1363 (15.03.2008)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Mr. Dark

Post autor: Mr. Dark »

prz_rulez pisze:Tomka to ja znacznie bardziej lubiłem jako rockowca.
jak na razie, patrząc na jego dokonania, najlepiej by było, gdyby skończył na Idolu :?
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

zbyszu pisze: Ok, tyle, ze i rok temu i dwa, i trzy Lista też była audycja niszową (nawet bardziej) a słuchało jej wiecej osób. Ot to!
Ale Zbyszu, ot co?
Ja nie mam udziałów w Trójce (ale jak będzie można takie mieć to ja bardzo chętnie ;-) ), nie mam żadnych profitów z tego czy sondaże wykażą, że lp3 słucha 10 000, 1 000 czy 48 (tyle jest teraz na forum). Wiem, ze jest grupa która słucha i mi - jako słuchaczowi to wystarczy! Nie bardzo wiem do czego zmierzasz? Jesli mi sie nie będzie podobać, albo mi się odechce to przestanę słuchac i już. Ale póki co nie mam takiego zamiaru i nawet jak zostanie nas 47 ( :mrgreen: ) i lp3 będzie co tydzień to świetnie! Po co szukac na siłę jakichś "ale".
Sorki, ale nie chce mi sie w tej chwili za bardzo dbać o formę. Chodzi mi o treść ;-) wypowiedzi.

Bardzo fakna ta Morcheeba!
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

16 (-1) Tomek Makowiecki

Post autor: zbyszu »

16 (-1) Tomek Makowiecki - ilez można nagrywać takich przyjemnych do sluchania, ale zupełnie bezbarwnych pioseneczek do Radia? Oj-jooj. Choć jesli mam porównac np. ten utwór do jakiej balladki Gosi Andrzejewskiej, to brzmii jak "high Hopes" :D
zeta

Post autor: zeta »

ku3a pisze:czemu dostalem bęcki :?: :roll: :mrgreen:
hmmm, własnie ...jakie becki i za co...??? :roll: żeby tylko takie bęcki były ....

I zapanował łagodny klimat na liście
Ostatnio zmieniony sob mar 15, 2008 9:57 pm przez zeta, łącznie zmieniany 1 raz.
kleschko

Post autor: kleschko »

ksch pisze: Popatrz m.in. właśnie na wspomniane przez Ciebie Hot Chip... Jeśli te żywsze nagrania mają być takie, to wolałbym, żeby ich w ogóle nie było :?
Dajcie spokój Hot Chip :evil: :wink:
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Ale się dzisiaj rozgadalem...
prz_rulez pisze:Bo poza tym, że była niszowa w porównaniu z listami RMF-u czy Eski, to miała polot i dozę szaleństwa. Teraz niestety już tego nie uświadczy... Wszystkie żywsze utwory sobie gorzej radzą (patrz: Conquest). Dlatego debiut Hot Chip w poczekalni to wielki szok dla mnie. Ale takie Sons & Daughters o ile pamiętam to nie miało takiego szczęścia...
a tak spytam się prz_rulez głosujesz co tydzien na lp3 czy tylko na forumową?
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

ksch pisze:
prz_rulez pisze:Wszystkie żywsze utwory sobie gorzej radzą (patrz: Conquest)
A co tempo ma do tego, czy utwór jest dobry? Popatrz m.in. właśnie na wspomniane przez Ciebie Hot Chip... Jeśli te żywsze nagrania mają być takie, to wolałbym, żeby ich w ogóle nie było :?
Pozwolisz, że się nie zgodzę.
No i proszę, a nie mówiłem? Conquest dwa w dół :?
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

Dokładnie Conquest to genialne nagranie :lol:
Mr. Dark

#14 To jest niesprawiedliwe, żeby Conquest był tak nisko na liście, skoro gorsze (choć rewelacyjne) You Don't Know było na #1 :evil:
prz_rulez
Kontakt:

