o piosenkę.tadzio3 pisze:A właśnie- chodzi tylko o tę piosenkę, czy w ogóle zrezygnowali ze Stachów.
nasze propozycje w zestawie do głosowania
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: nasze propozycje w zestawie do głosowania?
- tadzio3
- Kontakt:
W kazdym razie dziwna i niezrozumiała dla mnie sytuacjaku3a pisze:o piosenkę.tadzio3 pisze:A właśnie- chodzi tylko o tę piosenkę, czy w ogóle zrezygnowali ze Stachów.
troche bylem niepocieszony, że nic z tej płyty którą przekazałem nie weszło do zestawu, ale Balonik powiedział, że spodobało mu się i że po prostu z powodu wyjazdu do Hiszpanii nie było go przy wybieraniu co dodac do zestawu. W nastepny piatek jest szansa, że coś dojdzie
. Bardzo jestem ciekaw co ma najwieksze szanse.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Widzę, że nikt poza mną nie podaje przy swoich głosach żadnych propozycji, co by można dodać...
-
No bo na razie nie wiemy, jak miałoby to wszystko wyglądać.
Każdy przedstawił własna wizję i dyskusja ucichła

szkoda czasu na niepotrzebne gadanie jak w "Żywocie Briana". niech po prostu każdy zgłasza swoje propozycje, tak jak to zrobił Miszon. a przynajmniej ja to tak widzę.
Widzę, że ja jeszcze nic nie napisałem.
- każdy proponuje 2 utwory [termin - np. dwa dni]. Według mnie potrzebne dane trzeba podać już teraz, żeby potem się nie okazało że ktoś ich nie zna.
- SummerMovedOn tworzy listę wszystkich tych utworów i umieszcza je w nowym poście. [Tak w ogóle to ja proponuję założyć nowy temat. Nazwa taka jak w tym tylko bez znaku zapytania.
]
- rozpoczyna się głosowanie na 5 najlepszych [termin - powiedzmy 5 dni]
- prowadzący podlicza głosy i jeśli nie było problemów przy wyborze pierwszej trójki pierwsze propozycje mamy wybrane.
- jeśli liczba punktów uniemożliwia wybranie pierwszej trójki to decyduje ilość najwyższych miejsc
- jeśli to nie daje rezultatu to przeprowadzone jest głosowanie, w którym wybiera się tylko między utworami, które mają taką samą ilość punktów. [np. jeśli 2, 3 i 4 miejsce mają tyle samo punktów to głosuje się na nie, jeśli 3 i 4 to wybieramy tylko między dwoma itd. ] [termin - dwa dni]
- jeśli brak rozstrzygnięcia to decyduje np. kolejność alfabetyczna
Jeśli zaczęlibyśmy we wtorek to ku3a znałbym pierwszą trójkę najpóźniej w czwartek.
A propozycję kscha ja bym wcielił w życie za jakieś kilka miesięcy. Po tym jakbyśmy przekonali się jak to działa.
Proponuję co 2 tygodnie przekazywać 3 piosenki.ku3a pisze:Moglibyśmy taki proces powtarzać co 2-3 tygodnie, przekazując ok. 4 piosenki. Myślę, że więcej nie warto, przynajmniej na razie.
Ja jednak byłbym za jakimś drugim etapem. Proponuję:ku3a pisze:- i juz, moim zdaniem nie ma potrzeby komplikowac i tworzyc nastepny etap, żeby glosowac na kilka piosenek z puli tych, ktore byly najwiecej razy zaproponowane,
- każdy proponuje 2 utwory [termin - np. dwa dni]. Według mnie potrzebne dane trzeba podać już teraz, żeby potem się nie okazało że ktoś ich nie zna.
- SummerMovedOn tworzy listę wszystkich tych utworów i umieszcza je w nowym poście. [Tak w ogóle to ja proponuję założyć nowy temat. Nazwa taka jak w tym tylko bez znaku zapytania.

- rozpoczyna się głosowanie na 5 najlepszych [termin - powiedzmy 5 dni]
- prowadzący podlicza głosy i jeśli nie było problemów przy wyborze pierwszej trójki pierwsze propozycje mamy wybrane.

- jeśli liczba punktów uniemożliwia wybranie pierwszej trójki to decyduje ilość najwyższych miejsc
- jeśli to nie daje rezultatu to przeprowadzone jest głosowanie, w którym wybiera się tylko między utworami, które mają taką samą ilość punktów. [np. jeśli 2, 3 i 4 miejsce mają tyle samo punktów to głosuje się na nie, jeśli 3 i 4 to wybieramy tylko między dwoma itd. ] [termin - dwa dni]
- jeśli brak rozstrzygnięcia to decyduje np. kolejność alfabetyczna
Jeśli zaczęlibyśmy we wtorek to ku3a znałbym pierwszą trójkę najpóźniej w czwartek.
A propozycję kscha ja bym wcielił w życie za jakieś kilka miesięcy. Po tym jakbyśmy przekonali się jak to działa.
Przydałoby się dookreślić co to znaczy "dobra jakość mp3". Wysoki bitrate czy nagranie nieuszkodzone bez skipów i trzasków? [Pewnie jedno i drugie.]ku3a pisze:Oprocz tego, że oczywiście musialbym dostac te propozycje w dobrej jakosci na mp3,
O! Te dwa na pewno byłyby w mojej dziesiątce.ku3a pisze:W sobotę zaniosłem płytę, na której znajdowały się głównie moje własne propozycje, aby po prostu zapoczątkować jakoś cały proces, a także 2 o których była mowa na forum. Te propozycje to:
1. Summers Lost - Hurt
3. Devour - Shinedown

W tym tygodniu też jest Lista wyjazdowa. Tym razem z San Sebastian. EDIT: Pomerdało misie. To dopiero za tydzień.ku3a pisze: W nastepny piatek jest szansa, że coś dojdzie.
- Miszon
- Kontakt:
Moim zdaniem nie ucichła, tylko zostało ustalone, że każdy zgłasza jakieś swoje propozycjem wybieramy te, które się najczęściej powtarzają/mają największe poparcie i tyleSummerMovedOn pisze:No bo na razie nie wiemy, jak miałoby to wszystko wyglądać.

