Nasza Lista III
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
I. Antimatter - Another Face in a Window vs. Gogol Bordello - Start Wearing Purple
II. Blade Loki - No Pasaran vs. Jeff Wayne - Forever Autumn
III. California Stories Uncovered - The First Pink Yell vs. Plain White T's - Hey There Delilah
IV. Ceti - Ciało i krew vs. New York Crasnals - Long Sleeved Marco Polo
V. Eisley - Invasion vs. Farben Lehre - Matura 2001
VI. Eloy - Rainbow vs. Jeff Buckley - Hallelujah
VII. Joe Bonamassa - If Heartaches Were Nickles vs. Poets of the fall - Sleep
VIII. Vladimir Cosma - Nadia's Theme vs. Zalef - Kiedy miasto śpi
Głosowało 21 osób.
14 : 2 dla zielonych
Czas głosowania w drugiej fazie pucharowej do 7 X 2007 godz. 24:00.
II. Blade Loki - No Pasaran vs. Jeff Wayne - Forever Autumn
III. California Stories Uncovered - The First Pink Yell vs. Plain White T's - Hey There Delilah
IV. Ceti - Ciało i krew vs. New York Crasnals - Long Sleeved Marco Polo
V. Eisley - Invasion vs. Farben Lehre - Matura 2001
VI. Eloy - Rainbow vs. Jeff Buckley - Hallelujah
VII. Joe Bonamassa - If Heartaches Were Nickles vs. Poets of the fall - Sleep
VIII. Vladimir Cosma - Nadia's Theme vs. Zalef - Kiedy miasto śpi
Głosowało 21 osób.
14 : 2 dla zielonych
Czas głosowania w drugiej fazie pucharowej do 7 X 2007 godz. 24:00.
Wyniki jak dla mnie zaskakująco pozytywne. Po raz pierwszy moja piosenka w drugiej rundzie pucharowej, le to akurat podejrzewałem. Natomiast to, że cała moja pierwsza piątka przeszła dalej to wynik znacznie lepszy niż do tej pory. Odpadł numer z 7 i 8 (ten z 1, która teraz trafi na 11). Niestety moja 2 walczy z 4.
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Zgadzam się z jackalem, też jestem rozczarowany, wielka szkoda, że nie ma m.in. Zdob Si Zdub - Boonika Bate Doba, Finger Eleven - Paralyzer.
Natomiast największym zaskoczeniem jest wynik z pary
14. Vladimir Cosma - Nadia's Theme vs. Yeah Yeah Yeahs - Gold Lion
To jest po prostu szok.
Natomiast największym zaskoczeniem jest wynik z pary
To jest po prostu szok.
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2007 11:02 am przez dominik_fi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
No popatrz,a mnie nic w tej rundzie nie szokuje;-).Mimo ze nie wszystko przeszlo tak jak glosowalem. Za to w tej rundzie az 3pary tworza piosenki,na ktore glosowalem,z tego 2juz drugi raz beda "kosic"sie z moimi glosami.Bedzie ciezko.dominik_fi pisze:Natomiast największym zaskoczeniem jest wynik z paty
To jest po prostu szok.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Ja musiałem przesłuchać 4, bo 2 pary były u mnie wyrównane.ku3a pisze:jesli chodzi o mnie to w tej rundzie musialem tylko 2 kawalki przesluchac, zeby wydac werdykt, bo w pozostalych parach zwyciestwa byly bezapelacyjne. Jedna ze stron w moich glosach wygrala baaardzo wyraznie.
Ogólnie, wyniki w większości po mojej myśli.
A w obecnej rundzie głosy oddane bez przesłuchiwania. Zwycięstwo niebieskich 5-3.
Moje utwory 1, 2, 3, 5, 7 i 8 nadal w grze, z czego na szczęście tylko 1 para spotyka się ze sobą.

- dominik_fi
No popatrz, a mnie w tej rundzie sporo szokuje;-)Miszon pisze:No popatrz,a mnie nic w tej rundzie nie szokuje;-).Mimo ze nie wszystko przeszlo tak jak glosowalem. Za to w tej rundzie az 3pary tworza piosenki,na ktore glosowalem,z tego 2juz drugi raz beda "kosic"sie z moimi glosami.Bedzie ciezko.dominik_fi pisze:Natomiast największym zaskoczeniem jest wynik z paty
To jest po prostu szok.
Nie rozumiem o co ci chodziło?;-)
Dawno już (mimo że to dopiero 3 lista) tak dużo tak słabych piosenek nie zaszło tak daleko. Myślę, że głównym powodem może być to iż doszło sporo nowych osób - strasznych melancholików, którzy słuchają takich niemrawych kawałków. Przy niektórych z nich podczas słuchania można usnąć bo nic się w nich nie dzieję. Już słuchanie przyrody jest bardziej "emocjonujące", w porównaniu z tymi "smutami"
-
Bana mudominik_fi pisze: No popatrz, a mnie w tej rundzie sporo szokuje;-)
Nie rozumiem o co ci chodziło?;-)
Dawno już (mimo że to dopiero 3 lista) tak dużo tak słabych piosenek nie zaszło tak daleko. Myślę, że głównym powodem może być to iż doszło sporo nowych osób - strasznych melancholików, którzy słuchają takich niemrawych kawałków. Przy niektórych z nich podczas słuchania można usnąć bo nic się w nich nie dzieję. Już słuchanie przyrody jest bardziej "emocjonujące", w porównaniu z tymi "smutami"

