Nasza Lista III

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

I. Antimatter - Another Face in a Window vs. Gogol Bordello - Start Wearing Purple
II. Blade Loki - No Pasaran vs. Jeff Wayne - Forever Autumn
III. California Stories Uncovered - The First Pink Yell vs. Plain White T's - Hey There Delilah
IV. Ceti - Ciało i krew vs. New York Crasnals - Long Sleeved Marco Polo
V. Eisley - Invasion vs. Farben Lehre - Matura 2001
VI. Eloy - Rainbow vs. Jeff Buckley - Hallelujah
VII. Joe Bonamassa - If Heartaches Were Nickles vs. Poets of the fall - Sleep
VIII. Vladimir Cosma - Nadia's Theme vs. Zalef - Kiedy miasto śpi

Głosowało 21 osób.
14 : 2 dla zielonych

Czas głosowania w drugiej fazie pucharowej do 7 X 2007 godz. 24:00.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Bardzo udana runda, dwa "moje" kawałki wciąż w grze :D
Dodatkowo na 12 utworów na które zagłosowałem przeszła zdecydowana większość. :)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

jestem :shock: w :shock: szoku dwie moje propozycje grają dalej!!!

głosy oddane

aby do niedzieli/poniedziałku
kajman

Post autor: kajman »

Wyniki jak dla mnie zaskakująco pozytywne. Po raz pierwszy moja piosenka w drugiej rundzie pucharowej, le to akurat podejrzewałem. Natomiast to, że cała moja pierwsza piątka przeszła dalej to wynik znacznie lepszy niż do tej pory. Odpadł numer z 7 i 8 (ten z 1, która teraz trafi na 11). Niestety moja 2 walczy z 4.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Wyniki po mojej myśli. Głosy oddane. Wynik 4:3 dla czerwonych.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

A ja sobie jeszcze posłucham po jednym razie, w dwóch parach spotykają się utwory którym przyznałem taką samą notę w eliminacjach.
Grycek pisze: Głosowało 21 osób.
14 : 2 dla zielonych
Były jakieś niespodzianki w stosunku do eliminacji :?:
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

A ja jestem z kolei bardzo rozczarowany. Nie dość, że mój typ odpadł to w dodatku ostały się tylko moje dwa utwory z 10 - walcząc bezpośrednio ze sobą.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Zgadzam się z jackalem, też jestem rozczarowany, wielka szkoda, że nie ma m.in. Zdob Si Zdub - Boonika Bate Doba, Finger Eleven - Paralyzer.
Natomiast największym zaskoczeniem jest wynik z pary
14. Vladimir Cosma - Nadia's Theme vs. Yeah Yeah Yeahs - Gold Lion
To jest po prostu szok.
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2007 11:02 am przez dominik_fi, łącznie zmieniany 1 raz.
ku3a

Post autor: ku3a »

jesli chodzi o mnie to w tej rundzie musialem tylko 2 kawalki przesluchac, zeby wydac werdykt, bo w pozostalych parach zwyciestwa byly bezapelacyjne. Jedna ze stron w moich glosach wygrala baaardzo wyraznie.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Wyniki raczej bez niespodzianek.

Tym razem u mnie remis niebieskich z czerwonymi.
retry2

Post autor: retry2 »

Cała moja pierwsza trójka jeszcze nie odpadła, choć teraz jeden z typów będzie miał bardzo ciężko

W głosowaniu remis
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

dominik_fi pisze:Natomiast największym zaskoczeniem jest wynik z paty
To jest po prostu szok.
No popatrz,a mnie nic w tej rundzie nie szokuje;-).Mimo ze nie wszystko przeszlo tak jak glosowalem. Za to w tej rundzie az 3pary tworza piosenki,na ktore glosowalem,z tego 2juz drugi raz beda "kosic"sie z moimi glosami.Bedzie ciezko.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

ku3a pisze:jesli chodzi o mnie to w tej rundzie musialem tylko 2 kawalki przesluchac, zeby wydac werdykt, bo w pozostalych parach zwyciestwa byly bezapelacyjne. Jedna ze stron w moich glosach wygrala baaardzo wyraznie.
Ja musiałem przesłuchać 4, bo 2 pary były u mnie wyrównane.
Ogólnie, wyniki w większości po mojej myśli.
A w obecnej rundzie głosy oddane bez przesłuchiwania. Zwycięstwo niebieskich 5-3.
Moje utwory 1, 2, 3, 5, 7 i 8 nadal w grze, z czego na szczęście tylko 1 para spotyka się ze sobą. :)
Awatar użytkownika
dominik_fi

