w notowaniu 1287
gratulacje
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
A u mnie "Hysteria" to jeden z największych przebojów prywatnej listy. W podsumowaniu wszechczasów jest na 39 miejscu. Do dziś to mój ulubiony kawałek tego zespołu i zarazem pierwszy jaki usłyszałem. Pamiętam, ze namietnie na to głosowałem.ku3a pisze:no tak, ale to mi jakos tak przemknelo i nie zwrocilem na to uwagi. Zreszta jedna piosenka to i tak za malo.mrsap pisze:Jak to!? Przecież "Hysteria", o ile dobrze pamiętam, była nawet w dwudziestce listy trójki. Nie podobał ci się ten utwór?
btw - smsy na depeszow i Placebo wyslane.
Będę słuchał, ale jak masz ten kawałek, to czy nie mógł byś udostępnić go w prywatnej wiadomości albo tutaj. Chętnie bym posłuchał- nie ważne że zgrane z radia, ważne aby usłyszeć.Gary pisze:Słuchaj jutro MiniMaxa, bo Kaczkowskiemu bardzo się podoba ten kawałek i od 2 tygodni go puszcza. Ja mam mp3,ale nagraną z radia.tadzio3 pisze:Nie znam tego kawałka. Czyzby nowy numer tego zespołu. Masz może mp3?Campari pisze:propozycje do mojej priv LP na 06.10
8. Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach – Lewa Strona Literki M
U mnie też to był przebój.tadzio3 pisze:A u mnie "Hysteria" to jeden z największych przebojów prywatnej listy. W podsumowaniu wszechczasów jest na 39 miejscu.
W moim przypadku również od tego kawałka rozpoczęła się fascynacja zespołem Muse.Do dziś to mój ulubiony kawałek tego zespołu i zarazem pierwszy jaki usłyszałem. Pamiętam, ze namietnie na to głosowałem.
No to i ja podam swoje propozycje do listy które czekają (albo się nie doczekają) na swoją kolej:Campari pisze:propozycje do mojej priv LP na 06.10
No właśnie. Muse i mnie intrygował, dlatego nie wiem co mam myśleć o nowych dokonaniach zespołu. Z jednej strony piosenki, fajne przebojowe, ale to już nie to. W każdym razie na pewno nie powiem, że płyta jest rozczarowaniem- jest zaskoczeniem. Jak pierwszy raz słuchałem najnowszgo krążka to nie wiedziałem, czy to naprawdę Muse, czy może przypadkiem coś innego.mrsap pisze:Gdy pierwszy raz usłyszałem ten utwór w "szczęśliwej siódemce" wydał mi się jakiś dziwny, wyjątkowy, nie pasował do listy, bardzo zaintrygował mnie. Gdy zadebiutował na liście byłem na jakimś wyjeździe. Potem chyba wypadł i po pewnym czasie powrócił. Długo postrzegałem "Hysterię" jako coś intrygującego i stopniowo przekonywałem się do tej piosenki.
Płytę "Absolution" wypatrzyłem w Empiku pod koniec długiej wizyty w tym sklepie. Znałem wtedy tylko jedną piosenkę, ale gdy posłuchałem fragmentów utworów z tej płyty, kupiłem ją od razu.
Tak rozpoczęła się moja fascynacja Muse.
Jeśli chodzi o mnie, to gdy pierwszy raz usłyszałem utwór "Supermassive Black Hole" to nie zaskoczył mnie ten utwór, ale wręcz zaszokował, uznałem go za totalne rozczarowanie. W pierwszej chwili nawet myślałem, że źle usłyszałem i wcale to nie jest Muse. Gdzieś tak miesiąc później ściągnąłem ten utwór i spróbowałem w siebie go wmusić, spróbować zaakceptować. I rzeczywiście, po kilku przesłuchaniach barzo to polubiłem.tadzio3 pisze:No właśnie. Muse i mnie intrygował, dlatego nie wiem co mam myśleć o nowych dokonaniach zespołu. Z jednej strony piosenki, fajne przebojowe, ale to już nie to. W każdym razie na pewno nie powiem, że płyta jest rozczarowaniem- jest zaskoczeniem. Jak pierwszy raz słuchałem najnowszgo krążka to nie wiedziałem, czy to naprawdę Muse, czy może przypadkiem coś innego.
