Radio 357
Re: Radio 357
No to historia zatoczyła koło, bo do pierwszych Przyjaciół Karpia tekst napisał Strzyczkowski. Potem byli inni (Wasowski, Andrus, Kraszewski, Bukartyk). Ale refren autorstwa K.S. ("Krok po kroczku") był chyba zawsze, czyli swój udział w tantmiemach powinien mieć.
Pytanie - czy ktoś mógłby opracować teksty kolejnych karpiowych piosenek z podziałem na głosy (to znaczy kto śpiewał albo melorecytował jaką partię). Tak jak kiedyś opracowano w ten sposów We Are The World (bo nie oszukujmy się, nie wszystkie gwiazdy połowy lat 80 są dziś kojarzone).
Pytanie - czy ktoś mógłby opracować teksty kolejnych karpiowych piosenek z podziałem na głosy (to znaczy kto śpiewał albo melorecytował jaką partię). Tak jak kiedyś opracowano w ten sposów We Are The World (bo nie oszukujmy się, nie wszystkie gwiazdy połowy lat 80 są dziś kojarzone).
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2011
Dokladnie to napisał do piewszych dwóch, a także do zeszłorocznego, dwudziestego, jak się okazało ostatniego w PR3. Refren czasem ulegał małym modyfikacjom, ale pełny w oryginalnym brzmieniu chyba zawsze przynajmniej raz padał.
Wszystkich wokalistów możesz znaleźć w wiki, ale nie są w kolejności. Ale może to Ci chociaż trochę pomoże.
A Kaleta napisał samodzielnie bodajże dziewięć, a w kilku innych współpracował lub korzystano z jego refrenu. To też za wiki.
A Kaleta napisał samodzielnie bodajże dziewięć, a w kilku innych współpracował lub korzystano z jego refrenu. To też za wiki.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Jest już cała ramówka w tej części gdzie będzie tradycyjne radio
https://ibb.co/GRMrJJK
W pustych miejscach będzie "Radio 2.0", czyli nie wiemy co to oznacza.
Podejrzewam, że będzie możliwość wyboru, czego/kogo chcemy słuchać, ale czy to będzie podcast, czy na żywo (trudno sobie wyobrazić kilka audycji na żywo naraz) - nie mam pojęcia.
https://ibb.co/GRMrJJK
W pustych miejscach będzie "Radio 2.0", czyli nie wiemy co to oznacza.
Podejrzewam, że będzie możliwość wyboru, czego/kogo chcemy słuchać, ale czy to będzie podcast, czy na żywo (trudno sobie wyobrazić kilka audycji na żywo naraz) - nie mam pojęcia.
No to wychodzi na to, że czas uprzejmości dla W. Manna się skończył, bo Radio 357 przeciwstawia mu Aleksandrę Budkę. Zarówno w piątek jak i w niedzielę.
No i nie ma Kaczkowskiego i raczej nie będzie, w każdym razie nie w niedzielę wieczór. Raczej zostanie tam, gdzie jest czyli w rockserwis fm.
No i wygląda na to, że informacja o Zozuniu w R357 była też pomyłką.
No i nie ma Kaczkowskiego i raczej nie będzie, w każdym razie nie w niedzielę wieczór. Raczej zostanie tam, gdzie jest czyli w rockserwis fm.
No i wygląda na to, że informacja o Zozuniu w R357 była też pomyłką.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
I pewnie dlatego na pożegnanie Ernest zaśpiewał w Karpiu?
Nie wiem też skąd info, że nie będzie PK?
Po co pisać w trybie przypuszczającym? Czemu ma to służyć?
Nie wiem też skąd info, że nie będzie PK?
Po co pisać w trybie przypuszczającym? Czemu ma to służyć?
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Strzelam że Kaczkowski będzie gdzieś w tych "pasmach 2.0". Zozuń jestem niemal na 100% pewien że będzie, tylko na razie tego nie widać w grafiku.
NIe wiadomo też, kto poprowadzi pasmo sportowe.
NIe wiadomo też, kto poprowadzi pasmo sportowe.
- Yacy
- Kontakt:
hm...
Do zespołu Radia 357 dołączają dwie znakomite osoby!
Agnieszka Szwajgier - niezwykle uzdolniona reportażystka, laureatka wielu nagród za reportaż radiowy, ostatnio otrzymała dwie nominacje do nagrody Grand Press. W wolnych chwilach uwielbia jeździć na motocyklu
Ernest Zozuń - sprawy międzynarodowe nie mają dla niego tajemnic. Znany z dociekliwości, perfekcjonizmu i ciętego języka. Laureat wielu nagród, w tym Prix Bohemia nagroda EBU, Grand Press i Złoty Mikrofon.
Jak już pisałem jakiś miesiąc temu - wszystkie informacje medialne o radiu 357 wymieniały Ernesta Zozunia wśród założycieli. Ale na stronie go nie było (no chyba, że był ukryty pod znakami). Czyli prawdopodobnie i tak planował odejść z PR. Jeżeli został dyscyplinarnie zwolniony z tego powodu, trochę by się to broniło, jeżeli z innego - raczej nie. Zarówno Sosnowski jak i sołtys wygrali sprawy w sądzie pracy, bo tu linia jest jasna - działacz związkowy ma prawo (a czasem nawet obowiązek) wypowiadać się przeciwko pracodawcy dla dobra pracowników.
Także sprawa była w sumie niejasna.
Piotr Kaczkowski z kolei był (bez zdjęcia, no ale to dlatego, że oficjalnie jego twarz jest nieznana, nieoficjalnie zdjęcia pojawiały się kilkakakrotnie) ale na razie w ramówce z nazwiska wymieniony nie jest. A zwracam uwagę, że i 357 i RNŚ w sumie też dbają o to, by trojkowicze mieli audycje w tych samych pasmach co w stacji macierzystej. W wypadku PK to byłby oczywiście niedzielny wieczór. Więc ukrywanie go pod szyldem Muzyka 2.0 (lub podobnym) byłoby dziwne.
Także sprawa była w sumie niejasna.
Piotr Kaczkowski z kolei był (bez zdjęcia, no ale to dlatego, że oficjalnie jego twarz jest nieznana, nieoficjalnie zdjęcia pojawiały się kilkakakrotnie) ale na razie w ramówce z nazwiska wymieniony nie jest. A zwracam uwagę, że i 357 i RNŚ w sumie też dbają o to, by trojkowicze mieli audycje w tych samych pasmach co w stacji macierzystej. W wypadku PK to byłby oczywiście niedzielny wieczór. Więc ukrywanie go pod szyldem Muzyka 2.0 (lub podobnym) byłoby dziwne.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
A ja od początku żałuję że się nie dogadali i nie stworzyli wspólnego radia. Patrząc na budżety obydwu, jakby to wrzucić do wspólnego worka, to by już był niezły potencjał . Fakt, że RNŚ strasznie politykuje i to w jednym kierunku, są roszady wśród założycieli i udziałowców, ale jednak w kupie siła. A tak, już są animozje, "szorstka przyjaźń " jak to zostało ładnie ujęte i będzie walka o słuchacza i kasę.
Obym się mylił i oby obydwa radia utrzymały się na rynku...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Wiekowych w sumie też (chociaż młodsi też słuchają Manna, sam jeszcze w 3 byłem Jego fanem
)

