Kertoip pisze:miałem ambitny plan polegający na absolutnym braku litości wobec tych utworów które nie zasługują na wyróżnienie. miałem wykluczać wszystko to co nie zachwyci mnie od razu i nie powali na kolana.
tak...
taki ambitny plan to ja mam zawsze przy jakiejś selekcji szkoda tylko że żal mi odrzucać ponad połowę utworów.
Wczoraj utknalem w polowie drugiego przesluchu / pierwszego odrzutu.
Z tego odpadla ok. polowa.
1 kawalek mnie rozwalil (choc juz go 1-2 razy slyszalem wczesniej), a 1 oczarowal.
W tej polowce rysuje sie okolo 5 liderow.
zagłosowane! dość polsko w Top11 - 5 kawałków (4 po polsku) - w tym pierwsze 3 (3. akurat angielska)!
narzekałem, że brak wybitności, a zrobić 11 z 20 nie było łatwo
no i nr 1 mnie położył na łopatki - a myślałem, że nie ma killera
Ponieważ słucham alfabetycznie, to napiszę, że jestem zachwycony jak pewne 2 kawałki zlewają się w 1! Mimo zupełnie innego charakteru i gatunku muzycznego.
neon.ka pisze:Jestem po pierwszym przesłuchaniu.
Zaznaczyłam sobie 24 utwory, które szczególnie wpadły mi w ucho, ale części całości nie słuchałam bardzo uważnie, więc może jest ich więcej.
Po drugim przesłuchaniu zostało mi jednak 31 utworów, więc parę przegapiłam za pierwszym razem.
Yacy pisze:no to sprawdziłem polskie utwory. głosowałem kolejno na
1, 1, 0, 0, 3, 1, 3, 3, 2, 1 i 7 polskich utworów!!!
Nie sądziłem, że aż tak wyskoczyłem tym razem
Odnośnie tego i kolejnych wpisów o dużej liczbie polskich utworów w naszych jedenastkach, to jeszcze trzeba by sprawdzić ile w poprzednich edycjach było w ogóle proponowanych polskich kawałków. Bo może proporcjonalnie to wszystko się zgadza? Może w tej edycji po prostu było więcej polskości, więc nie ma się co dziwić, że trafia ich więcej do czołówki?
zagłosowałem.
w top11 mam jeden polski utwór, ale polskiego języka i tak nie uświadczysz za to w całym top25 - aż 8.
więcej niż 25 pozycji już mi się nie chciało układać
są aż dwie osoby których dwie propozycje znalazły się w top11 i również dwie których wszystkie utwory znalazły się w top25.
mam już swoje typy na podium całej edycji i widzę mroczną przyszłość przed swoimi propozycjami
Pozostało mi 19 utworów, słucham ich słucham w kółko i ni z cholery nie mogę się na nic zdecydować i ustalić jakąkolwiek kolejność żal mi cokolwiek odrzucić.
Zaraz powinienem zagłosować, wklepałem już do excela wyniki odsłuchu. Średnia ocena (w skali 1-10) to 4,4. W poprzedniej edycji było to 4.1. Jest lepiej Jest znacznie więcej utworów dobrych (na minimum "siódemkę" zasłużyło 17% utworów, ostatnio było to tylko 7%). I nikt nie dostał jedynki
Zagłosowałem, każdemu się coś dostało bowiem tylko jedna osoba ma dwie piosenki w 11. Szóstka to nasi rodzimi wykonawcy i tylko dwa utwory pochodzą z krajów angielskojęzycznych.
Wyżej wpisana jest 23:00, chciałbym całość ogarnąć i do północy umieścić wyniki. Jeżeli będziesz potrzebował jeszcze chwili czasu, to napisz PW przed 23, to spokojnie poczekam.
Udało mi się zagłosować, chociaż przy 14 piosenkach był problem które z nich pozbawić miejsca w 11. Postanowiłem odrzucić piosenki o pewnym podobnym charakterze. Co ciekawe w mojej 11 znalazł się komplet utworów jednej osoby
Nivo pisze:Wyżej wpisana jest 23:00, chciałbym całość ogarnąć i do północy umieścić wyniki. Jeżeli będziesz potrzebował jeszcze chwili czasu, to napisz PW przed 23, to spokojnie poczekam.
Myślę, że zdążę, bo po kolejnym odrzucie zostało mi tylko finałowe 17 kawałków (swoje też w tym momencie odrzuciłem).
Jeszcze kontrolnie wrzucam listę osób, które zgłosiły swoje propozycje, a od których nie dostałem głosów lub owsze zawieruszyły się w eterze. W razie wątpliwości proszę o kontakt.
Przy okazji przypominam, że każde głosowanie potwierdzam.