No i jeszcze później ku3a zanosi to do radia.
Prosto i łatwo

To może podam dwie swoje propozycje [z linkami do jutuby]:
Eddie Vedder - No More LUB Eddie Vedder & Ben Harper - No More (Live)
The National - Fake Empire
A jeśli mogę też wybrać to, co zostało już zgłoszone Balonikowi, to głosuję na:
Koniec Świata - 1980
Bloc Party - Mercury
Eddie Vedder - No More LUB Eddie Vedder & Ben Harper - No More (Live)
The National - Fake Empire
A jeśli mogę też wybrać to, co zostało już zgłoszone Balonikowi, to głosuję na:
Koniec Świata - 1980
Bloc Party - Mercury
-
No i już mam mocnych kandydatów do mojej prywatnej listy. 
A ten "Trains" to jakaś nowa wersja czy utwór z płyty "In Absentia" z 2002 roku?

A ten "Trains" to jakaś nowa wersja czy utwór z płyty "In Absentia" z 2002 roku?
-
Nie, to jest oryginalna wersja z "In absentia".
Niby stary kawałek ale na LP3 nigdy nie był (co bardzo dziwne).
Myślę, że teraz miałby spore szanse dostać się przynajmniej do poczekalni
Niby stary kawałek ale na LP3 nigdy nie był (co bardzo dziwne).
Myślę, że teraz miałby spore szanse dostać się przynajmniej do poczekalni

- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Ta, jak już coś wymyśli...

przy zgłaszaniu swoich propozycji pamiętajcie, żeby były to świeże rzeczy. jeśli nie są to aktualne single, to raczej w sytuacji gdy promocja singlowa z danego albumu już się skończyła i nie zanosi sie na następne single.
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Wiec własnie - ta Ramona Rey to nowa??? Zapowiedz płyty???
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
No i może przy zgłaszaniu swoich propozycji od razu podawać pełne informacje wymagane do zgłoszenia, a nie tylko tytuł i wykonawcę?
Ja chciałbym zaproponować do zestawu coś pięknego....
Utwór Joni Mitchell pt. "One week last summer" z płyty "Shine" z 2007 r. Z tego co wiem, to nie było singli z tego albumu, ale to nagranie otrzymało rok temu nagrodę Grammy za najlepszy utwór instrumentalny. Szkoda, że Trójka to przegapiła.
A tutaj link z mp3
http://www.speedyshare.com/748524333.html
Utwór Joni Mitchell pt. "One week last summer" z płyty "Shine" z 2007 r. Z tego co wiem, to nie było singli z tego albumu, ale to nagranie otrzymało rok temu nagrodę Grammy za najlepszy utwór instrumentalny. Szkoda, że Trójka to przegapiła.
A tutaj link z mp3
http://www.speedyshare.com/748524333.html
moze być teraz, ale z drugiej strony nie wszystkie propozycje przejdą, więc niektorzy niepotrzebnie spedzili by teraz czas na szukaniu odpowiednich danych.Robinson pisze:No i może przy zgłaszaniu swoich propozycji od razu podawać pełne informacje wymagane do zgłoszenia, a nie tylko tytuł i wykonawcę?
- Miszon
- Kontakt:
POnieważ widzę, że wszyscy jednak tutaj wrzucają te propozycje zamiast przy swoich głosach, to ja też zapodam tu linki:
- Queen+Paul Rodgers - C-lebrity (mimo że to prawie jak "you can't kill the metal"
, a z Queen niewiele ma wspólnego. Ale mimo to dobre)
- Scars On Broadway - World Long Gone
- Alice Cooper - Vengeance is mine
- Strachy na Lachy - Po prostu pastelowe
- Queen+Paul Rodgers - C-lebrity (mimo że to prawie jak "you can't kill the metal"

- Scars On Broadway - World Long Gone
- Alice Cooper - Vengeance is mine
- Strachy na Lachy - Po prostu pastelowe
- tadzio3
- Kontakt:
Ja wciąż liczę na to, że pojawi się "1980"
Ewentualnie Scars On Broadway z "They Say"
edit:
no dobra, to inne z mojej listy, któe mogłyby pojawić się na LP3:
AKT MIŁOSNY ALBO ŻYCIE - Stare Dobre Małżeństwo
MYSTERY IS CLOSER - Believe
o więcej nie proszę.

Ewentualnie Scars On Broadway z "They Say"
edit:
no dobra, to inne z mojej listy, któe mogłyby pojawić się na LP3:
AKT MIŁOSNY ALBO ŻYCIE - Stare Dobre Małżeństwo
MYSTERY IS CLOSER - Believe
o więcej nie proszę.
Ostatnio zmieniony pt wrz 19, 2008 10:17 am przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
Do kiedy można przedstawiać swoje propozycje?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
nowa, najwyżej miesiąc ma???zbyszu pisze:Wiec własnie - ta Ramona Rey to nowa??? Zapowiedz płyty???
chyba zapowiedź nowej płyty

- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Błagam tylko nie ona!Tomekk pisze:nowa, najwyżej miesiąc ma???zbyszu pisze:Wiec własnie - ta Ramona Rey to nowa??? Zapowiedz płyty???
chyba zapowiedź nowej płyty

Poza tym ta piosenka ma na bank ze 3 miesiace!
Może tak
Maryle - Na odległość