To teraz ktoś musi tak jak kiedyś Boniek z Belgami wrzucić hattricka, może "Żuraw"Gary pisze:Czyli wszystko tak jak w latach osiemdziesiątych: lista w sobotę, a bramki strzela Smolarek.![]()
1341 (13.10.2007) sobota
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
nastoletni_duch
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Dajmy czasu??? Minęło już 2,5 miesiaca. I co??? Okazało sie, ze najlepsze Balonikowe Listy były zaraz po odejsci Niedzwiedzianastoletni_duch pisze:popieram. z-resztą dla mnie nie było wcale tak źle.Yacy pisze: dajmy trochę czasu Balonikowi, a nie bęcki tak od razu[/b]
Krótko - ktoś kiepsko doradzał Balonowi w rozwiązaniach Poczekalni
Pomieszanie z poiplątaniem - Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
- zbyszu
- Kontakt:
Nie przesadzam. To moje zdanie!!! Czy mam przyklaskiwać tylko dlatego, ze Balonik co Lista pozdrawia Forowiczów??? A święta krówka Niedzwiedz tego nie robił???Yacy pisze:Nie było mnie przy komputerku ale przy radiu cały czas. Wszedłem przeczytac posty i co? I wielkie zdziwienie! Zbyszu nie przesadzasz (pytanie retoryczne, bo moim zdaniem tak!). [/b]zbyszu pisze:Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Dlaczego np. Anna Gacek gdy zastępowała Stelmiego w jego programach robiła to zupełnie po swojemu???
Dlaczego mimo tak szumnie zapowiadanych zmian dalej na stronach www mamy "Dookoła Listy"?????
Dlaczego niby jako promocja nowości mam wysłuchac np. Duran Duran we fragmencie 1 min kilka sekund????
Dlaczego tak trudno zrobić zakałdkę z nowościami do Listy???? Annie Gacek wystarczył jeden tydzień, aby napisać ciekawy komentarz do audycji i do tego jeszcze podrzucić telekisk...
Dlaczego tak zapowiadany wywiad (jako atrakcja Listy) poszedł z tzw. "puchy" bez żadnego słowa komentarza, ze to nagranie, ze coś nawaliło, ze to, ze tamto???
Dlaczego????
Nieststy - jak coś robić - to dobrze. Zwyczajnie jestem rozczarowany tak szumnie zapowiadanymi zmianami.
I tyle....
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
z tym Buuuuuuuuuuuuuuuu to przesada.
1. Bardzo dobrze, że Balonik próbuje zmienić tę bardzo stagnacyjną listę.
2. Bardzo dobrze, że są prezentowane nowości na początku listy nawet kosztem poczekalni. Notowacze mają wiekszy problem z zapisem pozycji (ja się niewyrobiłem od 50 do 44) ale coś kosztem czegoś. Czyli w poczekalni gramy nowości i tylko utwory idące do góry.
3. W Tu Baron też dobry pomysł z graniem kilku nowości we fragmentach po 11:30. Trzeba w końcu promować nowości. Można powiedzieć, że poczekalnia wygląda też tak trochę dzięki kilku słuchaczom, którzy molestowali Balonika, więc nie można tylko Jego winić.
4. Tak jak piszecie wyżej, trzeba poczekać i zobaczyć czy będą w związku z tym większe ruchy w liście i kurcze więcej nowości w 30-stce!!! Niedźwiedź też grał szczęśliwą i nieszczęśliwą.
5. Ja jeszcze w zestawie do głosowania zaznaczałbym nowości czerwonym kolorem w danym tygodniu lub wywalił je na samą górę. To chyba nie jest problem techniczny dla Trójkowych informatyków tylko pewnie jak zwykle problem typu że "robią to z obowiązku w godzinach pracy" a nie typu "jesteśmy zapaleńcami i wprowadzamy takie zmiany z przyjemnością". Co jeszcze:
6. Poczekalni bym nie skracał do 31-40, jest dobra 31-50.
7. denerwuje mnie ujawnianie wszystkich wyników listy do ostatniej 110 czy 125 pozycji, ponieważ ma byc to lista przebojów czyli utworów na które oddano najwięcej głosów a nie gdzie oddano też po jednym, po dwa, po trzy głosy.
