I.A. to pewnie jednak zapoznał się z plytą i to raczej z wasnej woli. A pierwsze stwierdzenie po części pasuje do mnie, bo jestem raczej słuchaczem poszczególnych piuosenek niż płyt. Dla mnie tylko concept-album (nie wiem, czy ta nazwa jeszcze funkcjonuje) są czymś więcej niż tylko zbiorem piosenek, a na taką nazwę zasługuje u mnie niewiele płyt.
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

Ja jestem za tym, żeby głosować na dowolny album, dowolnego artysty, z dowolnego roku...czyli, jednym słowem na wszystko to, co najglosniej nam gra w danym tygodniu.
ku3a

to jak, kiedy podliczamy wyniki ankiety, zamykamy ten etap i zaczynamy glosowanie na plyty? Jastem za tym, zeby, tak jak to bylo wczesniej sugerowane, w ten weekend przejsc juz do nastepnego etapu.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

wszystkie najważniejsze głosowania kończą sie dziś o 20.00 więc czemu by nie trzymać się tego terminu.? tylko cisza u nas raczej nie powinna obowiązywać :-) Chyba że nocna :-) A ja kolejny utwór mam na winampie ... FTM !!! nie, już nie - zmieniłem na iLiKETRAiNS ;-)
Ostatnio zmieniony ndz paź 21, 2007 12:08 pm przez Yacy, łącznie zmieniany 1 raz.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

kajman pisze:
1981 pisze:Wydaje mi się, że prz nie jest typem fana słuchającym całych płyt... czy nawet płyt w ogóle, prawda? mp3 rulez :D
Podejrzewam, że jesteś w błędzie przynajmniej w ostatnim stwierdzeniu. Jeżeli debiutuje na jego liście pięć utworów M.I.A. to pewnie jednak zapoznał się z plytą i to raczej z wasnej woli.
Oczywiście, że z własnej woli, a obecnie na liście jest 7 jej utworów :)
kajman

prz_rulez pisze:
kajman pisze:Jeżeli debiutuje na jego liście pięć utworów M.I.A. to pewnie jednak zapoznał się z plytą i to raczej z wasnej woli.
Oczywiście, że z własnej woli, a obecnie na liście jest 7 jej utworów :)
Z tym, że 2 były już wcześniej. Chodzi o to, że debiut kolejnych 5 raczej wskazuje na przesłuchanie płyty.
P.S. Zastanawiam się czy ten skrót nie oznacza: Mało Intelygętna Artstka :?
Awatar użytkownika
1981

Post autor: 1981 »

kajman pisze:P.S. Zastanawiam się czy ten skrót nie oznacza: Mało Intelygętna Artstka :?
no comments... :? nawet jak się czegoś nie lubi.. ech, szkoda gadać.
ODPOWIEDZ