Proszę trzymać język za zębami. Co dla Ciebie jest słabą piosenką? Dla mnie np. jest takie Yeah yeah yeahs, zdob si zdub itd. Utwory, które nudzą się po paru przesłuchaniach. Dla mnie dobry utwór jest taki, w którym co chwilę coś nowego odkrywam, a np. te nie są w stanie mnie niczym już zaskoczyć.
To jest moje subiektywne zdanie i ja je popieram

A propos szokowania i niespodzianek.
W 1/16 awansowały 3 utwory, które były niżej od swojego rywala.
- dominik_fi
Raczej nie pisałem, nic o piosence która bierze udział jeszcze w zabawie jedynie o parze z wcześniejszej rundy.
A piosenki które już odpadły zamierzam komentować. Nawet pod groźbą zbanowanie
A, że wyciągacie wnioski na podstawie tego co napisałem to nie mój problem. Czytajcie to co napisałem i nie szukajcie ukrytych znaczeń i motywów.
Grycek, może i jesteś oryginalny ze swoimi upodobaniami muzycznymi, ale ja też mam swoje subiektywne zdanie i ja je popieram a może raczej będę go bronił, bo trudno nie popierać własnego zdania.
Do komentarza Grycka poniżej
A piosenki które już odpadły zamierzam komentować. Nawet pod groźbą zbanowanie

A, że wyciągacie wnioski na podstawie tego co napisałem to nie mój problem. Czytajcie to co napisałem i nie szukajcie ukrytych znaczeń i motywów.
Grycek, może i jesteś oryginalny ze swoimi upodobaniami muzycznymi, ale ja też mam swoje subiektywne zdanie i ja je popieram a może raczej będę go bronił, bo trudno nie popierać własnego zdania.
Do komentarza Grycka poniżej
A czy ja coś takiego Ci zarzucałem?Grycek pisze:A czy ja pisałem?dominik_fi pisze:Raczej nie pisałem, nic o piosence która bierze udział jeszcze w zabawie jedynie o parze z wcześniejszej rundy.![]()

Zrobiłem uśmiech to chyba w takiej sytuacji jest jasne że nie wziąłem tego do siebie, tym bardziej, że ty też to napisałeś z uśmiechem.Grycek pisze:Mam nadzieję, że nie wziąłeś tego bardzo do siebiedominik_fi pisze: A piosenki które już odpadły zamierzam komentować. Nawet pod groźbą zbanowanie![]()
Gdyby dużo ludzi słuchało to taka muzyka zdobywała by złote i platynowe płyty, a w Polsce a tym bardziej na świecie nie zdobywa.Grycek pisze:Dobrze. Ale nie uważam ,że jestem ,aż tak orginalny, bo bardzo dużo ludzi tak pojmuje muzykę.dominik_fi pisze: Grycek, może i jesteś oryginalny ze swoimi upodobaniami muzycznymi, ale ja też mam swoje subiektywne zdanie i ja je popieram a może raczej będę go bronił, bo trudno nie popierać własnego zdania.
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2007 12:31 pm przez dominik_fi, łącznie zmieniany 3 razy.
-
A czy ja pisałem?dominik_fi pisze:Raczej nie pisałem, nic o piosence która bierze udział jeszcze w zabawie jedynie o parze z wcześniejszej rundy.

Mam nadzieję, że nie wziąłeś tego bardzo do siebiedominik_fi pisze: A piosenki które już odpadły zamierzam komentować. Nawet pod groźbą zbanowanie

Dobrze. Ale nie uważam ,że jestem ,aż tak orginalny, bo bardzo dużo ludzi tak pojmuje muzykę.dominik_fi pisze: Grycek, może i jesteś oryginalny ze swoimi upodobaniami muzycznymi, ale ja też mam swoje subiektywne zdanie i ja je popieram a może raczej będę go bronił, bo trudno nie popierać własnego zdania.
Koniec offtopu
Zgodzę się, że wynik pary 14 mnie też dziwi 
Natomiast pełną parą podpisuję się pod grupą: "Smętni i posępni"
W zasadzie to śmiesznie mało par jest zgodnych z tym na co głosowałem
A co do pewnej kwestii zauważam pewną analogię do edycji I (apropos moich głosów)
Teraz mam 1 parę nad którą muszę się zastanowić... w zasadzie problem przy wyborze tego typu jest u mnie nierozstrzygnięty od paru lat... ech... (przynajmniej cokolwiek przejdzie będzie mnie cieszyć)

