Nasi kandydaci do zestawu

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Re: Nasi kandydaci do zestawu

Post autor: mateusz15 »

ku3a pisze: Green Day - 21ST CENTURY BREAKDOWN
Green Day - PEACEMAKER
a na lpmn dodano GREEN DAY — East Jesus Nowhere :P to singiel czy własna inicjatywa?
kamil_snk

Post autor: kamil_snk »

Rammstein - PUSSY
Subway to Sally - BESSER DU RENNST

Rammstein mam nadzieję, że wejdzie - tekst kontrowersyjny, ale utwór w miarę łagodny, a zespół był już wielokrotnie na liście. A STS to ciekawy, niemiecki zespoł grający folk metal. Chociaż jak dla mnie do metalu im trochę daleko, a kawałek bardzo fajny : )
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

I jak z naszymi propozycjami? Przekazałeś? Były jakieś komentarze?
ku3a

Post autor: ku3a »

przekazane, ale dzisiaj było bardzo mało czasu na cokolwiek, więc dosłownie przekazałem w biegu listę propozycji i powiedziałem 2 zdania. Balonik podziękował i tyle. Dopiero później miał to obejrzeć.
Awatar użytkownika
Arkano
Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe

Post autor: Arkano »

Tak sobie pomyślałem, żeby zgłosić do zestawu (jako oficjalnego kandydata forum) zwycięzcę ostatniej Naszej Listy: Cisza Jak Ta - W naszym niebie.
Kuba, może mógłbyś wspomnieć Balonikowi o tym nagraniu, jak będziesz na Liście?
ku3a

ok, powiem o tym :-).
chociaż to utwór z zeszłego roku.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

ku3a pisze:ok, powiem o tym :-).
chociaż to utwór z zeszłego roku.
Wydaje misie, że na tej 'naszej' płytce, którą kiedyś daliśmy Balonikowi, był jakiś utwór Ciszy Jak Ta, ale niestety nie pamiętam jaki.
ku3a

było "Ciebie szukałem"
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Przecież sam zgłosiłem ten utwór do tego by został przekazany Balonikowi na tej liście którą zbieraliśmy jakiś czas temu. Chyba, że Kuba po wyborze ominął ten kawałek.
A tak w ogóle to brak naszych jakichkolwiek propozycji w zestawie. G'NR był tylko wyjątkiem
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Tak, Gunsi byli wyjątkiem.
Ale chyba słaliśmy sporo maili w tej sprawie. Ja sam wysłałem chyba z 4-5 w ciągu kilku tygodni, ochrzaniając delikatnie panów redaktorów. :D
ku3a

tadzio3 pisze:Przecież sam zgłosiłem ten utwór do tego by został przekazany Balonikowi na tej liście którą zbieraliśmy jakiś czas temu. Chyba, że Kuba po wyborze ominął ten kawałek.
nie ominąłem. nie pamiętam wszystkiego co wtedy było zgłoszone. przy okazji dopytam o tą listę, bo sami o taką listę poprosili, a potem w ogóle z niej nie skorzystali :roll: :? .
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Kto jak kto, ale Trójka powinna wrzucić do zestawu nowy singiel Archive "The Empty Bottle" zapowiadajacy IV część ostatniej płyty. Utwór co nieco przypomina poprzednie singie, ale...brzmii pieknie.

Wypada zamieścić tym bardziej, że ostatni utwór "Kings Of Speed" jest na Liście od prawie 5 miesięcy (18 tyg.)

Za to np. uruchomiono nowy singiel Skunk Anansie - gdy poprzedni "Because Of You" zaledwie zadebiutował (2 tyg. na Liście).

Kto się w Redakcji zajmuje tym niemałym bałaganem?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Archive na pewno będzie, trudno żeby to ominęli
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

A czy ktoś wogóle w Trójce wspomniał o nowej płycie Budki Suflera czy Iry, mnie nie obiło się o uszy. Ira wydała już dwa single Dobry czas i To co na zawsze a w naszej kochanej Trójeczce co? - cisza, i niech nikt nie mówi że to kicha, że to samo co 20 lat temu, bo napewno nie ma racji. Jest singiel to wstawiamy do zestawu - wszędzie tylko nie w Trójce. Niech ktoś posłucha np. z płyty Iry "Nie daj mi odejść" lub "Dlaczego nic". Po co co trzy tygodnie do zestawu dodawać coś co było (Pustki itp), nie będę samodzielny w swym zdaniu powiem krótko - BAŁAGAN jakiego dawno (nigdy) nie było. Co z tych naszych propozycji jak tylko Gunsi zostali dodani i chyba poszło po nosie Baronowi bo są już w pierwszej TRÓJCe listy, będą wyżej! Podejrzewam, że piosenki które były na tej kartce do Barona w większości narobiły by szumu na liście. Czy lista przebojów trójki jest tylko z nazwy czy powinny być na niej przeboje takie które podobają się słuchaczom i wcale nie są singlami z płyt. Pewnie to się już nie zmieni i nadal Baron będzie robił to co chce, choć to jego lista :wink:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