Miszon pisze:
dominik_fi pisze:Natomiast największym zaskoczeniem jest wynik z paty
To jest po prostu szok.
No popatrz,a mnie nic w tej rundzie nie szokuje;-).Mimo ze nie wszystko przeszlo tak jak glosowalem. Za to w tej rundzie az 3pary tworza piosenki,na ktore glosowalem,z tego 2juz drugi raz beda "kosic"sie z moimi glosami.Bedzie ciezko.
No popatrz, a mnie w tej rundzie sporo szokuje;-)
Nie rozumiem o co ci chodziło?;-)
Dawno już (mimo że to dopiero 3 lista) tak dużo tak słabych piosenek nie zaszło tak daleko. Myślę, że głównym powodem może być to iż doszło sporo nowych osób - strasznych melancholików, którzy słuchają takich niemrawych kawałków. Przy niektórych z nich podczas słuchania można usnąć bo nic się w nich nie dzieję. Już słuchanie przyrody jest bardziej "emocjonujące", w porównaniu z tymi "smutami"
Grycek

dominik_fi pisze: No popatrz, a mnie w tej rundzie sporo szokuje;-)
Nie rozumiem o co ci chodziło?;-)
Dawno już (mimo że to dopiero 3 lista) tak dużo tak słabych piosenek nie zaszło tak daleko. Myślę, że głównym powodem może być to iż doszło sporo nowych osób - strasznych melancholików, którzy słuchają takich niemrawych kawałków. Przy niektórych z nich podczas słuchania można usnąć bo nic się w nich nie dzieję. Już słuchanie przyrody jest bardziej "emocjonujące", w porównaniu z tymi "smutami"
Bana mu :D
Proszę trzymać język za zębami. Co dla Ciebie jest słabą piosenką? Dla mnie np. jest takie Yeah yeah yeahs, zdob si zdub itd. Utwory, które nudzą się po paru przesłuchaniach. Dla mnie dobry utwór jest taki, w którym co chwilę coś nowego odkrywam, a np. te nie są w stanie mnie niczym już zaskoczyć.
To jest moje subiektywne zdanie i ja je popieram :)

A propos szokowania i niespodzianek.
W 1/16 awansowały 3 utwory, które były niżej od swojego rywala.
Awatar użytkownika
dominik_fi

Raczej nie pisałem, nic o piosence która bierze udział jeszcze w zabawie jedynie o parze z wcześniejszej rundy.
A piosenki które już odpadły zamierzam komentować. Nawet pod groźbą zbanowanie :)
A, że wyciągacie wnioski na podstawie tego co napisałem to nie mój problem. Czytajcie to co napisałem i nie szukajcie ukrytych znaczeń i motywów.
Grycek, może i jesteś oryginalny ze swoimi upodobaniami muzycznymi, ale ja też mam swoje subiektywne zdanie i ja je popieram a może raczej będę go bronił, bo trudno nie popierać własnego zdania.

Do komentarza Grycka poniżej
Grycek pisze:
dominik_fi pisze:Raczej nie pisałem, nic o piosence która bierze udział jeszcze w zabawie jedynie o parze z wcześniejszej rundy.
A czy ja pisałem? :D
A czy ja coś takiego Ci zarzucałem? :D
Grycek pisze:
dominik_fi pisze: A piosenki które już odpadły zamierzam komentować. Nawet pod groźbą zbanowanie :)
Mam nadzieję, że nie wziąłeś tego bardzo do siebie :D
Zrobiłem uśmiech to chyba w takiej sytuacji jest jasne że nie wziąłem tego do siebie, tym bardziej, że ty też to napisałeś z uśmiechem.
Grycek pisze:
dominik_fi pisze: Grycek, może i jesteś oryginalny ze swoimi upodobaniami muzycznymi, ale ja też mam swoje subiektywne zdanie i ja je popieram a może raczej będę go bronił, bo trudno nie popierać własnego zdania.
Dobrze. Ale nie uważam ,że jestem ,aż tak orginalny, bo bardzo dużo ludzi tak pojmuje muzykę.
Gdyby dużo ludzi słuchało to taka muzyka zdobywała by złote i platynowe płyty, a w Polsce a tym bardziej na świecie nie zdobywa.
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2007 12:31 pm przez dominik_fi, łącznie zmieniany 3 razy.
Grycek

dominik_fi pisze:Raczej nie pisałem, nic o piosence która bierze udział jeszcze w zabawie jedynie o parze z wcześniejszej rundy.
A czy ja pisałem? :D
dominik_fi pisze: A piosenki które już odpadły zamierzam komentować. Nawet pod groźbą zbanowanie :)
Mam nadzieję, że nie wziąłeś tego bardzo do siebie :D
dominik_fi pisze: Grycek, może i jesteś oryginalny ze swoimi upodobaniami muzycznymi, ale ja też mam swoje subiektywne zdanie i ja je popieram a może raczej będę go bronił, bo trudno nie popierać własnego zdania.
Dobrze. Ale nie uważam ,że jestem ,aż tak orginalny, bo bardzo dużo ludzi tak pojmuje muzykę.

