prz_rulez pisze:No właśnie gdyby było takie proste, to bym tego nie pisał. Ja wiem, że są różne gusta, ale wychodzi na to, że ta cebula jest lepsza od wszelkich heroicznych Spadajów, Systemów i Wól istnienia. Nie wiem, ja chyba jestem pozbawiony jakiegoś siódmego zmysłu który powoduje, że słyszy się jakieś szczegóły, których ja niestety nie odbieram i gdy ja nie widzę wielkich różnic między dwoma utworami, to okazuje się, że ich postrzeganie przez większość jest diametralnie inne. Jedno tylko jest pewne i nie ulega wątpliwości - jeśli utwór jest wesoły, lekki i przyjemny, to z pewnością zostanie tu (i nie tylko tu zresztą) zjechany. Jak wiadomo to, co smętne, przygnębiające i w tonacji minorowej (najlepiej powyżej 7 minut) jest wielce alternatywnie cool.
P.S. Swoją drogą, to "-MY" w komentarzu Kajmana zabrzmiało dość... ofensywnie. Pewnie takiego zamiaru nie było, niemniej jednak tak to odebrałem.
Zacznę od końca. Nie miało być ofensywne. Ale skoro sam piszesz, że się przedtem nie zachwycaliśmy, a teraz zachwycamy...
A jeżeli chodzi o Comę, to przy Spadam nie było komentarzy, bo chyba nawet forum wtedy nie było. Trzy kolejne piosenki (do Tonacji) chyba odbieraliśmy pozytywnie, Zero i Wolę mniej, ale chyba najgorzej FTMO i Napóła. No a różnica między Napółem i Cebula jest na moje uszy kolosalna i mam wrażenie, że nie tylko na moje.
A co do zjeżdżania wesołych utworów to tutaj bardzo różnie bywa. O ile kojarzę, sporo z nich było przez sporą część forum odbierane pozytywnie. Andrus sprzed roku był przychylnie przyjęty, Zamach początkowo też nieźle, pierwsi Red Hoci przyzwoicie.