Myślę, że akurat w tej kwestii nie byłbyś odosobniony!
I przede wszystkim za głosowaniem na dziesięć utworów przemawia tradycja Trójkowej listy.

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Ależ mi również to nie przeszkadza, zwróciłem tylko uwagę, że tak nieduża, nie zwiększająca się liczba utworów w zestawie, wynika nie tyle z tego że dodajemy tygodniowo tylko 10 nowości ale z tego że zdarza się że jesteśmy na minusie bo więcej więcej wypada niż wchodzi do zestawu do głosowania. Należałoby to zrównoważyć jeśli chcemy aby ilość utworów w zestawie pozostała na obecnym poziomie albo zwiększyć liczbę nowości aby zestaw się rozrósł do 100-120 pozycji.temik3 pisze: ↑czw wrz 10, 2020 4:08 pmWiesz, mam takie samo odczucie, wydawało mi się, że te ruchy to coś bardzo fajnego, ale jednak nie.Sundrajta pisze: ↑czw wrz 10, 2020 2:30 pm Głos w dyskusji na pewno ważny. Jednak nie zgadzam się z tym że duży ruch na liście, to coś złego, bo właśnie to dobrze że cały czas coś się dzieje. A obronią się tylko te najlepsze piosenki według nas i tylko one mogą liczyć na większy staż. A to że niektóre pojawiają się w Top 30 jak meteoryty, także im służy bo przynajmniej przez tydzień, dwa przykuwają naszą uwagę.![]()
tylko, że między 40tygodniami a szybka 5tyg karierą u nas to przepaśćSundrajta pisze: ↑czw wrz 10, 2020 2:30 pm Jak była stagnacja na LPPT to było źle, bo utwory siedziały na niej po 40 tygodni, a nowości było jak na lekarstwo, jak teraz 5-6 piosenek tygodniowo wylatuje z topu to też jest źle! No ludzie opamiętajcie się.Wam dogodzić to naprawdę nie wiem co trzeba by zrobić???
a skoro tak, to należy też pomyśleć nie tylko nad nowościami
jeśli wprowadzona byłaby kadencja np. 1tygodnia to (czyli każdy zgłasza 1 propozycje na 2 tygodnie)kajman pisze: ↑czw wrz 10, 2020 6:50 pm Rozrośnie się do 100-120 pozycji, a ludzie będą głosować przede wszystkim na zgłoszone przez siebie utwory (gdyby wszystkie moje propozycje przeszły i utrzymały się to chyba na niczyj inny utwór bym głosu nie oddał), przez co będzie gigantyczny rozrzut i próg zmniejszy się drastycznie.
Pisałem już wcześniej, że jeżeli w poczekalni to i w top 30. Chociaż byłem przeciwny żeby w ogóle.
A w mojej ocenie - wręcz przeciwnie. Zestaw LP3 był hermetyczny, stagnacyjny. W TFP jest szerszy, bardziej otwarty na różnorodność muzyczną. Wielu z nas wybiera ambitniejsze rzeczy (tylko co to znaczy? jaką miarą to zmierzyć?) poprzeplatane z rozrywką - przebojem właśnie, bo to lista przebojów. Nasze propozycje zgłaszane z różnych parafii dają szansę szerszego zaznajomienia się, co w muzyce piszczy. Czy ja bym odnalazła i posłuchała KAT-a czy bluesów lady albo niejakiej Kasi Lins, Rosalie, sanah, o których w ogóle nie słyszałam? Albo francuskich propozycji konwickiego? - Nie, bo nie jestem aż taką maniaczką muzyczną by szukać i inne sprawy zajmują mi dużo czasu. A tak - dzięki TFP słucham i się cieszę, że rozszerzyło to moje horyzonty.
W żadnym wypadku. Stagnacyjne to może było to, co z tego przechodziło na Listę. Owszem, w zestawie nie było przesadnej ilości komercyjnego popu, przedostawało się mało co z hipu-hopu, bluesa czy jazzu. Ale to co było raczej nie odpowiadało słuchaczom, bo na to nie głosowali.
Kasia była i to całkiem niedawno (wcześniej też), Sanah chyba też, a Rosalie na szczęście (moim zdaniem) nie.
Francuskie propozycje były, w tym także Louane (wydaje mi się, że poznał ją dzięki zestawowi).
Kasia owszem się przewijała, ale z najnowszego albumu jakoś drugi singiel nie przeszedł, a proponowałem
lepiej bym tego nie ujął, jedyną rzeczą która mi na chwilą obecną przeszkadza to duża liczba zgłaszanych nowości, nie mam po prostu czasu aby się z nimi wszystkimi zapoznać należycieAlekOb pisze: ↑śr wrz 16, 2020 2:06 am Tak przyglądałem się z boku dyskusji prowadzonej tutaj i zastanawiam się czy w ogóle jest sens jakichkolwiek zmian na ten moment.
.........
Likwidacja poczekalni - tutaj też jestem konserwatywny z LP3(wiem, że był krótki czas bez poczekalni). No bo wtedy niektóre utwory to by pewnie zalegały w takim TOP50 pewnie z ponad rok, jezeli żeby wypaść by musiały spaść do ok. 15 pkt. czy nawet czasem mniej.