a na lpmn dodano GREEN DAY — East Jesus Nowhereku3a pisze: Green Day - 21ST CENTURY BREAKDOWN
Green Day - PEACEMAKER

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
a na lpmn dodano GREEN DAY — East Jesus Nowhereku3a pisze: Green Day - 21ST CENTURY BREAKDOWN
Green Day - PEACEMAKER
Wydaje misie, że na tej 'naszej' płytce, którą kiedyś daliśmy Balonikowi, był jakiś utwór Ciszy Jak Ta, ale niestety nie pamiętam jaki.ku3a pisze:ok, powiem o tym.
chociaż to utwór z zeszłego roku.
nie ominąłem. nie pamiętam wszystkiego co wtedy było zgłoszone. przy okazji dopytam o tą listę, bo sami o taką listę poprosili, a potem w ogóle z niej nie skorzystalitadzio3 pisze:Przecież sam zgłosiłem ten utwór do tego by został przekazany Balonikowi na tej liście którą zbieraliśmy jakiś czas temu. Chyba, że Kuba po wyborze ominął ten kawałek.
Zgadzam się nie miałby racji!!! To nie jest to samo co grali 20 lat temu. Właściwie nie wiem czy 20, ale 18 lat temu grali o klasę lepiej!!! Tak więc to nie jest to samo!temik3 pisze: i niech nikt nie mówi że to kicha, że to samo co 20 lat temu, bo napewno nie ma racji.
ale gdzieś MUSI być granica i selekcja tych singli, bo inaczej lp3 nie byłaby ... lp3 ! Feel był w zestawie, więc powołam się na inny przykład: np na Gosię A. Ma singla - to do zestawu? O nie! Ja nie chcę!!! Ale jeszcze raz zapytam to gdzie jest, gdzie ma być ta granica? Granicę stanowi to co uważa za stosowne Balonik i spółka! Tak jak kiedyś Niedźwiedź wrzucał swoje wynalazki, a wielu późniejszych hitów w Trójce słychać nie było ! A, że nam się nie podoba? Trudno! Tobie brakuje "tego", komuś "tamtego", a mi jeszcze "innego"...temik3 pisze:Jest singiel to wstawiamy do zestawu - wszędzie tylko nie w Trójce.
to ja też tak napiszę, a płytę przesłuchałem 3 razy.temik3 pisze:A co do Iry wcale nie musisz tego słuchać i pewnie nie słuchałeś jeśli tak piszesz
Ja też takowe podsumowania mam, a czy skończyłyby tak samo to dowiedzielibyśmy się gdyby były w zestawie. Z ponad stu propozycji można wybrać pięćdziesiąt wykonawców co nigdy nie było na liście a są w zestawie i też można powiedzieć po co ich wstawiać skoro i tak nie wejdą. Bez sensu Twój post. i takie postawienie sprawy.Robinson pisze:Jeśli chodzi o zespoły, które kiedyś były wielkie, takie jak Ira, Wilki czy Budka, to w ostatnich latach kilka ich utworów na pewno było wrzuconych do zestawu do głosowania (Kajman na pewno ma dokładne dane na ten temat), Te najnowsze dokonania skończyłyby chyba tak samo, więc nie ma czego żałować.
temik3 pisze:Bez sensu Twój post.
dla mnie różnica kolosalna.Robinson pisze:Dla mnie Twój argument jest nietrafiony
Wiem miejsce w zestawie należy się tym co umieją tylko walić w perkusję niekoniecznie do rytmu i mają dobrego menadżera, typowa komuna. A to czy te zespoły prezentuja dno czy nie, to nie Ty jesteś od osądzania tylko cała masa innych słuchaczy. Wiesz co, my Polacy to się wspaniale znamy na muzyce i piłce nożnej bo jak nam się coś nie podoba to łatwo przychodzi nam krytyka tego, tylko patrząc z drugiej strony nachodzi pytanie "a Ty tak zagraj jak oni' a Ty tak kopnij piłkę jak On" niestety nie potrafimy. Apropo, listy słucham od jej początku i Program Trzeci stał się sławy nie dzięki prezenterom tylko dzięki muzyce tam granej, a w szczególności polskiej muzyce czyli tej jak piszesz beznadziejnej już Budce, Lady Pank, Maanamowi, Perfectowi, Lombardowi, Republice, Odddziałowi i wielu innym i Ty teraz ich krytykujesz?, zrób to co oni, a wtedy sobie krytykuj. Pozdrawiam.Robinson pisze:Ja w każdym razie zgadzam się z postem Yacy'ego. Nie da się zadowolić wszystkich, chyba że chcesz wrzucać do zestawu wszystkie single, które pojawiają się na rynku, ale to już nie będzie wtedy Lista Przebojów Programu III.
Dla mnie Twój argument jest nietrafiony, że kiedyś te zespoły odnosiły wielkie sukcesy, to miejsce w zestawie im się należy. Teraz reprezentują dno i dobrze, że tych utworów nie ma na liście.
temik3 pisze:jak nam się coś nie podoba to łatwo przychodzi nam krytyka
po raz kolejny szwankuje czytanie ze zrozumieniem?temik3 pisze:w szczególności polskiej muzyce czyli tej jak piszesz beznadziejnej już Budce, Lady Pank, Maanamowi, Perfectowi, Lombardowi, Republice, Odddziałowi i wielu innym i Ty teraz ich krytykujesz?, zrób to co oni, a wtedy sobie krytykuj.
ja słucham "prawie" od początku....temik3 pisze:Apropo, listy słucham od jej początku i Program Trzeci stał się sławy nie dzięki prezenterom tylko dzięki muzyce tam granej, a w szczególności polskiej muzyce czyli tej jak piszesz beznadziejnej już Budce, Lady Pank, Maanamowi, Perfectowi, Lombardowi, Republice, Odddziałowi i wielu innym i Ty teraz ich krytykujesz?, zrób to co oni, a wtedy sobie krytykuj. Pozdrawiam.
i właśnie dlatego, że to nie do końca prawda, mamy Balonika, a wcześniej mieliśmy Niedźwiedziatemik3 pisze:Wiesz co, my Polacy to się wspaniale znamy na muzyce ...