Co dalej z Forumową?

Lokalna, Trójkowa Foralista Przebojów

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
dannar
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012

Re: Co dalej z Forumową?

Post autor: dannar »

Sundrajta pisze: pn maja 25, 2020 2:14 pm I dlatego proponowałbym żeby chętni do zgłaszania nowości zapisali się w kolejce i np. przy liczbie trzydziestu kilku takowych podzielić ich na trzy grupy po kilkanaście osób, i w każdym tygodniu nowości zgłaszałaby kolejna grupa. A więc jeden uczestnik w takim przypadku wrzucałby swoją nowość co trzy tygodnie. Bo gdyby było mniej chętnych to zapewne wystarczyłoby zrobić dwie grupy. I też zdecydowanie jestem za opcją, że jedna osoba zgłasza jedną nowość (wystarczy w zupełności) co wyjaśnia też punkt piąty.
Zgłosiłem tę propozycję, bo doszedłem do wniosku, że wstępne ocenianie propozycji do nowości niesie jednak ze sobą spore wątpliwości, po pierwsze to co wyżej napisałem, a po drugie do weryfikowania piosenek służy właśnie lista, a nie zdecydowanie mniejsze grono oceniających w Top nowościach! A propozycja dannara była jeszcze bardziej zawiła od mojej, a chodzi o to by jak najmniej komplikować zasady...
Chodziło mi właściwie o to samo, co zaproponowałeś. Pewnie ująłem to zbyt specjalistycznie. ;) Do Topu Nowości też nie jestem przekonany, ale taka była wcześniejsza propozycja.
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

No więc tutaj się całkowicie zgadzamy. 8)

No ale skoro redaktorem naczelnym Trójki został Kuba Strzyczkowski, to wierzę że lista "nie umarła" i że za jakiś czas wszyscy powrócą z Markiem na czele (może ktoś pojedynczy nie zechce?) i znowu będziemy głosować na "normalną" LPPT. :arrow:
santosz
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994

Post autor: santosz »

Wyskoczyliscie z ta forumowa jak Filip z konopi, trup listy jeszcze nie ostygl, a wy chwalac dzien przed zachodem slonca, podzieliliscie wlos na czworo, dzielac skóre na Niedzwiedziu :mrgreen:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Hahaha, widać po prostu że koledzy i koleżanki są uzależnieni od listy przebojów, nieważne czy ona istnieje czy nie, to nowe notowanie muszą co tydzień dostać :mrgreen:
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Prawda Miszon.
To 'gorsze' niż słodycze :mrgreen:
TStudent
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856

Post autor: TStudent »

Miszon pisze: pn maja 25, 2020 4:48 pmHahaha, widać po prostu że koledzy i koleżanki są uzależnieni od listy przebojów, nieważne czy ona istnieje czy nie, to nowe notowanie muszą co tydzień dostać :mrgreen:
Ja swojej słucham już od dwóch lat. A kunkretnie od notowania nr 6. :)
lady pisze: pn maja 25, 2020 4:55 pmTo 'gorsze' niż słodycze :mrgreen:
Dokładnie.
Przed godziną jednak wzięła mnie ochota na wiejską kiełbasę i chrupki z cebulką :) Silnie uzależniające narkotyki ;) Sorry za offtop ;)
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

może faktycznie wstrzymamy się z tą nową listą skoro kubulek został dyrektorem trójki ? jest nadzieja :D
Awatar użytkownika
4989341
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1998

Post autor: 4989341 »

VILKI pisze: pn maja 25, 2020 5:20 pm może faktycznie wstrzymamy się z tą nową listą skoro kubulek został dyrektorem trójki ? jest nadzieja :D
myślisz, że ta władza wycofa się z oskarżeń i zapowiedzianego audytu?
mieli czas na przeprosiny. czy jakoś reagowali na olejne wypowiedzenia?
MN nie wróci i lp3 też.
ale ok, możemy poczekać na rozwój. do piątku? miesiąc? dwa?