8. zastosowałbym jeszcze jedną zasadę w zestawie do głosowania, jak utwór wypada z poczekalni i niewróci po 3 tygodniach to wylatuje z zestawu do głosowania. Tu Kajman może spoko to kontrolować.
9 jest jeszcze jeden mocno radykalny, który akurat mnie sie niepodoba. Jeśli utwór spada do 5 dychy i jest więcej niż 10 tygodni w poczekalni to wylatuje z listy.
10. w zestawie do głosowania dałbym jeszcze jedno ograniczenie. Jeśli utwór od momentu wstawienia do głosowania nie wejdzie do 50-tki po 10-15 tygodniach to powinien być usunięty z zestawu. Tu też Kajman może spoko to kontrolować.
1. Bardzo dobrze, że Balonik próbuje zmienić tę bardzo stagnacyjną listę.
2. Bardzo dobrze, że są prezentowane nowości na początku listy nawet kosztem poczekalni. Notowacze mają wiekszy problem z zapisem pozycji (ja się niewyrobiłem od 50 do 44) ale coś kosztem czegoś. Czyli w poczekalni gramy nowości i tylko utwory idące do góry.
3. W Tu Baron też dobry pomysł z graniem kilku nowości we fragmentach po 11:30. Trzeba w końcu promować nowości. Można powiedzieć, że poczekalnia wygląda też tak trochę dzięki kilku słuchaczom, którzy molestowali Balonika, więc nie można tylko Jego winić.
4. Tak jak piszecie wyżej, trzeba poczekać i zobaczyć czy będą w związku z tym większe ruchy w liście i kurcze więcej nowości w 30-stce!!! Niedźwiedź też grał szczęśliwą i nieszczęśliwą.
5. Ja jeszcze w zestawie do głosowania zaznaczałbym nowości czerwonym kolorem w danym tygodniu lub wywalił je na samą górę. To chyba nie jest problem techniczny dla Trójkowych informatyków tylko pewnie jak zwykle problem typu że "robią to z obowiązku w godzinach pracy" a nie typu "jesteśmy zapaleńcami i wprowadzamy takie zmiany z przyjemnością". Co jeszcze:
6. Poczekalni bym nie skracał do 31-40, jest dobra 31-50.
7. denerwuje mnie ujawnianie wszystkich wyników listy do ostatniej 110 czy 125 pozycji, ponieważ ma byc to lista przebojów czyli utworów na które oddano najwięcej głosów a nie gdzie oddano też po jednym, po dwa, po trzy głosy.
8. zastosowałbym jeszcze jedną zasadę w zestawie do głosowania, jak utwór wypada z poczekalni i niewróci po 3 tygodniach to wylatuje z zestawu do głosowania. Tu Kajman może spoko to kontrolować.
9 jest jeszcze jeden mocno radykalny, który akurat mnie sie niepodoba. Jeśli utwór spada do 5 dychy i jest więcej niż 10 tygodni w poczekalni to wylatuje z listy.
10. w zestawie do głosowania dałbym jeszcze jedno ograniczenie. Jeśli utwór od momentu wstawienia do głosowania nie wejdzie do 50-tki po 10-15 tygodniach to powinien być usunięty z zestawu. Tu też Kajman może spoko to kontrolować.
-
nastoletni_duch
- Kontakt:
to najlepiej niech gackowa poprowadzi listęzbyszu pisze:Nie przesadzam. To moje zdanie!!! Czy mam przyklaskiwać tylko dlatego, ze Balonik co Lista pozdrawia Forowiczów??? A święta krówka Niedzwiedz tego nie robił???Yacy pisze:Nie było mnie przy komputerku ale przy radiu cały czas. Wszedłem przeczytac posty i co? I wielkie zdziwienie! Zbyszu nie przesadzasz (pytanie retoryczne, bo moim zdaniem tak!). [/b]zbyszu pisze:Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Dlaczego np. Anna Gacek gdy zastępowała Stelmiego w jego programach robiła to zupełnie po swojemu???
Dlaczego mimo tak szumnie zapowiadanych zmian dalej na stronach www mamy "Dookoła Listy"?????
