XII zlot forum.lp3.pl (27-29.04.2012) - rozmowy czas zacząć

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Tadeuszek16

Re: XII zlot forum.lp3.pl (27-29.04.2012) - rozmowy czas zac

Post autor: Tadeuszek16 »

Rzadko zaglądam na forum listy ale jestem bardzo emocjonalnie z trójką i listą związany nie mogę się już doczekać zlotu !
Dopiero zaczynam swoją karierę zlotową do zobaczenia !

Tadek :)
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

ku3a pisze:"Ani połowy spośród was nie znam nawet do połowy tak dobrze, jak bym pragnął; a mniej niż połowę z was lubię o połowę mniej, niż zasługujecie." ;-)
:mrgreen:
my to byśmy chcieli zostać do końca listy... jeśli będzie miejsce w wehikule samochodowym to spoko, a jeśli nie to czy na ten domniemany bus wystarczy mieć bilety ZTM na 2. strefę czy trzeba jakieś dodatkowe coś kupować?
ku3a

Post autor: ku3a »

dodatkowe coś u kierowcy, bo to jest jakaś prywatna linia
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

oj... no to słabo dość... czyli że tym razem raczej nie potrzeby kupować biletu na 2. strefę komunikacji miejskiej...?
falcoeagle
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: falcoeagle »

Na powrót z listy przyda się 5,50 na (auto)busa do Śródborowa i bilet 20 minutowy ZTM na dojazd na tego busa ;). Powrót ze zlotu może nastąpić na podstawie jednorazowego biletu Kolei Mazowieckich więc bilet ZTM na drugą strefę nie jest potrzebny :).
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

Ja mam do przekazania dość przykrą informację... mianowicie we czwartek dowiedziałem się, że czeka mnie niespodziewany pilny wyjazd rodzinny. Sam fakt w sobie nie jest czymś strasznym, bo to ledwie jeden (w porywie dwa) dzień, ale pech chciał, że to będzie TEN weekend za tydzień. Negocjowałem z rodzicami, ale nie doprowadziło to do niczego, podobno "nie mogę im tego zrobić i się nie pojawić". W związku z tym cały zlot wydaje się być raczej nieaktualnym... :(

Nie chciałbym robić problemów całej reszcie, dlatego oczywiście spłacę wszystkie zobowiązania związane z moją deklaracją przybycia (bardzo prosiłbym Kubę o przesłanie mi wysokości kwoty), a od siebie mogę jeszcze tylko dodać przeprosiny... cóż, mam nadzieję że jesienią do czegoś takiego nie dojdzie.
kajman

Post autor: kajman »

:evil: :evil: :evil:
Przy czym jeżeli wpłaciłeś zaliczkę to chyba żadnych zobowiązań finansowych nie masz.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Brian pisze:Ja mam do przekazania dość przykrą informację
:cry: :cry: :evil: :evil:
A już się cieszyłem na spotkanie z Tobą... :(
ku3a

Kolej na kolejne ( ;-) ) podsumowanie.
Tym razem dodane informacje o tym z kim gdzie i o której się spotkamy. Proszę pozostałe osoby o jak najszybsze podanie potrzebnych informacji. Proszę też tych którzy będą się z nami żegnać w sobotę o podanie informacji o której będziecie wyjeżdżać. Pamiętajcie, że ze Śródborowa do Warszawy trochę się jedzie i trzeba to wziąć pod uwagę planując podróż powrotną.
Zanim jednak lista osób, to kilka innych informacji.

O posiłkach prawdopodobnie jeszcze będę pisał. W każdym razie wygląda to tak, że po przyjeździe rozpoczniemy zlot tradycyjną pizzą, w nocy będziemy mieć coś do pochrupania i popicia, a śniadanie, kolację i niedzielne śniadanie będziemy robić z własnych zapasów, kupionych wcześniej. Będziemy się składać po równo i rozliczać już na miejscu. Jak zrozumiałem, Robert w to nie wchodzi i sam zrobi dla siebie zaopatrzenie. Jeśli ktoś jeszcze tak chce, to proszę napisać. Sobotni obiad też będziemy załatwiać sami. Kto chce będzie mógł pójść z grupą "na miasto" (albo coś zamówimy telefonicznie - w zależności od pogody i innych czynników), a niektórzy być może będą chcieli zjeść coś swojego. Tutaj będzie dowolność.

