Niedźwiedź odchodzi z Trójki...

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

o cholera, no wielka szkoda :cry: :cry: skonczyla sie pewna epoka, minelo cos stalego. w kazdym badz razie ostatnio jakos mi sie LP3 nie chcialo sluchac, a teraz to juz chyba tym bardziej pozegnam sie z ta audycja :/
ku3a

Post autor: ku3a »

z onetu:

"Informację o planowanym odejściu Niedźwieckiego z publicznego radia potwierdził zastępca dyrektora Programu Trzeciego Polskiego Radia Szymon Sławiński. Jeszcze nie wiadomo do kiedy Niedźwiecki będzie prowadził audycje w Polskim Radiu. Jak podkreślił Sławiński, nie zapadła też decyzja o ewentualnych zmianach w ramówce.
- Z przykrością przyjmujemy tę informację. Jest to strata dla Programu Trzeciego. Bardzo cenimy Marka Niedźwieckiego, szanujemy go i życzymy mu jak najlepiej - powiedział Sławiński."
ku3a

tak sobie mysle, ze nastepne notowanie bedzie/byloby 1331, czyli trzynastka od przodu i trzynastka od tylu...
Awatar użytkownika
drwycior
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
Kontakt:

Post autor: drwycior »

a ja myslalem ze On kocha to radio...tak jak Kaczor.Nie podniose sie pod tym dlugo...
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

Niedzwiedz to symbol Trójki, ale nie oszukujmy sie, on w rozwoju muzycznym zatrzymal sie w latach 90, nic dziwnego ze przeszedl do takiego a nie innego radia.
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

ALE CO BĘDZIE Z LISTĄ PO SYLWESTRZE???
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Ale wogóle te pytania konkursowe jakieś takie wspominkowe.
I p. Marek jakiś rozkojarzony.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Boże :shock: :shock:
Jak zobaczyłem ten temat to myślałem, że to znowu jakies plotki :( :( :(

Ta audycja już nie bedzie tą audycja i w ogole powinni zaprzestać LP3, bez Marka to już nie lista, a to Jego lista...i niech sobie wymyśla jakaś inna :roll:

nie no nie mogą :( :( :(
dlaczego...
Awatar użytkownika
mateusz15

Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

wszędzie piszą, a w Trójce CISZA o tym!!!!
Awatar użytkownika
mateusz15

Może jutro p. Marek sam o tym powie, tzn na pewno już ...:((
ku3a

wlasnie to samo chcialem napisac, ale mnie uprzedziles.

a my... coz, musimy to sobie wytlumaczyc, musimy Marka zrozumiec i uszanowac jego decyzje. To byla jego meska decyzja i pewnie trudniejsza niz sie komukolwiek z nas wydaje.
Awatar użytkownika
mateusz15

No ale ja nie rozumiem, jak Mu tak cięzko, smutno to przecież nie musiał odchodzić...a ja nam wtedy by tak nie było...

nie wyobrażam sobie innego prowadzącego LP3...

i mam nadzieję, że jeszcze do końca wakacji będzie w końcu musili by zdjąć Markomanie, a takie mziany to raczej w jesiennej ramówce :roll: ech....
ku3a

mateusz15 pisze:No ale ja nie rozumiem, jak Mu tak cięzko, smutno to przecież nie musiał odchodzić...
pewnie ze nie musial, ale trudne decyzje polegaja na tym, ze co sie nie wybierze, to trzeba bedzie z czegos zrezygnowac. A czasem trzeba wybrac ta trudniejsza droge, ta ryzykowna. Na tym tez polega rozwoj.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

wcale bym się nie zdiwił jakby jutrzejsze SJC było Jego ostatnią audycją. W koncu po zakończeniu tej audycji będzie już sierpień.
Nie wyobrażam sobie aby prowadził normalnie audycje, jak gdyby nigdy nic.
a lista... Pewnie dostanie się we władanie kilku osób, chociaz myslę, że jesli Niedźwiedź planował to od jakiegoś czasu i zalezy jak sie dogadał z kierownictwem - może jednak mimo wszystko pokojowo - to może wprowadził kogoś na swoje miejsce? może Baron, może Łukawski.
Kiedyś myslałem, ze z lp3 to bedzie tak, że pojawi się zupełnie nowy, młody prezenter. Marek odda mu audycje tylko będzie go wprowadzał, przekazywał doświadczenie, moze jakiś kącik wspominkowy w czasie audycji będzie miał... To by było naturalne i raczej bez szkody dla słuchaczy i lp3. Ale to tylko moja wyobraźnia :-)

Szkoda... :-(
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Pewnei pójdzie z puszki

cholera

rycze

:-(
trzpaw

Post autor: trzpaw »

No cóż, szkodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Awatar użytkownika
drwycior
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
Kontakt:

Post autor: drwycior »

ku3a pisze:wlasnie to samo chcialem napisac, ale mnie uprzedziles.

a my... coz, musimy to sobie wytlumaczyc, musimy Marka zrozumiec i uszanowac jego decyzje. To byla jego meska decyzja i pewnie trudniejsza niz sie komukolwiek z nas wydaje.
To nie mogla byc zadna jego meska decyzja...Tak sie nie robi sluchaczom po 25 latach,rozumiesz? Nie odchodzi sie w ten sposob.Po prostu ide sobie grac do innego radelka...Moze zostal po prostu wyrzucony ale wszedl w uklad,i nie moze powiedziec...
Na liscie spadnie glosowanie napewno...moze beda ja ratowac ale...jak ktos wczesniej napisal,nie byla do tego przygotowywana i sluchacze tez nie bylo przygotowywani wiec moze sie nie udac.Zreszta dzis nie wiem czy bym chcial...
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