Dlaczego niby jako promocja nowości mam wysłuchac np. Duran Duran we fragmencie 1 min kilka sekund????
Dlaczego tak trudno zrobić zakałdkę z nowościami do Listy???? Annie Gacek wystarczył jeden tydzień, aby napisać ciekawy komentarz do audycji i do tego jeszcze podrzucić telekisk...
Dlaczego tak zapowiadany wywiad (jako atrakcja Listy) poszedł z tzw. "puchy" bez żadnego słowa komentarza, ze to nagranie, ze coś nawaliło, ze to, ze tamto???
Dlaczego????
Nieststy - jak coś robić - to dobrze. Zwyczajnie jestem rozczarowany tak szumnie zapowiadanymi zmianami.
I tyle....
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Jak żeś Ty to zrobił, słuchawki masz na uszach i wyłączone przez to wszystkie inne "zakłócające bodźce zewnętrzne"??Robinson pisze:Hmm, a wg mnie nadano takie utwory:kajman pisze:Jeżeli coś nie pomyliłem, to kolejno puszczano:
SHE'S SO LOVELY - Scouting For Girls
GLORIOUS - Levy
RZEKA WE MNIE - Malgorzata Ostrowska
WHEN WILL I SEE YOUR FACE AGAIN? - Jamie Scott & The Town
THAT'S THE WAY (I LIKE IT) - The Smashing Pumpkins
DOBRO - Janusz Radek
FOR REASON UNKNOWN - The Killers
FALLING DOWN - Duran Duran
DELIVERY - Babyshambles
Przesłuchałem początek listy i tak to było zagrane.
Przy okazji pozdrów Panią Robinson
-
grzes
- zbyszu
- Kontakt:
Raczej nie nudna, ale bardzo pokoćkana.kajman pisze:Cały czas Zbyszu! I że jeszcze niezrozumiałaJC pisze:Czy ktoś dziś twierdził, że poczekalnia była nudna?
bobby-x - najpierw nie zgodził sie z moim "buuuuuuuuuuu" a potem przytaknął do moich propozycji zmian (ubierajac to jedynie w inne słowa). Pisałem wczesniej o:
- większej promocji nowości - proponuję osobną zakłądkę "Nowości" w czescie Listy na stronach www
- nie winię tylko Balonika - raczej podejrzewam, ze ma za dużo doradcófffffff
- granie nowosci w kąciku TuBaronowym - oczywiście, ze tak, ale dlaczego w szczatkowych fragmentach???? - Proponuję np. choć 3 nowości dziennie - dało by to az 15 zagranych nowości w samym tylko TuBaronie (max. potrzeba 10-12 minut dziennie)
- wyróznienie nowości na czerwono - dobry pomysł - patrz propozycja oddzielnej zakałdki - przydały by sie jeszcze np. liniki do utworów, albo fragmenty nagrań - patrz PopLista RMF Fm (i ja chwale eremef ef em - brrrrr)
- Poczekalni też bym nie skaracał - Proponuję miesca 31-50, ale bez podwójnych. Niech wyższe miejsce zajmuje utwór, który ma krotszy staż w poczekalni...
c.d.n. - bo sporo watkow się kołata
Natomiast za:
- wywiad z puszki (i to przydługawy jak na Listę)
- chaos w poczekalni(nie podawanie w czas kto ile awansował, albo na jakim miescy dana nowośc)
- Duran Duran w nieco ponad minutowym fragmencie
...należy się Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Do nasłuchania
Najciężej jest wszystkim dogodzić. Dla mnie jest ok. Trafiony w 10 pomysł z prezentowaniem nowości (teraz mój zestaw głosujący zmieniłby się o jedną pozycję). Wywiad też ok. Dzięki takiemu zawrotnemu pędowi w poczekalni, może nie będzie oblegania jej wciąż przez te same utwory, które i tak kończą żywot na niskich pozycjach poczekalni. Może w końcu będzie to poczekalnia, a nie przechowalnia. Fajnie będzie nawet jeśli jakieś utwory choć na tydzień się na liście pojawią i zaznaczą w ten sposób swą obecność. A że szybko..... akurat ten zarzut inni uznają za atut. Dla mnie jest ok, ale jak zawsze ile ludzi tyle opinii.
