Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
GregF pisze: ↑sob maja 02, 2020 6:16 pm
Zaucha niżej niż rok temu, ale wciąż zdecydowanie za wysoko na miejscu, które powinien zajmować raczej z Dżamblami lub Anawą.
No niestety ten jest bardziej popularny. U mnie na pierwszym miejscu w głosowaniu bez jednego i drugiego (tamci mieli 6 moich głosów) Dzień dobry mr Blues. Nie dość, że Zaucha miażdży, to instrumentalnie też jest rewelacja, a sama kompozycja Wasowskiego przepiękna.
obserw99 pisze: ↑sob maja 02, 2020 6:16 pm
Andrzej Zaucha - DZIEŃ DOBRY MISTER BLUES to byłoby coś. Ten na antenie muzycznie znacznie mniej mi pasuje ale oceniam go w sumie na 6.
Jak pisałem już przed chwilą to jest mój nr 1. Bem też to świetnie zrobiła, ale się nie umywa.
Lombard stworzył chyba jeden z największych szlagierów w historii polskiej muzyki. Nie znam osoby, która nie zna na pamięć choćby 1-2 wersów refrenu tej piosenki.
bigmisiek pisze: ↑sob maja 02, 2020 6:18 pm
A ja się zastawiam, dlaczego w zestawie do głosowania nie ma "C'est la vie - Paryż z pocztówki"...
o! to nie z powodu Zauchy
cześć big!
prowadzisz jeszcze swoją listę?
gdzieś można ją zobaczyć?
Hej Jeżeli chodzi o listę to powoli nadrabiam zaległości, których kiedyś narobiłem. Obecnie jestem w okolicach lutego, może jak dogonię rzeczywistość to znów zaprezentuję ją na mycharts
GregF pisze: ↑sob maja 02, 2020 6:16 pm
Zaucha niżej niż rok temu, ale wciąż zdecydowanie za wysoko na miejscu, które powinien zajmować raczej z Dżamblami lub Anawą.
No niestety ten jest bardziej popularny. U mnie na pierwszym miejscu w głosowaniu bez jednego i drugiego (tamci mieli 6 moich głosów) Dzień dobry mr Blues. Nie dość, że Zaucha miażdży, to instrumentalnie też jest rewelacja, a sama kompozycja Wasowskiego przepiękna.
Co racja, to racja. Ale utwór na tyle dobrze napisany, że w wersji Bem też się broni.
W ostatnich latach swoje wersje "Byłaś serca biciem" nagrały m.in. siostry Wrońskie (Ballady i Romanse) i Skawiński, ale trudno powiedzieć, aby specjalnie przysłużyły się oryginałowi.
krzysiek83 pisze: ↑sob maja 02, 2020 6:28 pm
Współczuję tym drugim, jeśli noszą pokaźny zarost, bo wiem z doświadczenia, że pieruństwo ześlizguje się ciągle z brody.
Teraz wiedzą (być może) jak czują się ich kobiety.
Tak sobie myślę, że gdyby wywalić z topu pierwsze 27 utworów i przesunąć następne do góry to byłby na znacznie wyższym poziomie (chociaż kilku uteworów pewnie byłoby mi szkoda).