Yacy pisze:Ale się dzisiaj rozgadalem...
prz_rulez pisze:Bo poza tym, że była niszowa w porównaniu z listami RMF-u czy Eski, to miała polot i dozę szaleństwa. Teraz niestety już tego nie uświadczy... Wszystkie żywsze utwory sobie gorzej radzą (patrz: Conquest). Dlatego debiut Hot Chip w poczekalni to wielki szok dla mnie. Ale takie Sons & Daughters o ile pamiętam to nie miało takiego szczęścia...
a tak spytam się prz_rulez głosujesz co tydzien na lp3 czy tylko na forumową?
Od paru tygodni znowu głosuję regularnie na LP3. Może dlatego Hot Chip weszło na listę? :lol:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Yacy pisze:
zbyszu pisze: Ok, tyle, ze i rok temu i dwa, i trzy Lista też była audycja niszową (nawet bardziej) a słuchało jej wiecej osób. Ot to!
Ale Zbyszu, ot co?
lp3 słucha 10 000, 1 000 czy 48 (tyle jest teraz na forum).
Bardzo fakna ta Morcheeba!
To tylko i wyłącznie TWÓJ punkt widzenia, ew. tych 48(47) osób. Piotr Baron i redakcja muzyczna robi audycję jeszcze dla kilku lub kilkudziesięciu lub kilkuset tysięcy innych Słuchaczy i Słuchawek. I jeśli jest mniej głosów (czego nie wiemy, tylko sie domyślamy, ale i tak nie dopuszcamy tej myśli na Forum) - to coś znaczy. Ot To!

15 (-3) Wspomnień dawnych czar - The White S.
Ostatnio zmieniony sob mar 15, 2008 10:01 pm przez zbyszu, łącznie zmieniany 1 raz.
Mr. Dark

zbyszu pisze:16 (-1) Tomek Makowiecki - ilez można nagrywać takich przyjemnych do sluchania, ale zupełnie bezbarwnych pioseneczek do Radia?
I to nie tylko jego problem. W ogóle zdaje się, że polski showbiz głównie na tym się opiera :evil:
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

prz_rulez pisze:Pozwolisz, że się nie zgodzę.
No i proszę, a nie mówiłem? Conquest dwa w dół :?
Oczywiście, że pozwolę ;) Ale Hot Chip przypomniał mi nagranie puszczone w Liście Najgorszych Przebojów przed Vondraćkovą... :P
prz_rulez
Kontakt:

Mr. Dark pisze:#14 To jest niesprawiedliwe, żeby Conquest był tak nisko na liście, skoro gorsze (choć rewelacyjne) You Don't Know było na #1 :evil:
Właśnie! Może napiszemy petycję? Nie! Lepiej zróbmy manifestację! :D
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Mr. Dark pisze:#14 To jest niesprawiedliwe, żeby Conquest był tak nisko na liście, skoro gorsze (choć rewelacyjne) You Don't Know było na #1 :evil:
Ale skoro "Icky thump", któremu te dwie nawet do pięt nie dorastają był zaledwie 3 to i tak wielki sukces osiągnęły te piosenki. :wink:
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

prz_rulez pisze:A znam. Zaskoczenie? :D Lao Che to jest WYJĄTKOWY Zespół przez duże Z
Zgadzam się. :D

PS. Niedługo nowy singiel. :D
prz_rulez
Kontakt:

Mr. Dark pisze:
zbyszu pisze:16 (-1) Tomek Makowiecki - ilez można nagrywać takich przyjemnych do sluchania, ale zupełnie bezbarwnych pioseneczek do Radia?
I to nie tylko jego problem. W ogóle zdaje się, że polski showbiz głównie na tym się opiera :evil:
I w dodatku leci w dół. Makowiecki, Lipnicka & Porter... Nawet Edyta Górniak nagrała słabą płytę. A podczas gdy komercha traci na jakości, alternatywa rośnie w siłę. Mimo tego papki wciąż jest za dużo :? Sad but true. Pop też musi mieć jakąś jakość.
prz_rulez
Kontakt:

abd3mz pisze:
prz_rulez pisze:A znam. Zaskoczenie? :D Lao Che to jest WYJĄTKOWY Zespół przez duże Z
Zgadzam się. :D

