Dziś na spokojnie. Patrząc na wczorajsze notowanie, to prawdą jest to, co było powiedziane na forum, że było to notowanie kontrowersyjne. Tymczasem pan Marek mówił o tym notowaniu jako wyjątkowym i ani razu nie powiedział o klęsce Depeszów. Jedynie przy piosence John, stwierdził, że fani nie postarali się w tym tygodniu. czy była to tylko gra słów zobaczymy za tydzień. Natomiast niepokoi mnie fakt, że w zestawie propozycji do głosowania na notowanie 1276 figurują wszystkie piosenki z notowania 1274. Czyżby rzeczywiście były problemy z "maszynką" do głosowania? Jeśli tak to znaczyłoby, że można by jeszcze głosować na wszystkie piosenki z 1274, a więc także na 3 utwory Depeszów, co wczoraj uczyniłem.
Ta wyjatkowosc, a zarazem wielka niewiadoma co sie teraz bedzie w Trojce dzialo to efekt zmiany naczelnego (Skowronski). Kto wie jak zmieni sie ramowka w najblizszym czasie, czy bedzie jeszcze lista, a jesli bedzie, to kto ja bedzie prowadzil? Czy dalej Marek N czy tez ktos inny? Zanosi sie rowniez na pewne zmiany personalne w stacji. Wiadomo przyszla nowa miotla i bedzie zamiatac jak jej tam z gory nakazali.
Oto tresc jednego z oficjalnych komunikatow:
Nowi dyrektorzy programów w Polskim Radiu
Zarząd Polskiego Radia odwołał ze stanowiska szefów trzech programów i dyrektora Informacyjnej Agencji Radiowej. Odchodzą szefowie Jedynki - Rafał Jurkowlaniec, Trójki - Witold Laskowski i Radia Bis - Kamil Dąbrowa. Ze stanowiska dyrektora IAR odwołano Ryszarda Hińczę.
Jego miejsce zajął Maciej Łętowski. Na szefa Radia Bis powołano Jacka Sobalę (dawna Eska w Warszawie, Tok FM, porankowiec w radiu PIN, a ostatnio TV Puls). Z dniem 8 lipca stanowisko szefa Trójki obejmie Krzysztof Skowroński, który pracował w Radiu Zet (prowadził tam poranne rozmowy z politykami), a także w Trójce (w latach 2001-2002). Z Trójką rozstał się po mianowaniu ostatniej dyrekcji. Obowiązki szefa programu Jedynki powierzono Antoniemu Szybisowi, dotychczasowemu sekretarzowi redakcji.
Jak sami sie domyslacie, wsrod zalogi zapanowala teraz niepewnosc, a to sie udziela i ma swoje odbicie na antenie.
Racja Piotrze. Lista będzie istniała, ale nie wiadomo kto ją może prowadzić. Wyjątkowość polegała na tym, że pierwsza lista pod nowym naczelnym i nie wiadomo co dalej. Na szczęście nie ma ona nic wspólnego z polityką i wokół siebie zgromadziła wielu ludzi lubiących posłuchać dobrej muzyki.
W 1274 notowaniu po raz ostatni był na liście Gnarls Barkley ze swoją piosenką Crazy, a ja dopiero teraz od swojego operatora telefonów komórkowych (era) otrzymałem propozycję pobrania dzwonka z melodią tej piosenki
Niestety, już nie ma w zestawie do głosowania piosenek A pain i Suffer well DM, cóż został nam już tylko John i miejmy nadzieję, równie emocjonujące 1276 notowanie LP3
trzpaw pisze:Niestety, już nie ma w zestawie do głosowania piosenek A pain i Suffer well DM, cóż został nam już tylko John i miejmy nadzieję, równie emocjonujące 1276 notowanie LP3
No nie ma. Zobaczymy z ilu utworow bedzie sie skladal zestaw do glosowania pod koniec przyszlego tygodnia. Obecnie liczy on sobie 241 pozycji.
I niestety nadal bez nawet minimalnych, 30 sekundowych ,,zajawek'' utworów. I w RDS-ie nadal nie widać ani nazwy wykonawcy, ani tytułu... tylko slogan reklamowy i 7*3. Na stronach internetowych też nie podają, jaki aktualnie leci utwór... Czyli w większości przypadków znów ludzkość zagłosuje na najbardziej obsłuchane kawałki.
Ależ fajnie czyta sie stare posty i wraca do notowań sprzed lat. Miłe wspomnienia mam z tymi notowaniami Listy w okolicach 1270-5.
A oto pościk, który zapowiadał moje pojawienie się tutaj na forum
czapelka pisze:W pazdzierniku ma sie ukazac nowy singiel DM, prawdopodobny tytul "Martyr (For Love)" (z dwoma nowymi utworami "I Want You" i "I Promise"), a potem znowu pewnie o Depeszach nie uslyszymy przez 4 lata, wiec dajcie sie nimi pocieszyc... Fakt, moglby Misiek wpuscic Lilian na liste
z tą Lilian to racja, szkoda, że nie wpuścili jej do zestawu. To byłby przebój na LP3!
bearze, już dobrze się czujesz? /bo chyba miałabym wyrzuty sumienia, że przez moje odkopanie wątku coś sie Tobie stało /
słoik pisze:Na tej stronie są też posty trzpawa. Zupełnie o nim zapomniałem, ostatni raz coś napisał 2 lata temu, a wszystkiego ponad 3500 postów.
Moim zdaniem od liczby postów ważniejsza jednak jest ich jakość to znaczy co prezentują.
Ten właśnie temat dotycz. komentowania notowania 1275 to ten, od którego zaczęła się zabawa w konkurs czereśniowy
do sezonu czereśniowego jeszcze trochę, a ja już mam na nie ochotę.