1311 (16.03.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

ku3a pisze:skoro jestesmy przy koncertach to czy ktos z Was jedzie na Red Hotow? Kumpel z ktorym na rozne koncerty jezdze (m.in. na Pearl Jam jedziemy) cos sie ociaga i czuje, ze w koncu powie, ze nie chce mu sie. Bo na Placebo to i sam moge pojsc, ledwie kilka przystankow metrem i autobusem ;-).
Ja miałem jechać na Pearl Jam, no ale skoro Placebo przyjeżdża :D
trzpaw

Post autor: trzpaw »

mam jeszcze zaległości w przestudiowaniu poczekalni. Czy było coś tam ciekawego???
Awatar użytkownika
jblaminsky
Kontakt:

Post autor: jblaminsky »

saferłel pisze:
ku3a pisze:
Campari pisze:do 19.06! ;) moze jakies piwko lub cuś ;) (heh chociaz to nie tego typu koncert bedzie :lol: )
skoro jestesmy przy koncertach to czy ktos z Was jedzie na Red Hotow? Kumpel z ktorym na rozne koncerty jezdze (m.in. na Pearl Jam jedziemy) cos sie ociaga i czuje, ze w koncu powie, ze nie chce mu sie. Bo na Placebo to i sam moge pojsc, ledwie kilka przystankow metrem i autobusem ;-).
Ja to się dziwie, że nie spotkałem tu jeszcze niekogo kto by jechał na Genesis. Na RHCP bym pojechał gdybym dostałdarmowy bilet ;P
Ja na RHCP bym pojechal nawet na Genesis ale durna organizacja koncertow zabrania robienia fotek. Wiec niech sie wypchaja. Typowo polskie.
kajman

Post autor: kajman »

trzpaw pisze:
kajman pisze:Chyba ten Car będzie rywalizował z Justinem o miejsce na koszmarliście.
powinien tam także dołączyć Wroclove
Na Wroclove może w przyszłym tygodniu zagłosuję na LP3. W tym tygodniu niedaleko za moją pierwszą 10.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

kajman pisze:
zbyszu pisze:Kajman - własnie się mylisz. Skoro jakiś utwór od dłuzszego czasu sobie nie radzi i szwęda się gdzies w ogonach (i dodatkowo ma spory staż) moim zdaniem powinien być zastępowanym czymś nowym, godnym promocji. A wiadomo, że czas Poczekalni to doskonały moment aby podrzucić podstępnie Słuchaczowi np. nowe Kasbian, Fratellis, razorlight, Arcade Fire, Kings Of Leon, itp itp
Możliwe, że tak powinno się dziać, ale jednak zasady na liście przebojów są takie, że decyduje ilość głosów. Szkoda, że nie ma szczęśliwej siódemki albo i 15 między 18 a 19.
Lista była by aktualniejsza, ciekawsza, żywsza, nie było by wrazenia ze tydzien w tydzien słuchamy tego samego. a tak niestety jest!!!!

Np. dziś - ile pojawiło się nowych utworów? Jeden (Pogodno) ? Dwa? Żałośc :-((

W latach 90'tych regularnie Poczekalnia witała w swym gronie po 5-6 nowosci. Nieraz było i więcej a i mniej niż 3-4 noowci bywało bardzo rzadko.

Niestety era internetu, owszem - uratowała Listę - ale również skutecznie ją "wypaliła" muzycznie
Awatar użytkownika
saferłel
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: saferłel »

jblaminsky pisze:
saferłel pisze:
ku3a pisze: skoro jestesmy przy koncertach to czy ktos z Was jedzie na Red Hotow? Kumpel z ktorym na rozne koncerty jezdze (m.in. na Pearl Jam jedziemy) cos sie ociaga i czuje, ze w koncu powie, ze nie chce mu sie. Bo na Placebo to i sam moge pojsc, ledwie kilka przystankow metrem i autobusem ;-).
Ja to się dziwie, że nie spotkałem tu jeszcze niekogo kto by jechał na Genesis. Na RHCP bym pojechał gdybym dostałdarmowy bilet ;P
Ja na RHCP bym pojechal nawet na Genesis ale durna organizacja koncertow zabrania robienia fotek. Wiec niech sie wypchaja. Typowo polskie.
Niechcę tu się wdawać w jakieś długie dyskusje i niepotrzebne sprzeczki, ale uważam że powód: Nie jadę bo nie można robić fotek jest conajmniej śmieszny. Według mnie...
kajman

Gary pisze:Uff już myślaałem, że znowu awansuje.
Mirka znowu w 10tce :D :D :D
Niestety. Ileż można?
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Teraz miałem dobrą serię i na kolejnym punkcie kontrolnym 64 pkt w znawcy.
Za Mirę to chyba Ku3a najmniej straci :)
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

ku3a pisze:
Campari pisze:do 19.06! ;) moze jakies piwko lub cuś ;) (heh chociaz to nie tego typu koncert bedzie :lol: )
skoro jestesmy przy koncertach to czy ktos z Was jedzie na Red Hotow? Kumpel z ktorym na rozne koncerty jezdze (m.in. na Pearl Jam jedziemy) cos sie ociaga i czuje, ze w koncu powie, ze nie chce mu sie. Bo na Placebo to i sam moge pojsc, ledwie kilka przystankow metrem i autobusem ;-).
na RHCP bardzo chetnie bym pojechal, ale w tym czasie nie bedzie mnie w PL :(
na Pearl Jam pojechalbym, ale nie mam na razie kasy (tzn mam, ale na Placebo :D), a jak bede mial to pewnie juz nie bedzie biletów
trzpaw