Koniec offtopu
Nivo

Post autor: Nivo »

Zgodzę się, że wynik pary 14 mnie też dziwi :P
Natomiast pełną parą podpisuję się pod grupą: "Smętni i posępni"
W zasadzie to śmiesznie mało par jest zgodnych z tym na co głosowałem :P
A co do pewnej kwestii zauważam pewną analogię do edycji I (apropos moich głosów)
Teraz mam 1 parę nad którą muszę się zastanowić... w zasadzie problem przy wyborze tego typu jest u mnie nierozstrzygnięty od paru lat... ech... (przynajmniej cokolwiek przejdzie będzie mnie cieszyć)
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

Nie wiem, jak zdefiniować piosenki "smętne i posępne", wiem jednakże, że na 16 pozostających w grze utworów podobają mi się tylko 4
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

dominic fi-spokojnie,bez bulwersacji.Kazdemu moze sie zdarzyc taka edycja,ze malo co mu sie podoba.Ja tak mialem w poprzedniej,ze ciekawsza byla dla mnie grupa 17-32,niz czolowka,za to tym razem bardzo sie ciesze,bo supermuzy duzo jest nadal:-).Kazdy ma swoj gust,wedle mojego ten kawalek YeahYeahYeahs wpadl jednym uchem,a wypadl drugim.W przeciwienstwie do Mum,ktore niestety trafilo na swietnego rywala.
Grycek

dominik_fi pisze:
Grycek pisze:
Gdyby dużo ludzi słuchało to taka muzyka zdobywała by złote i platynowe płyty, a w Polsce a tym bardziej na świecie nie zdobywa.
Zdziwiłbyś się. Np. ostatnia płyta Toola zajęła pierwsze miejsce na listach sprzedażyw tygodniu premiery w wielu miejscach na świecie oraz m.in. w Polsce.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

z poprzednia bylo to samo(przynajmniej w Polsce).Zreszta-jak skomentowac fakt,ze najlepiej sprzedaja sie w Polsce od kilku lat plyty typu"Best of smooth jazz","Smooth jazz cafe","Pinacolada",Katie Melua,Leszek Mozdzer(we wszelkich q?figuracjach)? Ze "nuda" rzadzi?
IZA

Post autor: IZA »

Żeby nie było, że Dominik_fi jest sam, też przyznam, że większość utworów które mi się podobały są już za burtą. Zestaw tej rundy raczej nie trafia w mój gust, więc pewnie w kilku przypadkach po prostu się wstrzymam.
I proszę, nie kłóćcie się o to co odpadło bądź zostało – to kwestia gustu. A gusta to (jak widać) bardzo delikatna sprawa, dlatego też nie piszę komentarzy przy glosach, wolę je zachować dla siebie. Nie robi mi przyjemności (oczywiście w przypadku naszej listy – notowanie LP3 to już była inna sprawa) najechanie na jakiś utwór bo zdaję sobie sprawę, że osoba która go umieściła może poczuć się urażona.
Nie ma co się denerwować, że coś odpadło – taka już jest demokracja :) I chyba najlepiej zacytować tu Churchilla: Demokracja nie jest doskonałym systemem, lecz należy ją stosować, bo nikt jeszcze nic lepszego nie wymyślił.
Awatar użytkownika
dominik_fi

Iza masz podejrzewam podobny gust do mojego mocna brzmienia, solo na gitarze. Ale też nie mogę powiedzieć, że wszystkie delikatne kawałki mi się nie podobają.
A co od demokracji to jeszcze pamiętam mniej więcej takie powiedzenie ale nie pamiętam kto to wypowiedział: "..., tylko jakimi metodami ją wprowadzimy?"

i jeszcze inne:
Simone de Beauvoir
Nie sposób bronić demokracji demokratycznymi metodami.

A teraz dobrze;)
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2007 1:29 am przez dominik_fi, łącznie zmieniany 1 raz.
kajman

Post autor: kajman »

dominik_fi pisze:i jeszcze inne:
Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir
Ta druga wersja podoba mi się znacznie bardziej. :lol:
ODPOWIEDZ