Aktualności (Około) Trójkowe

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Re: Aktualności (Około) Trójkowe

Post autor: tadzio3 »

Niektóre konkursy coraz bardziej mnie denerwują
falcoeagle pisze:No tak, pożegnał się i podziękował w dzisiejszym "Raporcie o stanie świata"...
To nie był mój ulubiony redaktor, ale jakoś każdy który odchodzi z Trójki powoduje, że jest mi trochę smutno.
Ostatnio jakoś nie prowadził żadnych audycji
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2009 3:17 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Mi nie jest. 8-)

Każdy odchodzi z Trójki?! :shock:
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

abd3mz pisze:Kolejny konkurs...
Proponuję konkursy przenieść na godziny od 2 do 6. Jeden po drugim! Jak w telewizorze: noc konkursów :P
A audycje nocne emitujmy w dzień. Ciekawe, czy słuchaczy taka zamiana by zadowoliła ;)
Mnie te wszystkie konkursy doprowadzają do szału.
tadzio3 pisze:To nie był mój ulubiony redaktor, ale jakoś każdy jak odchodzi z Trójki to jest mi trochę smutno.
Ostatnio jakoś nie prowadził żadnych audycji
Oj, szybko się przywiązałeś do niego. Ja za większością też bym tęsknił. Za to nie płakałem po Laskowskim :D
Swoją drogą Piśko nie prowadził tylko audycji sportowych i Listy ;)
Poza tym był specem od wszystkiego...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

krzysiek83 pisze:Proponuję konkursy przenieść na godziny od 2 do 6. Jeden po drugim! Jak w telewizorze: noc konkursów
Ja juz bym wolał aby w ogóle większości nie było. W sumie nigdy jeszcze w życiu w żadnym nie brałem :mrgreen:
krzysiek83 pisze:A audycje nocne emitujmy w dzień.
A niektóre to z chęcią :)
krzysiek83 pisze:Ciekawe, czy słuchaczy taka zamiana by zadowoliła
Spora ilość by zachwyciło
krzysiek83 pisze:Oj, szybko się przywiązałeś do niego
Parę latek był
krzysiek83 pisze: Ja za większością też bym tęsknił.
No właśnie 8)
krzysiek83 pisze:Za to nie płakałem po Laskowskim
Heh, i ja nie, oj nie, nie, nie.
krzysiek83 pisze:Swoją drogą Piśko nie prowadził tylko audycji sportowych i Listy Poza tym był specem od wszystkiego...
Tacy też się przydają :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

To ja dla odmiany skomentuję to tak: :D
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Ponownie zwolnienie w politycznym kontekście :evil:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

tadzio3 pisze:Ponownie zwolnienie w politycznym kontekście :evil:
A wyobrażasz sobie Balonika, Manna (tu można wpisać dowolne nazwisko redaktora trójki), który występuje w klipie wyborczym konkretnej partii? Bo ja sobie nie wyobrażam.

PS. A poza tym Cejrowskiego to nie żałuję. :wink:

PS2. Pewnie skończy się na tym, że będzie zawieszony, tak jak w TVP.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

tadzio3 pisze:Ponownie zwolnienie w politycznym kontekście :evil:
Przypomina misie pewien kabaret. 'Panu ukradli czy pan ukradł - nieważne. Ja wie, że pan jest zamieszany w kradzież.'
...
Przecież dobrze wiedział jakie są zasady i nikt tu go nie skrzywdził.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

No, niby się broni, ze nie jest pracownikiem PR, ale...
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... rojki.html
(PS. To Gazeta już nie uważa, że Jethon jest dobra, a Skowroński był zły? Bo Trójka nadal wygrywa ze Złotymi?)
Awatar użytkownika
PaTToN
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: PaTToN »

Mnie w tym dziwi tylko jedna rzecz zawsze sobie tego pana kojarzyłem z inną opcją polityczną (piosenka 12 groszy)
Awatar użytkownika
Gary

Ja go zawsze kojarzyłem z tą samą. :) <vide WC kwadrans>. Mój stosunek do niego, to nie rzecz poglądów, bo w części, może nawet sporej mam podobne, ale sposób ich artykułowania mnie zawsze raził, bo pozostawał w oczywistej sprzeczności z nimi. :know:
Awatar użytkownika
krzysiek83

Gary pisze:Ja go zawsze kojarzyłem z tą samą. :) <vide WC kwadrans>. Mój stosunek do niego, to nie rzecz poglądów, bo w części, może nawet sporej mam podobne, ale sposób ich artykułowania mnie zawsze raził, bo pozostawał w oczywistej sprzeczności z nimi. :know:
Coś w tym jest 8)
Forma przekazywanej przez niego treści jest drażniąca. Ale z drugiej strony, by przebić się przez okropną poprawność polityczną trzeba trochę poszokować...
A udział w reklamówce politycznej mnie się nie podoba. Nie powinni ludzie mediów się angażować w takie akcje (choć oczywiście nie jest to żenada na miarę Ich Troje, Tomka Lipińskiego czy IRY). Ale różne wpadki w radiu mi się nie podobają, co nie znaczy, że zwalniałbym z tego powodu ludzi.
Co do Manna, to już tyle produktów reklamował, że byłby wyjątkowo mało wiarygodny robiąc to z kolejnym - właściwie półproduktem - politycznym...
Wracając do WC, to po prostu w Trójce pretekst znalazła Pani Dyrektor - Matka nasza i zwolniła WC.
Program się psuje i takie działania nie odwrócą uwagi słuchaczy od tego faktu. Więcej konkursów nie powoduje, że chętniej włączam Trójkę. A każdy ma granice cierpliwości... Już kiedyś świadomie przestałem słuchać radia. :|
Oby pozostało to doświadczeniem jednostkowym.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Gary pisze:A wyobrażasz sobie Balonika, Manna (tu można wpisać dowolne nazwisko redaktora trójki), który występuje w klipie wyborczym konkretnej partii? Bo ja sobie nie wyobrażam.
Nie wyobrażam, bo nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale nie miał bym nic przeciwko temu.

