21. Zlot Forum LP3 - 6-8 maja 2016r., Emów

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Re: 21. Zlot Forum LP3 - 6-8 maja 2016r., Emów

Post autor: adameria »

Martyr pisze: 1.Jesli dobrze zrozumialam to adameria, jollyroger, kajman i ja - to chetni do pobytu na Mysliwieckiej podczas LP3.
2. W swietle ostatnich slow Pana Marka w wywiadzie dla szczecińskiej Wyborczej (tu link :arrow: ) http://forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=9&t=10632
tudziez zmian ktore moga byc wynikiem zmiany wladzy w Polsce, moze sie okazac ze to jest ostatnia okazja do wizyty w Trojce podczas LP3.
3. I jeszcze pytanko do adamerii: Adamie, czy wybierasz sie autem na zlot?
1. Tak. Dobrze zrozumiałaś. :D
2. Myślę, że to bardziej byłaby decyzja samej redakcji niż kogokolwiek z zewnątrz. Jeśli z zewnątrz to jestem w pierwszym szeregu
do robienia rabanu na całą Polskę.
3. Niestety, p...lino. Moje 888 jest już wiekowe. :wink: :know: Mam nadzieję, że do Emowa po Liście uda się dotrzeć bez kłopotu.

Jestem za pizzą w piątek i kiełbaską/ziemniakiem w sobotę, ale tylko jeśli to jest organizacyjnie do ogarnięcia.
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

Martyr pisze:Bardzo prosze by wszyscy zainteresowani zlotem wypowiedzieli sie w temacie - gdzie chcieliby byc w piatek?
Z dwojga dobrego chyba jednak wolę ognisko. :)

Widzę, że raczej jesteście przeciw łamaniu tradycji z piątkową pizzą, więc chyba tego nie zmienimy. Natomiast jeśli chodzi o odbieranie pizzy przez ogniskujących, to pamiętajcie, że Myśliwieccy musieliby jeszcze przed przyjazdem wybrać, jaką pizzę chcą i napisać mi przed zlotem. W związku z tym następne pytanie: może być ta sama pizzeria co poprzednio (Telepizza), czy szukać czegoś innego?
słoik

Post autor: słoik »

Ognisko.
kajman

Post autor: kajman »

A jest taka pizzeria w okolicy?
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Wybór pizzerii pozostawiam Organizatorowi, tzn. ufam Mu. :D
Odnośnie zamówienia, to możemy to dograć jeszcze przed Listą.
kajman

Ja tam nie wiem czy LLucky wie, gdzie jest ta pizzeria, którą zaproponował słoik. Swoją drogą ma oryginalną nazwę.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

jesli w piątek będzie ognisko, to chyba nie stoi nic na przeszkodzie, abym (jesli bedę już w piątek) zamiast pizzy przyniósł sobie kiełbaski i je zjadł?
Czy to będzie zabronione? ;-)
LLucky

Jak dostaniesz dyspensę od zbysza, to możesz.

No właśnie zastanawiam się, co na/w ognisku będą chcieli piec wegetarianie - ziemniaki, czy ktoś ma jakąś bardziej ciekawą propozycję?
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Ja w czwartki poszczę.
słoik

A jak wygląda kwestia powrotu do stolicy?
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Z Emowa spacerkiem (4,6 km wg google maps powinno zająć ok. 1 godziny) do stacji Józefów.
Z Józefowa kolejami mazowieckimi (tak to się chyba nazywa?) jedzie się do Warszawy Śródmieście. Ze Śródmieścia (przez tunel podziemny) trzeba przejść na dworzec Warszawa Centralna.

Wg rozkladu:
http://rozklad-pkp.pl/
odjazdy z Józefowa w niedzielę 08.05.2016r.: 06:42, 07:19, 07:27, 07:49, 08:04, 08:19, 08:49, 09:04, 09:19, 09:49 itd.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

nie wiem, czy z Lublina nie opłaca się bardziej jakimś busem (Z Dworzec Stadion kiedyś jechały do Lublina)
słoik

Ale po co taniej, jeśli można wygodniej? Czas pomiędzy drzwiami pociągu a ośrodkiem (oraz w drugą stronę) jawi mi się jako najbardziej niepewny, więc chcę to sobie jak najdokładniej zaplanować.
LLucky

Z mojego punktu widzenia wyjazd jest zwykle dokładnym odbiciem lustrzanym przyjazdu. To oznacza, że chętnie odwiozę parę osób z powrotem na stację Falenica. Oczywiście jeśli ktoś będzie chciał podziwiać piękno mazowickiej przyrody podczas spaceru, to bardzo proszę, ale mogę zrobić nawet kilka kursów. Poza tym będzie jeszcze kilka osób dysponujących samochodami, więc przy odrobinie synchronizacji damy radę wszyscy się zabrać. Pytanie tylko, kto o której ma pociąg/autobus powrotny? Po dowiezieniu do Falenicy w ciągu maksymalnie pół godziny można złapać kolejkę S1 i w ciągu 40 minut być w centrum W-wy. Ewentualny dojazd na stacje metra, z których odchodzą autobusy, to kolejne maksimum pół godziny. Biorąc pod uwagę jakiś kwadrans samochodem z Emowa do Falenicy daje to maksimum półtorej godziny na dojazd do centrum i dwie do autobusów. Zwykle było tak, że ostatni zlotowicze opuszczali pensjonat najpóźniej w południe, więc jeśli ktoś będzie miał pociąg/autobus po czternastej, to akurat trafi.
Oczywiście wszystko jest jeszcze do dogadania.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

my zapewne będziemy opuszczać Emowo właśnie pomiędzy 11 a 12 i będziemy dysponować wolnymi miejscami w liczbie trzech.
jeśli ktoś lubi daleki wschód, to nie ma problemu z podwózką ;-)
słoik

12:10 13:45 i 16:10 z Centralnego. Jak myślicie, co najbardziej odpowiada porze zakończenia zlotu?
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

środek :-)
LLucky

Chyba 13:45 - pasuje do kolejki SKM S1 z Falenicy o 12:24, a nawet na styk do tej o 12:54.