------------------
wkleje to co napisałem wcześniej
ciut mojego usystematyzowania.
konwicki1980 pisze: pn maja 25, 2020 12:28 pm Ogólnie nie lubię zmian i popierałbym kontynuowanie tego, co było bez zbędnych udziwnień.
dokładnie. pewne zasady i reguły możemy zaadoptować 1 do 1 bez komplikacji.
im prościej tym lepiej ;)

1. top30 + poczekalnia (tak ja lp3)
2. zgłaszane propozycje wszystkie przechodzą do zestawu do głosowania (nie ma co dublować top nowości)
3. wszelka dowolność w propozycjach do głosowania

4. skupiłbym się na singlach, inne utwory chętnie w dalszym etapie promocji wydawnictwa
temik3 pisze: pn maja 25, 2020 9:47 am 4. Tak samo myślę, ktoś kto wybiera swoją nowość powinien mieć możliwość wybrania dowolnego utworu z płyty.
gorzej jeśli w jednym tygodniu (po premierze albumu)
jedna osoba nominuje singiel promocyjny, ktoś inny najlepszą piosenkę jego zdaniem.
która piosenka będzie miała pierwszeństwo? obie będą w zestawie?

5. zacznijmy od 1 lub 2 piosenki za tydzień
6. 6miesięcy. choć jest to luźne podejście
7. 8 tygodni w zestawie do głosowania, aby zaistnieć w top30+20poczelania
7. ok, bez limitu (choć do tej kwestii można wrócić za jakis czas gdyby sie okazało, że większości będzie przeszkadzała długowieczność)
8. ok, bez limitu (choć do tej kwestii można wrócić za jakis czas gdyby sie okazało, że większości będzie przeszkadzała długowieczność)
9. maksymalnie 5 piosenek jednego podmiotu. (na lp3 nie było limitów, najwyżej możemy wprowadzić ilość tygodni między jedna propozycją a kolejną)
kacper94 pisze: pn maja 25, 2020 8:10 am 11. Dorzucę coś czego tutaj chyba nie poruszyłem. Nie jestem zwolennikiem wrzucania starych piosenek typu "Child in Time" do zestawu. Od tego jest Forumowy TWC, który też mam nadzieję, że przetrwa to całe zamieszanie.
absolutnie to nie TWC
Sundrajta pisze: pn maja 25, 2020 2:14 pm kajman pisał jeszcze o piosenkach, które nagle wypadły z zestawienia (więc w sumie nie dostały szansy na debiut!) i niby (o ile nie są za stare) można je przywrócić? Ja jednak jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu.
też nie ma zgody. każdy utwór raz może pojawić się w zestawieniu
powrotów nie będzie
temik3 pisze: pn maja 25, 2020 9:33 am Ja mam jeden postulat, o którym wspomniałem wcześniej a nikt się nie odniósł. Najsłabsze dajmy na to 10 utworów z każdego głosowania musi odpadać z kolejnego, żeby sztucznie nie utrzymywać ich w zestawie przez 8 tygodni.
nie usuwałbym tego. dajmy piosenkom jakiś czas na dodarcie do słuchaczy.
nie zawsze pałamy miłością od pierwszego przesłuchania

możemy ustalić, że za np. 10/15 tygodni wszystkie zasady jeszcze raz przeanalizujemy/przegłosujemy
i w razie czego wprowadzimy poprawki.
wiele regulacji jest zależnych od tego ile osób będzie brało udział w zabawie, ile będzie zgłaszanych nowości...

i najważniejsze pytanie.
kto podejmie się prowadzenie tego?
są chętni?
Awatar użytkownika
Sundrajta

4989341 pisze: pn maja 25, 2020 5:31 pm i zapowiedzianego audytu
Oczywiście że tak, bo przecież nie zamierzają się do końca kompromitować! :twisted:
A pamiętasz jak na początku pierwszej kadencji miał być audyt rządu PO-PSL i gdzież ten się podział?
4989341 pisze: pn maja 25, 2020 5:31 pm i najważniejsze pytanie.
kto podejmie się prowadzenie tego?
są chętni?
Ja bym się podjął w ostateczności. Tylko wiadomo, że mógłbym się często nie wyrabiać na czas.
I dlatego wierzę jednak, że znajdzie się ktoś młody i prężny, i mnie z tego obowiązku wyręczy. :mrgreen:

