Notowanie 1782 - 28.03.2016 - Piotr Baron

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

kajman

Re: Notowanie 1782 - 28.03.2016 - Piotr Baron

Post autor: kajman »

adameria pisze:Zaz, Tanita, Bowie, Podsiadło... Nie powiesz mi, że ostatnie utwory tych wykonawców nie były wypromowane dzięki ich wytrwałej i utrwalanej emisji.
Pocieszę Cię, że właśnie ze względu na brak względnie regularnej emisji nowa Reni Jusis nie ma szans na poczekalnię...
Zaz dzięki koncertowi, Tanita to trójkowy klasyk (a radzi sobie wyjątkowo słabo), Bowie wiadomo dlaczego, Podsiadło to też z każdym utworem wskakuje. Emisja może pomogła ale sądzę, że w minimalnym stopniu.
A Reni pewnie nawet z promocją nic by nie zdziałała.
słoik

Post autor: słoik »

adameria pisze:są równi i równiejsi
Siłą Trójki jest brak plejlisty. Jestem za tym, aby redaktorzy nadal grali to, co im się naprawdę podoba, więc jeśli wolą Tanitę i Podsiadłę od Luxtorpedy i Jusis, to można się najwyżej zadumać nad niezgodnością gustów. Muzycznie Trójka była najgorsza, gdy byłą nam wciskana (fatalna) plejlista.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Kod: Zaznacz cały

|  13 |  11 |    8 |    -2 | Time Travellers - Riverside                                                | PL   |
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

Spadek Riverów byłby pocieszeniem, gdyby dwa inne koszmary nie awansowały :x
Awatar użytkownika
EVENo
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
Kontakt:

Post autor: EVENo »

kajman pisze:
adameria pisze:Zaz, Tanita, Bowie, Podsiadło... Nie powiesz mi, że ostatnie utwory tych wykonawców nie były wypromowane dzięki ich wytrwałej i utrwalanej emisji.
Pocieszę Cię, że właśnie ze względu na brak względnie regularnej emisji nowa Reni Jusis nie ma szans na poczekalnię...
Zaz dzięki koncertowi, Tanita to trójkowy klasyk (a radzi sobie wyjątkowo słabo), Bowie wiadomo dlaczego, Podsiadło to też z każdym utworem wskakuje. Emisja może pomogła ale sądzę, że w minimalnym stopniu.
A Reni pewnie nawet z promocją nic by nie zdziałała.
Czy Ty właśnie uznałeś, że promocja BYĆ MOŻE pomogła Podsiadle, a jeśli już to tylko minimalnie? Muszę Cię zmartwić, ale jest zupełnie inaczej.
Awatar użytkownika
dannar
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012

Post autor: dannar »

słoik pisze:
adameria pisze:są równi i równiejsi
Siłą Trójki jest brak plejlisty. Jestem za tym, aby redaktorzy nadal grali to, co im się naprawdę podoba,
Jeśli wszystkim redaktorom, o każdej porze dnia, podobały się "Sanki" pewnego Igora, to żyjemy w Matriksie.
Awatar użytkownika
Emilia
Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008

Post autor: Emilia »

Time Travellers powinno być na pierwszym minimum pięć razy. Ale nie, ogół wybiera wzamian taki badziew jak brodka czy ta nieszczęsna peszek.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

|  12 |  10 |   19 |    -2 | Opowiadaj mi tak - Zbigniew Wodecki with Mitch & Mitch Orchestra And Choir | PL   |
Awatar użytkownika
FOXD

I nawet Zbig W. gorszy dzisiaj od pewnej pseudo-pieśniareczki ? :shock: :STOP:
kajman

Post autor: kajman »

EVENo pisze:Czy Ty właśnie uznałeś, że promocja BYĆ MOŻE pomogła Podsiadle, a jeśli już to tylko minimalnie? Muszę Cię zmartwić, ale jest zupełnie inaczej.
Tak, a skąd masz takie wiadomości? Pomijam fakt, że to jest nie do udowodnienia. Można tylko przypuszczać.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

FOXD pisze:Bonamassa lepszy od ok. 3/4 tego co obecnie na liście, ale kawałek taki sobie ;)
No właśnie, ten kawałek jest naprawdę średni, żeby nie powiedzieć słaby ... Raczej na niego nie zagłosuję. Ale słuchałam płyty i jest tam co najmniej jeden kiler.

Witam pod koniec Listy, ale dopiero przed chwilą wróciłam "z gości" :wink: No i muszę doczytać miejsca od 30 do 20.
Awatar użytkownika
FOXD

Ach to snucie "spiskowych teorii" tu i tam, niemal przy każdym notowaniu lp3 ;)
A problem jest znacznie bardziej złożony ;)
Awatar użytkownika
FOXD

lady pisze:
FOXD pisze:Bonamassa lepszy od ok. 3/4 tego co obecnie na liście, ale kawałek taki sobie ;)
No właśnie, ten kawałek jest naprawdę średni, żeby nie powiedzieć słaby ... Raczej na niego nie zagłosuję. Ale słuchałam płyty i jest tam co najmniej jeden kiler.
Takich przypadków można przytaczać na pęczki, chociażby na przestrzeni tylko ostatnich kilku lat jest tego pełno ;) Nic odkrywczego ;)
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