Zresztą możecie sami sprawdzić niedzielny rozkład tej kolejki: http://www.ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php? ... 9&o=01&k=B
LLucky

Stan na dziś:

Zaliczki wpłacili: adameria, djjack, jollyroger72, kajman, LLucky, Martyr, słoik, wwas, Yacy.
Zaliczek nie wpłacili: Dekodi, Miszon, neon.ka (ale wiem, że wpłaci), niespodzianka, TomaszBr.

A przypominam, że termin wpłacania zaliczek wyznaczyliśmy na dziś!

No dobrze, mogę go trochę przedłużyć, ale w czasie długiego zapiątku nie będę miał za dużo czasu na ogarnianie tych spraw, więc proszę wpłacać jak najszybciej.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Ja wpłacę ale nie wiem czy będę.
Żona nie zna grafiku na razie.
w środę będę znał, można do tego czasu poczekać?
LLucky

Miszon pisze:[...] w środę będę znał, można do tego czasu poczekać?
Można.

Stan na dziś:

Zaliczki wpłacili: adameria, djjack, jollyroger72, kajman, ku3a, LLucky, Martyr, słoik, wwas, Yacy.
Zadeklarowali wpłatę: Miszon, neon.ka.
Zaliczki nie wpłaciła: niespodzianka.
Niestety nie będą na zlocie: Dekodi, TomaszBr. :(

I czekam jeszcze na jakieś informacje od dojeżdżających na ABC (bobby-x i Marcin Buchalski).
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Mało nas, mało nas do pieczenia chleba...
kajman

LLucky pisze:ku3a
:D :D :D
Miszon pisze:Mało nas, mało nas do pieczenia chleba...
10 pewniaków. Mało, ale dobrze, że chociaż tyle.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Fajnie, ze Kuba bedzie :D
LLucky

No dobrze, to najwyższa pora dopowiedzieć jeszcze parę spraw organizacyjnych.

Po pierwsze: pizza. Myślę, że zmiana związana z miejscem zlotu jest już wystarczającą komplikacją i pizzerii nie będę na razie zmieniał, więc proszę zapoznać się zawczasu z menu Telepizzy ( http://www.telepizza.pl/menu.html ), a dokładniej lokalu w Otwocku przy ulicy Kołłątaja 61. Dotyczy to w szczególności tych, którzy chcą odwiedzić Myśliwiecką - ci powinni o swoim wyborze poinformować mnie najpóźniej do czwartku 5 maja (można dowolnym ze znanych sobie kanałów kontaktu ze mną, ale preferuję PW).

Do dyskusji pozostaje jeszcze to, czy odbieramy pizzę przed Listą, czy po Liście? Jeśli przed Listą, to czy zlotujący w Emowie powinni zaczekać na tych z Myśliwieckiej, czy mogą zjeść swoją pizzę wcześniej? (Czyli co ważniejsze: savoir vivre, czy instynkt przetrwania? ;) ) Od razu przypomnę, że tym razem będziemy mieli do dyspozycji mikrofalówkę, więc raczej nie będzie problemu z tym, że pizza wystygnie. Może poleżeć i poczekać.

Druga sprawa: dojazd. Czy ktoś z myśliwieckujących potrzebuje przypomnienia, jak dostać się do siedziby Trójki? :) Albo jak się z niej wydostać? ;) Podejrzewam, że ta grupa będzie na tyle (nie)liczna, że zmieści się do jednego samochodu, ale na wszelki wypadek przypomnę, że kolejkę S1 najlepiej jest łapać ze stacji Powiśle, która to jest ok. 2 kilometrów na (plus-minus) północ od siedziby radia wzdłuż ulicy Rozbrat ( patrzeć mapa https://www.google.pl/maps/place/Warsza ... f34731c898 ). Pociągi S1 kursują nie rzadziej niż co godzinę (przy czym proszę zwrócić uwagę, czy akurat ten skład nie kończy biegu na stacji W-wa Wschodnia), a na bilecie za 4,40zł da się dojechać do Falenicy, skąd obiecałem odebrać zbłąkane nocą duszyczki.

Z kolei grupa nie odwiedzająca Myśliwieckiej powinna się zebrać na Centralnym (tak na moje oko) najpóźniej 2 godziny przed początkiem Listy Przebojów, jeśli chce jej spokojnie wysłuchać w Emowie. Te osoby muszą analogicznie dojechać kolejką S1 ze stacji Śródmieście do stacji Falenica. Zwykle ta grupa świetnie się samoorganizowała, więc nie mam zamiaru tym razem zakłócać tego procesu. Nie wiem tylko, czy nie powinienem komuś przekazać numeru komórki słoika? Sam raczej w tym czasie będę zajęty ostatnimi zakupami lub rozpalaniem ogniska, a dzięki temu łatwiej będzie się Wam odnaleźć. No, chyba że ubierzecie się jakoś charakterystycznie i rozpoznacie się z daleka. :)

No dobrze, na razie tyle tych uwag, bo mam jeszcze dziś parę innych rzeczy do zrobienia.
c.d.n.
ODPOWIEDZ