System głosowania zmienił wyniki diametralnie. Widać jak wiele od niego zależy
II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 3
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Re: II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 3
Daję prawo do głosowania na Comę, wielu wkurza 12 groszy, czy Hey (nie lubię...), ale są naprawdę popularne.
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Wiadomo Polskie najlepszetadzio3 pisze:Dla mnie lepszy polski, aczkolwiek wersja angielska w całości brzmi znakomiciePaTToN pisze:Zaczął się fantastyczny wokalrównie dobry jest w wersji angielskiej
też mam wrażenie,że coś trzeba zrobić, bo już teraz widać że ten system się nie sprawdził...krzysiek83 pisze:Niestety wyniki świadczą o konieczności zmiany sposobu głosowania.
Najlepiej byłoby wybrać 20 utworów i ustawiać je w kolejności. To taka moja koncepcja
Leszek jeśli by się znajdował, to raczej w drugiej dziesiątce u głosujących.
(a może się sprawdził, a nas już trzeba pozamykać gdzieś w skansenach skoro tak mało z tego co się dzieje rozumiemy?)
-
prz_rulez
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
o, forum działa
jakoś tak leniwie na razie. nie sluchalem od samego początku, czy moglby ktos wkleic wyniki? oczywiscie, jesli to nie problem.
jakoś tak leniwie na razie. nie sluchalem od samego początku, czy moglby ktos wkleic wyniki? oczywiscie, jesli to nie problem.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
A jak się wam Coma nie podoba to wyłączajcie radio, informacja ile trwa jest wcześniej - nikt nie każe wam słuchać, straszny macie problem 
1. moim skromnym nie warto.marsvolta pisze:Ale Leszka warto posłuchać bo to w zasadzie jeden z lepszych utworów tego zespołu.
2. dla mnie ten zespół nie ma 'lepszych' utworów.
taki wniosek na podstawie mojego "świat się kończy"?tadzio3 pisze:Już kiedyś przewidziałem, że Leszek będzie niczym "Autobiografia" dla młodych słuchaczy. Widzę, że to się sprawdza.
nie no, ciekawa teoria. tylko nie wiem co Leszek ma wspólnego z Autobiografią, oprócz faktu pobytu w TWC.
- tadzio3
- Kontakt:
Racja. Taką samą wage ma głos na piosenkę, którą oddaliśmy jako pierwszą i tą ostatnią. Wiadomo, że w tych 50 głosach sa utwory niesamowicie ważne, ale też te, które mniej znaczą, ale dobrze było by je usłyszeć na topie.Neo01 pisze: spora w tym też zasługa systemu głosowania, myślę.
- krzysiek83
Jeszcze Ty musisz zabrać głos w sprawie najbardziej kontrowersyjnego zespołu wszechczasówYacy pisze:Witam wszystkich cieplutko
Bo już każdy wylał łzy i wyraził swój żal w temacie obecności Comy na liście
-
prz_rulez
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
mam nadzieję, że się nie rozpęta nowa wojna, ale...
Nie, nie w skansenach. Ale dorasta generacja ludzi, dla których (w tym dla mnie także) lata dziewięćdziesiąte były wielką epoką. A Leszek Żukowski i Hydropiekłowstąpienie to swego rodzaju przetrwalniki z tej pięknej epoki, która minęła bezpowrotnie(a może się sprawdził, a nas już trzeba pozamykać gdzieś w skansenach skoro tak mało z tego co się dzieje rozumiemy?)
Hello people!
Trzeci dzionek topu! jaki ładny dzisiaj
oby reszta topu tez byla taka ładna jak widok za oknem 
Trzeci dzionek topu! jaki ładny dzisiaj
-
Robinson
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Zapewne więcej zmieniło dodanie kolejnych utworów, a dopiero w drugiej kolejności system głosowania.krzysiek83 pisze:Daję prawo do głosowania na Comę, wielu wkurza 12 groszy, czy Hey (nie lubię...), ale są naprawdę popularne.
Zresztą należy przypomnieć, że wiele osób domagało się zwiększenia ilości oddawanych głosów - i tak się stało.
Ale oczywiście wszystkich naraz nie da się zadowolić i zawsze będą tacy, którzy chcą innego systemu głosowania.
Widzę, że mało kto słuchał "Bema...", woleliście się znęcać nad Comą. Przynajmniej "....rapsod" i "Korowód" zabrzmiały obok siebie. To najlepsza godzina Topu.
A Norwid byłby przerażony.
A Norwid byłby przerażony.