I nie ma co się tak podniecać i łudzić, lista wróci najwcześniej w następny piątek, o ile dziennikarze szybko się dogadają.
TStudent

Sundrajta pisze: pn maja 25, 2020 8:55 pm A pamiętasz jak na początku pierwszej kadencji miał być audyt rządu PO-PSL i gdzież ten się podział?
Sorry za offtop. Ale wydaje mi się, że na początku pierwszej kadencji były o wiele ważniejsze tematy, przynajmniej z perspektywy partii (bo w mojej opinii, owszem były, ale inne ;))
kajman

Post autor: kajman »

Miszon pisze: pn maja 25, 2020 11:48 am Co do przymiotnika to się nie wypowiadała, natomiast sam pamiętam jak pani Katarzyna Kłosińska nawoływała na antenie, żeby używać słowa "forowicz". Zresztą, to wtedy po raz pierwszy się dowiedziałem, że "forumowicz" jest nieprawidłowe.
Mówi ona dobitnie: JEDYNĄ formą właściwą jest FOROWICZ, słowo "forumowicz" powstało z pogwałceniem zasad języka polskiego.
A dlaczego nie foralista (jak licealista) albo foralnik (jak muzealnik)? Tak samo uprawnione. No i forowicz to taki gracz (w szachy, golfa) itp, który dostaje fory. Nota bene spotkałem się już wcześniej ze stwierdzeniem, że forma forumowicz jest jak najbardziej dopuszczalna.
kajman

konwicki1980 pisze: pn maja 25, 2020 12:28 pm Chyba raczej Bańki :)
Z tego co wiem przy takich nazwiskach o odmianie decyduje jego nosiciel. I to jest raczej już tak rozpowszechnione, że pytają osobe, jak ma to wyglądać na dyplomie czy innym dokumencie.
kajman

Miszon pisze: pn maja 25, 2020 12:35 pm
Gdyby nazywał się Bańka to na pewno ;-) .
[/quote]Też nie na pewno. Sam widziałem dyplom dla J Czekała czy K J Matejko (ten drugi nawet nie raz), ale teraz już jest bez K.
kajman

Sundrajta pisze: pn maja 25, 2020 2:14 pm 2 ) i tutaj pojawia się mały problem, bo powiedzmy że co tydzień oceniamy całą pulę zgłoszonych nowości i przykładowo za każdym razem przechodzi propozycja Yacego, a odpada kajmana!
7 )Odnosząc się jeszcze do propozycji temika3, faktycznie na początku być może powinniśmy odrzucać piosenki, które dostały tylko jeden punkt (bo jak słusznie zauważył kajman nie da się sztucznie odciąć 10 najsłabszych piosenek skoro te same punkty może otrzymać więcej niż jeden utwór). A później nowość, która nie dostaje ani jednego punktu (a więc nawet od samego zgłaszającego) miałaby dwa tygodnie i wypad. :roll:
11. kajman pisał jeszcze o piosenkach, które nagle wypadły z zestawienia (więc w sumie nie dostały szansy na debiut!) i niby (o ile nie są za stare) można je przywrócić? Ja jednak jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu.
I bardzo dobrze. Widocznie ta od Yacy'ego ma większe szanse.
7. Ja myślę, że jeżeli to tylko z zerem wywalać wcześniej.
11. No nie, chcesz załatwić Bliskich nieznajomych?
TStudent

kajman pisze: pn maja 25, 2020 10:24 pm11. No nie, chcesz załatwić Bliskich nieznajomych?
A przecież na mychartsowej krążą od 14 tygodni, na mojej (i Twojej ;)) od 16.
kajman

4989341 pisze: pn maja 25, 2020 5:31 pm też nie ma zgody. każdy utwór raz może pojawić się w zestawieniu
To chyba się nie zrozumieliśmy. Nie chodzi mi o utwory z naszego zestawu tylko z zestawu LP3. Np Bliscy nieznajomi, których wyrzuconą po tygodniu dokładając Cześć to ja.
O reszcie pisać nie będę, bo liczę, że LP3 wróci i ta zabawa nie będzie miała sensu.
Awatar użytkownika
Sundrajta