A ja jednak napiszę, że braki oczywiście są, ale były zawsze!!! I zawsze można się było czepiać, tylko teraz jest łatwiej :-P
temik3 pisze: i niech nikt nie mówi że to kicha, że to samo co 20 lat temu, bo napewno nie ma racji.
Zgadzam się nie miałby racji!!! To nie jest to samo co grali 20 lat temu. Właściwie nie wiem czy 20, ale 18 lat temu grali o klasę lepiej!!! Tak więc to nie jest to samo! :mrgreen: Tyczy się to również Budki. To co grali kiedyś, szczególnie przed czasami lp3, to przewyższa ich obecne dokonania o kilka klas! [obecne = Wszyscy święci i in. z tamtej płyty oraz pierwszy singel z najnowszej]. Ale to oczywiście nie dyskwalifikuje tych utworów! I mogłyby być w zestawie.
temik3 pisze:Jest singiel to wstawiamy do zestawu - wszędzie tylko nie w Trójce.
ale gdzieś MUSI być granica i selekcja tych singli, bo inaczej lp3 nie byłaby ... lp3 ! Feel był w zestawie, więc powołam się na inny przykład: np na Gosię A. Ma singla - to do zestawu? O nie! Ja nie chcę!!! Ale jeszcze raz zapytam to gdzie jest, gdzie ma być ta granica? Granicę stanowi to co uważa za stosowne Balonik i spółka! Tak jak kiedyś Niedźwiedź wrzucał swoje wynalazki, a wielu późniejszych hitów w Trójce słychać nie było ! A, że nam się nie podoba? Trudno! Tobie brakuje "tego", komuś "tamtego", a mi jeszcze "innego"...
A GN'R to wyjątek! I może jeszcze kilka takich wyjątków będzie... Ale na to, że każda propozycja Forum zgłoszona Balonikowi, wyląduje w zestawie lp3, bym nie liczył ;-)

Ale żeby było jasne - każdy z nas ma prawo ponarzekać.
temik3

Granica musi być to oczywiste, tylko dlaczego to co było grane od początku nagle wypada poza tą granicę, gdyby to coś na Liści przędło cienko to i owszem nie ma sensu wrzucać tego, ale jeśli to coś nie raz nie dwa było na Topie to czego teraz go nie ma?
A co do Iry wcale nie musisz tego słuchać i pewnie nie słuchałeś jeśli tak piszesz z Budką się zgodze ale pobić coś co jest takim kunsztem jak pierwsze płyty jest trudno, tylko, że te zespoły które teraz tak zachwalamy nigdy tego ich słabego poziomu nie osiągna nie mówiąć o arcydziełach. Pozdrawiam.
ku3a

temik3 pisze:A co do Iry wcale nie musisz tego słuchać i pewnie nie słuchałeś jeśli tak piszesz
to ja też tak napiszę, a płytę przesłuchałem 3 razy.
to co teraz grają do pięt nie dorasta ich dokonaniom z pierwszym lat działalności.
Robinson

Jeśli chodzi o zespoły, które kiedyś były wielkie, takie jak Ira, Wilki czy Budka, to w ostatnich latach kilka ich utworów na pewno było wrzuconych do zestawu do głosowania (Kajman na pewno ma dokładne dane na ten temat), ale poziom reprezentowany przez te utwory był taki, że często nie wchodziły nawet do poczekalni.
Te najnowsze dokonania skończyłyby chyba tak samo, więc nie ma czego żałować.
temik3

Robinson pisze:Jeśli chodzi o zespoły, które kiedyś były wielkie, takie jak Ira, Wilki czy Budka, to w ostatnich latach kilka ich utworów na pewno było wrzuconych do zestawu do głosowania (Kajman na pewno ma dokładne dane na ten temat), Te najnowsze dokonania skończyłyby chyba tak samo, więc nie ma czego żałować.
Ja też takowe podsumowania mam, a czy skończyłyby tak samo to dowiedzielibyśmy się gdyby były w zestawie. Z ponad stu propozycji można wybrać pięćdziesiąt wykonawców co nigdy nie było na liście a są w zestawie i też można powiedzieć po co ich wstawiać skoro i tak nie wejdą. Bez sensu Twój post. i takie postawienie sprawy.
Robinson

Ja w każdym razie zgadzam się z postem Yacy'ego. Nie da się zadowolić wszystkich, chyba że chcesz wrzucać do zestawu wszystkie single, które pojawiają się na rynku, ale to już nie będzie wtedy Lista Przebojów Programu III.
Dla mnie Twój argument jest nietrafiony, że kiedyś te zespoły odnosiły wielkie sukcesy, to miejsce w zestawie im się należy. Teraz reprezentują dno i dobrze, że tych utworów nie ma na liście.
ku3a

temik3 pisze:Bez sensu Twój post.
:?
Robinson pisze:Dla mnie Twój argument jest nietrafiony
dla mnie różnica kolosalna.