- tadzio3
- Kontakt:
1.Bo nie kończy tylko trwa dalejuzi pisze:1. taki wniosek na podstawie mojego "świat się kończy"?tadzio3 pisze:Już kiedyś przewidziałem, że Leszek będzie niczym "Autobiografia" dla młodych słuchaczy. Widzę, że to się sprawdza.
2. nie no, ciekawa teoria. tylko nie wiem co Leszek ma wspólnego z Autobiografią, oprócz faktu pobytu w TWC.
2. Nie porównuje piosenek na podstawie tekstu, czy muzyki, ale sile przekazu oraz niesamowitego odbioru na koncertach i nie tylko.
- Neo01
Droga Uzi,uzi pisze:1. moim skromnym nie warto.marsvolta pisze:Ale Leszka warto posłuchać bo to w zasadzie jeden z lepszych utworów tego zespołu.
2. dla mnie ten zespół nie ma 'lepszych' utworów.
taki wniosek na podstawie mojego "świat się kończy"?tadzio3 pisze:Już kiedyś przewidziałem, że Leszek będzie niczym "Autobiografia" dla młodych słuchaczy. Widzę, że to się sprawdza.
nie no, ciekawa teoria. tylko nie wiem co Leszek ma wspólnego z Autobiografią, oprócz faktu pobytu w TWC.
naprawdę KAŻDY już dokładnie zna Twoje zdanie nt. Comy, nie musisz tego w kółko powtarzać, świat nie kręci się wokół Ciebie
-
dyl.sowizdrzal
Popieram!marsvolta pisze:Też jestem za taką koncepcją!krzysiek83 pisze: Najlepiej byłoby wybrać 20 utworów i ustawiać je w kolejności. To taka moja koncepcja![]()
-
Robinson
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Uzi, wróćmy do tematu Comy jak się pojawi, please.
Niektórzy to mają szczęście. Ja dopiero teraz zdołałem tu wejść. A takich jest więcej.
- krzysiek83
Zupełnie nie rozumiem tego harmidru wokół Comy. Niestety dałem się w niego wciągnąć.
Zespół na C już nie znajdzie się dziś w żadnym moim poście
Zespół na C już nie znajdzie się dziś w żadnym moim poście
[/quote]mi sie wydaje ze to jak hymn - jedyny taki w wykonaniu Perfectu to wlaśnie "Autobiografia", to moze taki "odpowiednik" u Comy to "Leszek..."?tadzio3 pisze:2. Nie porównuje piosenek na podstawie tekstu, czy muzyki, ale sile przekazu oraz niesamowitego odbioru na koncertach i nie tylko.uzi pisze:2. nie no, ciekawa teoria. tylko nie wiem co Leszek ma wspólnego z Autobiografią, oprócz faktu pobytu w TWC.
Ostatnio zmieniony ndz maja 03, 2009 4:19 pm przez Martyr, łącznie zmieniany 1 raz.
#56 [N] Jerzy Stuhr - ŚPIEWAĆ KAŻDY MOŻE
hm, jakiś chyba błąd na stronce
http://www.szruba.net/ptwc.php?t=2
bo jest rok 1988?
Wykonanie w Opolu miało miejsce w roku 1977! Więc chyba taką należy datę przyjąć?
hm, jakiś chyba błąd na stronce
http://www.szruba.net/ptwc.php?t=2
bo jest rok 1988?
Wykonanie w Opolu miało miejsce w roku 1977! Więc chyba taką należy datę przyjąć?
- tadzio3
- Kontakt:
Nie popadajmy w obłęd. Można było by cos takiego mówić, gdyby tych utworów w ogóle nie było, a w topie były takie utowry (kótre przecież są w zestawie) jak: (przykładowo)bear pisze:(a może się sprawdził, a nas już trzeba pozamykać gdzieś w skansenach skoro tak mało z tego co się dzieje rozumiemy?)
Goya - SMAK SŁÓW
Kombi - KOCHAĆ CIĘ ZA PÓŹNO
Papa Dance - POCZTÓWKA Z WAKACJI
Pogodno - UŚMIECH SIĘ
Reni Jusis - ZAKRĘCONA
Sistars - MY MUSIC
i tym podobne...
- krzysiek83
O to w spokoju wysłuchałeś najpiękniejszej godziny TOPukajman pisze:Niektórzy to mają szczęście. Ja dopiero teraz zdołałem tu wejść. A takich jest więcej.
#24 [19] Jacek Kaczmarski - Obława
- Neo01
Puk puk, może już wrócimy do rzeczywistości
Teraz piękna piosenka o wolności, cześć pamięci pana Jacka
Teraz piękna piosenka o wolności, cześć pamięci pana Jacka