Natomiast pełną parą podpisuję się pod grupą: "Smętni i posępni"
W zasadzie to śmiesznie mało par jest zgodnych z tym na co głosowałem

A co do pewnej kwestii zauważam pewną analogię do edycji I (apropos moich głosów)
Teraz mam 1 parę nad którą muszę się zastanowić... w zasadzie problem przy wyborze tego typu jest u mnie nierozstrzygnięty od paru lat... ech... (przynajmniej cokolwiek przejdzie będzie mnie cieszyć)
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
dominic fi-spokojnie,bez bulwersacji.Kazdemu moze sie zdarzyc taka edycja,ze malo co mu sie podoba.Ja tak mialem w poprzedniej,ze ciekawsza byla dla mnie grupa 17-32,niz czolowka,za to tym razem bardzo sie ciesze,bo supermuzy duzo jest nadal:-).Kazdy ma swoj gust,wedle mojego ten kawalek YeahYeahYeahs wpadl jednym uchem,a wypadl drugim.W przeciwienstwie do Mum,ktore niestety trafilo na swietnego rywala.
-
Zdziwiłbyś się. Np. ostatnia płyta Toola zajęła pierwsze miejsce na listach sprzedażyw tygodniu premiery w wielu miejscach na świecie oraz m.in. w Polsce.dominik_fi pisze:Gdyby dużo ludzi słuchało to taka muzyka zdobywała by złote i platynowe płyty, a w Polsce a tym bardziej na świecie nie zdobywa.Grycek pisze:Dobrze. Ale nie uważam ,że jestem ,aż tak orginalny, bo bardzo dużo ludzi tak pojmuje muzykę.dominik_fi pisze: Grycek, może i jesteś oryginalny ze swoimi upodobaniami muzycznymi, ale ja też mam swoje subiektywne zdanie i ja je popieram a może raczej będę go bronił, bo trudno nie popierać własnego zdania.
Żeby nie było, że Dominik_fi jest sam, też przyznam, że większość utworów które mi się podobały są już za burtą. Zestaw tej rundy raczej nie trafia w mój gust, więc pewnie w kilku przypadkach po prostu się wstrzymam.
I proszę, nie kłóćcie się o to co odpadło bądź zostało – to kwestia gustu. A gusta to (jak widać) bardzo delikatna sprawa, dlatego też nie piszę komentarzy przy glosach, wolę je zachować dla siebie. Nie robi mi przyjemności (oczywiście w przypadku naszej listy – notowanie LP3 to już była inna sprawa) najechanie na jakiś utwór bo zdaję sobie sprawę, że osoba która go umieściła może poczuć się urażona.
Nie ma co się denerwować, że coś odpadło – taka już jest demokracja
I chyba najlepiej zacytować tu Churchilla: Demokracja nie jest doskonałym systemem, lecz należy ją stosować, bo nikt jeszcze nic lepszego nie wymyślił.
I proszę, nie kłóćcie się o to co odpadło bądź zostało – to kwestia gustu. A gusta to (jak widać) bardzo delikatna sprawa, dlatego też nie piszę komentarzy przy glosach, wolę je zachować dla siebie. Nie robi mi przyjemności (oczywiście w przypadku naszej listy – notowanie LP3 to już była inna sprawa) najechanie na jakiś utwór bo zdaję sobie sprawę, że osoba która go umieściła może poczuć się urażona.
Nie ma co się denerwować, że coś odpadło – taka już jest demokracja

- dominik_fi
Iza masz podejrzewam podobny gust do mojego mocna brzmienia, solo na gitarze. Ale też nie mogę powiedzieć, że wszystkie delikatne kawałki mi się nie podobają.
A co od demokracji to jeszcze pamiętam mniej więcej takie powiedzenie ale nie pamiętam kto to wypowiedział: "..., tylko jakimi metodami ją wprowadzimy?"
i jeszcze inne:
Simone de Beauvoir
Nie sposób bronić demokracji demokratycznymi metodami.
A teraz dobrze;)
A co od demokracji to jeszcze pamiętam mniej więcej takie powiedzenie ale nie pamiętam kto to wypowiedział: "..., tylko jakimi metodami ją wprowadzimy?"
i jeszcze inne:
Simone de Beauvoir
Nie sposób bronić demokracji demokratycznymi metodami.
A teraz dobrze;)
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2007 1:29 am przez dominik_fi, łącznie zmieniany 1 raz.