PS. Niedługo nowy singiel. :D
Jaki? Bóg zapłać?
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Co do samobója to strzelił go Piotr a nie Paweł Brożek. 8)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

zbyszu pisze:To tylko i wyłącznie TWÓJ punkt widzenia, ew. tych 48(47) osób. Piotr Baron i redakcja muzyczna robi audycję jeszcze dla kilku lub kilkudziesięciu lub kilkuset tysięcy innych Słuchaczy i Słuchawek.
Każdy post na tym forum i na innych, który jest podpisany Yacy, jest tylko i wyłącznie moim punktem widzenia! To chyba oczywiste!.
Tak jak jest oczywiste, że Zetka robi listę dla tyssięcy ludzi, ale nie dla mnie. i nie sądzę żeby ktoś tam sie o mnie martwił, że ja nie słucham tej listy. To dlaczego ja mam sie martwić? Mi wystarczy, że mi sie podoba, że jestem przywiązany do tej audycji, że od czasu do czasu - mimo wszystko - poznaje coś nowego, albo w czasie lp3 cos zaczyna mi sie podobać, że lubię tego i poprzedniego prowadzącego. Czego jeszcze trzeba? Ambicji aby być rzecznikiem "niesłuchających" tez nie mam!

No to zapytam wprost: jeśli dalej będzie tak poczekalnia (na "B" a moim zdaniem na "S") i będą takie spadki i wzloty " nieuzasadnione", to będziesz dalej słuchał lp3? Jeśli tak to dlaczego, dlaczego teraz słuchasz? Jesli mogę zadac takie pytania...

ps. na "S" = spontaniczna (chodzi mi o to, że mi a b s o l u t n i e to nie przeszkadza!!!)
ku3a

Post autor: ku3a »

zbyszu, nie odbieram Ci (tak jak Tobie sie to wydaje...) prawa do wlasnego zdania, ja po prostu nie jestem w stanie zrozumiec o co tak naprawde Tobie chodzi. Jaki masz cel w pisaniu takich rzeczy. Jesli chcesz jakichs zmian, to mysle, ze nie tedy droga. Sa inne sposoby, ... lepsze.
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

Gary pisze:Co do samobója to strzelił go Piotr a nie Paweł Brożek. 8)
dokładnie nie rozumiem jak komentator sportowy może się tak mylic
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Wreszcie trochę wiecej smaczków w Top 12:

* Adele
* J. Radek
* Waglewski +...+...
* Blackfield 9ciągle)
* Hey + Agnieszka
* Amy W. - niech jej bedzie

Nieststy mamy tez 3 "emerytów" i 3 PopTragedie :-/

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

ku3a pisze:zbyszu, nie odbieram Ci (tak jak Tobie sie to wydaje...) prawa do wlasnego zdania, ja po prostu nie jestem w stanie zrozumiec o co tak naprawde Tobie chodzi. Jaki masz cel w pisaniu takich rzeczy. Jesli chcesz jakichs zmian, to mysle, ze nie tedy droga. Sa inne sposoby, ... lepsze.
Wyrażam swoje zdanie...A ze jest inne niż ogół Forum to co? Nie wolno? Ale zaraz znów bedzie lament i fukanie: weź przestań, już o tym wiemy, wiemy...Amen!
zeta

Post autor: zeta »

marsvolta pisze:
Gary pisze:Co do samobója to strzelił go Piotr a nie Paweł Brożek. 8)
dokładnie nie rozumiem jak komentator sportowy może się tak mylic
w końcu to bliźniacy, każdy może się pomylić :P
ODPOWIEDZ