Plan na piątek jeszcze napiszę. Na razie tylko daję znać, że faktycznie ta opcja z minibusem wygląda najlepiej. Część osób z Myśliwieckiej do Śródborowa pojedzie samochodami, a reszta ma o godz. 22.08 autobus 151 (więc nie będzie czasu na ociąganie się po Liście!). Powinniśmy zdążyć na minibus który jest o 22.23 spod Muzeum Narodowego. Jeśli jednak coś by się zdarzyło, że nie zdążymy, to o 22.53 mamy awaryjny pociąg ze stacji Powiśle, a więc kilka minut na piechotę z Muzeum Narodowego. Bobby, orientujesz się gdzie ten autobus się zatrzymuje w Śródborowie? W najgorszym przypadku poprosimy o gotowość naszych kierowców i jakoś damy sobie radę. (podziękowania dla Bobby'ego, Sebastiana i Mateusza za pomoc w tym temacie :-))

Kilka osób zgłosiło już chęć jazdy do Śródborowa samochodem. Wstępnie rozdzieliłem to tak:
- (adameria - Adam przyjedzie dopiero w nocy, więc po Liście jeszcze nie będziemy mogli skorzystać z samochodu)
- darek49 (4: TomaszBr+mama, Martyr+Yacy)
- LLucky (4: atram842, Kertoip*2)
- wwas (4?: )
Tu bardziej chodzi o to, żeby było widać ile jest osób, a nie kto u kogo jedzie - to już sobie ustalicie indywidualnie. Myślę, że część miejsc można zostać zajęta przez bagaże. Dla osób podróżujących autobusem i busem (lub ew. pociągiem) dużym ułatwieniem będzie pozbycie się bagażu, więc w sumie może nawet jeden cały samochód zostanie zajęty. W tej sprawie jeszcze będę się z Wami kontaktować. Jeśli ktoś jeszcze chciałby sobie zaklepać miejsce w samochodzie, proszę dać znać.

Pozostaje jeszcze kwestia biletów. O tym napiszę później. W każdym razie każdy będzie sobie sam kupować, tak jak to było ostatnio. Ci którzy będą jechać samochodem niech mają to na uwadze. Ci którzy spotkają się z grupą na Centralnym kupią bilet w tym samym czasie. Więc jak ktoś spotyka się z resztą na Myśliwieckiej, a potem nie jedzie samochodem tylko komunikacją miejską, to bilety powinien sam sobie załatwić, ja o tym nie będę już pamiętać i przypominać.

A teraz już lista osób, na razie posortowana tak jak poprzednio. Jak wszyscy się już wypowiedzą, to posortuję po godzinie przyjazdu.
- adameria (2 noclegi + samochód) (spotkamy się w Śródborowiance po północy)
- Aro (2 noclegi) (17:01, p. 1, pociąg z Poznania do Białegostoku)
- atram842 (2 noclegi) (16.25. Peron III / t.4. Pociąg relacji Białystok-Bydgoszcz)
- darek49 (2 noclegi + samochód) (spotkamy się na Myśliwieckiej)
- Corleone (2 noclegi) (15:42. P. I, t. 7, spotkamy się na Centralnym, będziemy w kontakcie telefonicznym)
- Dekodi (2 noclegi) (spotkamy się na Myśliwieckiej)
- djjack (2 noclegi) (15:24 z Gdańska)
- falcoeagle (2 noclegi) (tramwajem, spotkamy się na Centralnym ok. 17.00)
- kajman (2 noclegi) (15.51 p/t 1/5)
- Kertoip*2 (2 noclegi) (spotkamy się na Centralnym, będziemy w kontakcie telefonicznym)
- ku3a (2 noclegi)
- LLucky (2 noclegi + samochód) (spotkamy się na Myśliwieckiej)
- Martyr (2 noclegi) (14:41 p. 3, t. 4, ale spotkamy się później)
- neon.ka (2 noclegi) (spotkamy się po Liście)
- Tadeuszek16 (2 noclegi) (spotkamy się na Myśliwieckiej)
- TomaszBr+mama (2 noclegi) (17:01, p. 1, pociąg z Poznania do Białegostoku)
- tsch (2 noclegi) (na Centralnym, będziemy w kontakcie telefonicznym)
- wwas (2 noclegi + samochód) (ok. 16.30 na Centralnym)
- Yacy (2 noclegi) (14:41 p. 3, t. 4, ale spotkamy się później)