Najprawdopodobniej? :mrgreen:
kajman pisze: pn maja 25, 2020 10:24 pm No nie, chcesz załatwić Bliskich nieznajomych?
Wiedziałem że o nich Ci chodziło. :lol: I dlatego byłem przeciw jak Gowin, czyli z wielkim bólem! A przecież na płycie Osińskiej znajdziemy (a raczej już to zrobiliśmy) jeszcze kilka fantastycznych kawałków. :arrow:
TStudent

Sundrajta pisze: pn maja 25, 2020 10:57 pm Wiedziałem że o nich Ci chodziło. :lol: I dlatego byłem przeciw jak Gowin, czyli z wielkim bólem! A przecież na płycie Osińskiej znajdziemy (a raczej już to zrobiliśmy) jeszcze kilka fantastycznych kawałków. :arrow:
Na szczęście kajman zgłosi jeszcze pewien bastion tejże pani. Ja kolejny (zresztą też całkiem pozytywnie odbierany przez kajmana ;))
kajman

Na pewno nie w pierwszej kolejności. Są pilniejsze potrzeby. No i przede wszystkim liczę, że ta zabawa nie będzie potrzebna.
TStudent

kajman pisze: pn maja 25, 2020 11:07 pm Na pewno nie w pierwszej kolejności.
Doskonale Cię rozumiem. :arrow:
Jednakże mam taką nadzieję, że gdyby jednak przyjęto nową Forumową, nie nastąpi to po Jej wypadku z Twojej listy. ;)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

kajman pisze: pn maja 25, 2020 10:13 pm
Miszon pisze: pn maja 25, 2020 11:48 am Co do przymiotnika to się nie wypowiadała, natomiast sam pamiętam jak pani Katarzyna Kłosińska nawoływała na antenie, żeby używać słowa "forowicz". Zresztą, to wtedy po raz pierwszy się dowiedziałem, że "forumowicz" jest nieprawidłowe.
Mówi ona dobitnie: JEDYNĄ formą właściwą jest FOROWICZ, słowo "forumowicz" powstało z pogwałceniem zasad języka polskiego.
A dlaczego nie foralista (jak licealista) albo foralnik (jak muzealnik)? Tak samo uprawnione. No i forowicz to taki gracz (w szachy, golfa) itp, który dostaje fory. Nota bene spotkałem się już wcześniej ze stwierdzeniem, że forma forumowicz jest jak najbardziej dopuszczalna.
Trzeba by zapytać mądrzejszych w temacie.
Awatar użytkownika
Sundrajta

Teraz dopiero na to wpadłem - Trójkowa Foralista Przebojów :arrow:
to byłaby świetna nazwa dla naszej nowej forowej listy.
kajman

Sundrajta pisze: wt maja 26, 2020 12:42 am Trójkowa Foralista Przebojów
Kapitalne. Ale mam nadzieję, że żadna nazwa nie pędzie potrzebna, bo będziemy się cieszyć LP3.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

kajman pisze: wt maja 26, 2020 7:27 am
Sundrajta pisze: wt maja 26, 2020 12:42 am Trójkowa Foralista Przebojów
Kapitalne. Ale mam nadzieję, że żadna nazwa nie pędzie potrzebna, bo będziemy się cieszyć LP3.
Wydaje Cię się, że na pędzie zaszczepimy coś nowego i inaczej to nazwiemy? Moze faktycznie na tym pędzie nie trzeba będzie nic robić a tylko po wyczyszczeniu gruntu go dobrze podlać, by zwiędłe liście odżyły.
kajman

Ale wtedy myślę, że nie ma sensu opierać się na zestawie LP3 tylko powiedzmy każdy zgłasza do zestawienia powiedzmy cztery propozycje i potem na to głosujemy. I to mogą być utwory, które są w zestawie, z niego wypadły i takie, które nigdy nie były.
Tylko nie jestem pewien czy dobrze Cię zrozumiałem.
ODPOWIEDZ