-
JaceK
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Bez RDS-u prezentującego poprawny tytuł i wykonawcę (a nie tylko siedem-trójek, nazwę stacji i może godzinę...) — nie ma mowy o promocji nowości. Nie mówię tutaj o koneserach muzyki, którzy na bieżąco śledzą wydawnictwa płytowe, zapowiedzi tak artystów jak i wytwórni muzycznych, tylko o szarym obywatelu, który nuci sobie jakieś-cuś pod nosem, pojęcia nie mając co to za melodyjka, i skąd ją zna.
Albo na liście do głosowania 30 sekundowe skrótasy początku utworów (przy niektórych kawałkach, pierwsze 30 sek. może być za mało) — to chyba można?
Albo na liście do głosowania 30 sekundowe skrótasy początku utworów (przy niektórych kawałkach, pierwsze 30 sek. może być za mało) — to chyba można?
Moim zdaniem z oceną trzeba się wstrzymać jeszcze kilka notowań. Co do prezentowania nowości w zestawie we fragmentach jestem za. Bo co da wyszczególnienie w zestawie do głosowania nowości, jeśli to nie będą piosenki gigantów w stylu U2, czy Coldplay tylko np. Babyshambles, który znany jest mniejszości. Jeśli ludzie nie usłyszą to nie zagłosują. Zobaczymy za tydzień ile z tych piosenek wejdzie do poczekalni, z drugiej strony ile spadnie z niej "weteranów", którzy byli tylko odczytani z kartki. Może faktycznie dobrze byłoby obciąć poczekalnię do 10 utworów, ale za to granie wszystkich.
Co do doradcóffff to chciałem tylko powiedzieć, że to nie my, czyli uczestnicy zlotu.
Taki pomysł przedstawił nam pan Balonik i taki też wdraża. Dajmy mu szansę.
Co do doradcóffff to chciałem tylko powiedzieć, że to nie my, czyli uczestnicy zlotu.
wrrrrrrrrr, ciac cytatynastoletni_duch pisze:to najlepiej niech gackowa poprowadzi listęzbyszu pisze:Nie przesadzam. To moje zdanie!!! Czy mam przyklaskiwać tylko dlatego, ze Balonik co Lista pozdrawia Forowiczów??? A święta krówka Niedzwiedz tego nie robił???Yacy pisze: Nie było mnie przy komputerku ale przy radiu cały czas. Wszedłem przeczytac posty i co? I wielkie zdziwienie! Zbyszu nie przesadzasz (pytanie retoryczne, bo moim zdaniem tak!). [/b]
Dlaczego????
I tyle....
czy nie czytelniejszy bylby taki post?:
nastoletni_duch pisze:to najlepiej niech gackowa poprowadzi listęzbyszu pisze:Dlaczego np. Anna Gacek gdy zastępowała Stelmiego w jego programach robiła to zupełnie po swojemu???
(...)
-
Robinson
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
No właśnie, bo skoro są narzekania na pośpiech, to to byłoby dobre rozwiązanie, bo zamiast 5-tej dziesiątki byłyby po prostu grane nowości, no i dodatkowo ten wywiad z gościem. A poczekalnia 31-40 byłaby grana we fragmentach, ale cała, a nie tylko to co idzie w górę. Czas byłby wtedy wykorzystany optymalnie.Gary pisze:Może faktycznie dobrze byłoby obciąć poczekalnię do 10 utworów, ale za to granie wszystkich.
-
nastoletni_duch
- Kontakt:
-
JaceK
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Czy w aktualnie dostępnej podstawowej wersji forum phpBB jest taka możliwość? Może ja o czymś nie wiem, i przez niedopatrzenie nie włączyłem odpowiedniej opcyji... poproszę zatem o pouczenie.nastoletni_duch pisze:(...) opcja szybkiego cytowania. tak właściwie to dlaczego jej nie ma?;>
Proponuję jednak te tematy poruszać w innym dziale, bo to nie ma nic wspólnego z 1341 notowaniem Listy Przebojów Trójki!