- herMMan (1. nocleg)
- leszekno (1. nocleg) (spotkamy się na Myśliwieckiej)
- Robert (1. nocleg) (spotkamy się na Myśliwieckiej)
- tadzio3 (1. nocleg) (16:25 p. 3, t. 4)
- Marcin Buchalski (od sobotniego popołudnia) (spotkamy się w Śródborowiance w sobotę po południu)

Tylko na Liście:
- bobby-x (tylko na Liście)
- konwicki1980*2 (tylko na Liście) (15.51 p/t 1/5)
- Magda92 (tylko na Liście)
- mateusz15 (tylko na Liście) (spotkamy się na Myśliwieckiej)
- nemo (na Liście i trochę po)
- uzi (tylko na Liście) (tramwajem, spotkamy się na Centralnym ok. 17.00)

Jeszcze nie wiadomo:
? abd3mz (jesteśmy w kontakcie)
Ostatnio zmieniony czw kwie 26, 2012 12:00 am przez ku3a, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
wwas

Post autor: wwas »

ku3a pisze:- wwas (4?: )
Cztery tak, ale to raczej licząc razem z kierowcą ;) Co prawda formalnie jest zarejestrowany na pięć osób, ale musiałyby być naprawdę baaardzo szczupłe...
Awatar użytkownika
nemo
Listy Przebojów Trójki słucham od: Już nie słucham

Re: XII zlot już wkrótce - rozmowy czas zacząć

Post autor: nemo »

kajman pisze:
TomaszBr pisze:No i wychodzi, że ogólnie jestem najmłodszy... (chociaż chyba miniu jest młodszy, ale on już nieaktywny od jakiegoś czasu)
Właśnie się zastanawiałem, jak to w tym roku będzie. Ale znając naszą dyrektorkę, to będzie układ, że wtorek i czwartek wolne, reszta zajęta. Chyba, że będzie do odpracowania, ale to wtedy przez 2 miesiące byśmy w soboty przychodzili :P
No z nieaktywnych od jakiegoś czasu młodszy jest (chyba takim posługuje się nickiem) Matti, który jest w szóstej klasie i o mało co nie był na poprzednim zlocie.
Dyrektor szkoły ma do dyspozycji w roku kilka dni wolnych od nauki i może nimi dysponować. U nas to był to 31 X, 7 I, a będzie 2 V, 4 V i chyba 8 VI plus jakieś dni z okazji egzaminów (inne dla SP, inne dla Gim). Więc jeśli wasza dyrektorka nie jest perfidną złośnicą to pewnie coś złapiecie.
Matt :)
Próbuję go namówić na zlot, ale chyba w jego przypadku nic z tego znów nie wyjdzie.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

ku3a pisze:Pozostaje jeszcze kwestia biletów.
To ja tu mam pytanie: na przejazd ze Śródborowa pociągiem wystarczą bilety ZTM-u czy trzeba jakieś inne kupować?
leszekno

Post autor: leszekno »

Ja już tradycyjnie pojawię się na Myśliwieckiej przed 19. Do zobaczenia!!!
ku3a

ustalmy, że każdy powinien do jutra do ok. 22.00 napisać gdzie i o której się spotyka z grupą, ok?
pamiętajcie, że ja potem to wszystko muszę zebrać, zaplanować jakieś rzeczy, spisać. a tak wyszło, że czwartkowy wieczór mam wyjęty, więc musiałbym to zrobić wcześniej, żebyście jeszcze zdążyli wszystko przeczytać.
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Post autor: djjack »

Wyjeżdżam z Gdańska w piątek o 9:05, jadę 6 godzin 19 minut i w Warszawie na Centralnym jestem o 15:24.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

6 godzin... :?

Nie wiem czy będę po północy, może wcześniej, może później, w każdym razie, rzeczywiście niestety z mojego samochodu nie można skorzystać w warszawskim czasie okołolistowym.
ku3a

Pokoje:
Za pokoje będziemy płacić 40 zł za noc. Pamiętajcie, aby w każdym pokoju były osoby które zostają na tę samą liczbę nocy. Dla każdego pokoju będzie napisane czy mają w nim być panowie czy panie. O tym powinien Was poinformować pan, który będzie wydawać klucze.
Czy ktoś ma jakieś pytanie co do pokojów?