i nie ma tu nic do rzeczy to, że zgadzam się z Robinsonem i Yacym.
temik3

Robinson pisze:Ja w każdym razie zgadzam się z postem Yacy'ego. Nie da się zadowolić wszystkich, chyba że chcesz wrzucać do zestawu wszystkie single, które pojawiają się na rynku, ale to już nie będzie wtedy Lista Przebojów Programu III.
Dla mnie Twój argument jest nietrafiony, że kiedyś te zespoły odnosiły wielkie sukcesy, to miejsce w zestawie im się należy. Teraz reprezentują dno i dobrze, że tych utworów nie ma na liście.
Wiem miejsce w zestawie należy się tym co umieją tylko walić w perkusję niekoniecznie do rytmu i mają dobrego menadżera, typowa komuna. A to czy te zespoły prezentuja dno czy nie, to nie Ty jesteś od osądzania tylko cała masa innych słuchaczy. Wiesz co, my Polacy to się wspaniale znamy na muzyce i piłce nożnej bo jak nam się coś nie podoba to łatwo przychodzi nam krytyka tego, tylko patrząc z drugiej strony nachodzi pytanie "a Ty tak zagraj jak oni' a Ty tak kopnij piłkę jak On" niestety nie potrafimy. Apropo, listy słucham od jej początku i Program Trzeci stał się sławy nie dzięki prezenterom tylko dzięki muzyce tam granej, a w szczególności polskiej muzyce czyli tej jak piszesz beznadziejnej już Budce, Lady Pank, Maanamowi, Perfectowi, Lombardowi, Republice, Odddziałowi i wielu innym i Ty teraz ich krytykujesz?, zrób to co oni, a wtedy sobie krytykuj. Pozdrawiam.
ku3a

temik3 pisze:jak nam się coś nie podoba to łatwo przychodzi nam krytyka
:roll: chyba nie ująłbym tego lepiej.
temik3 pisze:w szczególności polskiej muzyce czyli tej jak piszesz beznadziejnej już Budce, Lady Pank, Maanamowi, Perfectowi, Lombardowi, Republice, Odddziałowi i wielu innym i Ty teraz ich krytykujesz?, zrób to co oni, a wtedy sobie krytykuj.
po raz kolejny szwankuje czytanie ze zrozumieniem?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Dyskusja która przewija sie co jakiś czas w róznych wątkach, która chyba nigdy se nie skończy.
Głosując na LP3 wybieram z tych utowrów, kóre sa mi dostępne. Nie myślę już o utworach, kórzych nie ma, bo bym się co tydzień wnerwiał z tego powodu. Po prostu zaakceptowałem to, że LP3 to lista, która ma swoje piosenki i już. Nie ma listy przebojów (NIGDZIE!), gdzie można by zagłosować (realnie) na wszystkie piosenki. Kiedyś, gdy LP3 było listą, która krztałtowała moje gusta w 90% rzadko bywało tak, że chciałoem aby coś było w zestawie (z reszta wtedy nie widziałem go przez wiele lat, aż do momentu posiadania internetu) i nawet nie wiedziałem, czy coś jest dodane, więc wszystko tłumaczyłem jako niechęć słuchaczy do głosowania. Potem przez kolejne lata poznawałem tak dużo nowych utworów, zespołów, że pisanie o piosenkach, kóre mogły by być w zestawie byłyby już przesadą.
Moim wentylem bezpieczeństwa jest osobista lista, która daje mi ten komfort i do niej trafiają tylko te piosenki, które chce i nie mam poczucia, że czegos brakuje :mrgreen:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

temik3 pisze:Apropo, listy słucham od jej początku i Program Trzeci stał się sławy nie dzięki prezenterom tylko dzięki muzyce tam granej, a w szczególności polskiej muzyce czyli tej jak piszesz beznadziejnej już Budce, Lady Pank, Maanamowi, Perfectowi, Lombardowi, Republice, Odddziałowi i wielu innym i Ty teraz ich krytykujesz?, zrób to co oni, a wtedy sobie krytykuj. Pozdrawiam.
ja słucham "prawie" od początku....
kto i gdzie pisał o tych wykonawcach, że są beznadziejni? Było tylko o Budce... No bo obniżyła loty... A Republika w Twojej wyliczance to już absolutnie nie trafiony przykład, bo oni już niestety nic nie nagrają... Chyba, że jako Opera ;-)
temik3 pisze:Wiesz co, my Polacy to się wspaniale znamy na muzyce ...
i właśnie dlatego, że to nie do końca prawda, mamy Balonika, a wcześniej mieliśmy Niedźwiedzia :-) Mi np. brakuje na lp3 np. Votum czy Neny [która kiedyś - 1984 - bywała na lp3, a w 2006 czy w br. już nie. I co z tego? Jak mam ochotę to ich słucham i wrzucam na swoją własną MOJĄ LISTĘ :-P

pees: żeby nie było - najnowsza płyta Neny jest cieniutka :(
ODPOWIEDZ