Cieszę się niemożebnie :D :D i swoją drogą nie spodziewałem się, że z tak oryginalnym nagraniem uda się dojść Ani tak wysoko. Życzę pierwszej 10 (co najmniej)
A teraz rozkosz dla moich uszu (to tak przy okazji Richarda Bony) - Ania krok po kroczku w górę! Oby tak dalej! I gratuluję wszystkim , którzy trafili z tą pozycją w Znawcy!!!
Jopkolog pisze:A teraz rozkosz dla moich uszu (to tak przy okazji Richarda Bony) - Ania krok po kroczku w górę! Oby tak dalej! I gratuluję wszystkim , którzy trafili z tą pozycją w Znawcy!!!
Dla mnie bezkonkurencyjnie najlepsze w tym roku nagranie na LP3 i jak dla mnie pewna 10 w historii listy.
Jopkolog pisze:Dla mnie też brzmiało strasznie, ale jak skosztowałem, to po prostu palce lizać!!!
Mi to nie grozi. Absolutnie!
Kilka miesięcy temu zaprosiła mnie moja znajoma. Zapaliła świece, włączyła muzykę AMJ i podała tę właśnie pastę... Trochę się wzdrygałem, gdy powiedziała, że to z krewetkami, ale jak skosztowałem, to brałem dokładkę za dokładką!
30. KINGDOM - Dave Gahan
29. ICKY THUMP - The White Stripes
28. BIUST - Malenczuk/Waglewski
27. JESTESMY NA WCZASACH - Raz Dwa Trzy
26. RADIO NOWHERE - Bruce Springsteen
25. NERWY I WIKTORIANSCY LEKARZE - Nosowska
24. IN GOD'S HANDS - Nelly Furtado
23. GOD SAVE THE QUEEN - The Sex Pistols
22. DOBRO - Janusz Radek
21. CZERWONY AUTOBUS - Strachy Na Lachy
20. STOKROTKA - Radoslaw Rakocz
19. MAKES ME WONDER - Maroon 5
18. ABSOLUTNIE - Raz Dwa Trzy
17. TU I TU - Justyna Steczkowska
16. FLUORESCENT ADOLESCENT - Arctic Monkeys
15. AVOKADO - Dubska
14. MILOWY LAS - Happysad
13. ZRÓB CO MOZESZ - Anna Maria Jopek
12. INDIAN SUMMER - Manic Street Preachers
11. KARATETYKA - Nosowska
Tomekk pisze:11. Nosowska spada a jej koncert Mtv Unplugged po prostu świetny
I tutaj niestety się nie zgodzę... Płyta Unplugged pokazuje (zresztą nie po raz pierwszy), że Nosowska o wiele lepiej wypada jednak w studio niż na żywo... Szkoda, bo ją lubię... A wracając do Anny Marii Jopek, to w jednej z gazet wyczytałem, takie słowa w recenzji: gdzie większość polskich wokalistek się kończy, tam Anna Maria dopiero zaczyna śpiewać. Nie dziwi mnie jednak, że nie wszystkim jej płyta odpowiada. To po prostu muzyka z innej półki...
Cieszy mnie ten Beirut, bo to jedno z moich ulubionych nagrań w 30, a w 10 tylko 2 podobają mi się znacznie bardziej, a 2 inne tak samo. Już dawno nie było tak, że połowa piosenek w 10 mi się podobała.
Mark Knopfler nigdy nie był moim ulubieńcem, a tą piosenką pogorszył jeszcze swije notowania. Szkoda że wszedł do 10 kosztem Karatetyki bądź Adolescentu.