Kierowców proszę o ustalenie między sobą kto będzie z Wami jechać. Ja już w to nie będę wnikać. Dobrze by było, jakby w każdym samochodzie oprócz kierowcy była przynajmniej jedna osoba. Wwas ma bardzo odpowiedzialną rolę, bo będzie wiózł cały nasz prowiant :-). I na pewno chciałbym, żeby samochodami pojechały wszystkie nasze bagaże. Mam nadzieję, że zdążymy to wszystko załatwić jeszcze przed Listą.
Awatar użytkownika
wwas

Post autor: wwas »

Po odjęciu miejsca, które zajmie prowiant, przypuszczam, że oprócz mnie zmieści się już tylko jedna osoba. Dobrze by było, gdyby tą osobą był ochotnik, którego mógłbym bez wyrzutów sumienia obciążyć dźwiganiem części prowiantu i najlepiej, jeżeli jednocześnie będzie to ktoś, kto był już w Śródborowiance, żeby po tym, jak uda mi się w końcu trafić, mógł potwierdzić: "Tak, to tu" ;)
kajman

Post autor: kajman »

ku3a pisze:Pokoje:I na pewno chciałbym, żeby samochodami pojechały wszystkie nasze bagaże.
Jakoś tak głupio będzie do Śródborowa jechać bez plecaka, ale mówi się trudno.
Z jednej strony lubię jechać pociągiem/busem w wesołym i dużym towarzystwie, ale jakby nie znalazł się lepszy bagażowy to mogę pojechać z wwasem. Nawet fajnie, bo będzie jakaś odmiana (chociaż nie do końca, bo jechałem już na nocleg z samochodem, a z wwasem o ile mnie pamięć nie myli to do Trójki).
falcoeagle
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: falcoeagle »

Właśnie zakończyłem wnikliwe analizowanie rozkładu tego "minibusa" i mamy 2 opcje: wyjście na przystanku "Poniatowskiego - Szkoła" i przyjemny spacer wzdłuż asfaltowej drogi w otoczeniu leśnym o długości 1,2km lub wyjście na przystanku "Narutowicza - Szpital" i niemniej przyjemny spacer po osiedlu domków o długości (ten spacer) około 900m. Lokalizacje przystanków brałem na czuja (jest to jedyna szkoła i jedyny szpital jakie znalazłem przy tych ulicach [edycja podczas pisania: lokalizacje przystanków stwierdzone "na gruncie" poprzez Street View, nie przeliczałem jednak odległości ;)]), długość spacerów jest obarczona dosyć dużym błędem przybliżenia.
Próby dojechania "busem" do końca zakończyły by się po drugiej stronie dworca kolejowego w Otwocku, skąd jest zdecydowanie dalej do "białego domku" ;).
[Edycja już po napisaniu: stwierdzono istnienie przystanku tuż za przejazdem kolejowym, stamtąd byłoby już naprawdę blisko, tylko nie jest on ujęty w rozkładzie na stronie przewoźnika.]
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

ku3a pisze:Dla każdego pokoju będzie napisane czy mają w nim być panowie czy panie. O tym powinien Was poinformować pan, który będzie wydawać klucze.
Czy ktoś ma jakieś pytanie co do pokojów?
Ja mam pytanie :) Czy w jednym pokoju mogą być panowie i panie razem?
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Mam wrażenie, że już tak bywało?
;-)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Bywało, ale to zdanie Kuby powyżej zabrzmiało jakoś tak (wydawało mi sie) jednoznacznie :P
ku3a

falcoeagle pisze:Właśnie zakończyłem wnikliwe analizowanie rozkładu tego "minibusa"
super, dzięki :-).
może po prostu poprosimy kierowcę przy okazji kupowania biletów, żeby zatrzymał się przy przejeździe kolejowym :-). zająłbyś się tym, please? z góry dzięki :-).
Martyr pisze:Czy w jednym pokoju mogą być panowie i panie razem?
no raczej ;-).
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

falcoeagle pisze:Próby dojechania "busem" do końca zakończyły by się po drugiej stronie dworca kolejowego w Otwocku, skąd jest zdecydowanie dalej do "białego domku" ;).
[Edycja już po napisaniu: stwierdzono istnienie przystanku tuż za przejazdem kolejowym, stamtąd byłoby już naprawdę blisko, tylko nie jest on ujęty w rozkładzie na stronie przewoźnika.]
Proszę, nie mów, że byłeś dzisiaj w Śródborowie... To by oznaczało, że obaj rozpoczęliśmy XII Zlot trzy dni przed czasem :lol:
ODPOWIEDZ