W ogóle to ja was nie rozumiem. Taki powód zwolnienia Cejrowskiego jest żenujący. Popieranie czyjejś patrii nie powinno sprawiać iż zwalnia się kogoś. Mamy demokrację, a nie autorytaryzm, czy cenzurę, każdy ma prawo do własnej opinii. Cejrowski jest jaki jest, ale w swoich audycjach jakoś nie słyszałem, by namawiał do głosowania na daną frakcje, a to mogło by ewentualnie jakoś mu zaszkodzić.
Dziennikarz, który nie miał nic wspólnego z polityką w swoich audycjach (bo nie pzeprowadzał wywiadów z politykami, ani nie zapowiadał serwisu, chociaż to moim zdaniem nie powinno go dyskwalifikować, bo jak wiadomo media publiczne od zawsze były polityczne) zostaje zwolniony.
Mnie każde zwolnienie polityczne denerwuje i nikt nie będzie mnie przekonywał, że tak trzeba i czy takie są zasady. To jest nieetyczne i uwłaczające w czyjeś poglądy. A to już kolejna strata za rządów Jethon :(
No i na koniec chyba wszyscy zapomnieli o tym, że audycja pod względem muzycznym była ciekawa. Bardzo ubarwiała ramówkę Trójki, takiej muzyki nikt nie grał i nie będzie chyba. Już mi szkoda, że nie dostanę kolejnej Pocztówki Dźwiękowaj Pana Wojciecha...
słoik

Post autor: słoik »

Powiedzmy sobie szczerze, Wojciech Cejrowski został zatrudniony z powodów politycznych i z powodów politycznych wyleciał.
Nie wiem czy kiedykolwiek cieszylem się tak z czyjegoś odejścia z Trójki. Hip hip.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

słoik pisze:Powiedzmy sobie szczerze, ojciech Cejrowski został zatrudniony z powodów politycznych
:P :shock: :P
Chyba po to aby być polityczną tubą plemion znad Amazonki.
Awatar użytkownika
krzysiek83

Yacy pisze:
słoik pisze:Powiedzmy sobie szczerze, ojciech Cejrowski został zatrudniony z powodów politycznych
:P :shock: :P
Chyba po to aby być polityczną tubą plemion znad Amazonki.
:D
Prawda!!!
Myślę, że dyskryminował w swych audycjach nie-hiszpańskojęzycznych wykonawców :P
Wielka żałość co to się stało w Trójce. Wielki SKANDAL!!!
Kto będzie następny? :STOP:
słoik

Post autor: słoik »

Nie napisałem "dla celów politycznych" tylko "z powodów politycznych". Ja różnicę widzę.
Awatar użytkownika
Gary

A poza tym to jego audycja została zdjęta do czasów wyborów. Cejrowski twierdzi, że nie jest pracownikiem Trójki. Pracował tylko dla firmy, która produkowała jego program. A zatem nie mógł być formalnie wylany. :wink:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

krzysiek83 pisze: Wielka żałość co to się stało w Trójce. Wielki SKANDAL!!!
Chociaż Krzysiek nazwał rzecz po imieniu
Gary pisze:A poza tym to jego audycja została zdjęta do czasów wyborów.
Mam taką nadzieję, ale obawiam się, że może skończyć sie na zawieszeniu współpracy.
Cejrowski to bardzo wyrazista osobowość. Szkoda mi będzie kolejnej osoby, która odejdzie w nienajlepszych okolicznościach z Trójki tak jak kiedyś Wojewódzki, Owsiak, czy niedawno Skowroński i Wasowski
krzysiek83 pisze:Myślę, że dyskryminował w swych audycjach nie-hiszpańskojęzycznych wykonawców
Strefa bez Angola :wink:
Awatar użytkownika
Yoda

Post autor: Yoda »

Cejrowski nie boi się w otwarty sposób wyrażać swoich poglądów. I za to go cenię.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Jak miło znowu posłuchać Cejrowskiego w Trójce :)
Awatar użytkownika
Gary

Czyli jednak można? A może na przyszłość sam redaktor o takim rozwiązaniu pomyśli (żeby się na określony czas zawiesić). Wtedy wilk jest syty i owca cała.

Co nie zmienia mojej oceny WC, ale w takich okolicznościach nie chciałbym, żeby odchodził.
Awatar użytkownika
krzysiek83

Gary pisze: Co nie zmienia mojej oceny WC, ale w takich okolicznościach nie chciałbym, żeby odchodził.
Lepiej załatwić to po cichu? ;)
Uważam, że w Trójce różnorodność muzyczna jest za mała. A W.C. przyczynia się walnie do tego, że w eterze króluje nie tylko Grabowski i K. Melua na zmianę z "młodą alternatywą" Stelki.
I ważne, że robi to w ciągu dnia.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

krzysiek83 pisze:. A W.C. przyczynia się walnie do tego, że w eterze króluje nie tylko Grabowski i K. Melua na zmianę z "młodą alternatywą" Stelki.
I ważne, że robi to w ciągu dnia.
Zgadzam się.
Wszak uwazam że różnorodność muzyczna jest obena na antenie Trójki, ale pozbywanie się tego typu klimatów prezentowanych przez Cejrowskiego byłoby błędem.
ODPOWIEDZ