Notowanie 100 - 22.09.2023 (Marcin Łukawski)

Lista piosenek Radia 357

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3

kajman

Re: Notowanie 100 - 22.09.2023 (Marcin Łukawski)

Post autor: kajman »

temik3 pisze: czw paź 12, 2023 9:49 am Po 20 tygodniach było wiadome
Może Ty w swoim geniuszu widziałeś, ale zwykłe szaraczki nie miały o tym pojęcia, szczególnie że wyglądało to podobnie jak w ostatnich latach istnienia LP3. Sporo było utworów ze względnie dużym stażem (bo kilkanaście czy nawet 20 tygodni to duży staż nie jest), ale połowa z tego wyraźnie dołowała. Moim zdaniem przeciętny słuchacz mógłby zauważyć takie tendencje tak gdzieś po 35 notowaniu.
jollyroger72 pisze: czw paź 12, 2023 5:06 pm Nie ma czego szukać, bo po 20 notowaniach niczego nie było.
Oczywiście, bo nie było wtedy potrzeby szukania jakiś rozwiązań. Później takie próby były, ale wywoływały często skutek odwrotny do zamierzonego. Dodanie znacznika nowości, potem przedłużenie go na trzy tygodnie, oznaczanie weteranów.
jollyroger72 pisze: czw paź 12, 2023 5:06 pm A późniejsze rozszerzenie poczekalni to psu na budę.
To moim zdaniem w ogóle był bardzo zły pomysł.
temik3 pisze: pt paź 13, 2023 12:18 pm Piszesz bzdury od dłuższego czasu
To jest Twoja opinia.
temik3 pisze: pt paź 13, 2023 12:18 pm nagle każesz szukać w archiwum
To było tyle razy wałkowane że same linki trzeba by było pisać w kilku postach.
temik3 pisze: pt paź 13, 2023 12:18 pm odpisano mi, że "Oni nic nie mogą"
Bo to słuchacze decydują o wynikach, a nie redakcja.
temik3 pisze: pt paź 13, 2023 12:18 pm "Grajcie więcej innej muzyki, dodawajcie więcej nowości", to odpisywano mi, że "to się nie przyjmie".
My odpisywaliśmy czy redakcja? Jeżeli chodzi o nas to sami pisaliśmy, żeby dodawać więcej utworów klimatach trójkowych, co do innych to faktycznie nie widzieliśmy sensu zaśmiecania zestawu komercyjną muzyką, która nie ma uznania u słuchaczy.
temik3 pisze: pt paź 13, 2023 12:18 pm Ostatnio napisałem to samo o Europe i o dziwo dodali.
Było u nas promowane i wielu z nas zgłaszała ten utwór na stronie radia. I przeszła jako propozycja słuchaczy (nie pamiętam czy nie było tak też z Bigiem Dayem.
temik3 pisze: pt paź 13, 2023 12:18 pm tylko Ty i kilka innych osób nie chcecie aby ona była
Oczywiście, że chcemy. Widzimy w niej wady, ale wolimy, żeby była z wadami niż żeby jej nie było.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

kajman pisze: pt paź 13, 2023 2:42 pm Może Ty w swoim geniuszu widziałeś, ale zwykłe szaraczki nie miały o tym pojęcia, szczególnie że wyglądało to podobnie jak w ostatnich latach istnienia LP3. Sporo było utworów ze względnie dużym stażem (bo kilkanaście czy nawet 20 tygodni to duży staż nie jest), ale połowa z tego wyraźnie dołowała. Moim zdaniem przeciętny słuchacz mógłby zauważyć takie tendencje tak gdzieś po 35 notowaniu.
Krótka pamięć. Czekanie do 35 notowania notowania by zauważyć, że utwór od poczatku jest w pierwszej piątce i nie ma zamiaru stamtąd się wynosić to już trzeba naprawdę nie czuć że jest źle.
kajman pisze: pt paź 13, 2023 2:42 pm Oczywiście, bo nie było wtedy potrzeby szukania jakiś rozwiązań. Później takie próby były, ale wywoływały często skutek odwrotny do zamierzonego. Dodanie znacznika nowości, potem przedłużenie go na trzy tygodnie, oznaczanie weteranów.
I Ty to uważasz za próby zmian? Gratuluję.
kajman pisze: pt paź 13, 2023 2:42 pmTo moim zdaniem w ogóle był bardzo zły pomysł.
Zgadzam się.
kajman pisze: pt paź 13, 2023 2:42 pmTo było tyle razy wałkowane że same linki trzeba by było pisać w kilku postach.
Nie trzeba, wystarczy mieć pamięć, bo wałkowane to było co jakiś czas i nie trzeba szukać.
kajman pisze: pt paź 13, 2023 2:42 pm Bo to słuchacze decydują o wynikach, a nie redakcja.
O wynikach listy tak. Każdy ma takie same prawa do głosowania. Ale jeśli ma takie same to dlaczego mu się zabiera głosowanie na Bumera kiedy ten jest na liście? O takie kwiatki trzeba było zadbać dawno temu. Wszystko było by jasne. Ingerowanie w wyniki głosowania to najgorszy pomysł jaki może być (piszę tu o ingerencji w listę w trakcie jej trwania).
kajman pisze: pt paź 13, 2023 2:42 pm 1. My odpisywaliśmy czy redakcja? 2. Jeżeli chodzi o nas to sami pisaliśmy, żeby dodawać więcej utworów klimatach trójkowych, co do innych to faktycznie nie widzieliśmy sensu zaśmiecania zestawu komercyjną muzyką, która nie ma uznania u słuchaczy.
1. Redaktorzy bo do Ciebie nie pisałem. 2. Więc kto decydował na te Nasze czy Wasze głosy? My, Wy czy jednak redakcja? Założe się, że mnóstwo osób pisało np. aby było więcej komerchy, czy innych gatunków muzycznych, a to co Ty czy ja pisałem ma żadne znaczenie do tego co dodadzą. I ani Ty ani ja nie jestem tym, dzięki któremu nie ma tego czy tego, a jest to czy to.
kajman pisze: pt paź 13, 2023 2:42 pm Było u nas promowane i wielu z nas zgłaszała ten utwór na stronie radia. I przeszła jako propozycja słuchaczy (nie pamiętam czy nie było tak też z Bigiem Dayem.
No tak głosowaliśmy, tylko, że ja swoje pytanie kierowałem jeszcze w momencie kiedy pewnie te utwory nie miały żadnego głosu. A w wypadku Wspinaczki pisałem w dzień listy, więc zachodzi pytanie czy gdybym o Bigdayu czy Europe napisał w dzień listy to by dodali? Jakoś dziwnie nie dodali drugiego Bigdaya no a przecież to taki pewniak. Lepiej dodać 8 Gabriela, kolejne MGO niż oczywistą oczywistość.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

jollyroger72 pisze: pt paź 13, 2023 12:43 pm Jednak nie pisz bzdur, że 80 tygodni temu podejmowano próby zmian, bo to wierutne kłamstwo.
Nie 80 tygodni temu, tylko później. Nie piszę bzdur.
A tych powyższych dwóch postów nawet nie czytałem, bo ich nie widzę.
To tyle ode mnie. Kolejny raz niepotrzebnie tu wszedłem.
ODPOWIEDZ