Zobacz, jak pięknie zapowiada się dziś pierwsza dziesiątka
kajman

saferłel pisze:Ja to się dziwie, że nie spotkałem tu jeszcze niekogo kto by jechał na Genesis. Na RHCP bym pojechał gdybym dostałdarmowy bilet ;P
Na Genesis to bym pojechał, ale na to, co grali 30 lat temu.
Awatar użytkownika
jblaminsky
Kontakt:

Post autor: jblaminsky »

saferłel pisze:
jblaminsky pisze:
saferłel pisze:Ja to się dziwie, że nie spotkałem tu jeszcze niekogo kto by jechał na Genesis. Na RHCP bym pojechał gdybym dostałdarmowy bilet ;P
Niechcę tu się wdawać w jakieś długie dyskusje i niepotrzebne sprzeczki, ale uważam że powód: Nie jadę bo nie można robić fotek jest conajmniej śmieszny. Według mnie...
Jakbys pracowal jako fotograf to moze powod bylby dla Ciebie mniej smieszny. Dla mnie koncert to tez proba zmierzenia sie z tematem. Koncerty to dobre wyzwania i przy okazji do zobaczenia swoich idoli na scenie . No ale po co mam sie tlumaczyc.
trzpaw

Jeszcze czekamy na Małysza do jutra
Awatar użytkownika
saferłel

kajman pisze:
Na Genesis to bym pojechał, ale na to, co grali 30 lat temu.
O wiele bardziej lubię Erę od 76, ale lubię wiele utworów z wcześniejszych lat (szczególnie tych późniejszych).
kajman

Gary pisze:Teraz miałem dobrą serię i na kolejnym punkcie kontrolnym 64 pkt w znawcy.
Za Mirę to chyba Ku3a najmniej straci :)
Ja mam 63, ale jeszcze Mira i do tego Maleo przede mną.
GregF

Post autor: GregF »

saferłel pisze:Ja to się dziwie, że nie spotkałem tu jeszcze niekogo kto by jechał na Genesis.
Niewykluczone, ze ja pojadę, mimo że trzyosobowy skład z lat 80. nie jest tym wcieleniem, które tygrysy lubią najbardziej ;).
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Top 10 dla mnie już zupełnie ebz emocji. najczęsciej zgrane, choć nieraz dobre utwory. Brak świeżości tej Liscie. Nigdy bym siebie nie podejrzewał o takie myśli jeszcze na początku lXXI wieku :-/
;-)

Do nasłuchania
trzpaw

Obstawiam Mirę na 10
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Gary pisze:
ku3a pisze:skoro jestesmy przy koncertach to czy ktos z Was jedzie na Red Hotow? Kumpel z ktorym na rozne koncerty jezdze (m.in. na Pearl Jam jedziemy) cos sie ociaga i czuje, ze w koncu powie, ze nie chce mu sie. Bo na Placebo to i sam moge pojsc, ledwie kilka przystankow metrem i autobusem ;-).
Ja miałem jechać na Pearl Jam, no ale skoro Placebo przyjeżdża :D
Gdybym miał z kim, to pojechałbym chyba i na RHCP i na Pearl Jam i na Opener i pewnie jeszcze na coś, bo sporo tego jest... No cóz, może uda się wybrać na chociażby jeden z tych koncertów...
Awatar użytkownika
saferłel

jblaminsky pisze:
saferłel pisze:
jblaminsky pisze:Ja na RHCP bym pojechal nawet na Genesis ale durna organizacja koncertow zabrania robienia fotek. Wiec niech sie wypchaja. Typowo polskie.
Jakbys pracowal jako fotograf to moze powod bylby dla Ciebie mniej smieszny. Dla mnie koncert to tez proba zmierzenia sie z tematem. Koncerty to dobre wyzwania i przy okazji do zobaczenia swoich idoli na scenie . No ale po co mam sie tlumaczyc.
Ja zdjęcia zobacze w necie. Idoli zobacze, jeśli kupie bilet na płyte i będe odpowiednio ustawiony. Ale skoro jesteś fotografem to się nie kłóce ;)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

jblaminsky pisze: Jakbys pracowal jako fotograf to moze powod bylby dla Ciebie mniej smieszny. Dla mnie koncert to tez proba zmierzenia sie z tematem. Koncerty to dobre wyzwania i przy okazji do zobaczenia swoich idoli na scenie . No ale po co mam sie tlumaczyc.
Postaraj się wiec o przepustkę. Kszczotek na 100 % pstryknie fotke ;-)
trzpaw

10 Ostrożnie, a więc Mira w górę, może to jakaś niespodzianka na liście??
ku3a

Post autor: ku3a »

saferłel! please, tnij cytaty!
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

top10 bez zadnych emocji. zgadzam sie ze Zbyszem w 100%
nuuuuda
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

trzpaw pisze:10 Ostrożnie, a więc Mira w górę, może to jakaś niespodzianka na liście??
Przecież zmarł pan Tadeusz...Nie moze więc być inaczej [*][*][*]
ODPOWIEDZ