Też słuchałem jego audycji w Trójce i pewnie bym słuchał w 357, ale w obecnej sytuacji jakoś nie bardzo mam ochotę. Natomiast mając do wyboru tylko ich audycje, to zdecydowanie wolałbym prowadzoną przez WM. Audycje AB to jakoś nie moja bajka.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
Chyba celowo wystawili Olę Budkę "przeciwko" W. Mannowi. Nie stanowi "walecznej" konkurencji. W związku z prośbą mikrobi o rozpisanie karpi na głosy przesłuchałam sobie pierwszych 10. I w jednym z nich padają takie życzenia " aby w piątek już od rana nie zabrakło nigdy Manna" /Karp 07/ . Jakież to teraz wymowne...
- Yacy
- Kontakt:
Michał Gąsiorowski dołącza do Radia 357!
-
To bardzo dobra wiadomość. W ogóle Red. Sportowa miała szczęście do bardzo dobrych - profesjonalnych i zaangażowanych dziennikarzy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 17.04.1982
Ernest Zozuń i Agnieszka Szwajgier też dołączyli do 357!
I dziennikarek

-
Ciekawe jak nazwa swój projekt???
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/p ... -patentowy
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/p ... -patentowy
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
Druhowie Ryby Bożonarodzeniowej 
Tak a propos: czy gdzieś jest informacja o tym czy trUjka opatentowała też nazwę LP3?

Tak a propos: czy gdzieś jest informacja o tym czy trUjka opatentowała też nazwę LP3?
-
Tylko czy trujka nie opatentowała słowa "druhowie " bo to się jednoznacznie kojarzy z listą przebojów. ..
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
To może Drużyna Ryby Bożonarodzeniowej. 

Po pierwsze to nigdy chyba nie było formalne określenie, a po drugie chyba nie można opatentować pojedyńczych rzeczowników własnych. Wyobrażasz sobie, żeby PR żądało odszkodowania za użycie tej nazwy od ZHP.
-
Poza tym to jest dopiero "zgłoszenie ujawnione" (taki status ma w Urzędzie Patentowym). Później nastąpi "badanie merytoryczne zgłoszenia" i zobaczymy jaka będzie decyzja.