Popieram całkowicie. Zdejmowałem słuchawki z uszu, kiedy go puszczali i marzyłem o chwili, kiedy już przestanie straszyć. Text textem, ale jednak w piosence jest coś takiego jak muzyka.jackal pisze:Nie jestem w stanie zrozumieć jak twór pt. "Ja wiedziałem że tak będzie" dotarł tak wysoko na Liście. Żeby ten Halama chociaż odrobinę śmieszny był...
Najbardziej nielubiana piosenka
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Eee tam
To jest kabaretowa piosenka, o to chodzi by właśnie miała kilka niedociągnięć i kilka banalnych rozwiązań, sądze że zbyt poważnie ją oceniacie. Sądze że gdyby zrobił to tego super przebojową melodyjke a do tego włączył 6 minutową solówke (solówka na kurczaku to by było coś
) to nie wyglądałoby tak fajnie...ale każdy ma jednak swoje zdanie.
PS - Najbardziej u Halamy lubię Arnolda

PS - Najbardziej u Halamy lubię Arnolda
Jak już każdy tu coś wymienia to może ja dorzucę jeszcze piosenkę z zeszłego roku, która mnie bardzo irytowała, a ponadto była na liście ponad 20 tygodni. To "Feeling Good" Michael'a Buble. Wiem, że to standard, ale jakoś w tym wykonaniu mi nie podchodziło. Już bardziej ta piosenka podoba mi się w wykonaniu Muse.
- tadzio3
- Kontakt:
Ja, jak pisałem mógłbym długo wymieniać piosenki, których nie lubię, chociaz tych, które szczerze nienawidzę, (a na liście były) jest o wiele mniej.
Zacytuję siebie z wątku o obciachowych, ale fanych o piosence "Call On Me" Prydza.
Zacytuję siebie z wątku o obciachowych, ale fanych o piosence "Call On Me" Prydza.
tadzio3 pisze:A tej piosenki nie cierpię! Pierwszy raz usłyszalem ją na jakiejś dyskotece, czy imprezie. Pomyślałem wtedy- jakie to durne piosenki robią teraz, "ambitny" i "skomplikowany" tekst "zadzwoń do mnie", mega obciachowe basy rozkładające na łopatki inne dźwięki i wokal wprost z komputera typu Atari. Wtedy też pomyślałem- "Jak to dobrze, że w mojej "Trójeczce" nie puszczają takiej muzyki, zostawmy to "esce" i badziewnym dyskotekom. A potem....
Do dzisiaj pozostaje u mnie chyba najgorszym utworem jaki pojawił się nie tylko na liscie, ale i w całej "Trójce"
Niedawno obawiałem sie (po tym jak Prydz był na LP3), że pojawią się tutaj niejacy Kalwi & Remi z nie wiem, czy jeszcze gorszymi nagraniami składającymi sie z 3 dźwięków grane non stop w ten sam sposób aż do usrania. Drugi "przebój" chybaa podobnie...
Na szczęscie "Trójka" nie popełniła więcej takiego grzechu.
Jasne, po prostu nie moje poczucie humoru. Jakoś bardziej wolę kabareciarzy w wersji wybitnie mówionej niż na wpół muzycznejku3a pisze:na mojej prywatnej liscie to bylo 6 razy na pierwszym.
a "No co ty robisz" 3 razy.
Halama jest genialny.

A ja tam lubie Bombonierke i nawet na nia glosuje. A co do Call on me to sie absolutnie zgadzam.Czegos tak beznadziejnego to chyba nie bylo nigdy na LP3. Pamietam jedno takie notowanie, kiedy Piotr Baron przegadal caly 'utwor' z Henrykiem Sytnerem, a raczej chyba przecwiczyl, bo mowa byla o tancu i gimnastyce. To bylo cos!
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Przeprosiny przyjęte, ale i tak nigdy nie przekonam się do tej wersji.jackal pisze:W tym drugim przypadku znacznie bardziej lubię przeróbkę od oryginału i z góry przepraszam jesli kogoś tym urażę:PGrycek pisze:A mi co pierwsze przychodzi na myśl to:
Another Brick in the wall w wersji Korna
i Comfortably Numb w wersji Sióstr Nożyczek
z nowości pewnie bym wymienił ....wiele, albo żadnej, coraz bardziej jestem na nie obojetny, jux tylko nieliczne potrafia mnie wciągnąć. Starość idzie - rady na to nie ma....
A z czasów które pamiętam najlepiej -lata 80-te - najbardziej wkurzał mnie Limahl. A jak takie Only, only, only for love mogło wygrać z Home by the sea pozostaje dla mnie tajęmnicą większą niż trójkąt bermudzki
. Długo tez nie znosiłem Careless whisper - teraz jakoś nie wyłączam radia przy pierwszym dźwięku. Strasznie też znienawidziłem Nothing compares to 2U - bo to była pierwsza która wyprzedziła Braci w Armii w podsumowaniu....do dziś nie potrafię tej piosenki wysłuchac do końca....

A z czasów które pamiętam najlepiej -lata 80-te - najbardziej wkurzał mnie Limahl. A jak takie Only, only, only for love mogło wygrać z Home by the sea pozostaje dla mnie tajęmnicą większą niż trójkąt bermudzki

- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Ja napisze odnośnie aktualniejszych notowań bo z Lista Przebojó Trójki jestem od niedawna, wiec nie udaje, że wiedza nei grzesze jeśli chodzi o poprzednie notowania
Nic do powiedzenia-Pustki
Może nie tyle co nienawidzę, jednak budzi to moją odrazę. Obecnie jest to na liście i gdy to słyszę to po prostu serce się kraja, że ktoś może się zachwycać czymś takim. Tekst ma adekwatny do tytuły. Zdecydowanie nie trawie i jestem w stosunku do utworu na nie! Jak dla mnie to takie wielkie nic i tyle
Nic do powiedzenia-Pustki
Może nie tyle co nienawidzę, jednak budzi to moją odrazę. Obecnie jest to na liście i gdy to słyszę to po prostu serce się kraja, że ktoś może się zachwycać czymś takim. Tekst ma adekwatny do tytuły. Zdecydowanie nie trawie i jestem w stosunku do utworu na nie! Jak dla mnie to takie wielkie nic i tyle
no coz... pustki to do koszmarlisty...
mnie osłabiaja wszystkie piosneki kasi kowalskiej. naparwde NIENAWIDZE ICH!! tak samo jak zespol kombii i piosneka pokolenie. KIEBYS TY... - Zakopower o nie!! tego niecierpie!
moglabym tak wymieniac w nieskonczonosc. jest mnustwo piosenek ktorych naparwde nienawidze. nic nie jest doskonale nawet lista przebojów 3
mnie osłabiaja wszystkie piosneki kasi kowalskiej. naparwde NIENAWIDZE ICH!! tak samo jak zespol kombii i piosneka pokolenie. KIEBYS TY... - Zakopower o nie!! tego niecierpie!
moglabym tak wymieniac w nieskonczonosc. jest mnustwo piosenek ktorych naparwde nienawidze. nic nie jest doskonale nawet lista przebojów 3
A mi się podoba coraz bardziej, ale (przynajmniej jeszcze, bo jak zrobią przewietrzenie zestawu i wyrzucą Ampop, IAMX i na przykład Ayo z Carlą BruniMatiass pisze:No to teraz juz mam swoj nr 1 wtej kategorii. Podwody wroclove-czegos gorszego nie slyszalem dawno. Mam nadzieje, ze na LPPT nie zajdzie zbyt daleko.![]()
Dobranoc wroclove...