słoik pisze:Muzycznie Trójka była najgorsza, gdy byłą nam wciskana (fatalna) plejlista.
Zgadzam się w tym, że odgórna plejlista to złooo, ale w piątek po 9:00, kiedy głosuje najwięcej ludzi, to naprawdę można byłoby zagrać wszystkie nowości do zestawu. Nie chodzi tutaj o ostatni Wielki Piątek i przypadek Luxtorpedy, bo to się nijak nie składało, ale zasadę, że skoro dodajemy jakieś nowości do zestawu, to je gramy.
Poza tym czasu antenowego jest tyle, że nie wierzę, że nikt nie mógłby zagrać np. ostatniego utworu Lady Pank.
Może problem polega na tym, że pewne zespoły nie należą do "stajni" stacji... Nie wiem...
Ile razy wyemitowano do tej pory utwór Clodie, albo dwa utwory Cuba de Zoo, które przeszły bez echa,
że o ANN nie wspomnę? A to tylko przykłady polskiej muzyki.
Jeśli coś dodajemy, no to chyba potem gramy. Przynajmniej w eLPeTrójce. Uważam, że cała godzina powinna
być poświęcona nowościom, jeśli nie nawet pół audycji. Ja oczywiście lubię archiwum, ale nowości pojawiają
się jak na lekarstwo i zazwyczaj są to powtarzani wykonawcy.
Awatar użytkownika
jerzyko70

Post autor: jerzyko70 »

FOXD pisze:Czołówka coraz bliżej, o czym świadczą ksmary goniące inne koszmary ;) Nieliczne, dobre kawałki (raptem 2-3 jeszcze) niawiele poprawią ogólne wrażenie dzisiaj co do odbioru lp3 ;)
Może zaproponuj coś dobrego do zestawu do głosowania skoro widzisz same koszmary na liście.
Awatar użytkownika
FOXD

jerzyko70 pisze:
FOXD pisze:Czołówka coraz bliżej, o czym świadczą ksmary goniące inne koszmary ;) Nieliczne, dobre kawałki (raptem 2-3 jeszcze) niawiele poprawią ogólne wrażenie dzisiaj co do odbioru lp3 ;)
Może zaproponuj coś dobrego do zestawu do głosowania skoro widzisz same koszmary na liście.
Dlaczego zakładasz, że tego nie robię? :shock:
gżegoż

Post autor: gżegoż »

temik3 pisze:Gżegoż jak masz propozycję to promuj, Ja mam wstępną ale poczekam tydzień.
Zastanawiam się, czy Katarzyna Groniec czy Reni Jusis. Ale ze względu na kajmana chyba trzeba się zdecydować na Reni, bo z tego co pamiętam, to tej pierwszej nie znosi, a drugą uwielbia :wink: A kajman jeszcze nigdy nie głosował na promowany przeze mnie utwór, a więc czas, by ten stan rzeczy uległ zmianie :P
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

adameria pisze:
słoik pisze:Muzycznie Trójka była najgorsza, gdy byłą nam wciskana (fatalna) plejlista.
Zgadzam się w tym, że odgórna plejlista to złooo, ale w piątek po 9:00, kiedy głosuje najwięcej ludzi, to naprawdę można byłoby zagrać wszystkie nowości do zestawu. Nie chodzi tutaj o ostatni Wielki Piątek i przypadek Luxtorpedy, bo to się nijak nie składało, ale zasadę, że skoro dodajemy jakieś nowości do zestawu, to je gramy.
Poza tym czasu antenowego jest tyle, że nie wierzę, że nikt nie mógłby zagrać np. ostatniego utworu Lady Pank.
Może problem polega na tym, że pewne zespoły nie należą do "stajni" stacji... Nie wiem...
Ile razy wyemitowano do tej pory utwór Clodie, albo dwa utwory Cuba de Zoo, które przeszły bez echa,
że o ANN nie wspomnę?
Akurat dziś po 9 Marek zagrał Miłość. I jak on nie zagra w swej audycji tych utworów które nie są ze stajni Trójki to raczej nikt nie zagra.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

gżegoż pisze:
temik3 pisze:Gżegoż jak masz propozycję to promuj, Ja mam wstępną ale poczekam tydzień.
Zastanawiam się, czy Katarzyna Groniec czy Reni Jusis. Ale ze względu na kajmana chyba trzeba się zdecydować na Reni, bo z tego co pamiętam, to tej pierwszej nie znosi, a drugą uwielbia :wink: A kajman jeszcze nigdy nie głosował na promowany przeze mnie utwór, a więc czas, by ten stan rzeczy uległ zmianie :P
Czyli teraz promujesz Ty, ja jeżeli wwas pozwoli za tydzień jeśli nie odczekam swoje.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

temik3 pisze:Akurat dziś po 9 Marek zagrał Miłość.
Przeoczyłem, a słuchałem. :oops: Ale i tak dziś było "po herbacie", chyba że na obecny tydzień. :D
Ostatnio zmieniony pn mar 28, 2016 9:07 pm przez adameria, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dannar
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012

Post autor: dannar »

adameria pisze: Jeśli coś dodajemy, no to chyba potem gramy. Przynajmniej w eLPeTrójce. Uważam, że cała godzina powinna
być poświęcona nowościom, jeśli nie nawet pół audycji. Ja oczywiście lubię archiwum, ale nowości pojawiają
się jak na lekarstwo i zazwyczaj są to powtarzani wykonawcy.
ŚWIĘTE słowa. Jak słyszę w elpetrójce słowa "taśmociąg" lub "archiwum", to natychmiast wyłączam.
Awatar użytkownika
jerzyko70

FOXD pisze:
jerzyko70 pisze:
Dlaczego zakładasz, że tego nie robię? :shock:
Mi też wiele rzeczy na liście się nie podoba, ale cóż tak głosują słuchacze...
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

|  11 |  15 |    6 |    +4 | Andrew - Julia Marcell                                                     | PL   |
Awatar użytkownika
FOXD

Dobrze, że Balonik użył chociaż określenia "prawie" ;)
Awatar użytkownika
jerzyko70

Julie atakują. Nawet jedna jest już w "10".
ODPOWIEDZ