Akurat te nie sa singlami. Co do Coldpaly, to z tego co czytałem na ich oficjalnej stronie jeżeli miałby być jeszcze jeden singielek z tej płyty, to raczej właśnie "White Shadows". Znając życie nie bedzie już singielka. Ale ja nie zamierzam czekać.mrsap pisze:Czy to są single?tadzio3 pisze: NIE MA JOOZKA - Coma
WHITE SHADOWS - Coldplay
Szkoda, że nie będzie już na singlu "Twisted Logic" albo "Square One"tadzio3 pisze:Co do Coldpaly, to z tego co czytałem na ich oficjalnej stronie jeżeli miałby być jeszcze jeden singielek z tej płyty, to raczej właśnie "White Shadows". Znając życie nie bedzie już singielka. Ale ja nie zamierzam czekać.
No tak, ale "System" też ma mocny początek. Ja chyba jako następny utwór wrzucę na moją listę "Święta" albo "Listopad". Ale jeszcze nie teraz. Póki co "System" jest na szczycie.tadzio3 pisze:Jeżeli chodzi o Comę, to jestem pewien, że ten kawałek nie trafi na singla, bo początek może odstraszyc każdego słuchaczaDlatego go lubię
Ja bym chciał na singielek jeszcze piękne "What If" W sumie nic jeszcze nie wiadomomrsap pisze:Szkoda, że nie będzie już na singlu "Twisted Logic" albo "Square One"tadzio3 pisze:Co do Coldpaly, to z tego co czytałem na ich oficjalnej stronie jeżeli miałby być jeszcze jeden singielek z tej płyty, to raczej właśnie "White Shadows". Znając życie nie bedzie już singielka. Ale ja nie zamierzam czekać.
Ale jednak "Nie ma Joozka" robi największe wrażnie jeżeli chodzi o ostrość. A ja poza "Joozkiem" zastanawiam się nad "Wojną" oraz równiez "Listopadem"No tak, ale "System" też ma mocny początek. Ja chyba jako następny utwór wrzucę na moją listę "Święta" albo "Listopad". Ale jeszcze nie teraz. Póki co "System" jest na szczycie.tadzio3 pisze:Jeżeli chodzi o Comę, to jestem pewien, że ten kawałek nie trafi na singla, bo początek może odstraszyc każdego słuchaczaDlatego go lubię
kto wie, poslucham sobie kilka razy, popromuje sam sobie i... "nothing's impossible"tadzio3 pisze:Może wejdzie na twoją listę.ku3a pisze:"hysteria" konczy sie sciagac.
teraz juz nie, ale:tadzio3 pisze:A właśnie- jak wygląda twoje ostatnie notowanie? Są jeszcze na niej jakieś "moje" propozycje?
Ooo nawet "Hiszpański hicior (Bailando)" był u ciebie w 20. U mnie nie doszedł do drugiej dziesiądki, ale wywarł wrażenie.ku3a pisze:teraz juz nie, ale:
- "Fantasmagorie" byly 4 razy w dwudziestce i doszly do 12. miejsca
- "Oczekiwanie na..." tez bylo 4 razy i doszlo do 13.
- "Bailando" bylo 6 razy w drugiej dziesiatce i doszlo do 15.
Regularnie sledze Twoja liste i mysle, ze niedlugo wybiore sobie jakies nowe propozycje do zapoznania sie, zaczne od Rammsteinu. Niezmiennie ciesze sie z wciaz wysokiej pozycji "To Sheila".
O, znowu graja "zrozum jesli nie bede umial zmusic sie..."
http://www.radiopik.bydgoszcz.pl/go.php ... /art6.htmlmrsap pisze: Każda lista jest interesująca