Ze tak zwroce uwage na ten fragment w odniesieniu do calkowicie innego dzialu forum.pbd2 pisze:... wtłoczyć Pana Bębna, czyli Sierockiego z jego "totolotkiem" listowym, ...
LP3 robi sie coraz nudniejsza? problem LP3
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
[quote="tadzio3"]. Brak mi jakichs komentarzy, odczuc na temat utworów, bądź emocji związanych ze zmianami na liście. Wcześniej Niedźwiedz zwracał na to większą uwagę.
Czasem jeszcze mu się zdarza. Nieraz coś przywarknie zartobliwie na temat Depeche Mode, a przy "God's Top Ten" wzdycha: "Dlaczego ciągle tak nisko, przecież to taaaka ładna piosenka!"
A dziś u Rokosa jakoś tak nostalgicznie wzdychał, przypominając "Wieżę radości, wieżę samotności". I ja też westchnąłem razem z nim.
PS. Miałem dziś wrażenie połączenia... telepatycznego z Polskim Radiem
. Otóż w czasie Tonacji Trójki przypomniałem sobie o piosence "Lea" zespołu ToTo i o tym, że ostatni raz słyszałem to nagranie w Trójce w tejże Tonacji piątkowej kilka dni przed maturą w roku 1995. I pomyślałem, że dobrze by było, gdyby to Niedźwiedź jeszcze kiedyś zagrał. Ico? Kończy się grany właśnie utwór i p. Marek mówi: "No to teraz jeszcze wspomnienie Jeffa Porcaro". I zaczyna się... "Lea" właśnie. u tego samego prowadzącego, w tej samej audycji tylko 11 lat później! I jak tu nie wierzyć w "celowe przypadki"?
Tak przy okazji: jestem zniesmaczony, że tego utworu nie było na liście (!!!).
Czasem jeszcze mu się zdarza. Nieraz coś przywarknie zartobliwie na temat Depeche Mode, a przy "God's Top Ten" wzdycha: "Dlaczego ciągle tak nisko, przecież to taaaka ładna piosenka!"
A dziś u Rokosa jakoś tak nostalgicznie wzdychał, przypominając "Wieżę radości, wieżę samotności". I ja też westchnąłem razem z nim.
PS. Miałem dziś wrażenie połączenia... telepatycznego z Polskim Radiem

Tak przy okazji: jestem zniesmaczony, że tego utworu nie było na liście (!!!).
- DarekM
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)
I ja z bólem serca muszę przyznać, że Liście brak jest dawnej energii. Można długo spekulować, co jest przyczyną takiego stanu rzeczy. Zapewne Markowi nie chce się chcieć tak jak dawniej, pewnie internet ma też na to wpływ. Głosowanie za pomocą internetu, jakkolwiek wygodne, spowodowało, że każdy głosuje z przyzwyczajenia na te same utwory, a nowości w zestawieniu jak na lekarstwo. To sprawia, że lista jest "zastała" i połowa utworów goszczących w notowaniu straszy/cieszy ponad 10 tygodni. Nie liczyłem, ale lista propozycji do głosowania liczy ze 200 utworów, tyle tylko, że 3/4 nie jest emitowane na antenie. Z doświadczenia wynika, że wolę oddać głos, na utwór który słyszałem, niż zupełnie mi nieznany (niestety nie mam czasu na szukanie i słuchanie we własnym zakresie). Może pomysł, że można oddać głosy w proporcjach 5 utworów z poprzedniego zestawienia i 5 spoza listy coś by zmienił? (albo np. 7:3). Zbliża się okrągła rocznica, więc zapewne Marek do tego czasu będzie ją prowadził, a później??? Kiedyś zapewne znajdzie się inny prowadzący, tylko czy to wtedy będzie jeszcze moja Lista?
Why not? (to do tego co napisał wyżej kolega prze.
A co do tego czy lista jest nudna, to ja właśnie ze względu na tę swoistą "nudę" wróciłem do jej słuchania po latach. A od kiedy mam możliwość czytać komentarzy na temat aktualnych wyników notowania na tutejszym forum słuchanie stało się jeszcze przyjemniejsze.
A co do tego czy lista jest nudna, to ja właśnie ze względu na tę swoistą "nudę" wróciłem do jej słuchania po latach. A od kiedy mam możliwość czytać komentarzy na temat aktualnych wyników notowania na tutejszym forum słuchanie stało się jeszcze przyjemniejsze.
- Konrad
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 544
W latach 1992-1993 podczas LP3 były takie fajne sprawozdania z innych list przebojów w całym kraju. Te listy były czytane przez prezenterów danych list. To było fajne posłuchać co dzieje się w kraju. Tylko wtedy Listy z kraju były w miare normalne a teraz są jakieś TOP20 i SMS-y ślą na jakąś tam Mandarynę czy inną Elektrodę. Żeby tylko zwarcia nie było 
Poza tym może by tak wrócić do kącika Marii z tym świetnym podkładem Urszuli Temat "Bożeny". Ale cóż dziś jest internet i terminy koncertów można po prostu sobie sprawdzić

Poza tym może by tak wrócić do kącika Marii z tym świetnym podkładem Urszuli Temat "Bożeny". Ale cóż dziś jest internet i terminy koncertów można po prostu sobie sprawdzić