Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Daję prawo do głosowania na Comę, wielu wkurza 12 groszy, czy Hey (nie lubię...), ale są naprawdę popularne.
System głosowania zmienił wyniki diametralnie. Widać jak wiele od niego zależy
krzysiek83 pisze:Niestety wyniki świadczą o konieczności zmiany sposobu głosowania.
Najlepiej byłoby wybrać 20 utworów i ustawiać je w kolejności. To taka moja koncepcja
Leszek jeśli by się znajdował, to raczej w drugiej dziesiątce u głosujących.
też mam wrażenie,że coś trzeba zrobić, bo już teraz widać że ten system się nie sprawdził...
(a może się sprawdził, a nas już trzeba pozamykać gdzieś w skansenach skoro tak mało z tego co się dzieje rozumiemy?)
marsvolta pisze:Ale Leszka warto posłuchać bo to w zasadzie jeden z lepszych utworów tego zespołu.
1. moim skromnym nie warto.
2. dla mnie ten zespół nie ma 'lepszych' utworów.
tadzio3 pisze:Już kiedyś przewidziałem, że Leszek będzie niczym "Autobiografia" dla młodych słuchaczy. Widzę, że to się sprawdza.
taki wniosek na podstawie mojego "świat się kończy"?
nie no, ciekawa teoria. tylko nie wiem co Leszek ma wspólnego z Autobiografią, oprócz faktu pobytu w TWC.
Neo01 pisze: spora w tym też zasługa systemu głosowania, myślę.
Racja. Taką samą wage ma głos na piosenkę, którą oddaliśmy jako pierwszą i tą ostatnią. Wiadomo, że w tych 50 głosach sa utwory niesamowicie ważne, ale też te, które mniej znaczą, ale dobrze było by je usłyszeć na topie.
Jeszcze Ty musisz zabrać głos w sprawie najbardziej kontrowersyjnego zespołu wszechczasów COMIE
Bo już każdy wylał łzy i wyraził swój żal w temacie obecności Comy na liście
mam nadzieję, że się nie rozpęta nowa wojna, ale...
(a może się sprawdził, a nas już trzeba pozamykać gdzieś w skansenach skoro tak mało z tego co się dzieje rozumiemy?)
Nie, nie w skansenach. Ale dorasta generacja ludzi, dla których (w tym dla mnie także) lata dziewięćdziesiąte były wielką epoką. A Leszek Żukowski i Hydropiekłowstąpienie to swego rodzaju przetrwalniki z tej pięknej epoki, która minęła bezpowrotnie
krzysiek83 pisze:Daję prawo do głosowania na Comę, wielu wkurza 12 groszy, czy Hey (nie lubię...), ale są naprawdę popularne.
System głosowania zmienił wyniki diametralnie. Widać jak wiele od niego zależy
Zapewne więcej zmieniło dodanie kolejnych utworów, a dopiero w drugiej kolejności system głosowania.
Zresztą należy przypomnieć, że wiele osób domagało się zwiększenia ilości oddawanych głosów - i tak się stało.
Ale oczywiście wszystkich naraz nie da się zadowolić i zawsze będą tacy, którzy chcą innego systemu głosowania.
Widzę, że mało kto słuchał "Bema...", woleliście się znęcać nad Comą. Przynajmniej "....rapsod" i "Korowód" zabrzmiały obok siebie. To najlepsza godzina Topu.
A Norwid byłby przerażony.
tadzio3 pisze:Już kiedyś przewidziałem, że Leszek będzie niczym "Autobiografia" dla młodych słuchaczy. Widzę, że to się sprawdza.
1. taki wniosek na podstawie mojego "świat się kończy"?
2. nie no, ciekawa teoria. tylko nie wiem co Leszek ma wspólnego z Autobiografią, oprócz faktu pobytu w TWC.
1.Bo nie kończy tylko trwa dalej
2. Nie porównuje piosenek na podstawie tekstu, czy muzyki, ale sile przekazu oraz niesamowitego odbioru na koncertach i nie tylko.
marsvolta pisze:Ale Leszka warto posłuchać bo to w zasadzie jeden z lepszych utworów tego zespołu.
1. moim skromnym nie warto.
2. dla mnie ten zespół nie ma 'lepszych' utworów.
taki wniosek na podstawie mojego "świat się kończy"?
nie no, ciekawa teoria. tylko nie wiem co Leszek ma wspólnego z Autobiografią, oprócz faktu pobytu w TWC.
Droga Uzi,
naprawdę KAŻDY już dokładnie zna Twoje zdanie nt. Comy, nie musisz tego w kółko powtarzać, świat nie kręci się wokół Ciebie
#56 [N] Jerzy Stuhr - ŚPIEWAĆ KAŻDY MOŻE
hm, jakiś chyba błąd na stronce http://www.szruba.net/ptwc.php?t=2
bo jest rok 1988?
Wykonanie w Opolu miało miejsce w roku 1977! Więc chyba taką należy datę przyjąć?
bear pisze:(a może się sprawdził, a nas już trzeba pozamykać gdzieś w skansenach skoro tak mało z tego co się dzieje rozumiemy?)
Nie popadajmy w obłęd. Można było by cos takiego mówić, gdyby tych utworów w ogóle nie było, a w topie były takie utowry (kótre przecież są w zestawie) jak: (przykładowo)
Goya - SMAK SŁÓW
Kombi - KOCHAĆ CIĘ ZA PÓŹNO
Papa Dance - POCZTÓWKA Z WAKACJI
Pogodno - UŚMIECH SIĘ
Reni Jusis - ZAKRĘCONA
Sistars - MY MUSIC
i tym podobne...