trzpaw pisze:lista była programem autorskim pMarka i dlatego nie ma sygnału listy i jingli nowości i prezentowanej 30.
Ale jiongle nowości są uniwersalne w całej Trójce.
A czy tydzień temu była prezentowana jakaś nowość? Chyba musiałem przeoczyć...
Nie, nie było.
Ale pamiętam jubileusz 45-lecia gdzie Baron własnie rozmawiał o dżinglach m. in. o tym i to wcale nie tylko w kontekscie LP3. Mówił nawet że robili zakłady (bo jak wiemy dżingiel nowości zawsze puszczany jest dwa razy) kto zdąży jak najwięcej powiedzieć między tymi dwiema wstawkami. Zwykle to jest "para-ra-para-ra - a teraz - para-ra-para-ra- muzyczna premiera" ale własnie Baron chwalił się, że udało mu się szybko i wyraźnie powiedzieć w tej przerwie całe zdanie. A rozmawiał chyba z kimś kto nigdy listy nie powiedział i kto też opowiadał o wrażeniach związanych z tym dżinglem.
Nie dam sobie głowy uciąć, ale zdaje mi się, że parokrotnie słyszałem tego dżingla również poza LP3. W ten sposób prezentowano piosenki, które trójka puszczała po raz pierwszy.
mikrobi pisze:Moim zdaniem gdyby LP3 przejął ktoś z innej stacji radiowej to byłby dramat. Albo byłby to ktoś ze stacji komercyjnej typu RMF albo z jakiejś ostrej stacji niszowej (np. Antyradio). W obu wypadkach byłaby to osoba nieznająca specyfiki listy. Albo grałaby tylko pop i poprock (w tym co gorsza te kawałki na które Marek dał szlaban) albo tylko ostry rock i np. Lionela richie nie byłoby w zestawie (w pewnych kręgach to artysta obciachowy, no sorry ale tak jest).
wbrew pozorom zatrudnienie np. Maciborka wcale by nie bylo takie zle.
Często mam do czynienia z RMF - słuchałem POP - listy i to nie było to. Nie chodzi o piosenki (no fakt, na to prowadzący nie ma wpływu), ale styl p. Maciborka do mnie nie przemówił.
mikrobi pisze:Nie dam sobie głowy uciąć, ale zdaje mi się, że parokrotnie słyszałem tego dżingla również poza LP3. W ten sposób prezentowano piosenki, które trójka puszczała po raz pierwszy.
Tak, ten jingiel pojawiał się na pewno w Trójkowym Ekspresie.
A teraz "Lonely Day"
Piękne wspomnienia sprzed... roku
mikrobi pisze:
Nie dam sobie głowy uciąć, ale zdaje mi się, że parokrotnie słyszałem tego dżingla również poza LP3. W ten sposób prezentowano piosenki, które trójka puszczała po raz pierwszy.
Soundgarden Zupełnie nie kojarzę tego zespołu z LP3, bo to jeszcze nie moje czasy, ale za to ten utwór znalazłby się pewnie na moim Topie Wszechczasów.
Poza tym gdyby np. Baron puścił "The Look Of Love" nic by się nie stało. Oczywiście nie siedzę na tyle dobrze w prawie autorskim, że nie mogę autorytatywnie stwierdzić czy potrzebna była zgoda zespołu ABC bądź ich wydawcy na wielokrotne wykorzystanie utworu w czołówce audycji ale na pewno nie jest to utówr objętymi prawami autorskimi MN.
Poza tym przecież Niedźwiedź nie przeniesie nazwy "Lista Przebojów Programu Trzeciego" do radia Złote Przeboje (boję się zresztą, że choć będzie mógł do woli wspominać w jakich okolicznościach puszczał poszczególne piosenki dostanie prikaz aby nie nadużywac nazwy "Prgram Trzeci").
Sądze raczej, że problemem nie są prawa autorskie p. Marka (zresztą nie jest to chyba człowiek przywiązany do tych spraw) tylko po prostu Baron krępuje się z wchodzeniem w cudze buty. Tak to widzę.
A tymczasem w radiu kolejny utwór z moich czasów (Maxim & Skin). Jednak specjalnie mi nie zapadł w pamięci...
A poprzedni utwór, czyli Spin Doctors - Two Princes kojarzy mi się z czasami kiedy słuchałem Rock Radia Mazowsze.
Ostatnio zmieniony pt sie 10, 2007 7:56 pm przez mrsap, łącznie zmieniany 1 raz.
uwielbiam "Carmen Queasy"
bylo na pierwszym na mojej liscie.
to ja tez sie dolacze do ostatnich reklam mycharts.pl (czyli mycha ) i zapraszam, zeby sprawdzic co jest teraz na pierwszym mojej listy .
mrsap pisze:Ku3a na pewno miałby większe szanse niż choroszcz, bo w końcu prowadził przecież już dwa notowania Tylko, że choroszcz w przeciwieństwie do ku3y wyraził chęć poprowadzenia listy.
taaak?
a ja w poprzedni czwartek napisalem do Trojki.
mrsap pisze:Ku3a na pewno miałby większe szanse niż choroszcz, bo w końcu prowadził przecież już dwa notowania Tylko, że choroszcz w przeciwieństwie do ku3y wyraził chęć poprowadzenia listy.
taaak?
a ja w poprzedni czwartek napisalem do Trojki.
To ja nie wiedziałem o tym. Życzę powodzenia!!! Byłbyś idealnym następcą Marka!!! Jeszcze z adminem jako Kaziem
CHOROSZCZ-prowdzi liste greatest hits w radiu jard , robie to od 1999, co prawda klimaty rozne ale...doswiadczenie jest , w sluchaniu trojki takze , od 1983