kajman pisze:Obecnie 8 punktów gwarantuje dostanie się do 1/32, ale to może się zmienić.
Zapewne chodzi Ci o awans do 1/16, a nie 1/32.
1/16 = 32 utwory
1/32 = 64 utwory
8 punktów gwarantuje awans? To chyba dość wysoki próg. W poprzedniej edycji było chyba jakieś 5 pkt.
Oczywiście, że do 1/16.
Faktycznie chyba przedtem potrzeba było mniej punktów. Ale to pewnie dlatego, że poza liderem jest straszny tłok i kolejne piosenki mają znacznie mniej punktów niż piosenki z tych samych miejsc w 1 edycji.
Yacy pisze:Byli w topie zerowym! 17 130 SEX PISTOLS - Anarchy In The U.K. 1976
A sorka, faktycznie, zapomniałem...
Co do meczów o pietruszkę - mogą być, wolałbym jednak, żeby wiedzieć, kto wygrał dany pojedynek na bieżąco, czyli kto gra o zwycięstwo, a kto o 17 miejsce . Sądzę, że to ciekawiej. Później za dużo wrażeń będzie jak wszystko na końću się ujawni.
Miszon pisze:Co do meczów o pietruszkę - mogą być, wolałbym jednak, żeby wiedzieć, kto wygrał dany pojedynek na bieżąco, czyli kto gra o zwycięstwo, a kto o 17 miejsce . Sądzę, że to ciekawiej. Później za dużo wrażeń będzie jak wszystko na końću się ujawni.
Ja to inaczej zrozumiałem. Myślałem, że będzie wiadomo, które piosenki walczą o zwycięstwo, a które o pietruszkę. Jeśli miało to być tak jak tu pisze Miszon to również jestem przeciw.
Miszon pisze:Co do meczów o pietruszkę - mogą być, wolałbym jednak, żeby wiedzieć, kto wygrał dany pojedynek na bieżąco, czyli kto gra o zwycięstwo, a kto o 17 miejsce . Sądzę, że to ciekawiej. Później za dużo wrażeń będzie jak wszystko na końću się ujawni.
To nie do końca tak miałoby być. Przy podawaniu wyników rundy będzie już zaznaczone, którzy wykonawcy walczyli o pietruszkę. Zresztą dla uważnych byłoby to jasne, bo w kolejnej rundzie by już ich nie było.
kajman pisze: Przy podawaniu wyników rundy będzie już zaznaczone, którzy wykonawcy walczyli o pietruszkę.
W rachubę wchodzi jedynie informacja przed rundą kto o co walczy. Walka o17-24 to może byc tylko dodatek. W innym przypadku jestem przeciw!!!
Nie wyobrażam sobie że po rundzie dowiaduję sie że utwory o których myśałem że walczą o coś lądują gdzieś na dole.
Myślę że zbytnie mieszanie z zasadami może źle się skończyć dla Naszej Listy - najlepsze są proste jasne zasady a nie sztuczne podsycanie emocji. Sorki że sie trochę rozpisałem ale dla mnie było jasne że wiemy gdzie są 1-16 i reszta, dopiero po postach Miszona i Garego zaczęło mi się coś nie podobać.