A teraz Arka

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
I to na literę, która jest bohaterką najbliższego Zlotowo-forumowego ABC Listy. Kto będzie w Śródborowie i jeszcze nie wybrał... czas pomyka!Artur pisze:(...) Z ciekawostek w pierwszej dziesiątce połowa wykonawców na tą samą literę.
Ale jakoś nikt się nie oburzał przy Depeche ModeArtur pisze:Mam mieszane uczucia po tym co wyczytałem, że tylko dzięki akcji na fb, Riverside dotarł do pierwszego miejsca. Dlaczego w przypadku jednych zespołów wzbudza to wielkie potępienie, a w przypadku drugich przechodzimy nad tym do porządku dziennego. Straciłem cały szacunek do tego zespołu. Z ciekawostek w pierwszej dziesiątce połowa wykonawców na tą samą literę.
Przeczytawszy posta Yacy'ego, o tym samym pomyślałemkonwicki1980 pisze:Przede wszystkim trzeba by zawiesić promowanie na forum.
Oj, jest mi bardzo miło, że jest na tym forum ktoś, kto nie rozumie tych samych rzeczy i ma identyczne zdanie, jak ja.Artur pisze:Mam mieszane uczucia po tym co wyczytałem, że tylko dzięki akcji na fb, Riverside dotarł do pierwszego miejsca. Dlaczego w przypadku jednych zespołów wzbudza to wielkie potępienie, a w przypadku drugich przechodzimy nad tym do porządku dziennego. Straciłem cały szacunek do tego zespołu. Z ciekawostek w pierwszej dziesiątce połowa wykonawców na tą samą literę.
Szczególnie jak się czyta taki wpis:
to jest dokładnie identyczna sytuacja, jak z każdym wątkiem "Głosowanie na XXX not LP3" i pojawiająca się w nich informacja (na każdej stronie) o utworze promowanym w danym tygodniu. Przecież jest założony odpowiedni temat dot. piosenek promowanych, więc zainteresowanym osobom powinno to wystarczyć.kajman pisze:Co do reklamy to mi osobiście w tym wątku też nie pasowała
Ale ja nie zgłaszałem żadnego ale, bo rozumiem sytuację. To, że mi nie pasuje uważałem i uważam nadal za nieistotne.Yacy pisze:co Ci nie pasowało? że Adam w najbardziej aktualnym wątku przypomniał o audycji, która będzie za parę chwil?
przypomnienie o głosowaniu na jakiś Top albo Naszą Listę w tym wątku to też byłoby niepasujące?
pytam, bo takie sytuacje miały miejsce i nie pamiętam aby ktoś miał jakieś "ale".
Z tym bym się nie zgodził. Promocja utworu wiąże się jednoznacznie z głosowaniem na dany utwór. Natomiast informacji o promocji wolałbym nie oglądać w wątku z komentarzami (paradoxalnie sam o tym pisałem w tym wątku, ale to dlatego, że zainteresowanie nawet o zgłaszaniu utworów do promocji nie pamiętają).Aro pisze:Przecież jest założony odpowiedni temat dot. piosenek promowanych, więc zainteresowanym osobom powinno to wystarczyć.
Ja wolałbym nie widzieć, ale protestował nie będę.Aro pisze:No ja mam nadzieję, że nadal będą się pojawiać informacje i ogłoszenia dotyczące innych ważnych wydarzeń z życia forum w wątkach z Komentarzami i czy się komuś to podoba czy nie.
nic dodać nic ująćAro pisze: No ja mam nadzieję, że nadal będą się pojawiać informacje i ogłoszenia dotyczące innych ważnych wydarzeń z życia forum w wątkach z Komentarzami i czy się komuś to podoba czy nie.
Taak...tadzio3 pisze:Szczególnie jak się czyta taki wpis:
"poszło z 11 kont"
Ale tamta sytuacja pokazała, iż niekoniecznie musi tak być, a redaktorzy, jeżeli chcą, to są w stanie zaprowadzić porządek. Tak więc niestety część odpowiedzialności za ostatnie wydarzenia spada również na nich. Gdyby wobec każdego (również tych najbardziej znanych zespołów) byli tak surowi, jak dla trèsa, to prędzej czy później fani by zrozumieli, że nie ma sensu przeprowadzać takich akcji.konwicki1980 pisze:czasy FB mamy, no i żadne płacze ani krzyki nie zmienią.
A skąd wiesz, że tutaj leży przyczyna? Dlaczego uważasz, że nie inne nieprawidłowości mogły tutaj mieć miejsce i to dokładnie takie, że można je było wyłapać, a w przypadku akcji facebookowych nie jest to możliwe (bo jak obliczysz, ile głosów przyszło z facebooka, a ile skądinąd?). I nawet sądzę, że właśnie przyczyna nie była inna.gżegoż pisze:Zastanawia mnie tylko to, że przy très.b redakcja potrafiła zainterweniować i przeciąć ten proceder
Jakie to inne nieprawidłowości mogły wchodzić w grę? Piszesz bardzo tajemniczo. Jeżeli wiesz, jak to było naprawdę (oraz posiadasz wiedzę, że inne tego typu interwencje również miały miejsce), ale nie masz upoważnienia, by to wyjawić na forum, to ta dyskusja nie ma większego sensu.kajman pisze:Dlaczego uważasz, że nie inne nieprawidłowości mogły tutaj mieć miejsce i to dokładnie takie, że można je było wyłapać
a z czym się wiąże ogłoszenie o zbliżającej się audycji topu? Zainteresowani chcą po prostu poznać wyniki głosowania. A jeśli im się to jak najbardziej ułatwia poprzez krótką informację na ten temat to tylko świadczy o tym że np. adamerii nie jest to obojętne, co robi, jak robi i dla kogo robi. A jego czas i poświęcenie ma dać Tobie/innym zadowolenie. I że jego praca, polegająca na obcowaniu z komputerem, tabelkami i cyframi, przynosi sporo korzyści i dobra.kajman pisze:Z tym bym się nie zgodził. Promocja utworu wiąże się jednoznacznie z głosowaniem na dany utwór.
Obiecałem sobie, że już w tej sprawie nie napiszę. Jednak przytoczony cytat zmusza mnie do zmiany zdania.Aro pisze:Jesli taki FOXD tego nie akceptuje to znaczy, że nie rozumie intencji drugiej osoby lub doskonale o tym wie, ale pieprzy jak połamany.
Jakiej? Czy ja pisałem o tym 20 razy czy 2 razy?jollyroger72 pisze:nachalnej reklamy i miał do tego prawo. Nie rozumiem, skąd u Aro takie oburzenie