To jest chore nie moze byc listy bez Pana Marka dla mnie to jest niewyobrażalne. Ale tez decyzji Pana Marka uszanowac nie moge bo jezeli sie ma tylu oddanych fanow to jak mozna tak sobie odejsc. I cos mi sie tak wydaje ze Pan Marek to kolejna ofiara polowania na agentow , wspolpracownikow czy chu... wie czego.
ku3a

drwycior pisze:To nie mogla byc zadna jego meska decyzja...Tak sie nie robi sluchaczom po 25 latach,rozumiesz?
rozumiem. Rozumiem Ciebie, rozumiem wszystkich, rozumiem siebie. Bo ja czuje to co wszyscy, tylko jestem pieprzonym introwertykiem. A Ty jak bys sie zachowal w takiej sytuacji? Teraz latwo sobie wymyslac "idealne" odejscie, ale mysle, ze jakby przyszlo co do czego to wiekszosc tez by chciala po prostu uciec po cichu, jak najmniej mowiac. Bo to cholernie ciezkie. Bolesne. A przeciez samego pozegnania jeszcze nie bylo. Na razie jest tylko informacja o odejsciu. Przeciez sam Marek na pewno nie mogl tej informacji wczesniej wyjawic. Teraz gdy juz wiadomo, z pewnoscia jakos nawiaze do tego i nie odejdzie bez slowa.
drwycior pisze:Moze zostal po prostu wyrzucony ale wszedl w uklad,i nie moze powiedziec...
nie demonizujmy. Od dawna przebąkiwal o odejsciu. Iles razy sie zlamal i nie dal rady podjac tej decyzji. Teraz w koncu byl twardy. Na pewno przemyslal to wszystko sto razy i wzial pod uwage wszystko. Ale jego zyciem nie moze kierowac to co mysla sluchacze! Powinien sie z tym liczyc i brac pod uwage, ale nie moze to byc czynnik decydujacy. Nie jest niewolnikiem. Ma wolna wole, a ze sam przyznawal dziesiatki razy, ze ma slaba silna wole, to i dopiero teraz sie zdecydowal.
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

drwycior pisze:Zreszta dzis nie wiem czy bym chcial...
ja bym nie chciał, żeby odchodził, ale jeżeli już MUSI (a mam wrażenie, że musi, tylko nic nie mówi, żeby sobie w razie czego nie zamykać drogi powrotu, gdyby mu się jednak w RZP nie udało, a stosunki polityczno - towarzyskie w Polsce się do tego czasu nie zmieniły), to niech nam zostawi Listę! Z Baronem, czy z Łukawskim, czy ze Stelmachem - to oczywiście nie byłoby to samo, ale przecież 25 lat temu Niedżwiecki też był tylko "młodym zdolnym" z niedługim stażem pracy w Polskim Radiu. Jeżeli nowy prezenter narzuciłby własny, niepowtarzalny styl... Może starsi słuchacze czuliby się dziwnie, ale za to mogłoby przybyć młodych. Mam zresztą wrażenie, że i muzycznie trochę by się ruszyło: podejrzewam, że gdyby to Stelmach prowadził listę, to taki np. zespół Akurat zadebiutowałby na LP3 kilka lat wcześniej. Bo dziś nieraz zdarza się, że słyszę w innym radiu czy w telewizji jakiś dobry kawałek, i nie znajduję tego potem na LP3, albo czeka się miesiącami (przypomnijcie sobie pół roku opóźnienia "Goodbye My Lover", co z pewnością zaważyło na wynikach tej piosenki na liście - gdy Trójka ją grała, teledysku dawno już nie było widać, to samo było chyba z "Knights Of Cydonia"). Młodzi prezenterzy chyba szybciej reagują na to, co się gra.
Oczywiście, można zmienić nazwę , dżingle i odrzeć Listę z magii i tradycji - ale to dopiero byłaby równia pochyła. Zrtesztą, gdyby nawet tak zrobili, to ja chyba i tak bym słuchał (choć już bez satysfakcji), bo w końcu trudno zmienić przyzwyczajenie całego życia.
Mimo wszystko - LP3 bez Marka to nie to samo, ale lepsza taka LP3 niż żadne... Ciągłość i tradycja jest pewną wartością. jeżeli ktoś przejmie Listę za wiedzą i zgodą p. Marka, jeżeli uda się delikatnie przeprowadzić zmiany, to może jednak jest szansa na uratowanie ciągłości audycji i trwania jej samej w nowch czasach. Wydawało się, że przed tym problemem staniemy w gdzieś roku 2030, okazuje się, że to już teraz.
Szkoda Marka, szkoda Trójki, szkoda nas wszystkich. Ale Lista - winna trwać wiecznie!
Awatar użytkownika
mateusz15

Zrobiły się 2 tematy o tym samym...

nie mogę się doczekać jutrzejszej audycji p.Marka.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

ku3a pisze:tak sobie mysle, ze nastepne notowanie bedzie/byloby 1331, czyli trzynastka od przodu i trzynastka od tylu...
tak sobie uzmysłowiłam, że ostatni Top Wszechczasów też był trzynasty
Wojtasss

w

Post autor: Wojtasss »

Smutek jakoś inaczej na sercu lecz nie możemy tak sobie powiedzieć koniec listy. Lista to my słuchacze to dla nas i przez nas była tworzona Odszedł ktos wielki Miał do tego prawo. Lecz my nie odsuniemy sie od listy..... mam nadzieje

Każdy kiedyś odchodzi zycie trwa.

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść Niepokonanym.....
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Mam nadzieję, ze ktos nagra dzisiejsze audycje z Markiem tzn tą o 11.30 i Chilout. Raczej nie będę mógł jej słuchać
ODPOWIEDZ